Islatılmış Ekmek...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 962

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Herkese merhaba arkadaşlar ben kuşlarıma 2 günde 1 filan ıslatılmış ekmek veriyorum bunun bi zararı veya bi yararı varmıdır??

hep ekmek verirsen kuslarına yaglanmasına yardımcı olursun ve ekmekle beslenen kuslarda performans düşüklüğü oluyor diye duydum uçum süreleri kısalıyor kursakda aşırı mayalanma yapıyor. bende hergun ekmek veriyordum postalara uçum süreleri çok kısaydı ekmegi bırakıp mısır bugday bıraz karısık vermeye basladım uçum süreleri uzadı ve posta yarışlarına katılan bir abidende duydum performansı etkiledigini. ekmegi haftada 1 kere ver en fazla.

Ekmeği uçan kuşlarıma vermıyorum damızlık kuşlara veriyorum.Ayrıca karışık yem ekmekten daha fazla yağlanma yapıyor.

Damızlıklar için bi zararı olmaz

mehmet1994' Alıntı:
Ekmeği uçan kuşlarıma vermıyorum damızlık kuşlara veriyorum.Ayrıca karışık yem ekmekten daha fazla yağlanma yapıyor.

yaglanma yapar ama herzaman ucurdugun kuslardada cok güzel kas yapar :D bunu biliyormuydun yada hiç görmüşmüydün ben gördüm çünkü kuşlarımda.

Ne yalan söyleyim ben henüz karışık yem kullanmadım kuşları ishal yapar dedikleri için kışın deniyecem..

kışın uçurmayı herzaman yapamazsın ya rüzgar çoktur yada yerde kar olur. ama kışında güzel besleyici olur yaglanırsa kuş kolay üşümez yaza baya zorlanarak başlarsın ama bol yavru alabilirsin yazın başında.

Daha kuşlara damızlık olsun olmasın ekmek vermedim vermeyi düşünmemde

Daha kuşlara damızlık olsun olmasın ekmek vermedim vermeyi düşünmemde

Geri