ırak erbilden selam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irakbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

irakbey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kemal yıldırım
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
merhabalar 2-3 haftadır forumu takip ediyorum, paylaştığınız kuşlar çok güzeller, özellikle kiremit renkli kaplama denilen kuşlara bayılıyorum. bu arada ismim kemal erbilde mutfak dolabı fabrikasında muhasebeciyim. kuşlara merakım çocukluktan vardı ama nasip olmamıştı, şimdi ise erbil de fabrika ofis binasının terasında bir kümes yaptık arkadaşlarla. fabrika çevresindeki arap ve kürt arkadaşlarımızdan kuşlar getirttik, önce 4 adet olan sayıyı 1 hafta sonra 7 yaptık, 2 gün sonra ise 12 yaptık 1 tanesi gelir gelmez kaçtı :) neyse fazla uzatmayayım bu 11 kuş kendi aralarında anlaştılar ( biz müdahale etmedik ) 5 yumurta yaptılar 2 tanesi yumurtadan çıkamadı 3 tanesi çıktı ve şu anda havada diğerleriyle beraber uçuyorlar, daha sonra 2 yumurta daha yaptılar 1 tanesi çıkamadı diğeri kanatlandı bir iki haftaya uçmaya başlar artık. üç gün önce arkadaşlardan birisi 1 yavru getirdi onuda alıştırdık kafese uçan 14 uçmayan 2 kuşumuz var. tam kafesi yerine koyalım artık derken 2 gün içinde 9 yumurta yaptılar, o yüzden kafese dokunamadık. birazdan resimleri yükleyeceğim kuşlarımızın ırklarını ve değerlerini öğrenmemizde yardımcı olabilirseniz memnun oluruz.

not : uçan yavrulardan 2 tanesi taklacı, yumurtalar olmadan hepsi yarım saatle bir saat arası uçuyorlardı bazen gökyüzünde kayboluyorlardı, şimdi ise sanırım yumurtalardan kaynaklanıyor hiç birisi 5 dakikadan fazla uçmuyor. kafestende kendileri çıkmadığı için bizde çıkarmıyoruz.

MUHASEBECİ YA ; DEĞERİNİ SORUYOR..

yok mu cevap vermek isteyen??

Takkalılar boynu renkli olanlar İran yüksek uçucuları,benekli olanlarda yine iran yüksek uçucuları,Siyah olanların ismi ise Faw açasız taklacılardır.Güle güle besle

resimlerde kuşalr ufak gözüktüğündne tam belli olmasada yan yana duran gögsü mavi kanatları beyaz olan tepelile palımsı kül rengi olan 2 kuşunu çok beyendin güle güle besle yüksek ucuculardan sanırsam onlar :)

kusbaz123' Alıntı:
resimlerde kuşalr ufak gözüktüğündne tam belli olmasada yan yana duran gögsü mavi kanatları beyaz olan tepelile palımsı kül rengi olan 2 kuşunu çok beyendin güle güle besle yüksek ucuculardan sanırsam onlar :)

takkalılardan 5 tane var sadece göğüsleri mavi diğer yerleri beyaz, bunlardan 1 tanesini takla atarken gördüm o kadar, birde beyaz kuş var sanırım resimlerde yok oda taklacı. resimleri büyük görmek için üzerine tıklayınca büyük açılıyor...

ya bişi sorcam şimdi bir arkadaşım kuş getriecek bana erbilden sınırı rahat geçriebilirler mi yopksa problem çıarıyorlarmı

Geri