Irki ne bu güvercinin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S.a Arkadaslar
Benim sorum slacakdi bu resimdeki kuslar hakkinda. ben bunlari taklaci diye aldim ama normal bildiyim taklacinin bukadar ayak tühleri olmas diye duydum. ucarken kanat sesi var takla da atiyor kümesinde 2-3 takla atdigini gördüm
Sorum; Bu kusun Irkina ne deniyor ve reng olarak ne deniyor bildiyim kadar dumanli ama emin deyilim ve kac takla saydirabilir bu irk güvercinler ? normal taklaci gibi olabilirler mi?

cevaplarinis icin tesekürler arkadaslar

Ekli dosyalar

• Pacali3.webp
    Pacali3.webp
    754.4 KB · Görüntüleme: 2,444
  • Pacali1.webp
    Pacali1.webp
    615.9 KB · Görüntüleme: 2,436
  • Pacali2.webp
    Pacali2.webp
    584.5 KB · Görüntüleme: 2,481
selamlar tam olarak içini bilemeyiz ama oyunlu takla kuşudur

s.a. bu kuşlar kesinlikle oyun kuşu değiller. oyun kuşunda paça yapısı böyle olmaz. bunlar malatya kuşu gibi. birde gagaları kısa gibi mardine oranla....

kostüm agırlıklı oyun kusu olarak düşünüyorum ama daha aydınlatıcı yorumları ustaslarımız söyleyecektir zaten....

Taklacı ırkına mensup ama daha çok oyunu için değilde kostümü için beslenir.. Paça yönüyle ilgi görürler..

Özbek taklacılarına benziyor diyesim geliyor ama .. Çok emin değilim .. selamlarŞEREF

selam arkadaşlar büyük ihtimal oyunkuşuyla malatya kuşunu kırmışlar

Birşey daha eklim bir arkadaş gaga oranına göre benzemiyor demiş :) Musul gaga bunlar :)

S.a Arkadaslar
Cevaplar icin cok cok tesekürler
Ben bügün o kuslarin birtanesini ucurdum söyle bir 10 dakika catidan inmedi ama ondan sonra biraz yem attim yere ve diger kuslari da cikardim pacasiz o resimdekiler deyil baska kuslarimi onlari gördükten sonra o da geldi biraz yedikten sonra cok güzel fisekleyip 5-6 takla atti ve baya yükseye uctu icimdem tamam bu kusu son görüsüm dedim kendi kendime ama allah dan geri geldi biraz korktum ama buna deyer di oyun yapan bir kusmus ve baya yükseye ucan bir kus heralde ilk dafa ucurdum bugün ve memnun kaldim ama akil verebilen yorumlara herzaman aciyim yorumlarinizi bekliyorum kus egitimi olsun v.s
simdiden tesekürler ederim

Bu kusu bilen varmi ?

S.a Arkadaslar
Benim sorularim olacakdi ben bu vidodaki kus dan almaya düsünüyorum vidiyo i-netden aliti ama almak istediyim kus aynisi bu irkin tükcesini bilien var mi almanyada usbekische tümmler diyorlar oyun da yapiyor mus duyduyum kadariyla benim bilmek istediyim bu kus gagasindan dolayi yavru bakmakta sorluk cekermi ve oyun sekli nasil bu kusun bilen var mi nedense bu irk ilgimi cok cekti bu kus hakkinda ne biliyorsanis palasirsanis cok sevinirim
simdiden cok tesekür ederim

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CgVDkwZhH_Y&feature=related[/youtube]

Re: Bu kusu bilen varmi ?

bu kuşlar genelde süs kuşu oluyor fazla uçmuyorlar sadece görünüşleri için besleniyor

Cok tesekür ederim ya yavru beslerken sorun yasarlar mi ? kücük gagali oldugu icin soruyorum. bende dediyim gibi oyun oynadiklarini duydum bizim bildiyimis taklaci irki gibi takla atiyorlarmis ama tabiki bilmiyorum daha yarin. iki cift almaya gidecem

selam bu kus rus taklacisidir.yüksek ucar gevsek takla atar mardin ile rus kuslarinin kirmasidir. rusyada bunlara urfaski derler.buradaki ruslar besler baska renkleride vardir.

s.a yorumlara baktımda pek anlayan yok galıba bırkere arkadaslar oyun kusunda paca goz ve renk aranmaz..bol paca olmasına mardın kusunda tırnak ustu denmektedır..kısa gaga olmasıda musul olarak tabır edılır..arkadasım ıcın rahat olsun bunlar ucarda 10 numara oyunda yaparlar..yanı mardındirler musul olanda ıraktan gelmedır..

Merhaba özbek güvercinleri ile ilgili ayrıntılı bilig için msn den irtibata geçelim. Bende de mevcut şu anda 10 adet 5 takım.

BU KUŞLAR D.BAKIRIN HAS YERLİ TAKLACILARIDIR. YERLİ MAVİ DERİZ BUNLARA AMA KIRDIRTMISLAR. GAGA KISALMIŞ; PAÇALAR UZUN.... D.BAKIRIN YERLİ MAVİLERİ DERİZ BİZ BUNLARA AMA GAGA DAHA UZUN AYAK PAÇALARI TIRNAGI GACMEZ. HAVADA ADETA DANS EDEREK UÇAR EN İYİ OYUN YAPAN KUSLARDANDR EMİN OLUN

selamlar,ben malatyada ikamet ediyorum.Çocukluğumda kuşçuluk yaptım.Şimdi ise yapmıyorum.İçim gidiyor ama malum işlerden dolayı vaktim olmuyor.Yeniden başlamak istiyorum ama kuşlarla ilgilenemem diye korkuyorum.

neyse konuya geleyim..

Bu kuştan beslemiştim ben önce.Gaga yapısına bilmem neyine bişi diyemeyeceğim.Bu kuşa bizim malatyada kırma paça denirdi o zamanlar şimdi ne diyorlar bilmiyorum.Paçalı kuş ile paçasız (cıbıl) kuşun çiftleşmesiyle olurdu.Bendeki kuş ile aynısı bu. ben paçalı kenküllü malatya oynar erkek kuşuyla ,cıbıl oynar dişi kuş ile çifleştirdiğimde bu tür cücüğü olmuştu.Damarına göre yiğitlik verir.saatlerce uçar ve takla delisi olur.Bu kuşun nasıl bir damarı var bilemeyeceğim.Eğerki kuş hala duruyorsa kenküllü paçalı bir malatya kuşu ile çiftleştirmeni öneririm.Güzel yavrular verecektir.

selamlar.herkes gibi bende fikrimi söylüyorum .benim fikrim beni bağlar. herkesin görüşüne saygılıyım.fakat beğenmedim.benim tarzım değil .ne fizik yapısı ne paçaları ne kafa yapısı.

sanki demkeşle malatya güvercini kırığı gibi geldi ama malatya güvercinleri daha iyi bak internetten malatya güvercinlerine yani güzel kuşlar eğer malatya güvercini lazımsa ekle = [email protected] saygılar

Merhaba Öz Özbek kusu cok iyi takla atanida mevcut cok nadirdir , kafasindaki takkelerden dolayi GULBADEM ,GULAGI olarak adlandiril . boyuna posttuna aldanmayin cok arsizlardir , yavru bakiminda sorunlar cikabilir Saygilar.

Merhaba Dostlar ÖZBE ÖZ ÖZBEKKUSUDUR . Takkeli olanida mevcuttur . Karaganbaslik olarak anilirlar bircok bölgesinde pacalari bir ömre bedeldir cok itinilani bakim ister, Kuslar Güzeli durusu yeter . Pacalarini agirligi nedeniyle ucusunda sorun Taklasinda sorun yasar . Kümesdeki varligi yeter .Pacali kusu seven dostlara tavsiyem beslesinler . Titiz kuscu pacalara zarar gelmesin diye her kümesi temiz tutma bahanesini sahiplenecektir . cokta cenerik Kuslar ,Kusun dibidir Efenim Saygilar

Kuş malayta ırkının dumanlısıdır. Muhtemelen malatya ile mardin kırması :)

Geri