iyi bir takla güvercinden ne beklersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bazı başlıklarda görüyorum iyi kuş şöyle olmalı böyle takla böyle metre çekmeli diye yazılıyor siz değerli takla besleyen kuş severler biliyorumki uzun kaçsın bol taklalı olsun yazacaksınız bence bunu yazma yerine takla performan kuşunda ne gibi hatalar, kötü huylar,kötü özellikler v.b şeyler olmamalı hangi yaptığı hareketleri siz hata görürsünüz bu hataları yazarsak sanırım öğrenmek isteyen arkadaşlara oyun kuşundaki hataları öğretmiş en azından bilgi vermiş olursunuz saygılar.

selim abi saygılar
bence en önemli hata kuşun oyun bozmasıdır
kuş istediği kadar güzel oynasın hayalleri zorlasın 2-3 ay uçtuktan sonra oyun bozuyosa bişeye yaramaz beslenmez
kümese bile sokulmaz
şimdi insanlar oyun performansına bakıyo iyi yada kötü diyor
ben kanına bakarım kuş 3-4 yaşında bile oynuyorsa yapışmıyosa
isterse 10 metre fişek yapsın 1-2 taklalı süratlide çıkıyosa
işte benim için kuşun kalitelisi o kuştur bulunmaz hint kumaşıdır benim için
böle bi kuş bulmak imkansızlaştı bu zamanda
ben böle bi kuş izlediğimde arkadaşlarda o kuşu almak için herşeyi yaparım
kimisi beğenmeyebilir 10 metre uzayan kuştan ne olur diye bilir
millet 25-30 metre uzayan yavrulara tav oluyo
sonu hüsranla bitiyo en iyi kuş
3-4 yaşında oynayan kuştur varsın göğe kadar uzamasın
saygılar

dursun kardeşime katılıyorum , kuşta aranması gereken en büyük özellik istikrardır , ekede bozmuyorsa kuştur paha biçilmez , ekede bozuyorsa yavruda göğü delse bile değeri 10 liradır, selamlar...

bencede kuşta istikrar en öenemli birinci olmassa olmazdır bir kuş yavruluğunda nizami göze hitap edecek kadar oynayıp ekeliğinde 2-3 sene 2-3 takla bozmadan oyun yapıyorsa iyi kuştur ekeliğinde daha üstün oyun yapıyorsa bulunmaz nimettir ama malesef kuş satıcılarının günümüz kuşçularına uydurdukları bir yalan yayılmakta bu laf aslında kendi kuşlarına bir aklama çabası deniyorki oynasında gelsin konsun, bize yavru olsun ateşli oynasın ekeliği lazım değil gibi laflarla insanları gerçek kuş manasından uzak tutmaya çalışanlar var yeni başlasın veya başlamasın unutmasın arkadaşlar yavruluğunda gözünüzü doyursun ekeliğinde bozmadan 2-3 takla 10 metre oynasın yatağınızın altına koyun çünkü o oynasında yavruluğunda sonra konsun diyenlerde olmadığından bu laflarla avutuluyor insanlar

hayalet beyaz' Alıntı:
uçmuyosa o zaman vahim durum :))
o durumdayım :D

mazidenbiri' Alıntı:
selim abi saygılar
bence en önemli hata kuşun oyun bozmasıdır
kuş istediği kadar güzel oynasın hayalleri zorlasın 2-3 ay uçtuktan sonra oyun bozuyosa bişeye yaramaz beslenmez
kümese bile sokulmaz
şimdi insanlar oyun performansına bakıyo iyi yada kötü diyor
ben kanına bakarım kuş 3-4 yaşında bile oynuyorsa yapışmıyosa
isterse 10 metre fişek yapsın 1-2 taklalı süratlide çıkıyosa
işte benim için kuşun kalitelisi o kuştur bulunmaz hint kumaşıdır benim için
böle bi kuş bulmak imkansızlaştı bu zamanda
ben böle bi kuş izlediğimde arkadaşlarda o kuşu almak için herşeyi yaparım
kimisi beğenmeyebilir 10 metre uzayan kuştan ne olur diye bilir
millet 25-30 metre uzayan yavrulara tav oluyo
sonu hüsranla bitiyo en iyi kuş
3-4 yaşında oynayan kuştur varsın göğe kadar uzamasın
saygılar
Aynen katılıyorum.

bence herkesin aradığı farklı olabilir sonuçta göreceli birinin aradığı bana uymaz benim istediğim bir başkasına

benim aradığıma ve beklediğime gelince bir kere kuş kafası , kanadı ,boyu posu ile bir bütün olacak göğüs aşağıda değil yukarıda olacak uçtuğu zaman havada kaybolacak 15-20 dakika sonra gelecek kalktığı yerde oyununu yapacak takla sayısı o kadar öenmli değil ama gidebildiği en yüksek noktaya kadar çıkacak çıkarkende 4-5 metre ara ile taklasını atacak bunların hepsini yapan kuş bence allah ömür verirse 2 yaşını doldurmadan eşe bişe gelmeyecek eşe gelip birde yavruya kustuktan sonra yaptığının üzerine koyuyorsa benim için işte kuş budur başka bişey aramama gerek kalmaz seyislikte önemli ama kuşun kanında olmadıktan sonra seyis istediği kadar koştursun neye yarar

Geri