ırk'ları hk. yardım (resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE ANIL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

EFE ANIL

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bahattin toksöz
Meslek
muhasebeci
İlgi Alanı
Kuşlar
mor baş, beyaz elif kuyruk ve kırmızı çil baş'ın ırkı nedir acaba?

resim yükleyemiyorum!!!

resim falan yok ama muhtemelen sorduğun kuşlar KELEBEK cinsi kuşlar.. (bir ihtimal dönek de olabilirler) (bu kadar bilgiye, bu kadar bilgi)

resimlerini koyamadım ama, sitede yayınlanmış güvercin resimlerinden yaptığım araştırma ve karşılaştırmalar sonucu
mor baş ve kırmızı çil başı tippler 'den olduğuna kanaat getirdim ama beyaz elif kuyruğumu hiç bir ırka benzetemedim
duruşu, boyu, kısalığı, gaga ve göz rengi çok değişik.

[No message]

Ekli dosyalar

• TİPP.webp
    TİPP.webp
    10.6 KB · Görüntüleme: 823
[No message]

Ekli dosyalar

• KUŞLARIM 007.webp
    KUŞLARIM 007.webp
    50.7 KB · Görüntüleme: 879
tipp bunlar.. (budapeşte yüksek uçucu)

[No message]

Ekli dosyalar

• eş.webp
    eş.webp
    47 KB · Görüntüleme: 928
[No message]

Ekli dosyalar

• hünkari yavrular.webp
    hünkari yavrular.webp
    21.6 KB · Görüntüleme: 891
[No message]

Ekli dosyalar

• KUŞLARIM 013.webp
    KUŞLARIM 013.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 762
[No message]

Ekli dosyalar

• hünkari erkek.webp
    hünkari erkek.webp
    45.5 KB · Görüntüleme: 646
[No message]

Ekli dosyalar

• hünkri yavrularım.webp
    hünkri yavrularım.webp
    138.1 KB · Görüntüleme: 643
bu konuyu açtığımda resim yükleme sorunum vardı. Nasıl yükleme yapıldığını yeni çözdüm. Deneme amaçlı attım bu resimleri. Kuşlarımın ırklarını bu arada öğrendim. Hünkarilerin yavrularıda şimdi 2 aylık oldular 2 gündür yeme düştüler maşşallah. İnşallah uçtuklarınıda görürüm. Bu arada ilk yavrularım o yüzden benim için çok değerliler.

maşallah, maşallah :))

FeLix_' Alıntı:
maşallah, maşallah :))
Mesut kardeş bu yavruların ilk yumurta halinden şu anki hallerine kadar büyümelerinde senin de payın var. Senden edindiğim çok değerli bilgiler ışığında bu yavruları bu günlere getirdim. Sana sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim.

estafurullah, inşallah, bundan sonrasında da sıkıntısız büyürler ve uçmaya başlarlar :)

Bu haftadan sonra dikkat etmen gereken bir husus daha var, bu haftadan sonra yavrularından birisinde farklılık görürsen (birisi daha büyük, diğeri daha küçük) küçük kalana yem takviyesi yapman gerekebilir, yani anne babanın beslemesi eksik kalabilir, böyle bir durum sezinlersen, yemciden bezelye al ve her akşam takribi 30 tane bezelyeyi, küçük kalan yavruyu eline alıp bir elinle gagasını açtırarak besle, şırınga ile biraz da su ver, folluğa geri bırak.(veya kuş aksesuarı satan yerlerde mamalıklar satılır, onlardan edin, aldığın yer sana mamayı nasıl yapacağınıda tarif eder) Ama yavrularda fark görmeyip ikisi de aynı ebattaysalar anne babanın beslemesi yeterli geliyor demektir, müdahele etmene gerek yok :)

Maşallah , yuvanız temiz , kuşlar sağlıklı ve yavrularınız bir o kadar güzel.
Allah nazarsız kazasız keyifli beslemeler nasip etsin...

Kerim TÜRK' Alıntı:
Maşallah , yuvanız temiz , kuşlar sağlıklı ve yavrularınız bir o kadar güzel.
Allah nazarsız kazasız keyifli beslemeler nasip etsin...
Çok sağol Kerim kardeş. Ben balkonda beslediğim için çevremdeki insanlar başta olmak üzere kuşlarımında sağlığını düşündüğümden kümes temizliğine çok önem veriyor ve çok sık temizliğini yapıyorum.

FeLix_' Alıntı:
estafurullah, inşallah, bundan sonrasında da sıkıntısız büyürler ve uçmaya başlarlar :)

Bu haftadan sonra dikkat etmen gereken bir husus daha var, bu haftadan sonra yavrularından birisinde farklılık görürsen (birisi daha büyük, diğeri daha küçük) küçük kalana yem takviyesi yapman gerekebilir, yani anne babanın beslemesi eksik kalabilir, böyle bir durum sezinlersen, yemciden bezelye al ve her akşam takribi 30 tane bezelyeyi, küçük kalan yavruyu eline alıp bir elinle gagasını açtırarak besle, şırınga ile biraz da su ver, folluğa geri bırak.(veya kuş aksesuarı satan yerlerde mamalıklar satılır, onlardan edin, aldığın yer sana mamayı nasıl yapacağınıda tarif eder) Ama yavrularda fark görmeyip ikisi de aynı ebattaysalar anne babanın beslemesi yeterli geliyor demektir, müdahele etmene gerek yok :)
Evet Mesut kardeş aynen dediğin gibi yavruların biri ebat olarak büyük biri küçük. hünkarilerin kümesi ayrı olduğundan yemlik ve suluk sürekli dolu. Son iki gündür gözlemlediğim Baba hünkari sadece küçük olana kusuyor. Büyük olan yavruya ne annesi ne babası kusmuyor.Büyük olan yavru yemlikten annesiyle beraber yem yiyip su içiyor, küçük olanda babasından alabildiğini aldıktan sonra o da yemliğe gelip yem yiyiyor ve suluktan su içiyor. ne zaman baksam kursakları hep dolu oluyor. Ben de bu sebeple dışardan takviye amaçlı hiç müdahale etmedim. Ama tavsiyene uyup küçük olana biraz takviyede bulunacağım.

Geri