ISITICI SISTEMI NASIL OLMALI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokhan79ca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gokhan79ca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gokhan ADAY
Meslek
TUCCAR
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Aleykum Arkadaslar
Gecen hafta sonu coktandir bekledigim miskilerin yumurtlarindaki yavrular soguk yuzunden (Yumurtadayi catlanmaya basladiklari gun )sizlere omur vefat etti
Gerci bende fazla isitici kullanma tarafi degilim biraz riski ama bu kuslarin kesin yavrularinida almak istiyorum.Simdi aklimda termostatli otomatik olarak calisanlar birde cok degerli bir abimin tavsiyesi mu ampullu isiticilar ama onlarda,da termostat yok isiti hep ayni derecede tutacak.Bu konuda isitici kullanan arkadaslarin goruslerini bekliyorum,veya daha degisik bir isitma sekli olabilirmi? Saygilar Gokhan

PS;Kumesde sadece bir cift miski var bunlar daha yeni anaclar ve ilk yumurtasina cok iyi bastilar ozellikle disi.Yani kuslarin yumurtaya cok iyi basacaklarindan ve yavruya ozen gostereceklerinden cok eminim.Ayrica kumesin hertarafini iyice isole ettim buyuk isiyi tutan cam koydumki kisin gunes isiklerindan birazcikta olsun yansima yanip kumesi isitsin diye ama ginede yeterli degil simdiden -10 derece ve disarda sular dolmasina ragmen kumes icinde cok az da olsa sicaklik var sulari donmadi.

Herkesin kendine göre zaman içinde edindiği tecrübeler vardır muhakkak yalnız güvercin yetiştiriciliğinde üstad sayılacak yılllarını vermiş emektar abilerimizden duyduğumuz kesinlikle kümese ısıtıcı koymayın olduğu gibi kalsın yalnızca kümesleri iyi muhafaza edin ceyrana kalmasınlar ve en önemliside kümesinizde baca olmalı..

şimdiden -10 mu siz nerede ikamet etmektesiniz?
kuşları ani ısı değişimlerine maruz bırakmayacaksanız buna dikkat edecekseniz bence ısıtıcının pekde zararı olmaz.

kesinilkle saçma bir fikir ısıtma olayı, çünkü etrafınıza bakın yaban güvercinleri ne soğuk ne sıcak mantar gibi ürüyorlar, bizim yapmamız gereken arkadaşında dediği gibi kümeslerimizi iyi yalıtımlı ve ceryan yapmayan bir dizayn oluşturmak.yerlere ızgara koyup yerden gelecek soğu duvarlara da köpük koyup içerdeki sıcaklığı muhafa ettiğimizde bir de yemleme ve sularına dikkat ettiğimizde pek sorun yaşayacağımızı sanmıyorum kış aylarında, sevgilerle....

a.s abilerim benim yaptığım şey ilk önce salça kutuları varya (tenekeler)ortaboy yada kümesinizin boyutuna göre ilkten ateşi yakıyorum ateş köz haline geliyor alimüyim folyo ile sarıorum çok güzl bi şekilde ısıtıyorr ancak onu kkümesin yanmayacak bir yerine asıyorum

Ben Canada'da ikamet ediyorum.Bulundugum sehirde kuzeybati istikametinde oldugundan haliyle cok asri derecede kar ve ani sicaklik dusmeleri oluyor.Simdiden 15cm kar oldu kis daha baslamadan -10 fazla birsey degil -35 lere kadar inebiliyor.Omer kardesim hani sana bahsetmistim ya o yumurtalar ciktigi gunun sabahi siddeti kar sicaklik dusmesi birsuru agaclarinda dallari kirildi .Ayrica mehmet bey goruslerinine saygi gosteriyorum ben soylemistim riskli bir diye biliyorum.Bunu anac kuslar icin degil yeni cikacak yavrulari bir iki hafta soguktan korumak amacli yapmayi dusunuyorum.Hani yavrular oldu dedimya iste o soguktan !Birde benim miskiler yabani azman cinsi guvercinler olmadigindan daha degisik bir konu zaten ortalikta hic guvercin kalmadi hepsi tunedi yada sicak bolgelere kacti kalsa bile hic sanmiyorum bu kadar sogukta yumurta yapip yavruya baksinlar Diger arkadasimizin dedigi gibi baca da yapdim bu pvc borularindan hem hava sirkulasyonu sagliyor hemde nutubet olayini onluyor.Ayrica kisin bu kadar sogukta yavru alma taraflari degilim ama bu kuslari cok bekledim .Burda kis aylarida cok uzun oldugundan bir 4 ay daha beklemek istemedigimden denemeyi dusunuyorum.

Saygilarla hepinizi optum!

Gökhan eğer içerideki ısıyı hep sabit tutmak istiyorsan ufo (infrared) ışıklı sobalardan al ayarını yaptığın zaman ısı belirli bir derecenin altına düştünde çalışıyor, ayarladığın ısını üstüne çıktığında da sönüyor yani kendisi devreye girip kendisi çıkıyor .kapatıp açmak gibi bir derdin olmuyor. ısı yüksek oldumu ? ısı düştümü ? gibi şeyleri kafana takmıyorsun. Düşünmeni tavsiye ederim. Saygılarımla.

içeride lambanın yanmasıda yeterli oluyor hem ısıtıcıdan daha ekonomik

Geri