işte kümesim ve kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan23_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hakan23_06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet türk
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler

Hakan bey, Maşallah çok güzeller. Bol Yavrular Dilerim. Yanlız kümes biraz küçük, yavrular olunca yer dar gelecek kuşlarınıza. Bu arada fotolarınızı düzenledim arkadaşların direkt görmesi açısından. :)

7287b71e.jpg

c494f827.jpg

3b58dd21.jpg

b1a94673.jpg

2d984443.jpg

737e29dd.jpg

bb1554d2.jpg

çok teşekkür ederim nasıl yaptın ben bunu zorla yaptım

kuşlarımı gördünüz gibi balkonda besliyorum kularımı her gün sabah erken saatlerde ve akşam saat 7 de serinde kümesin öünde yemliyorum kümese kendileri girip kendileri çıkıyorlar zaten ben balkona çıkar çıkmaz anlıyorlar hemen kümesin kapısının önüne geliyorlar ben açınca hemen dışarı çıkıyorlar dışarda yemliyorum sularını veriyorum daha sonra kendileri kümese giriyorlar ama uçmuyorlar gördüğünüz gibi balkonumun önüde boş ama yinede uçmuyorlar ben havaya attım uçması için gittti başka balkona kondu zorla geri getirim şimdide korkuyorum atmaya karışmıyorum hatta bir arap kuşu kaçırdım geçen gün ben uçmalarını istiyorum onları seyretmek ne yapmam lazım yoksa hiç bir zaman öyle bir şey olamayacak mı ben tavuk besler gibi balkonda besleyecem mi ? bana yardım edermisiniz lütfen ? birde yan çatıda bir kişi daha kuş besliyormuş benim kuşlarım oraya gider diye korkuyorum kuşlarım uçunca gider mi ?

Foruma fotoğraf eklemek için, http://www.ressim.net/index.php sitesine girip, Foto'ları 640*480 ebadında yükledikten sonra, aşağıda çıkan link'lerden Direct Linking Code link'ini kopyalayıp. Forumda mesaj panosunda bulunan img'yi tıkladıktan sonra 2 tane arasına koyaladığın link'i yapıştırdıktan sonra gönder dediğinizde fotolar foruma açılır.

Yada Mesaj panosunun altında bilgisayarınızdan direkt foto yükleyebilirsiniz.Seçeneklerin yanında Dosya ekle yi tıklayın Gözat'tan bilgisayarınızdaki dosyayı seçip Dosyayı ekle dediğinizde, mesaj panosuyla - resim eklediğiniz pano arasında çıkacak olan Satır içine yerleştir'i tıklarsanız fotoyu panoya eklemiş olursunuz. Bütün fotoları bu şekilde ekledikten sonra Gönder dediğinizde de fotolar direkt açılır.

Maşallah kuşların sağlıklı gözüküyor yukardaki arap ve miskin sanırım erkek kuşlarının ucmasını istiyorsan yem vermeden aç uçuracaksın eline bi kargı alcaksın ucuna poşet bağlayıp sallıyacaksın kondukları zaman kovalıyacaksın günden güne farkı göreceksındır ilk gun 2 tur atar ertesı gun 5 tur atar böyle böyle çoğalır ama kuşların yatık yanı ucurulmamıs kuşlarsa istesende ucmazlar yavrularını ucuracaksın o zaman kuşlarını ucurduktan sonra cok aşırıya kaçmamakla yem verebilirsin onunde yem bırakma kuşlarının

Mesela ben sabahları 15 tane kuşa 3 avuç yem verıyorum kümesten çıkartmadan kümesınde yemliyorum aksam geldiğim zaman kuşlarım ac oluyor ucuracagım kuşları cıkarıyorum kumesten ucuyorum yavrularım suan 20 dakika uçuyorlar baş dikmeye başladıktan sonra tek tek uçurmaya başlıyacağım uçuşlarını bitirdikten sonra kümesimi açıyrum hepsını salıyorum kuşlarımın karınlarını tam doyurmadan yemliyorum kumese sokacağım zamanda kumeslerıne yem atıyorum kendıleri giriyorlar. Yani kuşlarını biraz disiplini alıştır sabah açıp aksama kadar dısarda durmasınlar sabah saldıgın zaman 1-2 saat sonra kumesıne sok ac olsunlar kı kumese yem attıgın zaman girsinler kümese sokucak diye ugrasmazsın hem ben mesela sadece aksamları salıyorum 1-2 saat ucuruyorum sonra hava kararmadan kapatıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum..
En Önemlisi disiplin cok serbest bırakma kuşlarını yem ile terbiye et.

arabıda donlu kuşumuda bana dişi diye verdiler yaw ben dişi kuş arıyorum çiftleştirmek için bana erkek veriyorlar

Bana erkek gibi geldi tabi canlı görmek daha mantıklı kuşun kümese girdiği zaman döne döne otuyorsa o kuş erkektir burdan da yola cıkabilirsin. Veya öterken kuyruğunu yere sürtüyorsa erkektir.

arap kabarıp kendi etrafında dönüyor misikide böle bir şey olmuyor birde miskini kümeste tutmaya çalıştığımda ötüyor uğğğ diye ses çıkarıyorr ayrıca teşekkür ederim

Eğer balkonda bakıyorsan kuşları o zaman balkonda bakıp kuş uçuranlara sorucaksın nasıl uçuracağını abi yoksa her uçurduğun kuşun %99 kacma ihtimali var.Bende balkonda bakıyorum çok kaçırdığım için öğrendik artık.Kuşların hiç balkon duvarına yada kümesin üstüne cıkmıyormu? Yüksek bir yerden etrafı görmeleri lazım yoksa hayvan havalandığında nerden görücek balkonun içini.Kümesin üstüne yada bütün balkonu kuşlara adadıysan bütün çevreyi görebıleceği yüksek bi yer yapmalısın.Onun içine koyup kuşları izlettirip öğreticeksin etrafı.Günde 4-5 saat koysan yeter herhalde sonrada yem-su işini halledip kümese kapat kusları.Ben kümesi öğrettiğim 1 çift kelebek kusum vardı onlar cok yardımcı oldu diğer kusları uçurmamda.Sende bir kaç pilot kuş edinebilirsen çok işine yarar.Hee unutmadan birde yatık kuşlarsa yavrularını ucur derim çünki aşağı düşme ihtimali çok yuksek Çatı gibi asla olmuyor balkon.Kolay gelsin inş. istediğin gibi olur herşey.

miskin dişiymiş süt beyaz kanadı kahverengi olan kuşumla çiftleştiler 2-3 gündür çiftleşiyorlar

Kardeş sana kümes konusunda tavsiyem ya büyültmen yada üstüne ek yapmandır.Çünkü o kümeste en fazla 1 çift güvercin saglıklı olur gibime geliyor.Balkonda ucurucaksanda mardin deneme derim.Eğer bakabiliceksen Bango-baska felan besle veya kelebek felan.Ama dediğim gibi herşeyden önce kümes.

arkadaşlar komşular yüzünden kuşlarımı beslemeyi bırakmak zorunda kalmıştım bir arkadaşa verdim o da bakamamış ölmüşler hasta olmuşlar sanırım duydum çok üzüldüm .... kuşlarınıza iyi bakın arkadaşlar

kümesi büyütmeme yardımcı olurmusunuz

slm arkadaşlar ben tekrar kuş beslemeye başladım (geçen sene komşu yüzünden bırakmıştım şimdi komşu taşınıca tekrar başladım) elimde şu an için 3 çift güvercin oldu (tabi bunlar eski kularım değil) inşlh en kısa zamanda fotolarını koyacam yorumlarınızı merak ediyorum.arkadşlar ben kümesimi büyütmek istiyorum kümesimin fotosu var ona bakıp yorum yapmanızı istiyorum sizden nasıl yapayım yardımcı olursanız sevinirim.birde yarın yavrular olursa yuva dar diye diğer kular yavrulara zarar verir mi ? böle bir şey var mı ?

Re: kümesi büyütmeme yardımcı olurmusunuz

hakan23_06' Alıntı:
slm arkadaşlar ben tekrar kuş beslemeye başladım (geçen sene komşu yüzünden bırakmıştım şimdi komşu taşınıca tekrar başladım) elimde şu an için 3 çift güvercin oldu (tabi bunlar eski kularım değil) inşlh en kısa zamanda fotolarını koyacam yorumlarınızı merak ediyorum.arkadşlar ben kümesimi büyütmek istiyorum kümesimin fotosu var ona bakıp yorum yapmanızı istiyorum sizden nasıl yapayım yardımcı olursanız sevinirim.birde yarın yavrular olursa yuva dar diye diğer kular yavrulara zarar verir mi ? böle bir şey var mı ?
mehmet abi yuva çok küçük sanki.orda 2 çift kuşu besleyebilirsin çıkan yavrular yeme düştükten sonra elinden çıkarman gerekir ama.o yuzden 2 çift de az bi rakam gibi geliyor bana.sen o yuvayı 2 şekilde büyütmelisin bence.hem uste kat çıkmalısın hem de derinligini artırmalısın.derinligi artırmadan kat çıkarsan yine olmaz.yani oraya komple yeni bişeyler yap bana sorarsan.en fazla 10 yuvalıklı bi yer dizayn et.yani 5 çift kuş besle(her çifte 2 yuva).böylece kavgalar azalmış olur.ama hiç uğraşamam diyorsan da 2 çift kuşunu al rahat rahat besle(fAZLASI KUŞLARA EZİYET.BUNU DA UNUTMA)
saygılar

Geri