İşte Bunlarda Benim Bıldırcınlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeSuR93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

CeSuR93

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Yılmaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Alalı Henüz Bir Ay Olmadı Adamın İse 2-3 Aya Kadar Yumurtlar Demesini Bİle Yanıltmıstım Cünkü Bıldırcınlarım 20 Günde Yumrutlamaya Basladı Bunuda Bakımıma Bağlıyorum Arkadaşlar ...

İşte Resimler ...

İmageshack Ağır Olduqu İçin Simdilik Bu Kadar Yavas Yavas Yüklücem Arkadaşlar ...

Re: İŞTe BuNLaRDa BeNiM BıLDıRCıNLaRıM ...

Maşallah şansın varmış hemen yımurtlamaya başlamış bunların yumurtası saglık açısından çok degerli ben çocuguma içiriyorum çok faydalı kendimde bronşit için kullanıyorum.

Evt Her Eve Lazım :D + Bakımıda Cok Kolay Yanı Kucuk Bır Kumesın Iıcnde Bırden Fazla Bıldırcın Beslenebılıyor

Kümesimin Dısını 4cm Straforla Kapladım Ustunede Bır az Guzel Gozuksun Dıe Mineflo Yapıstırdm Soguk Gecırmıyor Isıkda Olduqu Iıcn Cok Rahatlar Bıldırcın Hakkında Almak Istedıqınız Bılqi Varsa Sorabılırsınız Arkadaslar ...

bende aldım 3 tane gecen hafta pazar günü aldım 1 erkek 2 dişi kümes ise bence iyi altına 4 parmak elenmiş kum koydum boyutu ise 60 70 cm var rahat yemi suyu eksik olmuyor acaba bunlar ne kadar sürede yumurtlar bıldırcınlar büyük yavru değil seninkiler kadar var

Vala Senin Bakımına + Birde Damızlık Olmaları İçin Kümesinde Mutlaka Işık Sistemin Olmalı Günde Enaz 8 En Fazla 12-14 saat açık durması gerekiyo bide altına kuma falan gerek yok temizlerken aşırı derece problem çıkarır sana ben şahsen herqün bunları yaptıkdan sonra yumurta almaya basladı 20 gün gibi bi sürede + çok süreli uçabliyolar bi kac kez balkondan kactıkları oldu ama sonra yakaladım msnmi veriorm asaqıda + yumurta yemi ile daha erken yumurtlamtya baslatırsın yumurtlamaya basldıkdan sonra normal ucuz yemle birlikte karıştır ve tasarruf yap msn asaqıda

[email protected]

arkadaşlar ben 6 aydır besliyorum.. ilk başta acemi olarak başladım.. bir köpek kümesine kapak yaparak beslemeye başladım burda fotoları olması lazım.. ama soğuklar olunca suları donmaya başladı ve kümesi deiştirmek zorunda kaldım şimdi.. işyerimin üstünde büyük bir odada dolabın içine kümes yaptım.. dolabım 2 katlı.. ilk 3 tane bıldırcınla başladım.. ama şimdi 5'e çıkardım.. çok güzel oldu.. ben altına ızgara şeklinde delikli tahta koydum.. yerle arasında 10 cm bıraktım.. bu sayede hayvanların pislikleri aşağıdaki gazeteye dökülüyor. ve hayvanların ayakları pislenmiyor.. Bu sayede kokuyuda önlüyorum:)
Bu hayvanlarda bir özellik vardır arkadaşlar tecrübelerimle edindiğim bilgileri sizlere vermeye çalışacağım..
Bu hayvanlar belli bir sıcaklıkta yumurtlama yaparlar.. eğer soğuksa ortam ne yaparsanız yapın yumurtlamıyorlar.. bende 6 aydır besliyorum daha yeni tecrübe ediniyorum.. bu yaza kuluçka makinesi yapıp üretimde yapmayı düşünüyorum.. bu sayede hayvanlarımı artıracam.. sadece yumurtasından deil etindende yararlanmaya çalışacağım.. bıldırcınların eti tavuğun etinden çok daha fazla güzeldir..:) yumurtası bronşit ve astım hastalarına çok faydalıymışş.. kaç kişi denemişse olmuş..

Hiç aralıksız her sabah kahvaltıdan önce bir bardak sütün içine bu yumurtayı döküp tatlanması içinde birascık bal koyup karıştırırsanız.. En geç 4-5 ay içerisinde bu hastalığınız geçer.. bunu kaç kişi denemişse olmuştur..
Herkese denemelerini tavsiye ederim.. Ayrıca sabah kahvaltılarındada haşlamasıda süper oluyor:D

Bursada besliyen arkadaşlar varsa bana ulaşsınlar.. yada bilgi paylaşımı yapmak isteyen arkadaşlar msn mi ekleyebilirler.. ben yeni şeyler öğrenmeyide severim..

[email protected]

merhaba kardeşim sıcak olmazsa yumurtlamaz demişsin şimdi yazın ampül filan koymama gerk varmı kümese benim kümes biraz açık resimlerinide şöyle gösterebilirim
http://img243.imageshack.us/g/3107101636.jpg/

kışında önüne kalın bi tahte koyarım içinede ampül iyi olmazmı ?

slm bende bıldırcın besliyorum ama uzun zamandır yumurta alamıyorum dişi erkek ayrımıda yapamıyrum 4 tane yumurta cıkarttırdı mguvercınlerın altında onlar buyudu 2 aylık oldular ama yumurtlama olmadı hala nede naceba biraz bvilgi verirseniz sevinirim.

50 yaşında abimizden Türkçe'ye özen göstermesini beklerdim.Türkçe yazım kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.

Bu hafta bende aldım birkaçtane , haftaya gene alacağım , 20 tane civarı bakacağım, şuan yerim İşyerindeki bahçem müsait , küçük bir hayvanatbahçesi gibi olcak inşallah ..
Asıl merakım olan Güvercin hobisinin yanında , Tavuk -, Bıldırcın -,İran tavuğu ,- Ördek ,- Tavşan ,- birtane Rotrayvır köpek ,- birtane , Baksır köpek ,- bir Oğlak -,Bir Kuzu ,- Kazlar var şuan , ileride daha farklı evcil hayvanlarda buldukça inşallah türleriartıracağım .... selamlarŞEREF

keklık al ondan yok galiba sende birde saka falan ötücü kus alxD akvaryum falan xD

Geri