Ben farelerden bahsettim ışığa gelmezler doğrudur ama fareler üzerinde geniş bir araştırma yaptım kovmak için bir sürü yöntem denedim ve farelerin bağışıklık kazanmadığı bir şey yok . Çok akıllı hayvanlar . Işığada alışırlar zamanla . Ama sansar gelmez derler ışığa onu bende duydum fakat kümeste ışığın 24 saat yanması ne kadar doğrudur bilemem . Porselen duy olsa belki biraz sağlıklı olabilir ama ampulun ısısı bi zaman sonra plastik duyu eritip yangın bile çıkarabilir Allah korusun . Ve elektrik faturasınada yansıması abartılı olur. Sansarın girebileceği yerler kapatılırsa sansarın girebileceğini zannetmiyorum çok ince teller var kümes iç ve dıştan onla sarılabilir, Kümesin dışına tahta ise teneke çakabilirsin, zemin toprak ise biraz toprağı kazarsın cam şişeleri kırarsın güzelce o zemine serer üzerine biraz kireç döküp beton dökebilirsen zeminden de ulaşamaz. Ama fareler gerçekten bela sansar öldürüp gidiyor o daha kötü ama fare öyle değil hastalık saçar en basiti Vebaya kadar ki en basiti sidikleri , ısırmaları Salmonella ya sebep oluyor. Tecrübe ile sabittir. Ki fare yemlerin üzerinde gezinir durur buda demektir ki bütün hayvanlara sana bile hastalık bulaştırması mümkündür. ve betonu bile kemirir bu fareler o yüzden o fare kovucuları önerdim . Bende de aynı sorun vardı ultrasonic sesler çıkaran ve bağışıklık kazanmasını engelleyen bir yazılımları var . Farelerde iç kanama , üreme sorunu , hatta ölüme kadar götüren sesler çıkarıyorlar. Hani sağlıklı kuş beslemek istiyorsan kesinlikle farelere bir çözüm bulmanı öneririm.