İshale Çözüm Arkadaşlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bukalemun201
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ebubekir GÜMÜŞ
Meslek
Satış Danışmanı
İlgi Alanı
Kediler
Tüm Güvercin Sevenlere Selamlar öncelikle,
Güvercinlerde ki ishal problemini çözemeyenler için yeni bir çözüm paylaşmak istedim bende bi büyüğümden duydum denedim ve etkili olduğunu gördüm sizlerlede paylaşmak istedim umarım sizlerinde işine yarar ve kuşlarınız eski sağlığına kavuşur.
Narın kabuklarını rendeliyoruz ve çaydanlıkta kaynatıyoruz, kaynattıktan sonra kabukları süzerek kaynatmış olduğumuz suyu soguması için biraz bekletip soğuduktan sonra kuşlarınızın suluguna hiçbir katkı maddesi eklemeden direk koyun ve sonucu görün :)
Saygılar...
Ebubekir GÜMÜŞ.

ne demek beratcım ;) burda böle şeyler paylaşmak için bu platformdayız.

eyvallah paylaşımın için,bide portakal kabuğu duymuştum rendeliyip kuşlara verildiğini ama ishal içinmiydi bilmiyorum

dizlek' Alıntı:
eyvallah paylaşımın için,bide portakal kabuğu duymuştum rendeliyip kuşlara verildiğini ama ishal içinmiydi bilmiyorum

oda vitamın niyetine veriliordur kesin :)

Sulfa menşeeli ilaçlar ishale birebirdir.. Tetramezatin, Sulfamezatin, Nufiramicyn..

Nufiramiycn ayrıca Salmonella, E-Coli, tarzı bakteriyel hastalıklar için idealdir. Ben koruyucu olarak hafta bir verıyorum. 1 litereye 1 çay kaşıgı.

Selamlar,

Bu yöntem konusunda bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim. Nar olayını deneyip vereceğim ve gözlemleyerek sizlerle sonuçlarını paylaşacağım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Bu yöntem konusunda bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim. Nar olayını deneyip vereceğim ve gözlemleyerek sizlerle sonuçlarını paylaşacağım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

rica ederim aykut abi sende saolasın seninde tavsiyelerin oldu bana hepside işe yaradı allah razı olsun paylaşım ve dostluk için burdayız.

Paylaşım için çok teşekkürler Ebubekir kardeşim...

DENEYİP TEKRAR PAYLAŞALIM..TEŞEKKÜRLER..

Selamlar,

Akşam nar kabuğunu kaynattım, bu sabahda kuşlarıma verdim. Bakalım neticesi ne olacak sizlerle paylaşacağım. Bu arada biraz tat versin diye çay kaşığı ile bal kattım kaynatırken.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Güzel bir olay birde kara arpa vardır.Ben genelde ishal olduklarında onu veririm.bakteriyel olmadıkça ishalden korkmayınız.Buğdaya alışkın hayvan ilk gün yemiyor ama diğer gün yiyor.İnanın simsiyah beton gibi dışkıları oluyor.Kışın özellikle hafta 2 gün veririm.Yazında eğer ishal keşfedersem 3 gün veririm.İnanın kesin çözüm.Ama salmonella veya veba geldiyse o zaman yapcak bi şey yok ilaç milaç hikaye.veba veya salmonelladan korunmanın en güzel yolu aşı.Yoksa ilaçlarla hayvanlarınıoza yazık etmeyin.Yılda 2 kere aşı o kadar.

Selamlar,

Nar kabuğunu kaynatıp güvercinlerime düzenli olarak hafta bir kere vermeye başladım. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi kaynatırken içine bir tatlı kaşığı kadar bal katıyorum. Bu arada karışık yeminde ishale neden olduğunu öteden beri okumakta ve duymaktaydım, bu konuda yaptırım olarak sadece sarı buğday ve cin mısıra döndüm, karışık yemi haftada bir kereye indirgedim. Dışkılarda olumlu gelişmeler olmaya başladı. Renk olsun, kıvamı olsun, normal seyretmeye başladı. Bu konudaki gözlemlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut bey ben karışık kullanıyorum. Kuşlarımda ishal yok. Karısık yem ıshal yapmaz. İshal yapan Coxci mikrobudur. Buna önlem alındıgı takdırde sorun yok.

Selamlar Efe bey,

Doğrudur, bende yazımda okumaktayım ve duymaktayım diye yazdım zaten, söz konusu ishal karışık yemlerin bayat olmasından da kaynaklabilir. Ama ben sarı bugday ve mısıra döndüğümden beri dışkı renginde ve kıvamında gözle görünen bir değişiklik olmuştur. Ben ishalin mikrobik bir olayla bağlantılı olduğu gibi yedikleri besinlerle de bağlantılı olabileceğini tahmin ediyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

isal cok uzun surmedigi surece okadarda kotu bsy deil aslinda bir nevi terleme gibi hastaligi mikrobu atma cabasi kuslarda ter bezi olmadigi icin genelde cok gorulur.odun komurude ve cay posasida isale karsi iyi gelir

Selamlar ;
Öncelikle nar suyu paylaşımı için teşekkürler.
Fakat bir konuya değinmek istiyorum.İshal hayvanları ölüme götüren neden olarak bilinir ve bu konuda bir çok çözüm ve öneri verilir.Ancak bu konularda verilen önerilerin %99 kısmı saçma sapan öneri ve çözümdür.Buyurun tetramezatin önerisi.Evet senin kuşuna ilaç olmuştur.Ancak her küşa ilaç olamaz hatta zehir olur.Yaptığım araştırmalar ve Veterinerler ile yaptığım görüşmelerde anladığım ve öğrendiğim öncelikle ishale neden olan hastalığa çözüm bulmak.Eğer çözüm bulabilirsek zaten ishal kendiliğinden geçecektir.
Ayrıca bir not paylaşmak istiyorum.Tetramezatin'in üretici firması yetkilisi ile bu konuyu bizzat görüştüm.Aldığım cevap bu ilacın Tavuklarda bile kullanılmayacağını söyledi.
Saygılarımla;

burada pek çok usta (aslında usta oldukları tartışılır) bir hastalık duyduklarında kalıplaşmış bir kaç ilaç ismi var hemen onları öneriyorlar, ben bu tarz kişilerin 1 seneyi geçmemiş yeni kuşçular oldukları kanaatindeyim, yaklaşık 16 senedir güvercin besliyorum, pek çok hastalık gördüm, ölüm gördüm, iyileşme gördüm vs. bundan 3-4 sene öncesine kadar kuşlardaki hastalıklara tamamen doğal bitkisel yollar kullanılır tedavi edilir veya sonuç negatif olurdu. Ama şimdilerde dediğim gibi, kuşun kanadına şu oldu, gelen cevap "hemen veterinere götür" gagasına sinek kondu, gelen cevap "hemen zıttırıpıttırı ilacını kullan" iyide kardeşim her ilaç her hayvana kullanılmaz, göz damlasını 2 değil 3 damla kullanırsın kör olur, yemi farklı verirsin içine absürd bir şey katarsın ishal kuşu bu sefer kabız yapar, kabızdan öldürürsün, Öncelikle beslediğimiz hayvanların yabani ve sonradan evcilleştirilmiş bir hayvan ırkı olduğunu unutmamak lazım, yani senin en sevdiğin kuşun en güzide kuşun Ulucami'nin tepesine konup cami yozları ile birlikte hayatının geri kalanını yabani bir şekilde idame ettirebilir. İlk yorumdaki arkadaşın nar kabuğu çözümüne canı yürekten katılıyorum, önce doğal yolları deneyip sonradan ilaç yoluna başvuralım.. Veterinere veya Eczaneye gittiğinizde kuşum sıçamıyor dediğinizde size lavman da verir antinkuntin bir şeyde, verdiği şey kendince doğrudur, neden? e adam farmakoloji okumuş, etken maddeleri biliyor, iyi de tavukta kanatlı kuş, devekuşu da kanatlı kuş, kanarya da güvercinde, ney hangisine kullanılır diye sorun bak nasıl kekelemeye başlayacaklar..!! kaç tane eczacı ve veteriner sayabilirsiniz bana güvercin besleyen ve ilaçların gerçekten o hastalıkta işe yarayacağını bilen?? Ayrıca bazı arkadaşlar var birileri bir şeyler soruyor tek yazabildikleri hemen "veterinere götür" yapmayın yahu işin kolayına kaçmayın, veteriner bedavayamı bakıyor? 20 liralık kuş 2 kez veterinere gitse olur 60 lira, bu iş hobilikten çıkar meziyete döner.. velhasılı kelam, nar kabuğu suyu ishale etkilidir, en azından %75 oranında dışkıda düzelme sağlar. bitkisel takviye olduğu içinde kuşun metbolizmasında ve hormonlarında kalıtsal hasara yol açmadan şifa bulmasına yarar. (son olarak da aykutk abimizin, bal da karıştırıyorum formülü de göz ardı edilmemeli, malum bilinen bir sözdür ki "bal 70 derde şifadır, hee sizinki 71. dertse o da sizin bahtsız bedeviliğiniz) :)

benim kusum once goz nezlesi oldu ardndan ishal oldu 3 gündür limon damlatıyorum gözüne forumda okudum narı da deneyeceğim ishal için teşekkur ederim umarım kusum iyi olur

kuru karanfili 2 ye 3 e bölün ishal olmuş kuşunuza ishali kesilinceye kadar verin. ben denedim.faydasını gördüm. kuşlarınıza arada şifalı bitki çaylarından da vermenizi öneririm. adaçayı, karanfil, tarçın, mersin yaprağının çayını yapıp sularına koyuyorum.geçen hafta kuşumun birinde titreme ve ateş vardı. aspirini kırdım 4 e. birtanesini yutturdum. 2.günde verdim. şimdi ne titreme nede ateş var.vitamin ilacı olarak da evicap 100, seleno6 ve b12 vitamini kapsül şişede.ve bebeklere verilen vitamin şuruplarından 1 kğ sularına yarım kapak vitamin şurubu atıp karıştırıp veriyorum.

paylasımınız için Teşekkürler :)

FOTOLU , GÜNLÜK ANLATIMLI OLSUN İSPATLI..HERKES GÖRSÜN ..KARANFİL Mİ, BİTKİ ÇAYIMI... SONRA DA KULLANSIN..!http://www.kuscular.org/fungal-ve-protozon-hastaliklari/genc-kus-hastaligi-adenovirus-young-bird-sickness-t20048.html

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Nar kabuğunu kaynatıp güvercinlerime düzenli olarak hafta bir kere vermeye başladım. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi kaynatırken içine bir tatlı kaşığı kadar bal katıyorum. Bu arada karışık yeminde ishale neden olduğunu öteden beri okumakta ve duymaktaydım, bu konuda yaptırım olarak sadece sarı buğday ve cin mısıra döndüm, karışık yemi haftada bir kereye indirgedim. Dışkılarda olumlu gelişmeler olmaya başladı. Renk olsun, kıvamı olsun, normal seyretmeye başladı. Bu konudaki gözlemlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
BENDE NAR AĞACI VAR.. KAYNAT KAYNAT İÇİR İÇİR BİR İŞE YARAMIYOR..İSHALİ OLAN KUŞ 3 AY KESİLMEDİ.. NEOPRIM-FORT 3 GÜN KULLANDIM KESİLDİ.. :haha:
:haha:

Ben ishal için 10kg yeme 1kg pirinç katıp veriyorum ishali kesiyor. Düzenli olarak yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum ishal vakası kesinlikle olmuyor. Ancak arada yeşil ishal olabiliyor.

İSHALE İYİ GELEN İLAÇ SULPHAMEZATHİNE % 16...FİYAT 13 LİRADIR BU İLAÇ ZİRAAT İLÇLARI SATILAN YERLERDE BULUNUR . BU İLACI SAĞLIK OCAĞINDA ÇALIŞAN VE İYİ BİR KUÇU ARKADAŞIM KULLANDI VE İYİ SONUÇLAR ALDI KUŞLARININ HEMEN HEMEN HEPSİNİN İYİLEŞTİĞİNİ SÖYLÜYOR ....

Hayirli gunler.

Arkadaslar kuslarda rastlanan bir cok hastalik ishale sebeb ola bilir.bahsettiginiz cozumler veya ilaclar her hangi bir virusten dolayi ishal olan bir kumesteki kuslara faydali ola bilir ama tum ishal cesitlerine faydali olacagini sanmiyorum.Eger imkaniniz varsa kumesin belli yerlerinden diski ornekleri alip inceletip ona gore tedbir almamiz daha faydali olur diye dusunuyorum.Kulaktan dolma bilgilerle kas yapalim derken gozden olmayalim.

Selamlar.

Geri