İSTANBULLU BUZ BANGOSU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
BAŞKA ADI VARSA BEN BİLMİYORUM YAZARSANIZ SEVİNİRİM.YABANCI OLMAYAN.

RESİMLERİN HEPSİ ALINTIDIR.VE HEPSİ YABANCI SİTELERDEN NE YAZIK Kİ :=(

Ekli dosyalar

• damascene350.webp
    damascene350.webp
    8.3 KB · Görüntüleme: 4,199
  • damasceneripaldi.webp
    damasceneripaldi.webp
    7.8 KB · Görüntüleme: 4,118
  • forta6.webp
    forta6.webp
    70.2 KB · Görüntüleme: 4,222

Ekli dosyalar

• 08-12-2007%2019-53-19_0069.webp
    08-12-2007%2019-53-19_0069.webp
    68.1 KB · Görüntüleme: 3,572
  • P8300179_Formaat%20wijzigen.webp
    P8300179_Formaat%20wijzigen.webp
    96.4 KB · Görüntüleme: 3,484
  • photo12-damascene-ecaillegu.webp
    photo12-damascene-ecaillegu.webp
    29 KB · Görüntüleme: 3,472

ADAMLAR BİRDE GÜLLÜSÜNÜ YAPMIŞ.

Ekli dosyalar

• italiaanse_meeuw04.jpg
    italiaanse_meeuw04.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 4,121
  • hamburger_stickenmeeuw04.webp
    hamburger_stickenmeeuw04.webp
    19.9 KB · Görüntüleme: 4,149
  • hamburger_stickenmeeuw04.webp
    hamburger_stickenmeeuw04.webp
    19.9 KB · Görüntüleme: 4,146
kuşlar mükemmel bu kuşlara sahip olmak isterdim

Ekli dosyalar

• hamburger_stickenmeeuw02.webp
    hamburger_stickenmeeuw02.webp
    22.5 KB · Görüntüleme: 4,115
  • P8300187_Formaat%20wijzigen.webp
    P8300187_Formaat%20wijzigen.webp
    93.1 KB · Görüntüleme: 3,493
  • Hamburger_Sticken.webp
    Hamburger_Sticken.webp
    9.1 KB · Görüntüleme: 4,161

Ekli dosyalar

• 4520088646.webp
    4520088646.webp
    2.2 KB · Görüntüleme: 4,125
  • P8300188_Formaat%20wijzigen.webp
    P8300188_Formaat%20wijzigen.webp
    44.9 KB · Görüntüleme: 3,436
  • P8300177_Formaat%20wijzigen.webp
    P8300177_Formaat%20wijzigen.webp
    43.9 KB · Görüntüleme: 3,421
bursa kuş pazarında ara sıra satılmaktadır bu tip kuşlardan. Benim komşumda var ama ismini hatırlayamadım. Kendisi antep ten özel kuş getiriyor ve kuşlarının hepsi filo ucucu.

selam evet bu kuşlar hem filo uçucusu hemde yüksek uçucu kuşlardır ayni zamandada yuvalarına sadıktırlar. türkiyede genelde bagdat tarzı filo kuşçuları besler bunda dolayı doğu illerinde daha cok bulunmaktadır.

bu güvercin istanbullu adıyla anılan filo güvercinidir.genellikle güneydoğu anadolu bölgemizde yetiştirilir.karışma için beslenir

bu kuşlar gerçekten çok güzel böyle bir kuşum olsun isterdim.Ne diyelim Allah sahibine bol yavrular nasip etsin...

muz veya buz diyorlar bunlarabizim oralarda (:

abe siz bunlara nasıl bango dersiniz yaw her dındıkı kucuk olan nasıl bango oluyor yaw bu kuşların ismi ela göz dur dikkatını cekerim lütfen her dındıkı kucuk olan bango demeyin

scooter' Alıntı:
abe siz bunlara nasıl bango dersiniz yaw her dındıkı kucuk olan nasıl bango oluyor yaw bu kuşların ismi ela göz dur dikkatını cekerim lütfen her dındıkı kucuk olan bango demeyin

biz demiyoruz genelde herkes diyor istanbullu muz buz damascene vs yapcak bişi yok öyle koymuşlar adını :=)

Bu kuşların fiyatları aşağı yukarı ne civarda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

bu kuşlara istanbullu,karagöz,muz derler yüksek ve filo halinde uçarlar uçuşları görülmeye değerdir havada çok güzel gözükürler çogunlukla güneydoğuda karışma için beslenirler.azımsanmayacak kadar yetiştiricisi vardır istanbul koca mustafa paşada.yuvalarına bağlıdırlar.fiyatları takım olarak 15tl 20 tl satıcısına göre 30 tl i gecmez altlarından doğan yavru ölmez iyi bakarlar...

saygılarımla

selamlar mehmet resimdeki gibi olanlardan mı bahsediyorsun fiyat olarak hemde takım olarak ?

kenan abi zaten başka bir rengi yok bunların hepsi aynı bide pullu diye tabir ettikleri rengi var oda çakmaklılara benzio yani genellikle hepsi bu resimdekiler gibi edirnekapı kuş pazarında bulabilirsin en fazla 20 tl 30 tl fiyat cekerler oda en fazla bi ara ben toplamıştım 12 tane hatta onlara ayrı kümes fln yapmıştım kapıyı açtığım gibi postalar gibi çıkıyolardı kümes üstüne bi kaç tur attıktan sonra inanılmaz bi hızla göz açıp kapatıncaya kadar pula çıkıolardı altdan kuş dürttünmü yada kendi kümeslerinin kapısını açınca yine aynı hızla dalış yapıp kümes üstüne gelip iniodular çok akıllılar bu arada 20 tane toplamıştım kanatlarını çekmiştim 8 i kaçtı.sonra yine edirne kapıya gittim benim kuşları aldığım adam aynı şekil benim kuşları satıo:)

takım mı tek mi ? ilk yazında takım 15 20 diyordu ondan sordum tane 20 30 arasına bulursun doğrudur.

takımıda aynı fiyatta bulursun abi tek olarak 10 tl lik kuş

hımm demekki baya üretmişler önceden daha pahalıydı 5 sene önce bile reimdekiler kadar güzel olmayan takımlar bile 50 tl idi ama dişisini bulmakda baya zordu. filocular dişi beslemediğinden.

abi yine bulması biraz zor ama pazara kesin geliyor

antep ve cevre illerinde cok sevilir posta gibi saglam filo guvercinidiır en güzelı resımdekıler gıbıdır baştan kuyruga kadar beyazdır kırlakları makbul degıldır

s.a evet ilginç ve güzel kuşlar beslemeye değer teşekkürler

mehmet bey istanbullu hakkında bir kaç sorum olacak , yavruları nezaman uçurmaya başlıyorsunuz , uçuşları nasıldır ,uçuş yükseklikleri noktaya kadar çıkıyorlarmı , sürekli aynı yüksekliktemi uçuyorlar , çok geziyorlarmı (açılıyorlar mı) havada uçuş süreleri nekadara kadar çıkıyor, bilgi verirseniz sevinirim .

erdem bey normal her güvercinde olduğu gibi yeme düştükten ve kendini biraz toparlayıp kanat açmaya kalkmaya başlayınca uçuşa başlayabilirsiniz yine her kşta olduğu gibi bu ırkında yavruları heycanlı ve salak olur yani kayıp olabilme olasılığı çok yüksek kalanlarla devam ediceksiniz size bir püf noktası kuşları hep aynı saatte yemleyip aynı saatte uçurunuz.yani saatlerde bi oynama yapmayınız.istanbullu yüksek uçucu ırkına mensuptur ve bu özelliğini size sergilemekten çekinmeyecektir rahat olun uçarken hiç sıkıştırmayın kendi kendilerine kalkmalarını sağlayın uçarken sopa fln sallamayın zaten onlar gereğini yapacaklardır.uçus cevresi olaraktan kümesin üstünden bi yere gitmezler ben görmedim.güzel ve ılık havalrda yani görüş açısının çok olduğu bulutsuz günlerde nokta diye tabir ettiğiniz seviyede uçarlar.diğer bulutlu günlerde flnda biraz alt seviyede ama yine nokta şeklinde uçarlar.size bir detay daha vereyim şimdi damızlık ve uçarları ayırın yani 2 kümesiniz varsa bu konuda dahada rahat edersiniz.verilen yemleme konusundada bu ayrı kümesler size çok yarar sağlayacaklardır.çünkü uçarlara biraz daha performans katkısı için daha zengin katkılı bi yemleme yapmalısınız.aksine damızlık kuşlarınızda kilo almaması ve hantallaşmaması için biraz daha sade yemler vermelisiniz.inşallah size yardımcı olmuşumdur bu arada biraz gec cvp verdiğim için kusura bakmayın evde deildim yani net şansı yoktu.ii günler sağlıklı kuşlar

Selamlar ben vanda kuş beslemekteyim bende van yüksek uçucusu ırk kuşlarım var bunları tüm türkiyede beslenmesinin taraftarı biriyimdir çünkü küşlarımızın ırk larının tehtid altında olmaması için böyle yapılmalıdır.
Benden hediye kuş isteyen arkadaşların beni aramalarını rica ediyorum.
Eğer sizde kuş vermek isterseniz bana lütfen çift olarak verelim kuşlarımız kendi ırklarıyla eşleşsınki melez olmasınlar geleceğe temiz kanlı kuşlar taşıyalım sizlerden haber bekliyorum.
TLF:0 541 230 34 50

Hocam Bu Kuşlar Orjinal Çorum Çıplağıdır.Paçasız Olmasına Karşın Uçtuklarında Takla Atabilme Özelliği Vardır.
TOKATLI OĞUZ

ne çorumu be kardeşim kuşların soyu taa mısıra kadar dayanıyor araştır öğren ondan sonra konuş mısırdaki bir çok duvar figüründe bu kuş yer alır.

Geri