İyi kuş parayla değil,dostla olur..Parayı düşünende dostundan olur!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
HERKESİN DÜŞÜNCESİNİ BEKLİYORUM.

tengelli' Alıntı:
İyi kuş parayla değil,dostla olur..Parayı düşünende dostundan olur!

kemal bey bu sözünüze katılıyorum. ama ayni zamanda katılmıyorum
arkadaşın yıllarca verdiği emeğin karşılığı zaten ondan en yi kuşunu alabiliyorsanız en az değeri sizin gözünüzde neyse verilmelidir verilmelidir ki elinizdeyken kıymeti olsun bedavaya gelen hiç şeyin kıymeti olmaz miras yedi gibi olur bedeli ödenmeyen emeğin karşılığı başkasına istesede yar olmaz kimse unutmasın ki iyi kuş tutturmak gerçekten iyi kuş tutturmak sayısal tutturmaktan zordur.

tengelli' Alıntı:
aklıma gelmişken ben 100 den fazla kuş hediye ettim bu sene ve geçen sen hiç satmadım ama sadece yem parası 1800 tl civarı verdim. sizce benim ozaman maaşım 600 tl civarıydı ve hiç birinden para istemedim ve hiç birini gönülsüz vermedim verdiğim zaman ve ilaç parası hariç peki sizce dost gelip bunu hediye alırım diyip gelip giden midir ? dost dediğin ucucak kuşun varkende gelir kuş beslemezkende gelir. ama nedense camiamızda genelde cok iyi kuşun varsa cok gelenimiz olur kimse kendini kandırmasın menfaat olmuşuz. bu gün 50 metre giden kuş ucursam 15 taklalı cok gelen olur cok dostum olur kapıda beni bekleyen hafta sonu hele birde 30 seferi oldumu beni işten bile gelir alırlar hafta sonuda gezmeye götürüler. emek karşılıksız verilmeyecek kadar değerli ve kıymelidir arkadaşlar ben bunu anladım eğer kendiniz gönlünüzden kopmadıkca az da olsa vermek istemiyorsanız vermeyin ve emeğinizin karşılığını isteyin ve kesinlikle cekinmeyin. kemal bey bunu size yazmadım sizin yazınız gibi cok yazan arkadaş var ondan yazdım. ben 30 yıl emek vereyim adam gelsin alsın beslesin değerini vermeden
inan nasıl ucurur yavruyu biliyormusun kacarsa kaçsın yine alırım der fakat kendisi ona otuz yıl emek versin yada değerinde para aman kaçmadan bi kaç ağız yavru alıyım der hiç kimse kendini kandırmasın. hakkı olanı isteyene hakkını vermeyen dost değildir aslında bunuda iyi düşünün derim.

tengelli' Alıntı:
aklıma gelmişken artık satıyorum yem parasını neden cıkarmayayım veya emeğimin karşılıgını niye almıyayım.

BUNLARI BAŞKA SAYFADA YAZDIM KEMAL BEYDEN ÖZÜR DİLİYORUM BÖYLE YENİ BİR KONU ACIP YAZMAM GEREKİRDİ KEMAL BEYİN ŞAHSINA VEYA KENDİSİNE YAZILMIŞ BİR ŞEY DEĞİLDİR.

selamın aleyküm kenan doğru söylemişsin kardeş.insan dostlarına mutlaka bir sey verir iken ticaret dışı hediye mahiyetinde olmalıdır.eğerki ticaret yapıyorsa ona bir şey söyleyemem.bizde çok kuşlar hediye ettik arkadaşlara dostlara.kimi değerini bildi kimi bilemedi.hepsinin canları sağolsun.halende hediye olarak haftada en kötü 1 veya 2 kuş veriyoruz.geçtiğimiz günlerde bir olay oldu saim usta konusunda mevzu yazıldı çizildi.sende biliyorsun bir cok kişide biliyor.300 lira mevzusu.orada 2 kişi diyaloğa girdik fakat 3. şahıs mevzuyu dışardan takip ettiği için sitedeki arkadaşlara yanlış aksetmiş olabilir.bu olay için her kişiden ayrı ayrı özür dilerim.biz kuş tüccarı deiliz allahütealada biliyorki kimse hakkında yanlış yönde bir düşünce canlandırmadık kafamızda.halen her arkadaşa kapımız açık.yeterki insanlara insan değerini vermeyi bilsinler.saygılarla

selamunaleykum
kenan konu basligi okadar guzelki 3 gun yazsam anca konunun basligi kadar yazarim.
ama bende bir seyler yazmak istiyorum kus satilmaz satilirsada buyuk sebeb ister kustan buyuk ihtiyactan zorumluluktan istemeyerek satmak zorunda kalirsa bisey diyemem denmezde umarim hicbir kuscu budurumda kolmaz
saygilarla ferhat

selamlar mehmet inan geçen sene cok istiyen oldu parayla vermedim. hediye ettiklerimden peki kaç kişi şuan arıyor soruyor de 1 yada 2 kişi bazen oda fakat geçenlerde satıcaktık almak istemediler fazlaydı biraz fakat şuan zırt bırt kuş isteniyor kıymete bindik öbür türlü alan gidiyor öldümü kaldımı bilmiyordum. yani yer yarıldıda yerin dibine girdi sanki fakat şimdi öyle değil anlamadım bence aslolan emeğin karşılığı her zaman diyorum istenmeden veren kişi dosttur. nasıl denirki bir adama yıllarca ugraşmış emek vermiş ver bir takım bendede olsun denmez he kişi kendi gönlünce verir al sendede olsun bir çift o ayrı fakat alana kadar dost oluyor insanlar yoksa sorun yok hep bana hep bana olucak iş değil kıymet bilmek için her zaman bedeli ödenmeli bence bu her şey için geçerli arabayı baban alır verirr kafana göre binersin ama o araba parasına 3 yıl calışmış olursan ona hep yeni gelin gibi bakarsın bu böyledir böylede olmuştur. böylede olacaktır.

.....Paranın geçmedigi kuşta var kuşçuda var dostum ol yeter.... Bu yazı siteden imzalar kalkmadan önce benim imzamdı bu lafıda yaaa kuş sorunmu basar parayı alırım diyenler için yazmıştım bencede iyi kuş parayla alınmaz ancak ferhat abininde dedigi gibi allah kimseyi o duruma düşürmesin ihticaytan satılır tabi bu sözümüze bu işle çoluguna çocuguna ekmek getirenleri kast etmiyorum bizim lafımız tok satıcılara

tabi paranın geçmediği kuş var kuşçuda bu bi gerçek fakat onınızda kuşçulugu örenip hediye ettikleriniz sonradan hepsimi kıymet bildi iyi kuşa iyi para verceksinki kıymetibilinsin he ben bu işi hiç ticaret için yapmıyorum öyle olsa koyarım 2 takım miro 2 takım saddam 2 takım şebap 2 takımda şarabi 2 takımda bakıri 60 tane postaya yem vericeme her yavru hiç ucmadan yüzliradan fazla yapar ayni yem ayni ilaç yerde müsait bu dediğim kuşlarıda cok rahat bulabilirim fakat inanın ben bunları beslesem kapıma gelen sayısı daha fazla olur hediye edersem eğer her tanıyan kapıma gelir. yazık değilmi peki bu şekilde kuş almadan üreten ve besleyen insanlara ben kendi arkadaşımdanda alsan bedava bana geldiğinde ben üzülüyorum onun için ya yerine kuş veririm yada değeri neyse onu veririm ben o zaman bilirim kıymetini yoksa emenet değil al senin olsun ertesi gün ne kadar kıymetli olur nede olsa var artık kümeste ben cok yaşadım bunları sizde cok yaşamıştırsınız.

Kuş beslemek zevk işidir derler ,satmakla kimse zengin olmaz, iş öle bir hal alırki bırakın satmayı, aldığınız maaşı bile kuşlara yatırmaya çalışırsınız, ilaçıydı yemiydi, şuna eş alayım derken ,uzun vadede hesap ettiğiniz zaman, kendinizden kısıp , kuşlara harcadığınızı fark edersiniz, ben buna karşıyım.Kuştan gelen parayı bir tarafta biriktirip, kuşlar için harcıyorum, bir nevi oto kontrol sağladım.Elli tane kuşun bakımı ,kolay değil.beslediğiniz yer balkonsa :)
Hediye olayına gelince, kendi beslediğim, göz önunde tuttuğum ırkı, kesinlikle ne satarım ne hediye veririm, satsamda şehir dışına gider o kuş.Bazen , havadan güzel kuş geliyo, cevremdeki kuşculara hediye ettiğim olmuştur.

birde kuş beslemek emek işi sevgi işi eğer kaliteli kuşculuk kaliteli yetiştiriciler olsun istiyorsan kuşlarınızın değerini hiç cekinmeden isteyind derim. mesela aras arkadaşımız yıllardır emek veriyorsun kuşu her isteyene değil hakkını verebilcek kişiye hediye edersin ben yazılarından bu kadarını anlıyorum tanıdıkta olsa o kuşu dostta olsa ziyan edebilme riski olana vericeğini sanmam mesela aras abi sen yıllardır emek vermişsin kendinden cok güvenmediğin kişiye al senin olsun dermisin veya gökay arkadaşımız bangocu onlara bebek gibi bakıyor al kardeş bu bu senin olsun diye bilirmi ? demeniz için ya cok değer verdiğiniz kişi olmalı yada kaliteli kuşçu olmalı ki aldıgı kuşun hakını verebilsin SİZİN DOSTUNUZA VERDİĞİNİZ KUŞ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN ÖNEMLİ OLAN DOSTUNUZUN SİZDEN ALDIGI KUŞA VERDİĞİ ÖNEMDİR.

Ben sevdigim heleki samimi buldugum insanlara hediye ederim , suana kadar hic kus satmadim(birkez haric) ama onlarca verdim.Birkere sattim cunku aldigim kuslara bir miktar para saymistim , hosuma gitmeyince bedava vermek olmazdi ve daha az bir paraya satmistim.Gecen hafta bir dosta 2 adet kus hediye ettim , dedimki senin gozun bir kusun uzerinde bunu hissediyorum eger istiyorsan soylede verelim.Tabi bu sahis bir sevindi , dedi icim icimi yiyordu ama sana birturlu soyleyemedim.Hosuna gittigi kusu verdim yaninda baska bir kus verdim.Bundan 3 gun once samimi buldugum bir abimiz ziyaretime geldi , daha once banada cok hosuma giden birkac kus vermisti.Konustuk felan , ziyaret sonunda 'sen arap erkegini satmak istermisin' dedi.Gecen hafta buraya fotosunu koymustum , arka tepeli arap erkek.kusu aldim al gotur dedim para marada kesinlikle kabul etmem dedim hediye verdim.
Yani demem o ki , ben samimi buldugum insanlara hediye veririm.yuksek miktarda aldigim kuslari zaten kimseye vermem nede satarim.Ancak yavrularini veririm.2 hafta once bir cift bozlarimdan aldigim ilk yavrulari hediye ettim , daha hic ucurmadan ve ustelik bu kuslardan ilk yavrulari olmasina ragmen hediye ettim.
Eger samimi bulmadigim bir kisi isterse ozaman vermem , hatta satmam bile..bir bahane bulur vermem.
Benim kapim dostlara herzaman acik , istedikleri kus varsada veririm.Samimi bulmadigim kisilere kus ne veririm ne satarim.Bunlari tum samimiyetimle yaziyorum.Hayirli aksamlar.

gökay' Alıntı:
Kuş beslemek zevk işidir derler ,satmakla kimse zengin olmaz, iş öle bir hal alırki bırakın satmayı, aldığınız maaşı bile kuşlara yatırmaya çalışırsınız, ilaçıydı yemiydi, şuna eş alayım derken ,uzun vadede hesap ettiğiniz zaman, kendinizden kısıp , kuşlara harcadığınızı fark edersiniz, ben buna karşıyım.Kuştan gelen parayı bir tarafta biriktirip, kuşlar için harcıyorum, bir nevi oto kontrol sağladım.Elli tane kuşun bakımı ,kolay değil.beslediğiniz yer balkonsa :)
Hediye olayına gelince, kendi beslediğim, göz önunde tuttuğum ırkı, kesinlikle ne satarım ne hediye veririm, satsamda şehir dışına gider o kuş.Bazen , havadan güzel kuş geliyo, cevremdeki kuşculara hediye ettiğim olmuştur.

BENİM DEDİĞİM BUNA YAKIN TİCARETİNİ YAPALIM DEMİYORUM ama verilen emek ilaç yem özel aldıgımız damızlıklar için harcadıklarımız peki biz hep mi cepten harcayalım. burda amaç zengin olmak değil . bkuş besleyen kişinin hayatından ailesinden kendinden ödün vererek elde ettikleri senelere sıgdırarak karşındaki verirse amenna ama o sunmadan istenirse bence hazıra konmaktır.

Fenerbahcem' Alıntı:
Ben sevdigim heleki samimi buldugum insanlara hediye ederim , suana kadar hic kus satmadim(birkez haric) ama onlarca verdim.Birkere sattim cunku aldigim kuslara bir miktar para saymistim , hosuma gitmeyince bedava vermek olmazdi ve daha az bir paraya satmistim.Gecen hafta bir dosta 2 adet kus hediye ettim , dedimki senin gozun bir kusun uzerinde bunu hissediyorum eger istiyorsan soylede verelim.Tabi bu sahis bir sevindi , dedi icim icimi yiyordu ama sana birturlu soyleyemedim.Hosuna gittigi kusu verdim yaninda baska bir kus verdim.Bundan 3 gun once samimi buldugum bir abimiz ziyaretime geldi , daha once banada cok hosuma giden birkac kus vermisti.Konustuk felan , ziyaret sonunda 'sen arap erkegini satmak istermisin' dedi.Gecen hafta buraya fotosunu koymustum , arka tepeli arap erkek.kusu aldim al gotur dedim para marada kesinlikle kabul etmem dedim hediye verdim.
Yani demem o ki , ben samimi buldugum insanlara hediye veririm.yuksek miktarda aldigim kuslari zaten kimseye vermem nede satarim.Ancak yavrularini veririm.2 hafta once bir cift bozlarimdan aldigim ilk yavrulari hediye ettim , daha hic ucurmadan ve ustelik bu kuslardan ilk yavrulari olmasina ragmen hediye ettim.
Eger samimi bulmadigim bir kisi isterse ozaman vermem , hatta satmam bile..bir bahane bulur vermem.
Benim kapim dostlara herzaman acik , istedikleri kus varsada veririm.Samimi bulmadigim kisilere kus ne veririm ne satarim.Bunlari tum samimiyetimle yaziyorum.Hayirli aksamlar.

İŞTE SORUN BURDA HER KAPIMIZA GELEN DOSTMU EĞER GERÇEK DOSTSA SORUN YOK. Dost dediklerinin ilerde anlaşıldıgını hepimiz biliriz ne kuşlar vermiştiriz sonra lazım oldugunda kalitesinin yarısını zor almıştırız yada alamamışızdır.biz geri vermek için etmemiştriz hediye fakat çalınmıştır mecbur bırakmışızdır ondan sonra tekrer başlamışızdır kapısına gittiğimizde kaç kişi damızlıgı yada orta kalite kuşlarından vermiştir. cok az nadir indsanlar gerçekler acı ama bu gerçek senin zaten orda dosta ihtiyacın var ben orda senin yerinde olsan beş on kuşçu daha yapardım hediye ede ede :) zevki olsun cekişme olsun.

Kenan arkadaşım ,burada ince bir detay var, bendeki kuşların soyu üç ayrı kümeste var, yanlış anlaşılmasın herkesin kuşu kendine güzeldir, bu üç kişiden biri abim, diğeride mahalleden bizden yaşca büyük bir abimizdedir.Buradaki detay, birimizin kümesine ağır hastalık veya çalma olayı yaşanırsa , diğerinden tedarik edebiliyoruz.Birde bizim en büyük şansımız, İstanbulda yaşamak, parayı bastırdınmı, iyinin, iyisini her zaman alırsın.Silbaştan yani, kuş güzeldir ama, altından ne gelir soru işareti ?

gökay' Alıntı:
Kenan arkadaşım ,burada ince bir detay var, bendeki kuşların soyu üç ayrı kümeste var, yanlış anlaşılmasın herkesin kuşu kendine güzeldir, bu üç kişiden biri abim, diğeride mahalleden bizden yaşca büyük bir abimizdedir.Buradaki detay, birimizin kümesine ağır hastalık veya çalma olayı yaşanırsa , diğerinden tedarik edebiliyoruz.Birde bizim en büyük şansımız, İstanbulda yaşamak, parayı bastırdınmı, iyinin, iyisini her zaman alırsın.Silbaştan yani, kuş güzeldir ama, altından ne gelir soru işareti ?

evet katılıyorum parayı bastırdımı o istediğin kişiden olmasada başka yerden en iyi alırsın sizin 3 değişik kümeste bulunması hediyeleşmekten değil kendinizi garantiye almaktan olan bir durum bu kuşçu için en iyi bir veli nimettir. şöye diyelim öyele bir bango kuşu buldunuz ki safkan ötesi mükemmel ötesi şimdiki kuşlarınızdan on kat daha iyi örnek ve kuş 10 binlira siz aldınız bunu diğerleri elinizde fazlalık oldu ama bunlarda adamı kuşçu yapçak kuşlar ve dünya emek ve para zaman harcamışsınız. her dostum dediğinize verirmisiniz . ben vermem ama verenede neden veriyorsun diyemem. cümleten hayırlı geceler ben yatmalıyım 2 ırk ucurmanın şuan zorlugunu yaşıyorum sabah erken kalkıp postaları ucurucam. sonra iş nöbet ilk gün ışından hemen sonra herkese gönlünce kuş ucurmak nasip olur işallah gönlüncede bir kuş değil kümesini verebilceği dost nasip olur.

Değerli arkadaşım kenan bey iyi akşamlar yazdıklarınızın bi kısmına katılamıyacağım.Çünkü arkadaşla dost olanı ayırmak lazım. Arkadaşı on gün taşı bir gün taşımadınmı kuyunu kazar.onun arkadaşlığı menfata dayalıdır.Dostlarımdan kuşlarımı esirgemem.onlarda benden.Benim icin değerli olanları dostlarla paylaşmak bana mutluluk verir.cünkü benden daha iyi bakar coğaltır.ucurur.kuşlarımın dönüşlerini onlarda izlediğim zaman inan almış olduğum hazı parayla değerini kimse ölcemez.Birde vermişolduğun kuşları çoğaltıp yarışmalarda derece aldığı zaman bunun değerini ölcebilirmisin.Bir konuda haklısın.O kadar emek veriyorsan karşılığını alıcaksın ama dostlarından değil .Bu benim görüşüm Sakın yanlış anlama herkesin görüşüne saygılıyımSAYGILAR

2 gün önce evime gelen bir çocuk postalarımı çok beğendi. 1 tane de yavrusuyla birlikte 3 kuşumu verdim gitti.

Çocugun yaşı daha 12 Öyle bi sevindi ki onun gözlerindeki heyecan bana yetti de arttı bile.

tengelli' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

İŞTE SORUN BURDA HER KAPIMIZA GELEN DOSTMU EĞER GERÇEK DOSTSA SORUN YOK. Dost dediklerinin ilerde anlaşıldıgını hepimiz biliriz ne kuşlar vermiştiriz sonra lazım oldugunda kalitesinin yarısını zor almıştırız yada alamamışızdır.biz geri vermek için etmemiştriz hediye fakat çalınmıştır mecbur bırakmışızdır ondan sonra tekrer başlamışızdır kapısına gittiğimizde kaç kişi damızlıgı yada orta kalite kuşlarından vermiştir. cok az nadir indsanlar gerçekler acı ama bu gerçek senin zaten orda dosta ihtiyacın var ben orda senin yerinde olsan beş on kuşçu daha yapardım hediye ede ede :) zevki olsun cekişme olsun.

Abi cok dogru soyluyorsun , her kapiya gelen dost olmaz.Ticaret adina gelen dost diye gelen insanlarda var , yalniz bunlari zaten sen evine ilk basta kafanda 'iyi insan' 'kotu insan' siniflandirmasi yaparak agirliyorsun.
Yani ben kapima kim geldi ne geldi azcok bilerek davranirim , ilk kez gordugum kisilerden zaten dost olunmaz.
Abi birde herkesle dost olunmuyor , aslinda bende istemiyorum bunu.Benim tanidigim bildigim kisiler ne yalan soyleyim kuscu olarak top topuna 6 kisi vardir aslinda daha cok biliyorumda ama yakindan tanimiyorum, bu 6 kisiden sadece 3 kisiyi samimi buluyorum ve sureklide sadece ve sadece bu kisilerle irtibat halindeyim.Ben onlara onlar bana gelir TEMIZ ve OZ olmasi cok daha iyi.Zaten bu kisilerden tanidigim biri 30 yillik kuscu 3 sokak ilerde kaliyor kendi halinde temiz bir insan, digeri ise her ihaleye giden etrafi cok genis olan beni kendi oz oglundan ayirmayan samimi bir abimiz , digeri ise cocuklugumdan beri buyudugum candostum.

1-eger gercek sohbet etmek istersem , 30 yillik kuscuya giderim.Kendimi bilgilendirim bana tum samimiyetiyle yardimci olmaya calisir.Saglam damar kuslari vardir kumesi cogaldiginda dostlara kuslarindan verir banada hediye eder.Alim/Satim isleriyle kesinlikle ugrasmaz.Kendisi haca gitmis gelmis tertemiz yurgi ile tanidigim en guzel kuscu.
Sohbetimi eder , cayini icer kuslara bakariz.Hem birbirimize sadece 3 sokak mesafede oturdugumuz icin ve ayni zaman hemseri oldugumuz icin ayri bir samimiyetimiz vardir.

2-Eger cok zor bulununan ozellite bir kus lazimsa , veya kumes malzemeleri , veyahut isimli guvercin halkalari felan birsey lazim oldugunda diger kuscu ile gorusurum.Istedigim kritirlerde kus lazimsa gider soylerim ne yapip ne eder benim icin bulur getirir parasi neyse veririm.Gelirken bazen hediye kus getirir bende ayni sekil ona hediye kus veririm.

3-Kumesim temizlenecek gelir candostum yardimci olur , bir kusun anasi babasi kayboldu yavrulara candostumla beraber bakar , kusum kaybolursa gider candostum benim icin 1-2 sokak dolasir bende bahcede onun sokakta kovaladigi kusa pirilti veririm , kuslar hastalanirsa berbaer gider ilac felan aliriz birbirime tavsiyelerde bulunuruz , hatta sparis verdigim kuslar bir kuscuya geldiyse ve benim zamanim yoksa gider benim icin otobuse ziplar kilometrelerce yol yapip benim icin kuslarimi alir bana getirir.Bu gercek bir dost , lazim oldugunda herzaman hazir olan candostum.Kumesimde herhangi bir kusu istesin , vermeye dunden raziyim.

Valla kenan abi dahada baska kuscularla tanismak istemiyorum acikcasi , cunku cok kuscu tanidim ama ortam cok pislendi.az ve oz olsun baskada birsey istemiyorum.Allah gonlunuze gore versin , iyi insan daima kazanir.Temiz kalpler bir olsun digerleri ne halt yiyorlarsa yesinler benide hic ilgilendirmiyor.Iyi aksamlar.

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım kenan bey iyi akşamlar yazdıklarınızın bi kısmına katılamıyacağım.Çünkü arkadaşla dost olanı ayırmak lazım. Arkadaşı on gün taşı bir gün taşımadınmı kuyunu kazar.onun arkadaşlığı menfata dayalıdır.Dostlarımdan kuşlarımı esirgemem.onlarda benden.Benim icin değerli olanları dostlarla paylaşmak bana mutluluk verir.cünkü benden daha iyi bakar coğaltır.ucurur.kuşlarımın dönüşlerini onlarda izlediğim zaman inan almış olduğum hazı parayla değerini kimse ölcemez.Birde vermişolduğun kuşları çoğaltıp yarışmalarda derece aldığı zaman bunun değerini ölcebilirmisin.Bir konuda haklısın.O kadar emek veriyorsan karşılığını alıcaksın ama dostlarından değil .Bu benim görüşüm Sakın yanlış anlama herkesin görüşüne saygılıyımSAYGILAR

mehmet abi ben zaten farklı bir şey demedim demek istediğim benim her zaman şudur ki dost olan kapısına gittiğinde sen istemeden veren. kapına geldiğinde senin kuşuna göz dikmeyendir. bunda herkes hem fikirdir. tabiki hakkını veren kişilere verilir ticaret için beslemiyoruz ama mesela efe arkadaşımız ben 12 yaşında cocuğa 3 tane verdim sanmıyorum cocuk sıkıldıgında o kuşlar kuşluktan cıkmasın gel parıltı git parıltı kuşun anasını ağlatırlar ben cocuklara paraylada olsa vermem hasta veya colak kuş hiç vermem keserim. burdaki alıp verme meselesi hakını vermekle ilgili senin verdiğin kişilerde hakkını emek vererek veriyorlar onlarda onları ucurup sana seyrettirerek ödemiş oluyor emeğinin karşılıgını karşılıgını alabilmek illaki maddi olması gerekmiyor bu şekilde senin istediğin anlamdada olabilir. mesela verdiklerinden hiç ucurmasalar arkadaşlar hep kapalı tutsalar bir düşün sen veriyorsun onlarda kapalıda tutuyor kaç kez daha verirsin. fakat her verdiğinin hakkını ucum olarak seyir olarak sana veriyorlar en iyi kuşunu bile verirsin. bedel illaki parasal olucak demiyorum ama emeğin karşılıgını almalı insan.

Arkadaşlar hiç ben kuşu hediye edersem para kaybederim diye düşünmeyin. Yaa ne biliyim yani mesela yeni başlayan birine kuş verdiğinizde o kişi ne kadar mutlu olur. Bırakın devamını düşünmeyin o kişinin o anki mutluluğu zaten size yeter ve yol,su, elektirik olarak geri size döner. Mesela ben ayıptır söylemesi ama konu açıldı diye söylüyorum kayseri de bi akrabama 1 çift çikolata baska hediye ettim. Çünkü o kişi çikolata baska için deli oluyodu birde Kayseri'de öyle düz uçan kuşu beslemedikleri için hiç yok. Vee gün geldi o da bana 1 çift taklacı verdi valla taklacı ki hemde ne taklacı etrafımda herkes yavru istiyo. Keşke olsa da versem. Şanssızlık ya işte kuşların ikiside erkek çıktı biri başka bi ırkla eşlendi adam gibi yavru çıkmıyo diğerinin eşi kısır çıktı. Ben size yemin ederim geçenlerde yine 1 çift sarı baska gönderdim ama öyle o da bana kuş versin diye değil sevdiğini biliyodum. Birde Sarı baskaları tutmuştum etrafımda kuş besleyern arkadaşlara sordum onların değilmiş, bende gönderdim Kayseri'ye şimdi Baskaları gönderdiğim akrabam beni arıyo madem o 2 side erkek çıkmış sana o zaman 2 tane dişi gönderiyim diye.

Ve sanırım bu iş böyle hediyeleşmeyle uzayıp gidecek. Bunları anlattım diye siz şimdi kuş hediye ederken acaba o da bana verir mi diye düşünmeyin. Siz sadece onu mutlu etmeye bakın. Bu dünyada olmasa da diğer dünyada onun mükafatını alacaksız inşallah...

saygılar

SİNAN ÖZTEKİN

polllat' Alıntı:
Arkadaşlar hiç ben kuşu hediye edersem para kaybederim diye düşünmeyin. Yaa ne biliyim yani mesela yeni başlayan birine kuş verdiğinizde o kişi ne kadar mutlu olur. Bırakın devamını düşünmeyin o kişinin o anki mutluluğu zaten size yeter ve yol,su, elektirik olarak geri size döner. Mesela ben ayıptır söylemesi ama konu açıldı diye söylüyorum kayseri de bi akrabama 1 çift çikolata baska hediye ettim. Çünkü o kişi çikolata baska için deli oluyodu birde Kayseri'de öyle düz uçan kuşu beslemedikleri için hiç yok. Vee gün geldi o da bana 1 çift taklacı verdi valla taklacı ki hemde ne taklacı etrafımda herkes yavru istiyo. Keşke olsa da versem. Şanssızlık ya işte kuşların ikiside erkek çıktı biri başka bi ırkla eşlendi adam gibi yavru çıkmıyo diğerinin eşi kısır çıktı. Ben size yemin ederim geçenlerde yine 1 çift sarı baska gönderdim ama öyle o da bana kuş versin diye değil sevdiğini biliyodum. Birde Sarı baskaları tutmuştum etrafımda kuş besleyern arkadaşlara sordum onların değilmiş, bende gönderdim Kayseri'ye şimdi Baskaları gönderdiğim akrabam beni arıyo madem o 2 side erkek çıkmış sana o zaman 2 tane dişi gönderiyim diye.

Ve sanırım bu iş böyle hediyeleşmeyle uzayıp gidecek. Bunları anlattım diye siz şimdi kuş hediye ederken acaba o da bana verir mi diye düşünmeyin. Siz sadece onu mutlu etmeye bakın. Bu dünyada olmasa da diğer dünyada onun mükafatını alacaksız inşallah...

saygılar

SİNAN ÖZTEKİN

selamlar sinan kardeşim senin o dediğine hediyeleşmek denmez beslemadiğin ırkı sevdiğin birine şutlamak denir ben nicelerini veriyorum öyle onları sayma bile saymıyorum kümesin agzındaki yabancı kuşa bile kış diyorum bazen sen o baskaların takımına 300 lira verseydinde sonra cift cift gönderseydin o zaman olurdu hediyeleşmek. gökten geleni vermek kolaydır benim demek istediğimde bu hediye gelen kuşudu harcamak kolaydır hediye veren kuşçuyuda valla bi cuval paraya satarsın kapından ayrılmazlar en iyini verirsin ucurur ertesi gün boş verin siz onu ben bi kuş ucuruyorum gelin seyredinder.ilerde sonra sana bile hava atar. her şey gönlünce olsun.

Merhabalar,
Kenan bey konuyu açtığınızdan beri takip ediyorum,yazdıklarınız içinde satır aralarında çok güzel ders çıkarılacak şeyler var.
Para ile kuş satma taraftarı olmayan yetiştiriciler için yazıyorum;Birine bir takım kuş sattınız misal bir rakam 200tl'ye o zat bu kuşlara nasıl bakar acaba??
Ama su götürmez bir gerçek varki,hediye olarak aldığı kuşlardan daha iyi bakacağına daha çok değer verip ilgileneceğine adım gibi eminim.
Bu konu yetiştiriciliğin gelişimi ilede çok alakalı bence,adam para verip alacakki değer kıymet bilsin!!
Bu görüşüme karşı çıkacak arkadaşlar olacaktır muhakkak,ama herkezin savunduğu bir düşüncesi var.

Edirne'den sevgiler..

Ne biliyim abi içimden gelirse o kişiye birkaç kuşum hariç veremeyeceğim kuş yoktur. Abi birde kuş vermezsen kuyunu kazanlar oluyo. 4-5 çatı yan tarafımda başka birisi kuş besliyor. BEnim kuşlarım eskiden uçmazlardı bende 30 tl ye bi kelebek aldım. şöyle iyi uçan bi kuş. Bu benim kuşları uçurmaya başladı. Dediğim komşu kuşçuda o kelebeği istedi benden dedim abi valla verirdim ama onun sayesinde uçuyo kuşlarım o olmazsa uçmazlar. Ama bekle sana ilk yavrularını veriyim dedim. Yok olmaz dedi. O günden sonra artık ben ne zaman kuşlarımı uçursam hemen kaldırıyo 60-70 tane kuşu... Benimklerde sağlam kuşlar ama bazen yeni aıştırmaya çalıştıklarım oluyo veya kuş sapıtıyo yani aylardır uçurduğum yavrusu olan kuşum geçen gün az kalsın gidiyodu ona... Ya böylelerine ne demeli. Suç bende mi...

Aslında bazen kızıyorum kendime neden vermedim hep uyuzluk yapıcak şimdi diye ama ne biliyim baktım o öyle biriyse yani ona hediye edeceğim kuş kaçsın daha iyi. Rüşvet verir gibi ben ona kuş mu vereceğim devamlı...
Kendinize iyi bakın....

SİNAN ÖZTEKİN

bencede dostlukla olur iyi kuş babamla bi catıya cıktık mı her türlüsünü alır ineris ama insanlar menfaatci olmuşlar her olaydan her şeyden cıkar sağlamaya calışıyorlar milletin yanında kuş tutunca ben bunu alıyorum şununla eşlicem derler ama kimsede düşünmez milletin kendi yavruluk kuşunu hediye isterken damızlığını hediye isterken falan emeğinin karşılığını sormaz para bile teklif etmez cok kötü duruma gelmiş artık bu hobide :(

polllat' Alıntı:
Ne biliyim abi içimden gelirse o kişiye birkaç kuşum hariç veremeyeceğim kuş yoktur. Abi birde kuş vermezsen kuyunu kazanlar oluyo. 4-5 çatı yan tarafımda başka birisi kuş besliyor. BEnim kuşlarım eskiden uçmazlardı bende 30 tl ye bi kelebek aldım. şöyle iyi uçan bi kuş. Bu benim kuşları uçurmaya başladı. Dediğim komşu kuşçuda o kelebeği istedi benden dedim abi valla verirdim ama onun sayesinde uçuyo kuşlarım o olmazsa uçmazlar. Ama bekle sana ilk yavrularını veriyim dedim. Yok olmaz dedi. O günden sonra artık ben ne zaman kuşlarımı uçursam hemen kaldırıyo 60-70 tane kuşu... Benimklerde sağlam kuşlar ama bazen yeni aıştırmaya çalıştıklarım oluyo veya kuş sapıtıyo yani aylardır uçurduğum yavrusu olan kuşum geçen gün az kalsın gidiyodu ona... Ya böylelerine ne demeli. Suç bende mi...

Aslında bazen kızıyorum kendime neden vermedim hep uyuzluk yapıcak şimdi diye ama ne biliyim baktım o öyle biriyse yani ona hediye edeceğim kuş kaçsın daha iyi. Rüşvet verir gibi ben ona kuş mu vereceğim devamlı...
Kendinize iyi bakın....

SİNAN ÖZTEKİN

istemediğini tabi kimseye vermiyeceksin o istediği kadar parıltı caksın bu günün yarınıda var ilerde alırsın ne kadar karga var ona sen aynisini yaparsın hep öğrenci kalmayacaksın öyle aç gözlüler daha cok kuş kaybeder.gidenede güle güle de ama bence o tür insanlarla sohbeti bırak selamlaşma bile bence.

tengelli' Alıntı:
polllat' Alıntı:

Kendinize iyi bakın....

SİNAN ÖZTEKİN

istemediğini tabi kimseye vermiyeceksin o istediği kadar parıltı caksın bu günün yarınıda var ilerde alırsın ne kadar karga var ona sen aynisini yaparsın hep öğrenci kalmayacaksın öyle aç gözlüler daha cok kuş kaybeder.gidenede güle güle de ama bence o tür insanlarla sohbeti bırak selamlaşma bile bence.

eskiden onu adam gibi biri sanırdım ama anladım ki 5 kuruş etmezin biri. Kuşlarım o kadarda değerli kular değil ama valla yavrunun biri büyümeden diğerini yumurtluyolar inşallah benimde çok kuşum olacak. Ama ben onun yaptığını yapmam. Mesela başka bi arkadaş daha var ilerki çatıda çocuk sağ olsun her zaman bakar benim kuşlar uçarken o kaldırmaz karışmasınlar diye bende onun kuşları uçarken kaldırmam veya bi kuşu falan gelirse kendisi görmese bile az çok tanırım onun kuşu olduğunu çatıdan seslenirim isterse atarım kuş gider kendisine isterse kendim götürürüm... bir çift de yavru verdim hediye olarak. Feda olsun valla hiç pişman değilim ama o diğer 5 kuruş etmez adama sırf yağcılık olsu diye kuş verseydim şimdi kendimi hiç affetmezdim...

SİNAN ÖZTEKİN

haklsısınız size katılıyoorum kuş parayla ölçülemez dostlukla ölçülür yeni dostlar yeni arkadaşlar yeni muhabbte kapıları yok bundan iyi bir ortam dünya üzerinde (: (:

Geri