israil filo güvecini hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coskunarguz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
coskun arguz
Meslek
fotoğrafçı
İlgi Alanı
Kuşlar
bu ırkın uçuculuğu ve bakıcılığı hakkkında bilgisi olan varmı acaba uzun süre uçtuklarını duydum ve çok iyide yavru bakıyorlarmış bilgisi olan bi arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• 1010214y.webp
    1010214y.webp
    119.4 KB · Görüntüleme: 6,924
bu ırktan kimsenin haberi yok sanırım ozaman bende kendim test edip görücem :)

Ben beslemıştım uçuş vede yavru bakımları pek iyi söylenemez.Bende bir çıft tek yavru büyüttü fakat öbür çıft 2 büyüttü.Uçuş olarakta bina etrafında 1 tur atıyorlardı aldığım arkadaş bazılarının 1 saat üçtuğunu söyledı .
Benımde bilgim bu kadarla sınırlı.

bende tam bilmiyorum bakalım biri vericek almadan önce bi bilgi edineyim dedim teşekkürler

celal abi yanlış anlama aşağılamak için söylemedim ben.merak ettim.hem bu kuşun kırma olmadıgı ne malum.bildiginiz üzere insanların kırması üzerine acayip güvercinler ortaya çıkıyor

Berat kardeşım yanlış anlaşılacak bir konu yok.Yüce RABBİM iz insanlara mantık vermış buda ınsanları çeşıtlı araştırmalara itiyor.Tabiki RABBIM izin musaadesı doğrultusunda birşeyler yapabılıyor.[59. Gaybın anahtarları yalnızca O'nun katındadır. Onları ancak O bilir. Karada ve denizde olanı da bilir. Hiçbir yaprak düşmez ki onu bilmesin. Yerin karanlıklarında da hiçbir tane, hiçbir yaş, hiçbir kuru şey yoktur ki apaçık bir kitapta (Allah'ın bilgisi dahilinde, Levh-i Mahfuz'da) olmasın. (ENAM)]
Sadece güvercınlerde deyıl diğer hayvanlardada melezleşme sonucu yenı ırklar oluşuyor.Mesela köpeklerde bu daha belırgındır.Hatta dünyanın en mükemmel köpeklerınden Akbaş dahi melez köpektır fakat ırk oluşmuştur.
Özetle kırma olarak aynı neslı devam ettıren çok hayvan vardır ırk olarak geçıyorlar.İsrail Güvercınlerıde tabiki melezleşme ürünü olabılır fakat ırk olarak kabul görmüştür.
Herşey gönlünce olsun.ALLAH a emanet ol.

benimde pek fazla bilgim yok ama kuşların yani has olanların çok yüksekten uçtuğu söyleniyor.1 saaten fazla uçarlar bence uçmazlarsa o kuşlarda kırmalık vardır.posta kırması olblr.

arkadaşlar uçumu iyi ama hepsi değil örneğin kırmızı ve göv renkli olanlardan pek verim alamadım ama siyah ve sarı israilli ırkları gayet verimli kuşlardır siyah ve sarı israilli sorun yaşatmaz diyebilirim sizlere

ben 1 çift almak istiyorum izmir bornovadan nasıl ayarlıya biliriz.. saygılar

ben siparişini verdim gelicek bana ama nezaman belli değil siz bana numaranıız yollayın geldiği zaman fazla gelirse sizede bir çift alayım ben manisada yaşıyorum bişekild ulaştırırım size

KivancEkin' Alıntı:
ben 1 çift almak istiyorum izmir bornovadan nasıl ayarlıya biliriz.. saygılar

kuş pazarına uğruyosan lütfü kaşatanı bilirsin . ben o arkadaşa sordum anaçların çiftine 400 lira istiyo.. tabi tezgahta israil yokken israiln var mı varsa kaç para dersen olcağı buydu. yaz sonu yavru aldığında piyasa düşücektir o zaman bi daha sormak lazım. sen de almayı düşünürsen pazarlık şansımız artar. tabi başka talipler de çıkarsa baya ucuza denk getirebiliriz

maşallah güzel kuşlar tüyleri kadar hayrını görürsün inşallah...

Bu kuşa uçuşu iyi değil diyen çok ayıp eder. Resimdekinin aynısını bi arkadaşımdan aldım kuş tutsaktı. 1 ay kümeste yattı. İlk kanatta filoda 20-25 dakika yerini kaybetmeden ve karışmada kaybolmadan geldi kümese indi. İlk israilimdi ve çok hoşuma gitti en kısa sürede 1 çift alacam.

Not: Bahsettiğim israilin eski kümesi yakındı galiba 2. seferde havada dolam dönmeden bastı gitti posta kadar yerine sağdıkmış fırlama.

arkadaşlar ben kendim siyah ırklısını besledim uzun süre uçup yavrularıda gayet güzeldi bence siyah israiler sorun yaşatmaz. başarılar

israil kusları tip ler gibi yuksek ucuculardır 1saat degıl 5 saat boyunca yorulmadan rahatlıkla uca bılen kuslardır boyunlarının uzun olması kafa kısmının ise okun ucu gıbı olması ruzgarı delıp gecmelerı ve havada daha rahat ve az enerjıyle hareket etmelerını saglar buda az enerjı cok ucus demektir :) benımde tavsıyem sıyahlar ve acık kahve olanlardır :))

dostum bende besliyorum. benim kuşlarım 1.5 saatten aşağı dama inmiyorlar ve acayip yüksek uçuculardır. hele tipp kuşlarıyla uçurduğunda 2.5 saatte iniyorlar. kusura bakmayın ama sizin kuşlarınızda sorun var ya damızlık olarak kullanılmıştır o yüzden yada bir hastalığı vardır saygılarımla ...

r1_primo' Alıntı:
Bu kuşa uçuşu iyi değil diyen çok ayıp eder. Resimdekinin aynısını bi arkadaşımdan aldım kuş tutsaktı. 1 ay kümeste yattı. İlk kanatta filoda 20-25 dakika yerini kaybetmeden ve karışmada kaybolmadan geldi kümese indi. İlk israilimdi ve çok hoşuma gitti en kısa sürede 1 çift alacam.

Not: Bahsettiğim israilin eski kümesi yakındı galiba 2. seferde havada dolam dönmeden bastı gitti posta kadar yerine sağdıkmış fırlama.

Eski israilimin başına gelenleri üstte anlatmıştım. Geçtiğimiz hafta bir tane kırmızı israil bulup aldım. Filoda bir tanede olsa israil uçurmayı istiyorum. Renk ve görünüş olarak çok güzel bir ırk. Kısmetse inş. bunu uçuracam.

sanırım bu ırkı en iyi ben biliyorum çnki elimden çok geçti yavru bakma kabiliyeti postalara göre çok kötüdür nadir iyi bakan çıkıyor.ucuculukları normal yavruyken egitilirse çok iyi bi ucucu bi ırk olabilir kanaatindeyim gökyüzünde harika bi görüntüsü var kolay kolayda yorulan bi kuş degildir ama bi posta kadar uzak mesafeden evini bulamaz mesela 20 km den gelmez daha başka bişeyler ögrenmek isteyene yardımcı olurum

ucani cok ucar.cikinti kus alan da bu niye ucmuyor diye bakar :-) anaclar antremansiliktan beter durumdalar tek disi var yavrulari 15 dakikaya yakin ucuyor simdilik.anaclari da ben kumese kapatmadan minimum 1 saat ucuyordu aldigim yerde.ucmayani dacatita tavuk gibi yatar :-)

Ekli dosyalar

• 20140213_145610-1-1.webp
    20140213_145610-1-1.webp
    18.9 KB · Görüntüleme: 733
  • 20140121_093248-1.webp
    20140121_093248-1.webp
    11.2 KB · Görüntüleme: 826
Canım kardeşim hataylı bir kardeşimiz besliyor ve hatta sitemizde hataylı filo güvercinleri diye yazarsan kümesini bilgilerini ve kuşlarını rahatca gözlemliyebilirsin selamlar.

Geri