İNTERNETTE SAHTEKARLIK (İSPATLI)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 09tan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

09tan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
korel tanınan
Meslek
mimar
İlgi Alanı
Kediler
Bu konuyu internetten güvercin alıverişi yapmak isteyen arkadaşları uyarmak için yazıyorum. sahibinden.com sitesinde gezerken satılık güvercinlere bakmak istedim. Kendim Ankara kuşları beslediğim için özellikle Ankarada satılık olanları aradım. Ancak sürpriz bir şekilde bu siteye 2 Haziran 2012 senesinde eklediğim Ankara Kuşları başlıklı konuda bulunan boz dişime ait resmin bir sahtekar tarafından sahibinden.com sitesine konularak bu kuşun kendisine ait olduğunu, hatta oyunuyla ilgili bilgi verilerek isteyene videosunun bile gönderileceğini yazdığın ı, kuşada 500 TL fiyat istediğini görerek şaşırdım. Bunun üzerine ilanı yazan mesaj atıp, sahibinden.com sitesi yöneticilerini de uyararak ilanın kaldırılmasını istedim. Ancak bu sahtekarlığa nedense kimse dur demedi ve ilan şu an sitede yayınlanmakta. Arkadaşlar bu tür güvenliğin sağlanamadığı sitelerden kuş alışverişi yapmak istiyorsanız bence kargo yoluyla değil, mutlaka görerek alın...
Aşağıdaki linklerde kuşun resimlerini görebilir ve kendinize bu konuda dikkat edebilirsiniz.
Not : Resimdeki kuş şuan kümesimdedir ve kesinlikle satılması söz konusu bile değildir...

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanla ... 9621/detay

taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/ankara-kuslari-t17136.html

Ekli dosyalar

• 100_1908.webp
    100_1908.webp
    952.8 KB · Görüntüleme: 1,966
  • 100_1909.webp
    100_1909.webp
    554.8 KB · Görüntüleme: 1,855
Bu camia da 3 kuruşa şerefini satacak çok canlı var.İnsan demek bile gelmiyor içimden.Bunların işi insanları kandırarak kendilerine kazanç elde etmek.Allah yarına bırakır yanlarına bırakmaz.

Bilgilendirme ve uyarı için teşekkürler. :slm:

Aynı şey benimde başıma geldi benim kuşların resimlerini koymuşlar site yönetimine mesaj attım uyarım dikkate alındı ve silindi resimler inşallah sizinde maduriyetiniz giderilir.

arkadaşın madur olduğu bir durum yok ki :) (Tamam uyarı yapmakla tuzağa düşecek arkadaşları önden uyarması takdire şayan bir davranış) Ama diğer yandan bakılınca kendisi içinde bedava reklam olmuş, 300 lira ederi olan kuş şu an 500 lira olmuş, yeri gelince övünülecek bir durum.. Tuzağa düşüp de resimdeki kuşu diye yerine gelecek yozu alacak kişi de bu kuş olmadığını görünce sana beddua etmeyip dolandırıcıya edecek nasıl olsa..

Bunun reklamla ne alakası varki kuşun asıl sahibi satılığa çıkarmamış birşey yapmamış kuşu şehir dışından bir vatandaş resmine aldanıp alsa kuşu maduriyet değilmi bu

Yazdıklarımı fevri değil de tane tane okursan, zaten aynı şeyi söylediğimizi, aynı düşünce de olduğumuzu anlayacaksın..

.... çıkmışsa kısmetten, bakıcısı gelir yemenden...

hırsızlık demek illaki kümes patlatmak çalmak çırpmak demek degildir bu sekil davranısda hem hırsızlık hem ahaksızlıkdır en önemliside emek hırsızlıgıdır her kes bu tür insan gibi olamayacagı gibi bilmeden karsıdakine inanan güvenen iyi niyetli güzel ahlaklı kişilerde haliyle çok yani birileri rant saglayacak baskalarının emeginin üzerinden gecinecek diye sessizmi kalınmalı bizler ve bilhassa burada bulunan bir birinden kıymetli pek çok yetiştiricilerin ortak noktası bu gibi art niyetli kişilerden kuscu olacakları uyandırmak emek ve paralarının zayi olmasını engelemek adına pek çok zaman konulara tasıyor dile getiriyoruz her zamanda öyle olacagız lakin bırakın bu ve benzeri durumu çatımız altında bile böyle benzeri durumlar yasanmakda adres gösterilmekde yine sunu diyorum her kim kimlerden ne sekil ve sartlarda olursa olsun alsınlar yada satsınlar adamdan alınıp adama verilmeli sırf menfaat yada kar edeyimde kim alırsa kime satılırsa satılsın düşüncesi tasınmamalı alan satan aldıgı sattıgının arkasında durabilmeli yok bu gibi davranamıyor yapamıyorlar ise bu işlede ugrasmamalı çıkarları için yetişecek neslin umut zevk ve sevklerini kırmamalı yukardakinide görerek allah var diyebilmeli uyanıklıgı kurnazlıgı düşünebilen dürüst ahlaklı olabilmeyide denemeli çalısmalı ugrasmalı adam olabilmeli bizler hepimiz olarak bu gibi kişileri azaltmanında yollarını bilmeliyiz bir olmalı dayanısma içinde kalmalıyız kuscu olacak gençlerde iyi yetişmenin yollarını ögrenmelei buradan sagdan soldan duyduklarıyla ahklam kesmemeli tecrübelilere karsı buyüklere karsı bu işi daha iyi bilebilenlere karsı yetişmek adına duyarlı saygılı olabilmeli dinlemeyi bilmeli takip edebilmeli sanal diye her türlü konusur her seyi söylerim dememeli

ayrıca korel kardesimizi bizleri ve kuscu olacakları aydınlatması açısından paylasımından dolayı kuscular org ve kendim olarak çok tesekkür ediyorum

saygılar

Bende kuşlarımın resimlerini ilanlarda görüyorum.Bu tür sitelere resim temsili konuluyor, satıcı sattığı kuşun bu olduğunu söylerse sahtekarlık yapmış sayılır.Bu tür alışverişlerde elden birebir kuş almak en iyisidir.Sonuçta beğenmezseniz almazsınız.

Arkadaşlar ben bu yazıyı siz kuşlara emek veren dostları bilgilendirmek için yazdım. Ben de satılık kuş yok zaten, Reklam falan yapmak gibi bir şey umurumda olamaz, çünkü işim bu değil. Kendi çapımızda kuş beslemeye, uçurmaya çalışan insanlarız. Kuş izlemek isteyen dostlara da kapımız her zaman açıktır ve beğenirlerse hediyede ederiz. Yeter ki zahmet edip buyursun gelsinler, misafirimiz olsunlar, kuşa verdikleri emeği ve değeri görelim...

Herkese iyi günler...

Herkesin ayzdğı yorumları tek tek okudum bende bişeyler yazam dedim.

Sadece internette değil heryerde şarlatanlar karşımıza çıkıyor.Son zamanlarda özellikle de güvercin besleme işini ticarete aşırı derecede döktüler.( ticaretine karşı değilim )Mahvettiler ele ayağa düşürdüşer.Şunu da anladım ki İşin içine para girdimi de kirlenmeyen bişey kalmıyor,hiçbişey eski tadınıda vermiyor.konuyu fazla dağıtmadan herkesin şahit olduğu klasik örneklerden başlayalım:Sahte güvercin ilaçları,hırsızlık,ben kralım ,ben böyle kuş beslerim ,bendeki kuşlar kimsede yok salla babam salla....Atıp tutmada mangalda kül bırakmamalar,verdiği sözün arkasında durmamalar daha neler neler ...İster istemez duygusal kırılma yaşıyorsun.insanda gerçekten heves kalmıyor .Bu anlattığım durumların çevreye yansıması ve kuş besleyicine karşı oluşan toplumsal önyargıyı anlatmaya kelimeler yetmiyor.Kendimden örnek vereyim.Ben öğretmenim kuş besliyorum diyince okuldaki öğretmenlerden veliliere kadar nasıl bi tepki var anlatamam yaav..senin ne işin var hocam kuş işiyle ,itin kopugun işi besleme ,şu bu ,yok başına bela getirir gibisinden yaz yaz bitmez .Toplumda oluşan olumsuz algının geriside neden böyle bi kanı var saydıklarımdan dolayımı bunu çok düşündüm.Neyse Bu hayatın acı 2 örneğiyle devam edelim.Anlatacağım durumlar için biraz kötü konuşcam kimse k.bakmasın.... 1. örnek:Sürekli gittiğim bir mezatta karakteri 5kuruş etmezin biri kuşu nerden bulmuşsa öve öve bitiremiyor 1metreye çöküyor, şu kadar oyunuyor sordurlar neden satıyorsun elemanda: ben mardin beslemiyorum şu bu derken bi tane kefal atladı ve 25 - 30 tl ye kuşu aldı :haha: bir hafta geçti baktım kuşu mezata geri getirmiş takla bile atmıyor diye isyan ediyor.Satan elemanda mezate gelince döner anlatır durumu.Satanda bende valla billa kuş oynuyordu da şu da bu da kısaca sakız gibi uzattıda uzattı.Kuşu alan beyinsizde aldıgı fiyata yakın sattı.2.bi durum ise yine aynı yerde gözüme çarptı .Kalabalık 1 şekilde mezata gittik yanımdaki gerçekten büyüğüm olarak gördüğüm, üstat dediğim bi abim anlattı işte : bu 2 tane angus bildiğimiz canciğer arkadaşalar ama kuş yüzünden aralarında bişeyler çıkmış şimdi konuşmuyorlar.İşte o akşam bu 2 angustan biri arkadaşının kuşunu yakalamış getirmiş mezatta gözünün önünde satıyor.Kasıla kasıla duruyor çok iyi bişey yaptım gibisinden.... Daha neler neler ,sözün kısası dolandırıcılık sadece sanal alemde yok gerçek alemdede yapılıyor.5 kuruş için kendisine küfür ettiren adamlarda benim gözümde hırsızdan bi farkı yoktur.Böyle tiplerden elimden geldiğince uzak durdum.Her zamanda uzak durulması gerektiği kanısındayım.Çevremizde az insan olsun ama öz olsun sözünden yola çıkarak GÜVERCİN BESLEMEYE yıllarını vermiş adam gibi yapan insanlarla iyi günde kötü günde hep beraberiz ...

Herkese Kazasız Belasız Beslemeler...... :slm:

YARARLI OLACAK BİR PAYLAŞIM .TEŞEKKÜRLER .

BEN BU RESİMDEKİNİN AYNISINI TUTTUM.KANAT ALTINDA KIRMIZI BOYA VARDI. MUTLU MAH.DE OTURAN BALKONDA KUŞ BESLİYEN ORMAN DAİRESİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞIN OLABİLECEĞİNİ TAHMİN EDİP TELEFONLA ARADIM. ARKADAŞA KUŞU TARİF ETTİĞİMDE KUŞ ONUNMUŞ GELİP ALDI. KUŞ KUŞADA BENZİYEBİLİR. FAKAT İNTERNET ORTAMINDA KUŞ ALMAK GERÇEKTEN DE BİR KUMARDIR. BURADA DEFALARCA AKLI BAŞINDA OLAN YAŞI BÜYÜK KARDEŞLERİMİZ HEP NASİHATLAR EDER. PERFORMANS KUŞU ALACAKSANIZ GÖRMEDEN, ELİNİZE ALMADAN, UÇURTMADAN KUŞ ALMAYIN DERLER BENDE ÇOK DEFA YAZDIM FAKAT NE HİKMETSE BAZI ARKADAŞLARIMIZ İSE NE KARIŞIYORSUNUZ DEDİLER. SAHİBİNDEN.COM DA BİR GÜN KAZIK YİYENİN BİR İLAN HABERİ VARDI. KUTU İÇİNDE GÜVERCİN GÖNDERMESİ GEREKEN KİŞİ KUŞ YERİNE GAZETE KAĞITLARI GÖNDERMİŞ. BİR BAŞKA İLANDA İSE RESİMDEKİ KUŞ YERİNE HİÇ ALAKASI OLMAYAN BİR BAŞKA KUŞU GÖNDERDİĞİNİ YAZIYORDU. ALLAH C.C. İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN.

bu ilanı görmüştüm sahibinden de yazık ama yani eski bi kuşcu bu kuşu izlemeden tutupta 500 tl para vermez ama kuşculuga yeni başlamış arkadaşlar kanabilir ama tavsiyem herkeze eğer taklacı güvercin besliyorsan ya güvendigin birisinden yani tanıdıgın referans ları olan birinden kuş alacaksın yada gideceksin satıcının kümesine izleyeceksin öyle alacaksın

leventbilgin06' Alıntı:
bu ilanı görmüştüm sahibinden de yazık ama yani eski bi kuşcu bu kuşu izlemeden tutupta 500 tl para vermez ama kuşculuga yeni başlamış arkadaşlar kanabilir ama tavsiyem herkeze eğer taklacı güvercin besliyorsan ya güvendigin birisinden yani tanıdıgın referans ları olan birinden kuş alacaksın yada gideceksin satıcının kümesine izleyeceksin öyle alacaksın

ARKADAŞLAR SAYALAR-KELEBEKLER-DÖNEKLER (SELANİK-ÖDEMİŞ-TİRE KELEBEĞİ-DOLAPÇI) VE TAKLACILAR PERFORMANS KUŞUDUR. YANİ MAHARETLERİ OLAN KUŞLARDIR. BU TÜR KUŞLARI MÜMKÜN OLDUĞUNCA BİLDİĞİNİZ, GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERDEN VEYA UÇUŞ PERFORMANSINI GÖREREK ALMA YOLUNA GİDİNİZ. UÇUŞ PERFORMANSINI GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ ZAMANDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA HAFTA SONU GİDİNKİ TÜM KUŞÇULAR EVLERİNDE OLSUN Kİ UÇURULAN KUŞLARIN DAMARINI,YANİ AKILLARINIDA GÖRMÜŞ OLURSUNUZ. EĞER ŞİMDİ KUŞÇULAR EVLERİNDE ŞİMDİ UÇURMUYAYIM VEYA UÇURMAM DİYENLERİN KUŞLARI NE KADAR PERFORMANSA SAHİP OLURSA OLSUN AKIL YÖNÜNDEN DE ZAYIFSA ALMAKTAN DA VAZ GEÇİN.SONRA UÇURDUKTAN SONRA TAKLA ATA ATA ORTADAN KAYBOLDUKTAN SONRA O KUŞUN HİÇ BİR EHEMMİYETİ YOKTUR.BU TÜR KUŞLARI ÇOĞALTMAYA DEĞMEZ. BAZI ARKADAŞLAR TAKLA ATSIN DA, OYNASINDA KAYBOLSUN,YAKALANSIN ÖNEMLİ DEĞİL DİYENLERDE KENDİ YOLLARINA DEVAM EDEBİLİRLER FAKAT BEN ŞUNU SÖYLÜYEYİM BU SÖZÜ SÖYLÜYEN KİŞİLER YANLIŞ YOLDALARDIR.KOMŞUYA YAKALANAN AKILSIZ KUŞUN KUŞÇUYUM DİYENİN KÜMESİNDE BARINMAMALIDIR.

kuscu_marik' Alıntı:
hırsızlık demek illaki kümes patlatmak çalmak çırpmak demek degildir bu sekil davranısda hem hırsızlık hem ahaksızlıkdır en önemliside emek hırsızlıgıdır her kes bu tür insan gibi olamayacagı gibi bilmeden karsıdakine inanan güvenen iyi niyetli güzel ahlaklı kişilerde haliyle çok yani birileri rant saglayacak baskalarının emeginin üzerinden gecinecek diye sessizmi kalınmalı bizler ve bilhassa burada bulunan bir birinden kıymetli pek çok yetiştiricilerin ortak noktası bu gibi art niyetli kişilerden kuscu olacakları uyandırmak emek ve paralarının zayi olmasını engelemek adına pek çok zaman konulara tasıyor dile getiriyoruz her zamanda öyle olacagız lakin bırakın bu ve benzeri durumu çatımız altında bile böyle benzeri durumlar yasanmakda adres gösterilmekde yine sunu diyorum her kim kimlerden ne sekil ve sartlarda olursa olsun alsınlar yada satsınlar adamdan alınıp adama verilmeli sırf menfaat yada kar edeyimde kim alırsa kime satılırsa satılsın düşüncesi tasınmamalı alan satan aldıgı sattıgının arkasında durabilmeli yok bu gibi davranamıyor yapamıyorlar ise bu işlede ugrasmamalı çıkarları için yetişecek neslin umut zevk ve sevklerini kırmamalı yukardakinide görerek allah var diyebilmeli uyanıklıgı kurnazlıgı düşünebilen dürüst ahlaklı olabilmeyide denemeli çalısmalı ugrasmalı adam olabilmeli bizler hepimiz olarak bu gibi kişileri azaltmanında yollarını bilmeliyiz bir olmalı dayanısma içinde kalmalıyız kuscu olacak gençlerde iyi yetişmenin yollarını ögrenmelei buradan sagdan soldan duyduklarıyla ahklam kesmemeli tecrübelilere karsı buyüklere karsı bu işi daha iyi bilebilenlere karsı yetişmek adına duyarlı saygılı olabilmeli dinlemeyi bilmeli takip edebilmeli sanal diye her türlü konusur her seyi söylerim dememeli

ayrıca korel kardesimizi bizleri ve kuscu olacakları aydınlatması açısından paylasımından dolayı kuscular org ve kendim olarak çok tesekkür ediyorum

saygılar
Selamun Aleyküm
Evet Muharrem abi yazdıklarına tamamen katılıyorum.Oyun kuşu besleyicileri olarak bizler çok emekler sarfederek kuş oynatmaya çalışıyoruz,uçurduğumuz kuş birşeyler yapmaya başlayınca videolarını paylaşmaya çalışıyoruz.Bazı fırsatçılar da bu kuşlar benim kuşlar deyip ülkemizin çeşitli illerine satıyorlar.Daha sonra kuşları satın alanlar da bana telefon veya internet vasıtası ile ulaşarak ''bu kuşlar senin kuşların mı''diyerek tastik ettirmeye çalışıyorlar.
Arkadaşlar uyanık olalım bu fırsatçılara prim tanımayalım.Selamlar

Geri