İstanbul ve çevre iller

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gaziosmanpaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 928
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet
Meslek
sola
İlgi Alanı
s.a
bende bir üreticiyim yakız zamanda felegin sillesini yedigim için şuanlık 2 çiftle devam ediyorum kimseye midaremiz yok allaha şükür ama benim bir fikrim var elbette türkiyede fikirlerin hiç bir maddi degeri olmadıgı için bizde kendi yagımızda kavruluyoruz fikrimden bahsedeyim isterseniz tabii yönetici arkadaşlar uygun görmeyip sile bilir silendende allah razı olsun diyecegiz tabiiki

arkadaşlar ben çinden ucuz hediyelik sıra dışı ürünleri alıyor satıyorum mesela şişe şemsiyeler var flip lap lar var dilek fenerleri var sihirli yumurta var ve sayamadıgım yüzlerce ürün var evet bunu gidip satış sitelerinde ialn ver diye düşünebilrsiniz burada yazma amacım istanbula yakın arkadaşlarla işlerimi büyütmek ve buradaki yetiştirici arkadaşlarla hem dostlugumuzu pekiştirmek hem ticaretimizi ilerletmek bir diger plansa kazandıgımız bu paraları birleştirip bir dükkan tarzında veya kople çatı katı kiralayıp içerisine güvercin muhabbet kuşu papagan üretimi yapmak yada benim abimin kayın pederinin adapazarında evi arsası var orayı kiralayıp saydıgım hayvanları üretmek üretince neler olur ister satılır gelir elde edilir isteyen arkadaşlar kendi kuşunun sahibi olur bir nevi çoklu ortaklık gibi birşey düşünüyorum peki bunun kolaylıgı nedir şimdi şöyle açıklayayım mesela dilek feneri internette araştırın 2 2.5 tl den ucuza bulamazsınız ben size 1.5 tlden göndericem siz arkadaşlarınıza eşinize dosunuza komşunuza mahallenizdeki kırtasiyeye hediyelik eşya satan yere bakkala 2.5 3 tlden satacaksınız burda karınız en az 1 tl olacak bir misal daha flip lap internette araştırın 2 tlden aşşagıya almanız mümkün degil şimdi diyelimki 1 kişi 100 tl ayırdı 10 tl de kargo ücretine ayırmak zorunda 100 tl lik ürün istedi misal
dilek feneri 10adet 20tl
flip lap 10adet 20tl
üflemeli mum 10 adet 25 tl
sihirli yumurta 20 adet 25 tl
7renkli mum 5 adet 10 tl
kargo 8 tl falan tutuyor ptt ile kapıda ödemeli sistem 110 tl ye alıyorsunuz 2 tl ye aldıgınız ürünü 4 tl ye satsanız 100de 90 karlısınız demekdir yani 100 tl size 190 tl olarak dönecekdir bu sistemle birlikde çalışsak misalen 50 kişi olsak 10 alış verişde ortak bir hesaba 50bin tl aktarılır bununla çok rahat güvercin çiftligi kurulur benim düşüncem bu daha konuyu açmak istemiyorum beyabir uzun hesaplar bunlar

bu hesaba göre aylık 1 tl kira verilse 1 yıllık peşin 12 bin tl kümes 6 aylık yem 2 koruma köpegi ısınma bakıcı en az 2 kişi olmak kaydii ile 6 aylık masraf 10bin tl 22 bin tl masraf 28 bin tl ye satışı kolay olacak çeşit çeşit türlere para yatırılıp bunların yarusu satılabilecek kıvama gelene kadar beslenir çift i 100 tlden alsanız 280 çift yapar bu zaten
şuan yerli üretim muhabbet kuşunun yawrusu 17.5 tl ye bir çok pet shop lar alıyor aynı zamanda sultan papaganı petshoplarda en az 100 tl ye cennet papaganı 70 tl ye satılmakda 100 tl ye satılan kuşu petshoplar 60 70 tl arasına 70 tl ye satılan papaganı 40 50 tl ye almakdadır bunun yanı sıra ben anlamam ama saka kanarya balıkdanda fazla anlamam ama herşey tecrübeyle ögrenilir eger komple canlı hayvan işine girilirse 2 yıl içinde kişi başı en az aylık 1000 tl gelir düşer

satış konusu diyelimki 50 üyemiz var 300 satılacak güvercinimiz var her üye 6 çift güvercin satabilir ayda bunun 3 ünün parası kendisine 3 cift inin parası havuz hesabına aktarılır misalen 100 tl ye alındı anaçlar yawrular en düşün 70 tl ye satılır 70*300=21bin tl yapar bunun aylık gider olarak en fazla 6 bin tl gitse 15bin tl hesapda kalır yani hesap 1yıl içinde kendi arsanı aldırır kendi arsanı aldıkdan sonra ilk yawruları satma yada satııgın parayla yeni kuşlar al ve onların yawrusunu alıp sat misalen 400 çift yawru var bunları sat 400*70=28bin tl yapar üyeler arası böl 560 tl yapar hesap ortada birde gidip 10 tl ye kuş beslemek var 1000 tl ye kuş beslemek var gerekirse 10 çift miro modası geçti ama hala bir çok kişinin hayalinde kümesinde görmek istedigi kuşdur şebab zifir arap hünkarı v.s v.s üretilip üyeler arası pay edilebilir yani benim teklifim kısacası 50 ortak bu illa 50 olması gerekmez bunu 10 kişi ilede yapabiliriz saygılar

Geri