İştahsızlık ve kursağı su dolu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mehmet Altuntaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet Altuntaş
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
S.A 2 aylık mardin yavrum iştahsız yem yemiyor yalnızca su içiyor kursağı su dolu ve tüğlerini kabartıp duruyor. Kursağına bastırdığımda gagasından su boşalıyor fakat hemen sulğa gidip tekrar su içip kursağını su ile dolduruyor hiç yem yemiyor tüylerini kabartıp bir kenarda duruyor. Nedeni ne olabilir bu bir hastalıkmı ve diğer kuşlarıma bulaşırmı. Tedevi şekli varmı ne yapmalıyım ve hangi ilacı kullanmalıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

herkeze saygılar

Valla Mehmet bey kursakta su toplanması dedim mi ben direk veba derim kuşu hemen kümesten ayırın geç kalmış olmayın

PROBLEM YOK PANİK YAPMAYIN.. KUŞUNUZ SALMONELLA OLMUŞ,TEDAVİSİ VAR LAKİN TEDAVİ EDİLMEYİNCE ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR.İLK YAPMANIZ GEREKEN KUŞU KESİNLİKLE AYIRIN ÇÜNKÜ BULAŞICIDIR.. SONRA EN AZ 3 GÜN ''GEOSOL'' ADINDA TOZ GİBİ BİR İLAÇ VAR 2 LT SU BİR ÇAY KAŞIĞI UYGULAYIN HERGÜN SUYU TAZELEYİN.. 3 VEYA 5 GÜN GÜN GEÇTİKDEN SONRA ''EVİTA'' VİTAMİN DESTEĞİ UYGULAYIN ODA 3 LT SU 1 CAY KAŞIĞI.. BUNLARI DENEDİNİZ LAKİN HALA TAM OLARAK GEÇMEDİMİ? İLK GÜN 2 TANE 2. 3. GÜN TEK TEK. SALMONELLA TAB YUTTURUN BİŞEYİ KALMAZ.. GEÇMİŞ OLSUN..

Arkadaşlar durum aslında şöyle başladı: Ben iş icabı 3 gün Anadoluya gitmek zorunda kaldım kuşları çatı arasında besliyorum ve çatının çıkışı olan üçgenden çıkarıp uçuruyorum. Anadolu turuna çıkarken 10 yaşındaki oğluma nasıl ve ne kadar yem vereceğini tatbiki olarak gösterdim. Her günde tel ile arayıp süreci takip ettim, fakat geldiğimde yavru bir bangomun kanadı kırık ve memleketten hatır ile getirtiğim damızlıklardan almış olduğum 2 aylık (toprak rengi deriz biz) yavru mardin hastalanmış. Kümesim çatı arasında salma şeklinde , zemin pislenmiş ve yerlerede yem saçılmış. Hemen hasta yavruyu karantina kafesine aldım. Salmanın zeminini bol su ile yıkadım ve çamaşır suyu ile dezenfelte edip temizliğini yaptım. Bu günde ilaç olarak formlarda benzer konulardan feyz alarak GEOSOL-----NEOSÜLFABRİM---BEROVİT B12-----AVİT K ve ENERJİ YAĞI aldım kullanmaya başladım . Süreç umarım olumlu sonuçlanırda kuşlar bu hastalık neyse atlatır. Bu arada kanadı kırık olan baskam nasıl yardımcı olabilirim ne yapabilirim daha önce kanat kırılma vakası yaşayan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

saygılar

Bugün kuşda olumlu gelişmeler gözlemledim 2 gündür yeme dönüp bakmayan durmadan su içen hasta yavrum uygulamış olduğum ilaç tedevisinden sonra bugün iştahla yem yedi ve gerekli gördüğü kadar su içti. İlaç tedeavisine 1 gün daha devam edip kesmeyi düşünüyorum. Formda bu konuyu okuyan ve birgün başına böyle bir hastalık gelen arkadaşlara umarım yardımcı olur bu uygulama.

Benim kümesin muşambası yırtılmış ve içeri su girmiş zeminin yarısı ıslanmış bundan dolayı bu hastalık meydana gelebilirmi?
Birde bu ilaçları nerden temin edebiliriz ve fiyatı ne kadar yardımcı olursanız sevinirim.

Geri