İstanbul bangosu, İstanbullu Güvercinim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NuRİi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

NuRİi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri TOSUN
Meslek
ÖGRENCİ
İlgi Alanı
Merhabalar, ben normalde taklacı beslemekteyim, fakat bu kuş geçti elime biraz araştırdım istanbul bangosu yada istanbullu deniliyor.Bu ne kadar orjinaldir, ne kadar değildir, cinsi sizce nedir(erkek-dişi) ? Yorumlara açıktır her türlü iyi yada kötü. Teşekkürler..

Kostum, gözler İstanbullu (muz bangosuna ) benziyor, gaganın kalın olması doğudaki filo ırkını anımsatır gibi.Güle güle besle.

Teşekkürler Nizam abi.En iyileri sizlerin olur inşallah..

Irk adı: İSTANBULLU

Dünyada tanındığı ad: Damascene, Damascus, Booz, Buz

Verilen yerel adlar: Elagöz, karagöz, muz, buz
Türkiye'de yetiştirildikleri yöre: Güneydoğu Anadolu

Özelliği: Filo uçucusu / Form

Kus disiye benziyor biraz yasli bir kus ama orjinal bir istanbullu eger ucarak gelmediyse sana eski yerine gitme olasiligi baya yuksek bunlarda postalar gibi yerini kolayca bulabilen kuslardir

alisipahi' Alıntı:
Irk adı: İSTANBULLU

Dünyada tanındığı ad: Damascene, Damascus, Booz, Buz

Verilen yerel adlar: Elagöz, karagöz, muz, buz
Türkiye'de yetiştirildikleri yöre: Güneydoğu Anadolu

Özelliği: Filo uçucusu / Form

Kus disiye benziyor biraz yasli bir kus ama orjinal bir istanbullu eger ucarak gelmediyse sana eski yerine gitme olasiligi baya yuksek bunlarda postalar gibi yerini kolayca bulabilen kuslardir

Merhaba ali abi, o bilgileri bende biraz araştırarak okudum yinede bana okuttuğun için ve yorumun için teşekkürler.Kuş şehir dışından geldi.Eşide var yalnız o biraz kırma gibime geldi, fotoğrafını koyayım yinede görüşlerinizi beklerim ona da. Yavrularını alıp onları uçurmayı düşünüyorum nasip olursa.

Geri