İstanbul Eke kuş yarışması hakkında eleştiri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;

Yarın sabah İstanbul Eke kuş yarışması için kuş kaldıracaktık. Az önce bana yarışmayı düzenleyen arkadaşlar tarafından bir telefon geldi. Ve Çayırova'da kuş uçuracağımız için ve Çayırova da İzmit'e bağlı olduğu için kuşu kaldıramayacağımızı söylediler. Kendilerine bir mail geldiğini ve "onlar kuş kaldıramazlar çünkü İstanbul dışında uçuruyorlar" dendiğini söylediler.
Ben zaten baştan Çayırova'da uçurduğumuz baştan söylemiştim.
Bilmiyorum sizler ne düşünürsünüz bu konuda?
Bana çok garip geldi.
Selamlar.

Şenol

Yarışların, bu tür organizasyonların bir tüzüğü vardır, bu tüzük doğrultusunda belirlenen kurallar ve kıstaslar uygulanılır , hakkaniyetli ve adil davranmak için önceden konulan kurallara uyulması şarttır,..
Sanırım , organizasyon da görev alan arkadaşlar muhtemelen bu tüzüğe dayanarak bir karar almış olabilirler..
Tabi olayın ayrıntısını bizler bilmiyoruz .. Tüzük kurallarını bir incelemenizi önerebilirim size , sizin koşullarınıza uygun bir durum var ise itiraz edersiniz .. Yok bilerek yada bilmeyerek atlanmış bir kural sonradan fark edilmiş ise yapacak çok birşey kalmıyor bence..
Kuşunuza da belliki güveniyorsunuz .. Emeğinizin karşılığını almayı planlıyorsunuz .. Budurum da üzücü tabi sizin için .. Bir araştırın bakın koşulları inceleyin derim ben .. Olmaz sa da çok bir seçenek kalmıyor .. Başka bir etkinlikte kuşunuzu uçurursunuz . Umarım bir çözüm yolu bulunur . Çok geçmişolsun diyelim ..selamlarŞEREF

evet tüzükte yer belirtme varsa ve oyer belirtmede ucaracagınız yerle ayni bölgede geçmiyorsa kuş kaldırılamıyor olması lazım ama şerafettin arkadaşın dediği gii tüzügü iyi bilmek ve kayıtlara bakmak lazım istanbul daki hangi kupaya kalkacaktı ?

şeref' Alıntı:
Yarışların, bu tür organizasyonların bir tüzüğü vardır, bu tüzük doğrultusunda belirlenen kurallar ve kıstaslar uygulanılır , hakkaniyetli ve adil davranmak için önceden konulan kurallara uyulması şarttır,..
Sanırım , organizasyon da görev alan arkadaşlar muhtemelen bu tüzüğe dayanarak bir karar almış olabilirler..
Tabi olayın ayrıntısını bizler bilmiyoruz .. Tüzük kurallarını bir incelemenizi önerebilirim size , sizin koşullarınıza uygun bir durum var ise itiraz edersiniz .. Yok bilerek yada bilmeyerek atlanmış bir kural sonradan fark edilmiş ise yapacak çok birşey kalmıyor bence..
Kuşunuza da belliki güveniyorsunuz .. Emeğinizin karşılığını almayı planlıyorsunuz .. Budurum da üzücü tabi sizin için .. Bir araştırın bakın koşulları inceleyin derim ben .. Olmaz sa da çok bir seçenek kalmıyor .. Başka bir etkinlikte kuşunuzu uçurursunuz . Umarım bir çözüm yolu bulunur . Çok geçmişolsun diyelim ..selamlarŞEREF

Merhaba Şeref Bey;

Elbetteki her yarışmanın bir tüzüğü vardır ve bunlara uyulması zorunludur. Ben bunun başvuru yapıldığında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yarın kaldırılması planlanan ve hakemlerin çağırıldığı bir kuş için bir gün önceden uçuramazsınız demek çok komik oldu. Ben İstanbul dışından katılım olamaz diye bir tüzük kuralı göremedim. Bugün yönetim kurulunun toplandığını ve bu şekilde karar aldıklarını söylediler.
Ben kuşun performansından bahsediyordum düzenleyenlere. Birkaç gün önce aynı kuşu başka bir yarış için kaldırmıştık. Size belki garip gelebilir ama sanıyorum kuşumuzun performansının iyi olması biraz bu yarıştan çıkarılmamıza neden oldu.
Benim bildiğim Ankara Eke Kuş yarışına İstanbul'dan kuş kaldırıldı ve şu anda sanıyorum 1. sırada. Bizim kuşumuzun şu andaki en kötü performansı da o kuşa yakın.
Her neyse, 7-8 aydır uğraştığımız kuşun hakkını yediğimiz için üzüldüm.
Benim amacım kupayı kaldırmak değil iyi kuş izlenmesini sağlamaktı. Varsın kendileri yarışma düzenleyip, kendileri kupa kaldırsınlar, bu bizi ilgilendirmiyor artık.
Kuşu izlemek isteyenler için kuşun hazır olduğunu, keyifle izlendiğini söyleyebilirim.
İzlemek isteyenleri davet ediyorum.
Herkes selamlar.

Şenol

merhaba senol bey konu bıraz dusundurucu geldı bana carsamba gunu ksuunuz performansı etkılemıs olabılır ızlıyenlerı vede eke kupasına kus kaldırıcak ınsanları rahatsız etmıs olabılır yada rant pesınde olanları bence sıze yapılan haksızlık son gunde bole bır karar almaları kendımde ıstanbulda oturmama ragmen bıraz ankaradakı kupaları elesdırceklerıne ornek alsalar daha guzel yarısma orgızasyonları olcagını dusunmekteyım saygılarımla...

kaan kerem büker' Alıntı:
merhaba senol bey konu bıraz dusundurucu geldı bana carsamba gunu ksuunuz performansı etkılemıs olabılır ızlıyenlerı vede eke kupasına kus kaldırıcak ınsanları rahatsız etmıs olabılır yada rant pesınde olanları bence sıze yapılan haksızlık son gunde bole bır karar almaları kendımde ıstanbulda oturmama ragmen bıraz ankaradakı kupaları elesdırceklerıne ornek alsalar daha guzel yarısma orgızasyonları olcagını dusunmekteyım saygılarımla...

Sağolun Kaan Bey;

Ben yarışmayı düzenleyen kişilerin hakkında birbirini tanımayan bir kaç kişiden bilgi aldım.
"nerden buldun onları" gibi bir cümlede birleşti bu kişiler.
Ben kuşumuzun hakkı yendiği için, bu kişileri federasyona dilekçe vererek şikayet etmeyi düşünüyorum.
Kuşu harcamak bu kadar kolay olmamalı. İstanbul'dan Osman Barut abi ile görüştüm. O da Muammer Bey'le görüşmüş. Onlar yanlış anlamadıysam, İstanbul Zeytinburnu yarışı için Kütahya'ya bile kuş izlemeye gideceklermiş ya da gitmişler. Ankara, Adapazarı yarışlarına İstanbul'dan kuş kaldırıldı. Tüzüklerinde böyle bir şey yokken nasıl tam uçurmaya bir gün kala kuşunuzu kaldıramazsınız dediler anlamadım.
İstanbul Eke Kuş Yarışması düzenlemek bu kişilerin elinden mutlaka alınmalı. Bu konu İstanbul'da kuş besleyen herkesi ilgilendiriyor bence. Ben elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Herkese selamlar.

Şenol

şenol bey öncelikle sizi kutlarım. anlaşıldığı kadarıyla iyi performansa sahip bir kuşunuz var. bu kuşa verdiğiniz emeklerin boşa gitmediğini bilmenizi isterim. tüzükte yazmayan bir kuralı son gün almaları gerçekten çok düşündürücü. eğer böyle bir uygulama yapıldıysa bu uygulamayı yapanları kınıyorum. herşeye rağmen dosta düşmana benim kuşum hazır isteyen buyursun izlesin diyebilmek bile bence başlı başına bir kupa almış gibi hissettirir insana. saygılarımla.

yunus81' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar;

Yarın sabah İstanbul Eke kuş yarışması için kuş kaldıracaktık. Az önce bana yarışmayı düzenleyen arkadaşlar tarafından bir telefon geldi. Ve Çayırova'da kuş uçuracağımız için ve Çayırova da İzmit'e bağlı olduğu için kuşu kaldıramayacağımızı söylediler. Kendilerine bir mail geldiğini ve "onlar kuş kaldıramazlar çünkü İstanbul dışında uçuruyorlar" dendiğini söylediler.
Bana çok garip geldi.
Selamlar.

Şenol

şenol bey , Adı üzerinde olduğu gibi istanbul eke kupası eğer istanbullu arkadaşlar uçuruyorsa sadece , senin uçurman yanlış olur yarışma tüzüğüne göre diğer arkadaşlara yanlış olur ... Ama siz kuşu uçurup puanlama yapıldıktan sonra böyle bişe diyip sizi eleseydiler yanlış olur du ama puanlama olmadan bir yanlışı başında düzeltmişlerse bunu anlayışla sükünetle karşılamak lazım yarışmalar gelip geçici dostluk bakidir. , Emeğe yazık olmaz siz yinede en azından gelip kuşu izleyin deseniz herkez gelir izler iyiyse tebrik eder , kupayı düzenleyen arkadaşlar bunun size niye olamadığını mutlaka söylemişlerdir İstanbul eke kupası sadece istanbulu bağlayıcı bir yarışmadır.

oflusu' Alıntı:
yunus81' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar;

Bana çok garip geldi.
Selamlar.

Şenol

şenol bey , Adı üzerinde olduğu gibi istanbul eke kupası eğer istanbullu arkadaşlar uçuruyorsa sadece , senin uçurman yanlış olur yarışma tüzüğüne göre diğer arkadaşlara yanlış olur ... Ama siz kuşu uçurup puanlama yapıldıktan sonra böyle bişe diyip sizi eleseydiler yanlış olur du ama puanlama olmadan bir yanlışı başında düzeltmişlerse bunu anlayışla sükünetle karşılamak lazım yarışmalar gelip geçici dostluk bakidir. , Emeğe yazık olmaz siz yinede en azından gelip kuşu izleyin deseniz herkez gelir izler iyiyse tebrik eder , kupayı düzenleyen arkadaşlar bunun size niye olamadığını mutlaka söylemişlerdir İstanbul eke kupası sadece istanbulu bağlayıcı bir yarışmadır.

Merhaba;

Aslında burada daha mnceden yazdıklarımı okumamışsınız galiba. Bu yarışmayı düzenleyen kişiler Ankara Eke kuş yarışmasına katıldıklarını söylemişlerdi. Sizin mantığınıza göre adı üstünde Ankara kupası dememiz lazım. Ama öyle değil işte. Ankara kupasına İstanbul'dan kuş uçuruldu ve yanlış bilmiyorsam şu anda birinci durumda. Yarışma tüzüğünde kesinlikle "İstanbul'da uçurmayan yarışmaya katılamaz" gibi bir ifade yok. Benim itirazım bu yüzden.
Selamlar.

Şenol

S.a Şenol abi,
Size katılmamak elde değil.
İstanbul'da ikamet etmenize, İstanbul ile daha fazla diyalog halinde olmanıza ve İstanbul ile uçum alanının arasından sadece bir yol geçmesine rağmen, hele ki kuşu kayıt ettikten sonra kuş bu yarışa uçamaz demek...
Hiç bir şey değilse ayıptır.
Madem öyle baştan yarışmaya kaydedilmeseydi.
Kaldı ki yarışma tüzüğünde bulunmayan bir koşulu yarışa kuş uçmadan hemen önce (icat etmek) dayatmak da hukuki açıdan saçmalıktır.
Hakkın yerini bulması temennisiyle...
Saygılar.

Khalid

yunus81' Alıntı:
kaan kerem büker' Alıntı:

Sağolun Kaan Bey;

Ben yarışmayı düzenleyen kişilerin hakkında birbirini tanımayan bir kaç kişiden bilgi aldım.
"nerden buldun onları" gibi bir cümlede birleşti bu kişiler.
Ben kuşumuzun hakkı yendiği için, bu kişileri federasyona dilekçe vererek şikayet etmeyi düşünüyorum.
Kuşu harcamak bu kadar kolay olmamalı. İstanbul'dan Osman Barut abi ile görüştüm. O da Muammer Bey'le görüşmüş. Onlar yanlış anlamadıysam, İstanbul Zeytinburnu yarışı için Kütahya'ya bile kuş izlemeye gideceklermiş ya da gitmişler. Ankara, Adapazarı yarışlarına İstanbul'dan kuş kaldırıldı. Tüzüklerinde böyle bir şey yokken nasıl tam uçurmaya bir gün kala kuşunuzu kaldıramazsınız dediler anlamadım.
İstanbul Eke Kuş Yarışması düzenlemek bu kişilerin elinden mutlaka alınmalı. Bu konu İstanbul'da kuş besleyen herkesi ilgilendiriyor bence. Ben elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Herkese selamlar.

Şenol

Selam
Bu akşam bilgisayarımı açmamın nedeni bu konu hakkındaydı.Bir saat önce Sakarya Yenicami yarışma başaknı İlhan beyin yanındaydım.Ben oradayken gelen telefonun konusu İstanbul Maltepedeki yarışa uçurulacak kuşun bizim bölgemizdeğil siz istanbul dışındasınız deyip puanlamaya gelmemeleriymiş.Birde daha sonradan telefon edilip sizin kuşunuz çokmu iyide çağırıyorsunuz gibi bir cümlede sarf edilmiş.
Madem yarışmacı olarak kayıt aldınız kayıt üçretini aldınız İstanbul dışıdır diye niye puanlamaya gelinmiyor.Birde alay eder gibi telefon edip çokmu iyimiş demeler.Çok ayıp şeyler.
Biz meraklısıyız bu işin zevk için kışın soğunda yazın sıcağında kuşun altında bekliyoruz.Ben duymadım bizim bölge sizin bölge puanlama için nereden gücü yetipte yazılıyorsa yarışmacı oraya gidiyor sakaryanın ankaranın hakemleri
Ben sizin kadar sakin yazmazdım
Hocam ben sizin yerinizde olsam o arkadaşların internet sitelerinide gerekli yerlere şikayet ederdim.

bu sadece federasyona tüm kuşçuların üye olmasıyla ve her yarışı federasyon yapmasıyla olur. ama ondada tam olmaz.

Merhaba Arkadaşlar;

Hasan Bey'in yazdığı telefon konuşması yapılırken ben oradaydım. Adapazarı yarışmasının katılımcılarından biri de benim. İlhan Bey'le konuşmayı yapan yakın bir abimiz, Recep abiydi. Adapazarı yarışması için bize katılım olanağı sağlayan kişi de Recep abidir. Adapazarı'ndaki kuş besleyenlerin ortamın anlattı; imrenmemek elde değil. Bu anlamda tebrikleri sonuna kadar hakeden bir grup Adapazarı kuş besleyenleri.
Yarışma için çağırdığımız gün biz kuşu tekrar kaldırdık. Tam o sırada yarışmayı düzenleyenlerden biri beni aradı ve uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Beni aslında "yarışmak istiyorsanız hadi yarışalım" demek için aramış. Ben de kendisine zaten yarışacaktık, ama artık size güvenmediğim için, sizinle muhatab olmayacağımı bildiğim için bunu ancak başka bir yarış ortamında yapmamızın ikimiz için de uygun olacağını söyledim. Seneye yapılacak olan Ankara Eke Kuş Yarışması için anlaştık. Garip olan şu ki, bu kişiler Ankara kupasına İstanbul'dan kuş kaldıracaklar!!.
Ben yarışma aracılığıyla birileriyle tanışmak, tanıştığım kişlerle bilgi alış-verişinde bulunmak, kuş uçurmak için motive olmak, kuşseverlere iyi kuş izletmek-onların iyi kuşlarını izlemek gibi güzellikleri elde edeceğimi sanmıştım. Bu yarışma beni hayal kırıklığına uğrattı. İnşallah diğer yarışmalarda bu şekilde olmaz ve bahsettiğim güzelliklere ulaşabiliriz.
Kenan Bey'e ise kesinlikle katılıyorum. Önüne çıkan herkes yarış düzenlememeli, bu işin standartları olmalı. Hakemler çok sıkı elemelerden geçirildikten sonra seçilmeli.
Selamlar.

Şenol

Bizlerin kendi aramız'da hafta sonları birkaç arkadaşımızla bir araya gelip birimizin kümesinde kuş izlememizden
sohbet edip fikir alışverişinde bulunmamızdan ve bir iki bardak çay içmemizden daha eğlenceli ve daha eğitici eğil sanırım yarışmalar ..
Geneli itibari ile, yada büyük bir bölümü içn diyelim ,yarışmalar belli arkadaş guruplarının , belli çevrelerde bulunan insanların, kimi rutine bağlanmış sıradanlaşmış zevksizleşmiş , anlamından uzaklaşmış olabiliyor .
Asıl çıkış noktası olması gereken iyi kuşun kıstaslarını belli edip o kıriterlerde kuşu ve yetiştiriciyi tspit ertmek bu vesile ile kuş uçurmayı özendirmek ,bilmeyen leree yada bizim gibi eksiği olanlara kuş izlettirip kuşlar arasındaki farklılıkları göstermek bir mevii yerinden eğitim vermek . Tabi bütün bunlar olurken sosyalleşmek tanışmak kaynaşmak , ortam oluşturmak mevcut ortamların kalitesini artırmak .. Tek seslilşiği , hakimiyet bilincini azaltıp herkeze katılım imkanı sağlamak ve bunlar gibi pekçok güzel amaç için yolaçıkılıyor olmalı yada çıkılmalı ..

Bütün bunların da kişisel algıların ve değerlendirmelerin üstünde rekabete ortak şans tanıyabilen ,ölçüve değerlendirmenin resmiyet kazanmış olduğu , genel kabul gören tüm ayrıntıların dahi tespiti yapıldıktan sonra beklentilerin şahsileştirilmeden belirlendiği ideğal çıkış noktasının en iyiyi bilmek için çaba , gösterirken mevcutiyilerin düzeyini lölçmek bunları teşvik ve taltir etmek gençleri ve bizim gibi tecrüübesiz güvercin severleri doğru bilgi ve doğru kuşçuluk ahlakı ile eğitmek .İdeal olana daha çok yaklaşmaya çalışmak tüm çabalar bu yönde yoğunlaşmalı ,ozaman kırgınlıklar alınganlıklar haksuzlıklar belkide daha az olur . Buda resmi bir otorite teşkili ve bu resmi otoritenin iyiçalışması mekanizmalarını iyi oluşturması bu çerçevede yapılan etkinlikerle ancak olur . Yoksa ben şu anda arka bahçede bir kaç dostla kuşseyretmeyi yeğliyorum sanırım bu sadece benim tercihimde değil şuan için .. selamlarŞEREF

bence konu gayet basit; adamlar kuşun iyi olduğunu anlayınca elemenin bir yolunu bulacaklar illa, bu defa ki bahane yer problemi. bence hiç canınızı sıkmayın kuşunuzu başka yarışmaya hazırlayın. yarışmayı düzenleyenler hem hazırlasınlar hem uçursunlar hem de kupalarını kaldırıp kendilerince gururlansınlar bizde onlara ve kuşlarına bakıp gülümseyelim:) bu işin hakkını veren tüm insanlara sevgi ve saygılar

İyi akşamlar tüzüklerde ben şimdiye kadar böyle bir kural okumadım.Siz uçuracagınız yer ile ilgili bir adres belirttinizmi acaba ? Tabi her önüne gelen kupa yaparsa böyle şeylerin olmsı kaçınılmaz.Bu işi belli bir tüzük içinde olmalı ve tek bir merkezden yapılmalıdır.

Tüzüklerini buldum aşağıda iletiyorum.
2009 İSTANBUL TAKLACI GÜVERCİN PERFORMANS YARIŞMASI KURALLARI

1) yarışma bedeli 50 ytl,dir bu ücret müracaat sırasında alınır uçuş günü ek ücret talep edilmez.
2) uçan kuş başka yerde ucurulamaz aksi halde diskalifiye olacaktır.
3) uçurulan kuşta kanat kuyruk değişmiş olmalıdır renk paça vs önemli değildir
4) yarışmacı kuşu uçuracağı günü 2 gün önceden haber verir.aksi takdirde dikkate alınmıyacaktır aynı gün ilk arayan gecerlidir.
5) kuş ucurulacağı zaman altına ucmayaçak ( 8-10) adet kuş konmalıdır uçan kuşun yanına kuş yerden kalkarsa uçan kuşla kalkan kuş 25 dakikayı uçarsa yarışmaya uçan kuş diskalifiye olaçaktır.
6) uçan kuş 15 dakikada inerse kanatları ısınmadığı dikkate alınacak tekrar kaldıraçaktır aynı şekilde bir daha inerse diskalifiye olaçaktır
7) eğer kuş 45 dakikada oyuna gelmezse hakkını kaybeder elenmiş olur
8) 1 saat içinde inen kuş yaptığı seferler dikkate alınır uçum puanı almaz
9) kuşun puanlaması en az 3 metre gelecek ve 10 metre fişek mesafesi 2 takla olacak şekelde puanlama başlar.
10) kuş oynadıktan sonra yerine ve 20 metre alana inmez ise diskalifiye olur
11) kuş ucum esnasında kazaya uğrarsa ( atmaca alırsa,tele çaparsa )
a) kuş sahibi isterse yaptığı seferleri puanlatır ( iniş puanı almaz)
b) kuş sahibi isterse başka bir kuş kaldıra bilir ( saatini ve zamanını bildirmek şartıyla)
12) kuşun sahibi kuş uçtuğu gün performansını beğenmezse 50 ytl karşılığında 1 hafta içinde tekrar kuşunu kaldırabilir.
13) kuşun uctuğu gün hava şartları aniden bozulursa hakem heyeti kuşun ucup ucmayacağına karar vereçektir kuşun tekrar uçacağı günü hakem kuş sahibine söyliyecektir.
14) kuşun uçacağı kümeste yüksek sesle küfürlü konuşulmayacaktır kuş seyredenlerde tertipli oturup uçan kuşun hakkında asla konuşmayaçaktır bu olaylarda sorumlu kuş sahibidir.
15) kuş sahibi kuş uçarken asla hakemin yanına yaklaşmayacak ve müdahale etmeyeçektir aksi takdirde uyarılacaktır uyarılan kuş sahibi aynı şeyi tekrar yaparsa diskalifiye olacaktır.

hakan_23el' Alıntı:
bence konu gayet basit; adamlar kuşun iyi olduğunu anlayınca elemenin bir yolunu bulacaklar illa, bu defa ki bahane yer problemi. bence hiç canınızı sıkmayın kuşunuzu başka yarışmaya hazırlayın. yarışmayı düzenleyenler hem hazırlasınlar hem uçursunlar hem de kupalarını kaldırıp kendilerince gururlansınlar bizde onlara ve kuşlarına bakıp gülümseyelim:) bu işin hakkını veren tüm insanlara sevgi ve saygılar

Yorumun için sağol Hakan. Kısa ve net bir şekilde görüşlerini belirtmişsin. Ben de sana aynen katılıyorum.
Selamlar.

Şenol

kardeşim ben kütahyadan ibrahim ben bu kupaya yazılmak istedim yaklaşık 1 yıl önce ve ben kütahyada oldum için bu kupaya katılamıcam söylendi bende anlayışla karşıladım bu kupanın istanbul için oldugu bazı nedenlerden dolayı istanbul için düzenlendi söylendi senin burdan bu adamları karalamaya hakkınyok sen kuşunu uçursaydın ve iyi puan alsaydı bu sana ozaman söylenseydi ozaman haklı olabilirdin bir yanlış anlaşılma olmuş bunu büyütmeye gerek yok ve bu insanları burdan karalayamassın bu insanlar iyi bişeyler için ugraşıyorlar sen ve senin gibiler bu insanların hevesini kırmaya hakkınız yok yapıcı olun bozucu degil kuşun o kadar güzelse gelip izleyelim adres ver tlf ver görüşelim bu mevsimde iyi kuş kimsede olmaz diye düşünüyorum bizde bunun hastasıyız kuşun çok iyiyse iyi paralarada alırız sözlerimi yanlış anlama insanlar kaynaşmak ve kaliteli kuş beslesin herkez diye bişeyler yapıyor ve işini gücünü bırakıp hakemlik yapıyor vs vs bu tür organizasyonları böyle dedi kodular gölge düşürüyor sinek küçük mide bulandırır derler onun için birazda saygılı olalım kupa nedirki önemli olan muhabbet ve dosluk

abraam74' Alıntı:
kardeşim ben kütahyadan ibrahim ben bu kupaya yazılmak istedim yaklaşık 1 yıl önce ve ben kütahyada oldum için bu kupaya katılamıcam söylendi bende anlayışla karşıladım bu kupanın istanbul için oldugu bazı nedenlerden dolayı istanbul için düzenlendi söylendi senin burdan bu adamları karalamaya hakkınyok sen kuşunu uçursaydın ve iyi puan alsaydı bu sana ozaman söylenseydi ozaman haklı olabilirdin bir yanlış anlaşılma olmuş bunu büyütmeye gerek yok ve bu insanları burdan karalayamassın bu insanlar iyi bişeyler için ugraşıyorlar sen ve senin gibiler bu insanların hevesini kırmaya hakkınız yok yapıcı olun bozucu degil kuşun o kadar güzelse gelip izleyelim adres ver tlf ver görüşelim bu mevsimde iyi kuş kimsede olmaz diye düşünüyorum bizde bunun hastasıyız kuşun çok iyiyse iyi paralarada alırız sözlerimi yanlış anlama insanlar kaynaşmak ve kaliteli kuş beslesin herkez diye bişeyler yapıyor ve işini gücünü bırakıp hakemlik yapıyor vs vs bu tür organizasyonları böyle dedi kodular gölge düşürüyor sinek küçük mide bulandırır derler onun için birazda saygılı olalım kupa nedirki önemli olan muhabbet ve dosluk

Merhaba;

Yorumunuz için sağolun.
Öncelikle sizi hiç tanımadığım halde, bana "sen" diye hitap etmenizi düşünün lütfen. Saygıdan bahsettiğinize göre.
Karalamak gibi bir amacım olmadı. Size Kütahya'dan katılmak istediğiniz söylendiğinde siz rahatlamışsınız. Ama bana Kocaeli'den katılamayacağım söylenmedi, katılabileceğim söylendi. Ben de 7-8 ay kuş hazırlamakla uğraştım. Kuş uçurması için birini tuttum, yavruluğunda kuşu uçurdum, tüy değiştirmesini bekledim, yavruya kusmasını bekledim, form tutması için hafta sonlarımı sürekli kuş uçurmakla geçirdim. Sonra uçurmamıza bir gün kala "olmaz, uçuramazsınız" dendi. Biraz empati yapın, size de benzer bir şey yapılsa ne düşünürdünüz? "Büyütmeye gerek yok" diye düşünürdünüz sanırım!!? Bana çünkü bunu öneriyorsunuz.
Hakemlerin hevesi önemli ama uçurucuların hevesi önemli değil. Kuş hazırlamaya çalışanların hevesi varsın kırılsın, ne olacak ki!!
"Kuşunu uçursaydın iyi puan alsaydın o zaman haklı olabilirdin" demişsiniz. Biz bu kuşu zaten bu yarışmaya uçurmadan 3 gün önce başka bir yarış için zaten kaldırmıştık ve şu anda o yarışmada 1. sırada. Komik olan zaten bunun akabinde yarışmadan diskalifiye edilmemiz. Yarışmadaki performansını ben, bu yarışmanın hakemlerine de söylemiştim. 2 gün sonra , yani uçurma konusunu konuştuktan, zamanı ayarladıktan sonra, geleceklerini söyledikleri günden 1 gün önce "gelemeyiz" dendi. Bunu da bir düşünün lütfen.
"Saygılı olalım" derken üzerime hiç alınmadım. "Saygılı olalım" derken saygısızlık yaptığınızı umarım farkedersiniz.
"Muhabbet", "dostluk" v.s den bahsediyorsunuz. Benim tek amacım buydu zaten. Eğer amacım bu olmasaydı sizin gibi "muhabbet", "dostluk" gibi kavramların içine "para" yı da katardım.
Amacım benim gibi, olumsuz olaylar kuşseverler yaşamasın, bunu sağlamak. Ben bunun "yapıcı" olduğunu düşünüyorum. Birilerinin kalbini kırmasına izin vermememiz gerekiyor. Mücadelem bunun için.
Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
abraam74' Alıntı:

Merhaba;

Yorumunuz için sağolun.
Öncelikle sizi hiç tanımadığım halde, bana "sen" diye hitap etmenizi düşünün lütfen. Saygıdan bahsettiğinize göre.
Karalamak gibi bir amacım olmadı. Size Kütahya'dan katılmak istediğiniz söylendiğinde siz rahatlamışsınız. Ama bana Kocaeli'den katılamayacağım söylenmedi, katılabileceğim söylendi. Ben de 7-8 ay kuş hazırlamakla uğraştım. Kuş uçurması için birini tuttum, yavruluğunda kuşu uçurdum, tüy değiştirmesini bekledim, yavruya kusmasını bekledim, form tutması için hafta sonlarımı sürekli kuş uçurmakla geçirdim. Sonra uçurmamıza bir gün kala "olmaz, uçuramazsınız" dendi. Biraz empati yapın, size de benzer bir şey yapılsa ne düşünürdünüz? "Büyütmeye gerek yok" diye düşünürdünüz sanırım!!? Bana çünkü bunu öneriyorsunuz.
Hakemlerin hevesi önemli ama uçurucuların hevesi önemli değil. Kuş hazırlamaya çalışanların hevesi varsın kırılsın, ne olacak ki!!
"Kuşunu uçursaydın iyi puan alsaydın o zaman haklı olabilirdin" demişsiniz. Biz bu kuşu zaten bu yarışmaya uçurmadan 3 gün önce başka bir yarış için zaten kaldırmıştık ve şu anda o yarışmada 1. sırada. Komik olan zaten bunun akabinde yarışmadan diskalifiye edilmemiz. Yarışmadaki performansını ben, bu yarışmanın hakemlerine de söylemiştim. 2 gün sonra , yani uçurma konusunu konuştuktan, zamanı ayarladıktan sonra, geleceklerini söyledikleri günden 1 gün önce "gelemeyiz" dendi. Bunu da bir düşünün lütfen.
"Saygılı olalım" derken üzerime hiç alınmadım. "Saygılı olalım" derken saygısızlık yaptığınızı umarım farkedersiniz.
"Muhabbet", "dostluk" v.s den bahsediyorsunuz. Benim tek amacım buydu zaten. Eğer amacım bu olmasaydı sizin gibi "muhabbet", "dostluk" gibi kavramların içine "para" yı da katardım.
Amacım benim gibi, olumsuz olaylar kuşseverler yaşamasın, bunu sağlamak. Ben bunun "yapıcı" olduğunu düşünüyorum. Birilerinin kalbini kırmasına izin vermememiz gerekiyor. Mücadelem bunun için.
Selamlar.

Şenol

Merhaba
Bir cümlem yanlış yazılmış: Düzeltiyorum:
Size Kütahya'dan katılmak istediğinizi söylediğinizde "katılamazsınız" denmiş, rahatlamışsınız.
Selamlar.

Şenol

merhabalar şenol bey siz galiba piskoloji kitapları çok okuyorsunuz insanları yanıltıyorsunuz kupa adı üstünde istanbul eke kupası ve bizim kuşcular camiasında yenisinz galiba biz konuşmayı iyi biliriz sizli bizlide konuşuruz nasıl konuşacagımızı sizden ögreneçek degiliz terbiyeyide sizden ögreneçek degiliz biz kimseyi küçük görmeyiz sonuçta herkez insan kuşdur kupadır paradır bunlar gelip geçiçi şeyler önemli olan dosluklar siz kendi hakkınızı ararken başkalarının hakkını yiyeçektiniz siz bu yarışmaya kuş uçursaydınız ve birinci olsaydınız istanbuldan katılan arkadaşların hakkı ne olaçaktı bunu birde böyle düşünün siz kuş yazılırken ben kuşumu çayır ovadan kaldıracagım dediniz ve çayır ovanın istanbula baglı olmadını bilimiyormuydunuz neden ozaman belirtmediniz yada belirttiniz ordaki arkadaşlar yanlış anladı tamamen yanlış anlaşılma sizin kuşunuz hangi yarışmada birinci çok merak ettim onuda belirtirseniz sevinirim siz bu formu buraya açtıysanız herkez fikrini söyliçektir sizde saygı göstereçeksiniz sizi kırmak veya aşalamak gibi bir niyetim yok sadece düşüncelerimi yazıyorum mevlananın bir sözünü hatırlatayım nasıl bakarsan öyle görürsün nasıl düşünürsen öyle yaşarsın siz düşüncelerinizi degiştirin bence sizin madulunuz başkalarının madurlugu olçaktı çünki yanlış bişey varsa söyladiklerimde özürdilerim saygı ve sevgiler şeno bey

abraam74' Alıntı:
merhabalar şenol bey siz galiba piskoloji kitapları çok okuyorsunuz insanları yanıltıyorsunuz kupa adı üstünde istanbul eke kupası ve bizim kuşcular camiasında yenisinz galiba biz konuşmayı iyi biliriz sizli bizlide konuşuruz nasıl konuşacagımızı sizden ögreneçek degiliz terbiyeyide sizden ögreneçek degiliz biz kimseyi küçük görmeyiz sonuçta herkez insan kuşdur kupadır paradır bunlar gelip geçiçi şeyler önemli olan dosluklar siz kendi hakkınızı ararken başkalarının hakkını yiyeçektiniz siz bu yarışmaya kuş uçursaydınız ve birinci olsaydınız istanbuldan katılan arkadaşların hakkı ne olaçaktı bunu birde böyle düşünün siz kuş yazılırken ben kuşumu çayır ovadan kaldıracagım dediniz ve çayır ovanın istanbula baglı olmadını bilimiyormuydunuz neden ozaman belirtmediniz yada belirttiniz ordaki arkadaşlar yanlış anladı tamamen yanlış anlaşılma sizin kuşunuz hangi yarışmada birinci çok merak ettim onuda belirtirseniz sevinirim siz bu formu buraya açtıysanız herkez fikrini söyliçektir sizde saygı göstereçeksiniz sizi kırmak veya aşalamak gibi bir niyetim yok sadece düşüncelerimi yazıyorum mevlananın bir sözünü hatırlatayım nasıl bakarsan öyle görürsün nasıl düşünürsen öyle yaşarsın siz düşüncelerinizi degiştirin bence sizin madulunuz başkalarının madurlugu olçaktı çünki yanlış bişey varsa söyladiklerimde özürdilerim saygı ve sevgiler şeno bey

Merhaba İbrahim Bey;
Belirtmekte fayda var, ben Psikiyatri hekimiyim. Ama asla bunu insanları yanıltmak için kullanmadım. Elimden geldiğince insanların bozulan ruh sağlığını, tedavi etmeye çalışıyorum.
Yazdıklarınızdan sanki benim yaşadığım olayları yakından bilen biri olduğunuzu düşündüm. Ama bu sadece bir his, gerçeklik payı yok. Psikoloji kitapları okuyorsunuz diyorsunuz, kuşçular camiasında (hangi camia ise o) yenisiniz diyorsunuz falan. Sakarya Oyun kuşu yarışmasının birincisi, hatırlatırım İstanbul'dan Ahmet Maraşlı Bey oldu. Kimse ona "ya bu Sakarya Oyun Kuşu Yarışması, seni hemen diskalifiye etmemiz lazım sen İstanbul'dansın" demedi. Adı üstünde demek yeterli olmuyor İbrahim bey. Hem bilmeniz gereken şeylerden biri de şu; yarışmayı düzenleyenler 20 km uzağında oturuyorlar Çayırova'nın. Ve ben başta söylemiştim İzmit'ten de katılabiliniyor mu diye. Sorun olmayacağını söylediler. Madem bu mesele bu kadar önemli bu düzenleyiciler İstanbul'un ilçelerini niçin bilmiyorlar? Neden kendilerine 20 km uzaklıktaki bir yerin İzmit'e ait olduğunu bilmiyorlar? Ki bilmediklerini kesinlikle düşünmüyorum. Kaldı ki ben zaten İzmit'e bağlı olduğunu belirtmiştim. Ama size göre suç bende sanıyorum. Ben zorla bu yarışmaya girmek isteyen biri konumuna sokuluyorum tarafınızca. Oysa böyle bir şey kesinlikle yok. Hele bundan sonra asla olamaz.
Saygıyı, nasıl konuşulacağını elbetteki öğretme gibi bir derdim yok size. Herkes istediği gibi konuşabilir. Ama bana göre saygısızlık olan bir şeyi de, benim görüşüm olarak belirtmeme izin verirsiniz sanıyorum.
Merak ettiğiniz yarışma ise Kocaeli Oyun Kuşu Yarışması.
Kimsenin hakkının yenmesi hoşuma gitmez tabii. Zaten yarışmanın geçerli bir yarış olmadığını söylediler bana. Benim araştırmadan katılımcı olmak istemem bir hata oldu, kabul ediyorum. Bu yarışmaya katılmanın hiç önemi yok artık bence. Kendi aralarında düzenlenip, kupa kaldırılan bir yarış sanıyorum.
Bu yarışma hakkında yeterince cümle sarfettim. Kim olduğunuzu bilmiyorum. Ama belli ki yarışmayı yakından takip ediyorsunuz. Ben etmiyorum artık.
Size kolaylıklar diliyorum.

Şenol

merhaba şenol bey bu camiada yenisiniz diye söyledim şey daha göreceginiz çok şey var okadar çok olay duydumki sizin sorununuz bunların yanında çok küçük onun için büyütmeyin diyorum türkiye genelinde yapılan yarışmaların çogunlugunda çok pis şeyler dönüyor burdan isim vermek istemiyorum bu yarışmaları bende yakından takip ediyorum elimden geldigince ve artık hiç bir yarışmaya katılmıyorum ama allahvar bu istanbul eke yarışması için kötü bişey duymadım adamların topladıgı para belli ettikleri masraf belli sizi ne kadar tanıyorsam bu yarışmayı yapanlarıda o kadar tanıyorum dünde dayanamayıp aradım yarışmayı düzenleyen arkadaşları konuştuk olayın şahsi ve kişisel hiç bir ilgisi yok sizinle istanbul içinden yarışmaya katılan bazı arkadaşlar itiraz etmişler buna ve yönetime sizin uçuracagınız yerin istanbul dışı oldugunu söylemişler bunun üzerine yönetim bu kararı almış sizde haklısınız onlarda haklı bundada vardır bir hayır diyorum ama sizin pek kaybettiniz bişey yok kuşunuzu görmüşsünüz ve kendi masebenizi yappışsınız bahaneyle kuşunuz hala oynuyorsa izlemek isteriz bu kadar çok güvendiniz kuşu görmek isterim ben genelde kuşun oyun performansına güvenmemde çünki sonuçta hayvan ve ne yapacagını kimse bilemez biz çok kuşlar gördük bugün kupa aldı yarın oyun bıraktı kuş konusunda bu kadar iddalı olmayın siz sanırım kuşculugada yeni başladınız göreceginiz daha çok şey var bence neyse tanıştımıza memnun oldum hayırlı işler hayırlı günler

Geri