İSTANBULDAN SARI GALACA DÖNEK YETİŞTİRİCİSİYİM.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bekiryurtsever
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bekir Yurtsever
Meslek
Aşçı
İlgi Alanı
Köpekler
ADIM BEKİR YURTSEVER ENDER RASTLANAN Bİ DÖNEK RENGİDİR ALTINDAN KENDİ YAVRULARI DA AYNI RENK ATIYOR İLGİLENEN BEGENEN İSTEYEN ARKADAŞLAR BANA NOLU TELIMDEN ULAŞABİLİRLER YARDIMCI OLURUM .

Ekli dosyalar

• IMG-20120209-WA0002.webp
    IMG-20120209-WA0002.webp
    46 KB · Görüntüleme: 3,551
ustacım öncelikle mrb siteye hoşgeldin eyvallah.

Sarı galaça diyorsun bulunmayan bi renk diyorsun, bu hayvanların sarılığı nerede onu göremedim?
Bizde KIRMIZIGALAÇA diyorlar bu türlere. Yemin ederim 7 yaşından beri dönek bakarım hiç duymadım sarı diyeni.

SNRAVCI' Alıntı:
ustacım öncelikle mrb siteye hoşgeldin eyvallah.

Sarı galaça diyorsun bulunmayan bi renk diyorsun, bu hayvanların sarılığı nerede onu göremedim?
Bizde KIRMIZIGALAÇA diyorlar bu türlere. Yemin ederim 7 yaşından beri dönek bakarım hiç duymadım sarı diyeni.

Bu kuşlara Denizli de sarı der kırmızı aşağıdaki galaçaya denir.

Ekli dosyalar

• DSCN0421.webp
    DSCN0421.webp
    48.8 KB · Görüntüleme: 4,295
Kardesim eyvallah sen 7 tasından beri sinek besliyorsun ama sariyla kırmızı ayırt edemiyorsun bendeni kuşlar SARI GALACA aşağıda arkadasın belirttiği kırmızı galacadir .

aramıza hoşgeldiniz Bekir Bey.sarılardan uçurduğunuz varmı?yada daha önce uçurdunuz mu?performanslarını merak ettim dönekte ilk defa gördüğüm bir renk olduğu için soruyorum.güle güle besleyin

Atalardan beri Güvercin besleriz inanın duymadım hiç. Sarı Kırmızı. Bu Türlere KIRMIZIGALAÇA Derler. Nasıl Kara olup üzeri mavi işlemeler olunca PAL diyorlar bunlarda o şekil. Kırmızı değilde pembe rengininde gördüm döneğin ama PEMBEGALAÇA diyeni görmedim. Kırmızı derler dediğim gibi. Belki yörelere göre değişiyor olabilir. Ama Siz KIRMIZIYA'da sarı diyosunuz galiba. Arkadaşın paylaştığı fotoğrafla sizin kuşların renk farkı nedir? Sizinkiler Açık Kırmızı Arkadaşın paylaştığı foto MAT KIRMIZI. Sarılık Nerede ?

SNRAVCI' Alıntı:
Atalardan beri Güvercin besleriz inanın duymadım hiç. Sarı Kırmızı. Bu Türlere KIRMIZIGALAÇA Derler. Nasıl Kara olup üzeri mavi işlemeler olunca PAL diyorlar bunlarda o şekil. Kırmızı değilde pembe rengininde gördüm döneğin ama PEMBEGALAÇA diyeni görmedim. Kırmızı derler dediğim gibi. Belki yörelere göre değişiyor olabilir. Ama Siz KIRMIZIYA'da sarı diyosunuz galiba. Arkadaşın paylaştığı fotoğrafla sizin kuşların renk farkı nedir? Sizinkiler Açık Kırmızı Arkadaşın paylaştığı foto MAT KIRMIZI. Sarılık Nerede ?

arkadaşım maytap geçiyosun sen sanırım

Bekiryurtsever' Alıntı:
ADIM BEKİR YURTSEVER ENDER RASTLANAN Bİ DÖNEK RENGİDİR ALTINDAN KENDİ YAVRULARI DA AYNI RENK ATIYOR İLGİLENEN BEGENEN İSTEYEN ARKADAŞLAR BANA NOLU TELIMDEN ULAŞABİLİRLER YARDIMCI OLURUM .

ARAMIZA HOS GELDİNİZ MASALLAH GÜLE GÜLE BESLEYİNİZ

LAKİN TELEFON YAZMAK YASAKTIR KUS SATMAK ALIS VERİSTE BULUNMAK İSTİYORSANIZ
ALAN SATAN BÖLÜMÜNE KUSLARINIZIN RESİMLERİ SECERELERİ VE DEGERİNİ VE TELİNİZİ ORAYA YAZABİLİRSİNİZ

SAYGILAR?

umut coşkun' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:

arkadaşım maytap geçiyosun sen sanırım

Ustacım maytap geçen adi insandır. Konu ile alakan yok bana maytap geçiyosun diyemezsin. Ben İzmirliyim görmedim sarı marı. Varsa da şahit olmak istiyorum. araştırıyorum herkese sordum olmaz diyorlar Yetiştiren insana mesaj yazıyorum. Mevzu ile alakan yok atlama. Yok maytap falan. Saygısız insan değiliz. Rahat ol.

İzmir Çamdibinde, çakal besleyen ve amcamın ırkına bakan ustalar var. 1 Çift çakal pembe yavru veriyor fakat bu yavrular pembe diye adlandırılmıyor. Resimlerinide en kısa zamanda paylaşacağım. Benim demek istediğim bu. Mevzuda karışıklık var yada yöre farkı. Dediğim gibi 24 yaşındayım 24 senedir dönekle büyüdüm başka ırk bakmam hiç duymadım sarı galaça. Ben gibi kaç kişi duymamıştır onlar müstesna.

Bak abicim sana örneklemeyle gösterdim en üstteki kuşlar sarı altta benim paylaştığımda kırmızı ikisinin rengide farklı.AYrıca atlamayla falan işim yok tamamı abicim

Tamam ustam. Konuya muhattap olup paylaştığın tip güvercinde var bende diğer abinin paylaştığı Sarı dediği güvercinde var. Bizim ilimizde bu kuşların geneli ÇAKAL'dır. Sarı galaça dediğiniz yöresel dil farkıdır. Ben bunu anladım. Benim maytap geçmekle işim olmaz. Gayet ciddi bir insanım büyüğümede küçüğümede saygım sonsuzdur. Fakat saygı gördüğüm takdirde.
En yakın zamanda size PEMBE renkte ÇAKAL güvercin paylaşıcam.

sarı dediğimiz kuşun fotosunu da koyarsan sevinirim

Ustacım daha kralını koyacam sen mrk etme. Bakalım o renk dönek hiç gördün mü pespembe ..

SNRAVCI' Alıntı:
Ustacım daha kralını koyacam sen mrk etme. Bakalım o renk dönek hiç gördün mü pespembe ..

Pembesini değil sarısının fotosunu merak ettim

Kameralı telefonum yok inan olsa şimdi kayınbiraderime haber edip çektirtecem fotosunu. Ama acele etme usta. Ara Ara giriyorum siteye vakit buldum mu söz ekliyecem.

bu kuslar renk olarak bencede sarı galaca yanı bu renge ıstanbulda sarı derler kırmızı dıyenı gormedım yada acık kırmızı dıyenı (:

Bunlar sari galaça arkadaslar bende kendi gozumle gormedim ama resimdeki kuslar sari ve baska bir sitede sari galaça gormustum 10 15 tane hatta yan yana idi yani kesinlikle olmaz diye reddetmek nedence dogru anlamis degilim...

Geri