İyi bir bango nasıl olmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ER-EN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K

ER-EN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erkan ENGİN
Meslek
Özel Sektör
İlgi Alanı
Seçiniz
Günümüzde bango yetiştiricileri çok nadir bulunmakta, bu yetiştirilmesi zor, nadide ırkımız hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz, forumlarda gördüğüm kadarıyla çoğu yorumda çok güzeller maşallah tüyünce ömrü olsun gibi klişe laflar etmek yerine, güzel bir bangonun nasıl olması konusunda tartışmanın daha faydalı olacağı kanısındayım. Eşleştirmelerde dikkat edilmesi gerekenler, kafa yapısı ve gözler, fiziki görünümü gibi başlıca konular olmak üzere daha bilinçli ve daha kaliteli bango üretimi yapmak adına bildiklerimizi paylaşalım.

evet erkan bey çok güzel bir konu açtınız .ben bir bango meraklısı olarak merak ettiğim bir konu var .her şeyle dört dörtlük yüz çerçevesi kafası gözü gagasıyla rengiyle duruşuyla bir bangoda göğüsteki gülün hiç olmaması yada belli belirsiz çizgi halinde olması kusurmudur yoksa kusur değilmidir ? bütün arkadaşların yorumunu bekliyorum .

merhaba
resimde görünen sarı kanat sarı kuyruk bence eski ve yerli kan bangolara güzel bir örnektir.

Ekli dosyalar

• 36[1].webp
    36[1].webp
    11 KB · Görüntüleme: 6,488
Güzel resim Ersin;
Ben bangoda gül olsun isterim, ben kanat kuyruk meraklasıyım, kırma kuşlarlada çalıştım.Şu bir gercektirki beyaz kuyruk bangolarla kanat kuyruk bangolar cok farklı.Bangolarda aradığım özellik minyon , ufak boylu olması, gözler büyük vede yaşlı, ayakta tozluk kabullenemez, bu hayvanlar narindir kalabalık kümesleri sevmezler, yumurta verimleri diğer kuşlarla aynıdır fakat kendi yavrularını genellikle bakamazlar.

Evet İsmail abi bende bu konuyu çok merak etmişimdir gül olayı kişiden kişiye değişmektedir bu konuda da olduğu gibi kimsi beğenir kimisi beğenmez mesela ben bangoda gül olmamasını tercih ederim ama Nizam abide gül olmasından yana tercih kullanmış işte bu kafa karıştıran konular hakkında bir standart yakalamak amacıyla böyle bir konu açma gereksinimi duydum. benim kuşların arasındada güllü olanlar var, hatta gülsüz olupta güllü yavru atanlarda var ama bu gül olayı dışında yakaladığımız ortak naoktalarda var tabii mesela Nizam abinin dediklerine aynen katılıyorum bir başka konuda bulgar bangolarının bangoculukta ne derece tutulduğu yönünde çelişkiler var bunula ilgilide yorumlar yapılabilirse çok faydalı olur

merhaba ERKAN güzel bir konuya dayanmışsın bende nizam abinin dediklerine katılıyorum izmir kanat kuyruk tutlmuyor mesala ama burda kanat beyaz kuruklar tutuluyor ; erkan bence beyaz kuyrukta yüzde yüz gül olmalıdır çünkü eski mısıri kuşlarında vardı şimdi ülkemize bulgar kuşları girdiği için onların hem güllü olanı var hemde gülsüz olanı var biz onları bizim kuşlarla kırdığımız için hem güllü hem gülsüz alabiliyoruz , bana göre bango'da(mısıri'de) aranan özellikler 1:KAFA büyük olmalı kafanın üstündeki çatı üçgen olmalı ( yani gözlerin üstündeki iki tepe çıkıntı ve tam orta arka tepe çıkıntı aynı izada olmalı) 2:GAGA kısa,geniş ve küt aşağıya doğru olmalı 3:GÖZLER iri ve büyük olmalı (yani göz kenarları açık ve gözün ortası dışarda çıkıntılı olmalı)4:BOYU kısa geniş , göğüsü öne doğru hafif çıkıntılı olmalı 5:AYAKLAR kısa ve tozluksuz olmalı ( balarin gibi yürümeliler )6: RENK kişiden kişiye değişir ama ben kuşların rengi sarıysa sarı kırmızıysa kırmızı olmalı ( çünkü herkes kuşun karşılığını bulamadığı için farklı renklerle eşleştiriyor buda değişik renkler ortaya çıkarıyor bence her kuş kendi rengiyle eşleştirilmeli : benim çok hoşuma gidiyor mesala) bu kuşlar kalabalığı sevmiyor çünkü nazikler kibarlar sıcak ve rahat ortamı severler yumurtlamaları yerini severse diğer kuşlar gibi bol bol yumurtlarlar.kendi yavrularına bakamazlar ez büyütmek için bir damızlığa 2 çift bakıcı lazım tek tek büyüttürürseniz daha iyi randıman alırsınız ve ayrıca bu kuşların bakıcılarına uzun gagalı ve başka cins kuş baktırmıcanız çünkü kuşlar sapıtıyor ve sonra yavuya küsüyor. evet arkadaşlar ben bir bango (mısıri) sever olarak söylüyeceklerim bu kadar eksiklerimi gören olusa sitede paylaşırsa çok sevinirim ve ben bu kuşlardan başka kuş beslemedim ve besleyemem bunun AŞKI ban başka......HERKESE SAĞLIKLI BOL YAVRULAR ALMA DİLEĞİYLE SELAMLARRRRRRRR...........

evet bende TUNCAY VE NİZAM beye katılıyorum bu sayılan bütün özelliklerinin yanında bangonun gülü olmalıdır çünkü bango kuşunun özünde gül vardır . benim kafamı karıştıran bazı arkadaşların isim vermek istemiyorum sahibinden com sitesinde ilanları var gülsüz yerli bango diyor vede fahiş fiyatlar yazıyorlar güllü bulgar bangosu diyor vede yerli bangonun yarısı kadar fiyat yazıyor . benim anlamadığım zaten bu bango ırkı bize ait bizden bulgara gitme orada adamlar bu kuşları kırmamışlar aksine bütün özelliklerini korumuşlar .bakın ben tekirdağlıyım ama muhacir değilim adamları korumuyorum yani .ama gülsüz yerli bango diye bir şey yok . bu ırkın genlerinde gül vardır ve gülsüz bango olmaz diyorum bu benim şahsi fikrim . kanat kuyruk meselesine gelince kimi kanat sever kimisi kanat kuyruk ben ikisinide severim önemli olan kanat kuşla kanat kuyruk kuşu eşleştirmemek nedeni ise hepimizin bildiği gibi istenmeyen renkler ortaya çıkabilir kuyruklarda elif veya torunlarında kanat beklerken kanat kuyruk gibi süprizler gelebilir . ama sonuçta kanat kuşuda kanat kuyrukta tüm özellikleri yerindeyse gaga kafa göz ayak duruş vs beslenmeye değer ve zevkine doyum olmaz

Tuncay abi merhaba dediklerine aynen katılıyorum. Ama bu ırk hakkında daha bilmediğimiz çok şey olduğu kanaatindeyim. Malesef günümüzde neredeyse soyu kırılmamış ırk kalmadıgı gibi bangolarda çeşitli kırılmalara maruz kaldı. Kafa karıştıran ve kişiden kişiye değişen fikirler konusunda en çok tarışılan gül olayında zannedersem güllü olması konusunda hemfikiriz. Peki İsmail abi bangolar bulgara bizden gitme ise gerçek yerli bangolar, şuan bulgar bangosu denenlermi oluyor ben yerli ve bulgar bangosu arasındaki farklılıklarıda çok merak ediyorum neden bulgar bangoları daha az rağbet görüyor ve tutulmuyorlar biraz daha detaylı bilgi verirsen benim açımdan çok faydalı olur ve bildiklerimle kıyaslama şansım olur.
tşk.

erkan bey kardeşim ben bir polemiğe girmek istemiyorum ben bu ırkı daha çocukken bakıyordum beslemeyi bazı özel nedenlerden dolayı 15 sene önce kuşçuluğu bıraktım ve hiç ilgilenmedim şimdi şartlar oluştu ve yine bango beslemeye başlamak istiyorum .daha doğrusu beslemeye başlamak için çalışıyorum ama 15 sene önce bulgar bangosu yerli bango bilmezdik aradıklarımz herkesin bildiği üzere et gaga şekilli kafa minyon tip yürürken balerin gibi üç parmak üzerinde yürümesi gözlerininde olabildiğince büyük olanı vede güllüsüne bakardık gülsüz bangoya kırık derdik . ama şimdi bakıyorum yerli gülsüz bango ve bulgar bangosu diye iki çeşit bango türemiş piyasada .şimdi soruyorum öyleyse gülsüz bangolar yerliyse bizim 15. 20 .sene önce baktığımız güllü bangolar neydi ? bulgar bangosumu bakıyorduk acaba 15 sene eveli. ya ben bildiklerimi unuttum yada bango anlayışı değişti piyasada

İsmail abi polemik yapılacak bir konu değil ama bilhakis doğruyu bulmak için tartışılması gereken bir konu bence piyasayı elinde tutan kişilerin tamamen ticari düşüncelerinden kaynaklı durumlar sonucu kuşların oynanmadık yerleri kalmadı ve şimdi yerliydi bulgardı diye konuşuyoruz malesef

erkan benim sana anlattığım bütün özellıkler yüz yüz doğrudur evet senin dediğin gibi kuşlarla oynadılar ve kendilerine göre birşeyler belirlediler buda kafa karıştırıyor kendilerine rant yatılar para kazanmak için ve bu kuşlar sadece bizde var demek için kendi tirentlerini kendileri çıkarmaya çalıştılar ama şimdi onlarda eski kuşlara dönmeye çalışıyorlar ama bi hayli zaman alacak asıl kuşların değerini bilemedik be kardeşim bu kuşların bütün özelikleri istanbul eyüp te NURİ abi abide var istanbula geldiğimde onu ziyaret tettim ve bunların üzerine baya muhabbet ettik yanımızda çok eski kuşçulardan NABİ abide vardı ve bangoların bu ütün özelliklerini bunlarla paylaştım ve yazdığım bütün özelikler aynen doğrudur ( ve son olarak söylüyorum bangolar GÜLLÜDÜR VE gülsüz yerli bango olmaz buna kanat kuyruk ve sırf kuyrkta dahildir ve yerli bangoların hepsi GÜLLÜDÜR) bulgar bangolarını bizimkilerden ayırt eden KAFA ları VE GÖZ leri UFAKTIR VE ayrıca güllü ve gülsüz olarak iki çeşittir.onlar sadece bangolara sahip çıkıp ırklarıyla oynamamışlardır ....işallah bizlerde özellikleri yakalarız ve birdaha oynamayızzzzzz herkese iyi akşamlar ve saygılarrrrrr.... :slm: :slm:

evet bende TUNCAY VE NİZAM beye katılıyorum bu sayılan bütün özelliklerinin yanında bangonun gülü olmalıdır çünkü bango kuşunun özünde gül vardır . benim kafamı karıştıran bazı arkadaşların isim vermek istemiyorum sahibinden com sitesinde ilanları var gülsüz yerli bango diyor vede fahiş fiyatlar yazıyorlar güllü bulgar bangosu diyor vede yerli bangonun yarısı kadar fiyat yazıyor . benim anlamadığım zaten bu bango ırkı bize ait bizden bulgara gitme orada adamlar bu kuşları kırmamışlar aksine bütün özelliklerini korumuşlar .bakın ben tekirdağlıyım ama muhacir değilim adamları korumuyorum yani .ama gülsüz yerli bango diye bir şey yok . bu ırkın genlerinde gül vardır ve gülsüz bango olmaz diyorum bu benim şahsi fikrim .

MERHABA TÜM ARKADAŞLARA ÖNCELİKLE BU KONUDAKİ FİKRİM TUNCAY VE NİZAM BEY İLE AYNIDIR. YUKARIDA İSMAİL BEY BİR YAZI YAZMIŞ, YAZMIŞ OLDUĞU YAZIDAKİ KİŞİ BENİM. ÖNCELİKLE ŞUNA Bİ AÇIKLIK GETİRMEK GEREKSİNİMİ DUYDUM. VERİLEN İLAN AYNEN ŞÖYLE İDİ: "GÜLSÜZ VE YERLİ BANGOLAR" VE İLANDA HEM YERLİ BANGO VARDI HEMDE GÜLSÜZ BANGO VARDI. VE YERLİ BANGOLARINDA GÜLLERİ VARDI :)) DEMİŞ Kİ YERLİ YAZDIĞINA FAİŞ FİYATLAR ÇEKMİŞ, BULGAR YAZDIĞINA YARISI KADAR. ŞİMDİ TÜM BANGOCU ABİLERİM VE KARDEŞLERİME SORUYORUM? YERLİ KUŞU BULMAK MI DAHA ZOR, BULGAR KUŞUNU BULMAK MI? SONUÇ OLARAK AZ OLAN ÇOK OLANDAN HERZAMAN DAHA KIYMETLİDİR. VE İSMAİL BEY FAİŞ FİYATLAR DEMİŞ, KENDİSİ 15 YIL ARADAN SONRA YENİ BAŞLADIĞI İÇİN SANIRIM BANGOLARIN FİYATLARINDAN PEK HABERİ YOK. BİZLERDE BANGO ALMAK İSTEDİĞİMİZ ZAMAN İYİ KUŞLARA KAPIYI 1000-1500 TL DEN AÇIYORLAR. ONLARIN YANINDA BİZİM FİYATLARIMIZ ÇOK KOMİK KALIYOR. VE BULGARİSTAN'DAKİ KUŞÇU ARKADAŞLARIN YERLİ KUŞLARIMIZIN ORJİNALLİĞİNİ BOZMADIĞINI AYNEN ÖZÜNÜ KORUDUĞUNU YAZMIŞ. BEN KATILMIYORUM ÇÜNKÜ TUNCAY VE NİZAM BEY'İN YAZDIĞI ÖZELLİKLERİ BENCE TAŞIMIYORLAR, TAŞIYANLAR VARDIR AMA GENELİ TANIŞIMIYOR, BİZİM BANGOLARIMIZ BÜYÜK KAFALI OLURLAR. AMA BÜTÜN BULGAR BANGOLARI İSTİSNALAR HARİÇ KÜÇÜK KAFALI. VE SON OLARAK BİRŞEY DAHA DEMEK İSTİYORUM, BU IRKIN GENELİNDE GÜL VARDIR, GÜLSÜZ BANGO OLMAZ DİYORUM DEMİŞ İSMAİL BEY, O ZAMAN GÜLÜ OLMAYAN BANGOLARA BİR İSİM BULSUNDA BARİ KUŞUN CİNSİNİ ÖYLE TANIYALIM. BURDA PAYLAŞILAN İYİ BİR BANGO NASIL OLMALIDIR MI? YERLİ BANGO NASIL OLMALIDIR MI? YERLİ VE BULGAR BANGOSU ARASINDAKİ FARKLAR MI? HİÇ HAYATINIZDA GÜLÜ OLMAYAN İYİ BİR BANGO GÖRMEDİNİZ Mİ?

levent bey kardeşim seninle polemiğe girmek istemiyorum bir .sen ilan detaylarını değiştirmişsin iki . ben bu kuşçuluğa yeni başlamadım üç . gülsüz bangoların adıda kırık bango dört .neyle kırıldığını bilemem ama kırık bangoooooooooooo .

tuncay abi verdiğin bilgiler için çok teşekkürler ayrıca temennilerine katılmamak mümkün değil inş. öz kuşlardan edinir ve orijinalliğini bozmadan üretiriz.

ismail bey kardeşim beni kasdererek yazdığın ilk mesajla beni polimiğe çeken sensin bir. ilanlarımı değiştirmedim sen yazılanları yanlış yorumlamışsın üstteki mesajımda yazdığım gibi iki. kuşçuluğa 15 yıl aradan sonra tekrar başlıyorum diye yazan sensin ben değilim üç. Gülü olmayan bango kırık bango ırkındandır diye birşey yok. Burda ırktan bahsediyoruz, Bango bangodur, kırık bango diye bir ırk yoktur. Lütfen daha fazla uzatmayın isterseniz. Herkesin bangoculuğu kendine kalsın, ama insanlara laf söylerken, iyi okuyup, iyi analiz edip o şekilde laf söyleyin.

SLM. BENDE BANGO BESLİYORUM. PAZARİÇİNDE BENİM SORMAK İSTEDİĞİM GERÇEKTEN GÜZEL Bİ BANGO NE KADAR EDER VE KİMLERDE VARDIR. YANİ EYÜPTEKİ KUŞÇULARDA MI VARDIR. YADA BAŞKALARINDA DA MI. MESELA BENİM İNTERNET TE GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL KUŞLAR CEVDET POLAT BEYİN Dİ. BU KUŞLAR MESELA KAÇA GİDER. PAZAR DA BULDUĞUNUZ KUŞLAR 200-400 ARASI GİDİYOR. AYRICA BENİM ARKADAŞLARDAN DUYDUĞUM EYÜP TEN DİNÇER BEYDE VARMIŞ BANGONUN EN İYİSİNİN. YADA BAŞKALARINDA LEVENT BEYİN KİLER DE GÜZEL KUŞLAR. YANİ ŞÖYLE ALIPTA RAHATLIKLA BEN BANGO BESLİYORUM DİYEBİLECEĞİM Bİ BANGOYU NEREDEN VE KAÇA BULABİLİRSİN. BİR DE BU KUŞU BESLEYEN İNSANLAR KUŞLARININ BAŞKALARI TARAFINDAN GÖRÜLMESİNİ PEK İSTEMİYORLAR GİBİ GELİYOR BANA. MEZATLARDA DA GÜZEL KUŞ GÖREMİYORSUN. HERKESE SLM.

mrb öncelikle erkan ve tuncay arkadaşıma teşekkür derim bu konu için bende bango sevdalısıyım vede hastası diğer bango severler gibi yapılan yorumları ve yazıları okudum bir çoğuna katılıyorum birde rus bangolarını untmamak gerekir çünki aranan özelliklerden biride on larda var alın dediğimiz özellik (duvar surat) yani ama rus bangosu dediğim nerenin veya ne ırkı olduğunu bilmiyorum benden daha eskiler büyüklerimiz bilir bende bilmediğim konu üzerine konuşmam Hani misıri denen ırkı çok kişi biliyor ve anlatıyor ama birinin dediği diğerinin kini tutmuyor yani bilmeden konuşanlar var bende o yüzden misıriyi öğrenmek ve bilmek istemiyorum inşallah bu konuda onun gibi olmaz. SAYGILAR HERKESE.

merhaba
hulusi abi iyi bi bango nun yanı sıra alacagın kuşun kanıda önemli...bende eyüplü dincer abinin kuşlarından vardı..sagolsun kuşların altındanda kendilerinden güzel yavru geliyodu.dincer abiye gercekten teşekkür ederim.
ben artık gitmiyorum ama eyüpte bango besleyen,özellikle yerli kuyruk ve kanat kuyruk besleyen abilerimiz carsamba ve cumartesi akşamları biraraya gelip bi sohbet ortamı yaratıyorlar.eger müsaitseniz bi gün gidip görebilirsiniz.tahminimce dogal olarak en iyi kuşları alamazsınız,vermezler ama o iyilerin altından mesela ufak tefek hatalı olan kuşlar cıkmıştır...onları toparlayıp sizde üretebilirsiniz...

Erbil abinin yetiştirdiği bango,bulgar bangolarının özelliğini yansıntan güzel bir örnek.
Gözler, alın cıkıntısı, gaga şekli ile birbirini tamamlıyor.

Bu kanat kuyruk rengindeki kuş bana aittir, bu tarz kuşlardaki özellikler olması gereken özellikler.Bu kuş dişi bir kuştur, gaganın daha kalın olması ve aşağıya eğik olması aralınan özelliktir.

Bu alıntı resimdeki kuş, kafa göz,teşlilatı olarak güzel bir örnek.

Bu alıntı resimdekicikolata kuyruk bango, farklı eşleştirme yapıldığını düşündüğüm , kendi adıma konuşayım yapmak istediğim bir çalışma, göze hitab ediyor.

Bu kuşun annesi cikolata kuyruk babası araplardan gelen boncili dediğimiz kuşun eşleştirmesi sonrası cıkan ,kanat kuyruk formunda yapma bir kuş, göz kenarındaki etli yapıya bakarsanız kalın, bu özellik bangolarda kabullenemez, çalışılmış bir kuş olduğuna işarettir.

Kendimce az çok bilgi dahilimde bangolardaki farklı özellikleri , resim vererek anlatmaya çalıştım.Herkezin zevki ayrıdır,farklı görüşte beyan edebilir.Saygı duyarım.

Evet Erdinc bey Rus bangosu , japon bangosu gibi çeşitli bango ırkları var, yirmi sene önceye gidersek , ceviz kafa alman bongoları vardı, o zaman değer vermez ucururduk, yavru alamadığımız için ,o zaman cocuktuk tabi değer bilmezdik.Piyasada yapılmak istenen tarz az cok bellidir.Acıkçası cok yüksek paralar veripte bu kuşlara sahip olmak istemem, hem narin oluşu, hastalıklara yatkın oluşu, eski büyük kuşcular mısıri bangoları anlatır durur, bir takımına bir aparman fiyatı verenlerde olmuş, fakat bu kuşların soyu zamanla tükenmiş, bulunduğum semtte eski kuşculardan ,kuşcu İdris lakaplı yaşı 65 var, 50 sene önce bu mısıri denen kuşlardan onda vardı, kümesine kedi girince kuşları kaybetmiş, belki bugünkü ilaç ve aşı imkanları o zaman olsaymış , bu mısıri ırkını bizimde görme şansımız olurdu kim bilir ?

NİZAM BEY SLM. RESİMLER GÜZEL BENDE DE KANAT KUYRUK VAR. BEN GÜZEL Bİ ÇİFT BANGO ALMAK İSTERSEM BUNU KİMDEN ALIRIM. YENİ BANGONUN GÜZELİNİ KİMLER BESLİYOR SİZİN BİLDİĞİNİZ TANIDIĞINIZ KUŞÇULAR KİMLERDİR VE ONLARIN GÜVERCİNLERİNİN FOTOLARINI SİTEYE KOYABİLİRMİSİNİZ. AYRICA BU KUŞLARIN FİYATLARI NASILDIR. TEŞEKKÜRLER SELAMLAR

gfr' Alıntı:
NİZAM BEY SLM. RESİMLER GÜZEL BENDE DE KANAT KUYRUK VAR. BEN GÜZEL Bİ ÇİFT BANGO ALMAK İSTERSEM BUNU KİMDEN ALIRIM. YENİ BANGONUN GÜZELİNİ KİMLER BESLİYOR SİZİN BİLDİĞİNİZ TANIDIĞINIZ KUŞÇULAR KİMLERDİR VE ONLARIN GÜVERCİNLERİNİN FOTOLARINI SİTEYE KOYABİLİRMİSİNİZ. AYRICA BU KUŞLARIN FİYATLARI NASILDIR. TEŞEKKÜRLER SELAMLAR

Aleykümselam ;
Ben elimdeki kuşları İstanbul edirnekapıdaki kuşpazarından aldım.Pazara cıkanlar bilir, beyaz kuyruk bulgar bangolarını sebattin abi satar.(bununla ilgili kuşpazarı bölümünde sebattin abinin bangolarının resmi vardır)Mezatlardanda kuş aldığım olmuştur.Bu kuşlardan yavruda aldım, capraz eşleştirme yaparak farklı çalışmalarda yaptım.Kuşları ucurduğum için kaçanda oldu hastalıktan ölende.Kümes ziyaretim yoktur, kendim balkonda beslediğim için, hem yer darlığından, kimseyide davet te etmiyorum, kuşpazarında belli başlı bu işe yıllarını vermiş abilerimizin kuşlarını pazarda görürüm, onlarda benim kuşları az cok bilir, arada bende satmaya cıkarıyorum cünkü.Cok kaliteli bango besliyenler var mutlaka bunların coğu kapalı kutu, elindeki kuşları saklarlar.Satılanlarda vardır tabiki, kuş kaliteli olunca en az 1500 ytlden başlar.Bu kriz ortamında normal bir vatandaşın alaçağı paralar değil.50 tane kuş besliyeceğine 2 tane besle piyasada marka olursun.Zevke göre değişir 50 milyonluk bangodanda bu yavrular cıkabilir.

nizam abicim ellerine sağlık çok güzel yazıp anlatmışsın sana katılıyorum ama sarı kanat sarı kuyruk bango bittim abicim işallah dediğini tamamlar güzel sağlıklı yavrular alırsın kendine iyi bak soranlara selem :slm: :slm: :heyo:

Nizam paylaştıkların için tşk. Tartışılacak bir başka konuda bangoda tepe nerden gelmektedir hangi ırkla kırılmıştırda gelen yavrularda tepe yapıyor gerçek bangonun özünde tepe varmıdır

Erkan bey; bango konusunda bilgim kısıtlı, ben kelebekçiyimdir aslında, fakat bulunduğum semt, bango konusunda cıtayı yükseltmiş durumda , kenarından köşesinden bizde nasiplendik.Tepeli bango konusuna gelince, beyaz kuyruk olsun, kanat kuyruk olsun benim bangolardan hiç tepeli yavru gelmedi fakat eski ustalardan Nabi abi var, pazara sık sık gelir, muhabbet esnasında bangolardan tepeli gelebileceğini söyledi, bulgaristandan buraya tepeli bango geldi ve bizdeki bangolarla kırıldı.Tepeli ırkın hangi ırk olduğunu hakkında bir bilgim yok doğrusu.

Abi sğl her taşın altındanda bulgarlar çıkıyor :) bende bi kaç tane böyle yavru çıktığı için paylaşmak istedim yabancı bir sitede tepeli bulgar bangolarına rastladım özellik olarak iyi görünüyorlardı tepe hariç zannediyorum kafa yapılarından ve fiziki yapılarından faydalanamak için bu kuşlardan kırma yaptılar kim bilir daha ne soylar çıkacak bangoların altından :(

Tuncay arkadaşım bango güvercini hakkındaki görüşlerinize katılıyorum.Gercekten bilinçli bir yetiştirici ve güvercin seversiniz.Ben hünkari besliyorum fakat bu ırk için çok farklı görüşler mevcut,mesela açıkrenk olacak yada koyu renk şeklindedir.Daha iki yıl oldu güvercin besliyorum.Bu ırk hakkında yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.Tüm yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Selamlar

İsmail bey hünkari hakkında öğrenmek istediklerinizi hünkariler bölümünde daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz

merhaba beyler birazda ben muhabbetineze ben iştirak edeyim beni tanmanız açısından kedimi tanıtayım adım mesut lakabım berber mesut konuya şöyle gireyim birkere mısıri kuşu beyaz kuyruk olmaz onlar sadece bongodur mısıri kuşu atamızdan ydigar osmanlı kuşudur halkımızın bilinçsizce beslemesin den günümüzde kalmamaştır sadece kırıtıları ve kırmaları kalmıştır eğer bugün sağda solda birşeyler kalmış ise namı diyar BAYRAMPAŞALI çinici Mtine bizler teşekkürü borç saymalıyız tabiki de bir çoğumuzun elinden güzel kuşlar geçti lakin koruyup muhafaza etmediğimiz gibi onları kırdık çeşitli olmayacak ırklar oluşturduk mesela gülsüz bangolar baskalar bonciriler vesayre şimdi ise gelecek nesilere birşeyler bırakmadığımız gibi yanlış bilgi aktarıyoruz ney uğruna para nam şöhret vay efendim herkes kuşundan dolayı saygı duyulsun söz edilsin kuşu değer etsin bu sadece bir gafletten öte birşey değildir bazen eleştirmek veya eleştirilmek te lazım diye düşünüyorum lakin gerçeklerden kaçamayız şahsıma ben bu tür kuşla tanıştığım gün den bu yana tnıdığım şu isimlere sırasıyla ( BAYRAMPAŞA LI Katil ZEKİ ) ( BAYRAMPAŞA LI Marangoz HÜSEYİN AMCA) ( BAYRAMPAŞA LI MEHMET ALİ ) ( BAYRAMPAŞA LI NECMETTİN) (BAYRAMPAŞA LI Çinici METIN ) (PAZARİÇİ Lİ Sabucu NAİL) ( KÜÇÜK LANGA LI Terzi MUSTAFA) ( SLAHTAR LI AHMET AMCA) ( SALI PAZAR LI YAŞAR AMCA) ( KAPORTACI HÜSAMETTİ ) (İSLAMBEY Lİ Çançi NİYAZİ) ( SAATÇİ VURAL) müteşşekkürüm bu saydıklarımın sayesinde birşeyler yaşanıyor ve görülüyor etrafta mazi çok uzun ve de derin anlatmaklada dinlemeklede bitmez Osmanlı imparatorluğu gibi entrikaların çokca yaşandığı bir devirden yoğruldu mısıri cinsi kuşlar bunada şükür beyler gerçeği size sadece şu saydığım kişiler isterlerse anlatabilir tabiki bazı büyüklerimizide RAHMETLE anıyorum sizlere saygı duyuyor ne kadarda olsa bu kuşa hizmet ediyorsanız kusursuz ALLAH'tır öz olmayan her varlık kusurludur en büyük erdem onu görmemektir elinizdekilerle yetinin ve şükredin zaman herşeyin ilacıdır arkadaşlar benim benimsediğim bir sözle söyleşiye son vermek istiyorum ( Dyduklarının hiç birine inanma Gördüklerinin yarısına inan Yaşadıklarının tümüne inan çünkü onlar senin yaşanmış gerçeğin'dir) HOŞÇAKALIN........

merhaba beyler birazda ben muhabbetineze ben iştirak edeyim beni tanmanız açısından kedimi tanıtayım adım mesut lakabım berber mesut konuya şöyle gireyim birkere mısıri kuşu beyaz kuyruk olmaz onlar sadece bongodur mısıri kuşu atamızdan ydigar osmanlı kuşudur halkımızın bilinçsizce beslemesin den günümüzde kalmamaştır sadece kırıtıları ve kırmaları kalmıştır eğer bugün sağda solda birşeyler kalmış ise namı diyar BAYRAMPAŞALI çinici Mtine bizler teşekkürü borç saymalıyız tabiki de bir çoğumuzun elinden güzel kuşlar geçti lakin koruyup muhafaza etmediğimiz gibi onları kırdık çeşitli olmayacak ırklar oluşturduk mesela gülsüz bangolar baskalar bonciriler vesayre şimdi ise gelecek nesilere birşeyler bırakmadığımız gibi yanlış bilgi aktarıyoruz ney uğruna para nam şöhret vay efendim herkes kuşundan dolayı saygı duyulsun söz edilsin kuşu değer etsin bu sadece bir gafletten öte birşey değildir bazen eleştirmek veya eleştirilmek te lazım diye düşünüyorum lakin gerçeklerden kaçamayız şahsıma ben bu tür kuşla tanıştığım gün den bu yana tnıdığım şu isimlere sırasıyla ( BAYRAMPAŞA LI Katil ZEKİ ) ( BAYRAMPAŞA LI Marangoz HÜSEYİN AMCA) ( BAYRAMPAŞA LI MEHMET ALİ ) ( BAYRAMPAŞA LI NECMETTİN) (BAYRAMPAŞA LI Çinici METIN ) (PAZARİÇİ Lİ Sabucu NAİL) ( KÜÇÜK LANGA LI Terzi MUSTAFA) ( SLAHTAR LI AHMET AMCA) ( SALI PAZAR LI YAŞAR AMCA) ( KAPORTACI HÜSAMETTİ ) (İSLAMBEY Lİ Çançi NİYAZİ) ( SAATÇİ VURAL) müteşşekkürüm bu saydıklarımın sayesinde birşeyler yaşanıyor ve görülüyor etrafta mazi çok uzun ve de derin anlatmaklada dinlemeklede bitmez Osmanlı imparatorluğu gibi entrikaların çokca yaşandığı bir devirden yoğruldu mısıri cinsi kuşlar bunada şükür beyler gerçeği size sadece şu saydığım kişiler isterlerse anlatabilir tabiki bazı büyüklerimizide RAHMETLE anıyorum sizlere saygı duyuyor ne kadarda olsa bu kuşa hizmet ediyorsanız kusursuz ALLAH'tır öz olmayan her varlık kusurludur en büyük erdem onu görmemektir elinizdekilerle yetinin ve şükredin zaman herşeyin ilacıdır arkadaşlar benim benimsediğim bir sözle söyleşiye son vermek istiyorum ( Dyduklarının hiç birine inanma Gördüklerinin yarısına inan Yaşadıklarının tümüne inan çünkü onlar senin yaşanmış gerçeğin'dir) HOŞÇAKALIN........

Ekli dosyalar

• k 004.jpg
    k 004.jpg
    807.8 KB · Görüntüleme: 2,093
  • k 004.webp
    k 004.webp
    311.6 KB · Görüntüleme: 2,098
Geri