iyi kuş nedir yerde nasıl anlaşılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maskeler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 29K

maskeler

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan arslan
Meslek
işsiz
İlgi Alanı
Kediler
balık tavada kuş havada tamam güzel söz ama . bir kuşun iyi olduğunu yerde nasıl anlarız. izlemeden kuş alacaklara ne gibi önerileriniz vardır misal ben acemi bir besleyiciyim aldığım kuşlar istediğim gibi olmuyor ya da bir kuşun asıl performansını anlamak için kaç gün denemek lazım. simdiden yorujm yapan üstatlara sayğılar

maskeler' Alıntı:
balık tavada kuş havada tamam güzel söz ama . bir kuşun iyi olduğunu yerde nasıl anlarız. izlemeden kuş alacaklara ne gibi önerileriniz vardır misal ben acemi bir besleyiciyim aldığım kuşlar istediğim gibi olmuyor ya da bir kuşun asıl performansını anlamak için kaç gün denemek lazım. simdiden yorujm yapan üstatlara sayğılar

eğer izleyerek alma şansın varsa izlemeden almaktansa izleyerek 5 katı daha pahalıya olsada izleyerek al derim.

Evet izle al ama erkekli dişili al tek alırsan jarjöründe mermi olmayan silaha benzer sadece korkutur ama arkası gelmez tek kuşu alırsın ucar güzel oynar bide bakmışın ya atmaca almış yada hastalanmış ölmüş benden sölemesi kuş oynatcaksan uzun soluklu ilk baştan damızlık işini cöz kuş damızlıktan oynar ve hedeflerin olsun ömrü hayatında tek bir seferde olsa ii kuş seyret oynayan kuş hedeflerin onun üzerine olsun iiyi görmezsen daha güzeline sahip olmazsın kafandaki hedefindeki kuşu kafana ii ciz yanlış kuşlarla yola cıkma ahmet şöle dedi mehmet şöle ii kuş dedi elin lafıyla damızlıkcı olma iyiye herkez sahip olmak ister madem ii kuş sana niye versin kelin ilacı olayı kuş oynatmak cok büyük bir emektir bir sezon bir senedir ömürden bir sene o senleri boşa harcama gözünün önüne bak önce ii bir kuş seyret iiyi gör ondan sonra kafanda oluşan kuşu ara .....

selamlar.bence de kuş uçurulmadan ne yapacağı anlaşılmaz.tahmin edilebilir ve tahminde tutabilir. fakat bu herzaman doğru çıkmayabilir.bilenler sadece tahminden öteye gidemezler.

KUS YERDE BELLI OLMAZ HAVADA NE YAAPCAGINI YERDEN KESDIRMEK COK ZORDUR O YUZDEN IZLEYEREK ALMAK EN GUZELI UC BES FAZLA VERIRSIN GÖZUNLE GÖRDUGUN KUSU ALIRSIN BIR KERE DEGIL IKI UC SEFER IZLEMENDE FAYDA VAR KUSU ALACAKSANDA ESLI AL BI ISE YARASIN YERDE HERKEZ ATIP TUTARDA KUS HAVADA BELLI OLU R

ben oyun kuşuna başlarken milletten duyduklarımı uyguladım pek bir işe yaramadı mesela dedilerki kuşun göz gaga tırnak aynı renk olursa kuş iyi olur veya eline aldıgında parmagını ayaklarına koy sıkarsa oyun yapar okuş ws ws ws gibi birçok şey söylediler ama alakası yok nedense belki o kuşdan verim alabiliyorsun ama altından gelen kuşların ne olduguna dair bir garanti alamıyorsun en iyisi fiyatı 3 ede katlansa kümesde almak

kuşçuların meşhur sözü var iyi kuş kümesten alınır diye bak gör altından gelenleri gör al en azından kafan rahat olur.

canyolan' Alıntı:
Evet izle al ama erkekli dişili al tek alırsan jarjöründe mermi olmayan silaha benzer sadece korkutur ama arkası gelmez tek kuşu alırsın ucar güzel oynar bide bakmışın ya atmaca almış yada hastalanmış ölmüş benden sölemesi kuş oynatcaksan uzun soluklu ilk baştan damızlık işini cöz kuş damızlıktan oynar ve hedeflerin olsun ömrü hayatında tek bir seferde olsa ii kuş seyret oynayan kuş hedeflerin onun üzerine olsun iiyi görmezsen daha güzeline sahip olmazsın kafandaki hedefindeki kuşu kafana ii ciz yanlış kuşlarla yola cıkma ahmet şöle dedi mehmet şöle ii kuş dedi elin lafıyla damızlıkcı olma iyiye herkez sahip olmak ister madem ii kuş sana niye versin kelin ilacı olayı kuş oynatmak cok büyük bir emektir bir sezon bir senedir ömürden bir sene o senleri boşa harcama gözünün önüne bak önce ii bir kuş seyret iiyi gör ondan sonra kafanda oluşan kuşu ara .....
kardeşimize katılıyorum çok dogru eyvallah

Ankarada yaşıyormuşsunuz hala Ankara kuşu özelliği taşıyan gök,dumanlı,kirli,bozlar var.Bunun dışında Çapar sarılarıda dahil edebiliriz.Sabırlı olmayan 2-3ay uçurup umduğunu bulamayınca geç açılabileceğini düşünmeden yavru kızmasıyken satan insanlar var.Ya da adam kuşun yer yapamayacağı kadar açık alanda uçuruyordur.İstediği verimi alamadığından satmıştır.Senin uçurduğun yer daha dar ve engellerle doludur kuş yer edindiği için bu noktalardan daha randımanlı oynar.Bunlar olabilir.Uçurarak alsanızda tam olarak ne olduğunu anlayamazsınız.2ay sonra gut gibi inebilir.Tamamen şans işi..En güzeli bir şekilde iyi damızlıkları bulup kendi damarınızı oluşturmaktır.

selam arkadaşlar benim 6 döneğim war bunları geçen gün havada giderken aşağıdan kış salmakla tuttum ama kuşlar dönekmi yoksa kırmamı pek anlayamadım eğer iyi kuslarsa satmayı düşünmüyorum beslicem değilse elden çıkarmak istiyorum bunlar yem düşmanı sadece halk arasında tam sırtının üstünde sivilce gibi bi şey oluyo ondan warsa kus kötü kuştur derler ama bunlarda 5 inde war 1 tanesinde yok zaten olmuan kus da döneğe çokk benzio ama testere kuyruk kuyrugunu havada tutuyo piramit gibi. yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

illaki yerde elde kuş almamız gerekiyorsa soy sop bilme şansımız yoksa dernekten pazardan alacaksak.bazı işaretlere bakmamız lazım.kuşu önce eline al dernektende alsam ben kuşu isterim elime alırım mutlaka.ilk iş kanat yapısı ve sıkılığı.sonra gözleri cam gibi ve keskin bakışlı olmalı.tüyleri bol ve yumuşak olmalı.kuyruk kanat orantısı kuyruğun şekli.elden bırakınca kanat sallaması kuyruk açımı.kanat sesi soluğu.yerde asil duruşu yürüyüşü.ve içinden gelen ses al diyorsa al...

SLM ARKADSLAR YERDE KUSU BILMEK SANAT ISTER SANATI IYI BILIYORSAN AZ COK YERDE KUSUNDA IYSINI KOTUSUNU BILRSIN SARRAFA BAKIRI GOTURSEN ALTIN DIYE SATABILIRMISIN SATAMASSIN SARRAF BAKTIMI ALTINMI DEGILMI BILIR ESKI HALIYI GOTURSEN HALICI KAC YILLIK OLDUGUNU NERESINDE HATA VARMI YOKMU DEGERI KAC LIRA BAKINCI SOYLUYOR HER HALICI BUNU BAKINCA BILE BILIYORMU BILEMIYOR KUSTA AYNISI HERKES ELINE ALIR INCELER FARKILI FARKLI YORUM YAPARLAR SADECE BU ISIN UZMAN LARI BILEBILIR YERI BOSVER ADAM HAVADA UCAN KUSU DOGRU DURUST BILMIYOR TAKLA SESYIYLE ARA SESINI BILMEYEN BIR SURU KUSCU VAR KUSU YERDE ANLAMAK ICIN KUSA HEM ONUNDEN HEMDE ARKASINDAN BAKACAKSINKI YANILMA PAYIN AZ OLSUN DETAYINA GIRMEK ISTEMIYORUM SAYGILAR

iyi kuş havada anlaşılır bence, fiziğide önemlidir ama garantisi havada belli olur.
sevgili kardeşim iyi kuşun tarifi bence şöyledir görüp seyredersen eğer öyle bir kuş sefere gelip uzaktan kapatarak seri şekilde 25-30 metre arası 5-6 takla vuruyorsa tokat gibi son takladan sonra seri şekilde uzaklaşıyorsa, nerede diye bakarken bir noktadan kanatlarını altına alıp yerine gelip seri şekilde 5-6 taklayla seri şekilde çıkıp sonrada yine uzaklaşıyorsa, bu hareketleride 15-20 sefer yapıyorsa iyi kuş demektir.
kanadı ala bele kuyruğu başka kanadı başkada olabilir yerde kimse bu kuş oynamazda diyebilir.

iyi günler siteye yeni üye oldum iyi kuş tabiki havada belli olur ama elimde diyelimki kuş yok param da var pazardan kuş almak zorundayım samsun bafrada öğrendim kuşçuluğu büyüklerimin öğrettikleri
1.boyu ve ayakları kısa yere yakın kuş al
2. göğsü geniş ve boynu kısa
3. kanat kuyruğa denk kanatlar sıkı
4.gözlerine bakıp beni al diyorsa o kuş alınır

bunlarda benim nacizhane fikirlrim

Sevgili arkadaşlar iyi kuş; oyununu bildiğin veya gördüğün seninde hoşuna giden kuştur. Performans kuşunun iyisini ancak seyrederek anlaya bilirsin. Bende dahil bizler kuşu gördüğümüzde elimize alıp inceleme ihtiyacı hissederiz, çünkü kuşu tanıya bilmek ve oyun yönününü tahmin edebilmek için kendimize ait tecrübelerimize dayanan belli kriterlerimiz vardır, kuşların bu özellikleri taşıyıp taşımadığı bakarak anlamaya çalışırız ve bu değerlendirme ile ancak tahminde buluna biliriz. Bunuda ırkını bildiğimiz kuşlarda yapabiliriz.

Şimdi yeni nesil kuşlardan
Miro,
Risasi,
Gümüş Kafa,
Karakanat , diye tabir ettikleri kuşlara bakıyorum fiziksel özellikleri çok güzel fakat oyun performansları hakkında tahminde dahi bulunamıyorum çünkü bu kuşların oyun özelliklerini bilmiyorum. Çünkü iyi oynayan birtanesini görmedim!
SONUÇ OLARAK İYİ KUŞ OYUN PERFORMANSINI BİLDİĞİN VE GÖRDÜĞÜN KUŞTUR. Saygılar...

cogunlugun dedıgı gıbı balık tavada kus havada tabıkı yerde kusun durusu kanat yapısı gozlerı bakısı da onemlı al benısı olmalı ve damar kus kalıte kus senelerdır bakıyorum sahıbıne gerı donen baska kumese gırdıgınde yabancılık ceken yerını yadıryagan,ve soyu bellı olandır

KONU OKUNMASI İÇİN GÜNCELLİYORUM .

Geri