tengelli
Gold Üye
- Ad Soyad
- kenan tengelli
- Meslek
- işçi
- İlgi Alanı
HERKESİN DÜŞÜNCESİNİ BEKLİYORUM.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
tengelli' Alıntı:İyi kuş parayla değil,dostla olur..Parayı düşünende dostundan olur!
kemal bey bu sözünüze katılıyorum. ama ayni zamanda katılmıyorum
arkadaşın yıllarca verdiği emeğin karşılığı zaten ondan en yi kuşunu alabiliyorsanız en az değeri sizin gözünüzde neyse verilmelidir verilmelidir ki elinizdeyken kıymeti olsun bedavaya gelen hiç şeyin kıymeti olmaz miras yedi gibi olur bedeli ödenmeyen emeğin karşılığı başkasına istesede yar olmaz kimse unutmasın ki iyi kuş tutturmak gerçekten iyi kuş tutturmak sayısal tutturmaktan zordur.
tengelli' Alıntı:aklıma gelmişken ben 100 den fazla kuş hediye ettim bu sene ve geçen sen hiç satmadım ama sadece yem parası 1800 tl civarı verdim. sizce benim ozaman maaşım 600 tl civarıydı ve hiç birinden para istemedim ve hiç birini gönülsüz vermedim verdiğim zaman ve ilaç parası hariç peki sizce dost gelip bunu hediye alırım diyip gelip giden midir ? dost dediğin ucucak kuşun varkende gelir kuş beslemezkende gelir. ama nedense camiamızda genelde cok iyi kuşun varsa cok gelenimiz olur kimse kendini kandırmasın menfaat olmuşuz. bu gün 50 metre giden kuş ucursam 15 taklalı cok gelen olur cok dostum olur kapıda beni bekleyen hafta sonu hele birde 30 seferi oldumu beni işten bile gelir alırlar hafta sonuda gezmeye götürüler. emek karşılıksız verilmeyecek kadar değerli ve kıymelidir arkadaşlar ben bunu anladım eğer kendiniz gönlünüzden kopmadıkca az da olsa vermek istemiyorsanız vermeyin ve emeğinizin karşılığını isteyin ve kesinlikle cekinmeyin. kemal bey bunu size yazmadım sizin yazınız gibi cok yazan arkadaş var ondan yazdım. ben 30 yıl emek vereyim adam gelsin alsın beslesin değerini vermeden
inan nasıl ucurur yavruyu biliyormusun kacarsa kaçsın yine alırım der fakat kendisi ona otuz yıl emek versin yada değerinde para aman kaçmadan bi kaç ağız yavru alıyım der hiç kimse kendini kandırmasın. hakkı olanı isteyene hakkını vermeyen dost değildir aslında bunuda iyi düşünün derim.
tengelli' Alıntı:aklıma gelmişken artık satıyorum yem parasını neden cıkarmayayım veya emeğimin karşılıgını niye almıyayım.
gökay' Alıntı:Kuş beslemek zevk işidir derler ,satmakla kimse zengin olmaz, iş öle bir hal alırki bırakın satmayı, aldığınız maaşı bile kuşlara yatırmaya çalışırsınız, ilaçıydı yemiydi, şuna eş alayım derken ,uzun vadede hesap ettiğiniz zaman, kendinizden kısıp , kuşlara harcadığınızı fark edersiniz, ben buna karşıyım.Kuştan gelen parayı bir tarafta biriktirip, kuşlar için harcıyorum, bir nevi oto kontrol sağladım.Elli tane kuşun bakımı ,kolay değil.beslediğiniz yer balkonsa
Hediye olayına gelince, kendi beslediğim, göz önunde tuttuğum ırkı, kesinlikle ne satarım ne hediye veririm, satsamda şehir dışına gider o kuş.Bazen , havadan güzel kuş geliyo, cevremdeki kuşculara hediye ettiğim olmuştur.
Fenerbahcem' Alıntı:Ben sevdigim heleki samimi buldugum insanlara hediye ederim , suana kadar hic kus satmadim(birkez haric) ama onlarca verdim.Birkere sattim cunku aldigim kuslara bir miktar para saymistim , hosuma gitmeyince bedava vermek olmazdi ve daha az bir paraya satmistim.Gecen hafta bir dosta 2 adet kus hediye ettim , dedimki senin gozun bir kusun uzerinde bunu hissediyorum eger istiyorsan soylede verelim.Tabi bu sahis bir sevindi , dedi icim icimi yiyordu ama sana birturlu soyleyemedim.Hosuna gittigi kusu verdim yaninda baska bir kus verdim.Bundan 3 gun once samimi buldugum bir abimiz ziyaretime geldi , daha once banada cok hosuma giden birkac kus vermisti.Konustuk felan , ziyaret sonunda 'sen arap erkegini satmak istermisin' dedi.Gecen hafta buraya fotosunu koymustum , arka tepeli arap erkek.kusu aldim al gotur dedim para marada kesinlikle kabul etmem dedim hediye verdim.
Yani demem o ki , ben samimi buldugum insanlara hediye veririm.yuksek miktarda aldigim kuslari zaten kimseye vermem nede satarim.Ancak yavrularini veririm.2 hafta once bir cift bozlarimdan aldigim ilk yavrulari hediye ettim , daha hic ucurmadan ve ustelik bu kuslardan ilk yavrulari olmasina ragmen hediye ettim.
Eger samimi bulmadigim bir kisi isterse ozaman vermem , hatta satmam bile..bir bahane bulur vermem.
Benim kapim dostlara herzaman acik , istedikleri kus varsada veririm.Samimi bulmadigim kisilere kus ne veririm ne satarim.Bunlari tum samimiyetimle yaziyorum.Hayirli aksamlar.
gökay' Alıntı:Kenan arkadaşım ,burada ince bir detay var, bendeki kuşların soyu üç ayrı kümeste var, yanlış anlaşılmasın herkesin kuşu kendine güzeldir, bu üç kişiden biri abim, diğeride mahalleden bizden yaşca büyük bir abimizdedir.Buradaki detay, birimizin kümesine ağır hastalık veya çalma olayı yaşanırsa , diğerinden tedarik edebiliyoruz.Birde bizim en büyük şansımız, İstanbulda yaşamak, parayı bastırdınmı, iyinin, iyisini her zaman alırsın.Silbaştan yani, kuş güzeldir ama, altından ne gelir soru işareti ?
tengelli' Alıntı:Fenerbahcem' Alıntı:Ben sevdigim heleki samimi buldugum insanlara hediye ederim , suana kadar hic kus satmadim(birkez haric) ama onlarca verdim.Birkere sattim cunku aldigim kuslara bir miktar para saymistim , hosuma gitmeyince bedava vermek olmazdi ve daha az bir paraya satmistim.Gecen hafta bir dosta 2 adet kus hediye ettim , dedimki senin gozun bir kusun uzerinde bunu hissediyorum eger istiyorsan soylede verelim.Tabi bu sahis bir sevindi , dedi icim icimi yiyordu ama sana birturlu soyleyemedim.Hosuna gittigi kusu verdim yaninda baska bir kus verdim.Bundan 3 gun once samimi buldugum bir abimiz ziyaretime geldi , daha once banada cok hosuma giden birkac kus vermisti.Konustuk felan , ziyaret sonunda 'sen arap erkegini satmak istermisin' dedi.Gecen hafta buraya fotosunu koymustum , arka tepeli arap erkek.kusu aldim al gotur dedim para marada kesinlikle kabul etmem dedim hediye verdim.
Yani demem o ki , ben samimi buldugum insanlara hediye veririm.yuksek miktarda aldigim kuslari zaten kimseye vermem nede satarim.Ancak yavrularini veririm.2 hafta once bir cift bozlarimdan aldigim ilk yavrulari hediye ettim , daha hic ucurmadan ve ustelik bu kuslardan ilk yavrulari olmasina ragmen hediye ettim.
Eger samimi bulmadigim bir kisi isterse ozaman vermem , hatta satmam bile..bir bahane bulur vermem.
Benim kapim dostlara herzaman acik , istedikleri kus varsada veririm.Samimi bulmadigim kisilere kus ne veririm ne satarim.Bunlari tum samimiyetimle yaziyorum.Hayirli aksamlar.
İŞTE SORUN BURDA HER KAPIMIZA GELEN DOSTMU EĞER GERÇEK DOSTSA SORUN YOK. Dost dediklerinin ilerde anlaşıldıgını hepimiz biliriz ne kuşlar vermiştiriz sonra lazım oldugunda kalitesinin yarısını zor almıştırız yada alamamışızdır.biz geri vermek için etmemiştriz hediye fakat çalınmıştır mecbur bırakmışızdır ondan sonra tekrer başlamışızdır kapısına gittiğimizde kaç kişi damızlıgı yada orta kalite kuşlarından vermiştir. cok az nadir indsanlar gerçekler acı ama bu gerçek senin zaten orda dosta ihtiyacın var ben orda senin yerinde olsan beş on kuşçu daha yapardım hediye ede ede zevki olsun cekişme olsun.
tekço' Alıntı:Değerli arkadaşım kenan bey iyi akşamlar yazdıklarınızın bi kısmına katılamıyacağım.Çünkü arkadaşla dost olanı ayırmak lazım. Arkadaşı on gün taşı bir gün taşımadınmı kuyunu kazar.onun arkadaşlığı menfata dayalıdır.Dostlarımdan kuşlarımı esirgemem.onlarda benden.Benim icin değerli olanları dostlarla paylaşmak bana mutluluk verir.cünkü benden daha iyi bakar coğaltır.ucurur.kuşlarımın dönüşlerini onlarda izlediğim zaman inan almış olduğum hazı parayla değerini kimse ölcemez.Birde vermişolduğun kuşları çoğaltıp yarışmalarda derece aldığı zaman bunun değerini ölcebilirmisin.Bir konuda haklısın.O kadar emek veriyorsan karşılığını alıcaksın ama dostlarından değil .Bu benim görüşüm Sakın yanlış anlama herkesin görüşüne saygılıyımSAYGILAR
polllat' Alıntı:Arkadaşlar hiç ben kuşu hediye edersem para kaybederim diye düşünmeyin. Yaa ne biliyim yani mesela yeni başlayan birine kuş verdiğinizde o kişi ne kadar mutlu olur. Bırakın devamını düşünmeyin o kişinin o anki mutluluğu zaten size yeter ve yol,su, elektirik olarak geri size döner. Mesela ben ayıptır söylemesi ama konu açıldı diye söylüyorum kayseri de bi akrabama 1 çift çikolata baska hediye ettim. Çünkü o kişi çikolata baska için deli oluyodu birde Kayseri'de öyle düz uçan kuşu beslemedikleri için hiç yok. Vee gün geldi o da bana 1 çift taklacı verdi valla taklacı ki hemde ne taklacı etrafımda herkes yavru istiyo. Keşke olsa da versem. Şanssızlık ya işte kuşların ikiside erkek çıktı biri başka bi ırkla eşlendi adam gibi yavru çıkmıyo diğerinin eşi kısır çıktı. Ben size yemin ederim geçenlerde yine 1 çift sarı baska gönderdim ama öyle o da bana kuş versin diye değil sevdiğini biliyodum. Birde Sarı baskaları tutmuştum etrafımda kuş besleyern arkadaşlara sordum onların değilmiş, bende gönderdim Kayseri'ye şimdi Baskaları gönderdiğim akrabam beni arıyo madem o 2 side erkek çıkmış sana o zaman 2 tane dişi gönderiyim diye.
Ve sanırım bu iş böyle hediyeleşmeyle uzayıp gidecek. Bunları anlattım diye siz şimdi kuş hediye ederken acaba o da bana verir mi diye düşünmeyin. Siz sadece onu mutlu etmeye bakın. Bu dünyada olmasa da diğer dünyada onun mükafatını alacaksız inşallah...
saygılar
SİNAN ÖZTEKİN
polllat' Alıntı:Ne biliyim abi içimden gelirse o kişiye birkaç kuşum hariç veremeyeceğim kuş yoktur. Abi birde kuş vermezsen kuyunu kazanlar oluyo. 4-5 çatı yan tarafımda başka birisi kuş besliyor. BEnim kuşlarım eskiden uçmazlardı bende 30 tl ye bi kelebek aldım. şöyle iyi uçan bi kuş. Bu benim kuşları uçurmaya başladı. Dediğim komşu kuşçuda o kelebeği istedi benden dedim abi valla verirdim ama onun sayesinde uçuyo kuşlarım o olmazsa uçmazlar. Ama bekle sana ilk yavrularını veriyim dedim. Yok olmaz dedi. O günden sonra artık ben ne zaman kuşlarımı uçursam hemen kaldırıyo 60-70 tane kuşu... Benimklerde sağlam kuşlar ama bazen yeni aıştırmaya çalıştıklarım oluyo veya kuş sapıtıyo yani aylardır uçurduğum yavrusu olan kuşum geçen gün az kalsın gidiyodu ona... Ya böylelerine ne demeli. Suç bende mi...
Aslında bazen kızıyorum kendime neden vermedim hep uyuzluk yapıcak şimdi diye ama ne biliyim baktım o öyle biriyse yani ona hediye edeceğim kuş kaçsın daha iyi. Rüşvet verir gibi ben ona kuş mu vereceğim devamlı...
Kendinize iyi bakın....
SİNAN ÖZTEKİN
tengelli' Alıntı:polllat' Alıntı:Ne biliyim abi içimden gelirse o kişiye birkaç kuşum hariç veremeyeceğim kuş yoktur. Abi birde kuş vermezsen kuyunu kazanlar oluyo. 4-5 çatı yan tarafımda başka birisi kuş besliyor. BEnim kuşlarım eskiden uçmazlardı bende 30 tl ye bi kelebek aldım. şöyle iyi uçan bi kuş. Bu benim kuşları uçurmaya başladı. Dediğim komşu kuşçuda o kelebeği istedi benden dedim abi valla verirdim ama onun sayesinde uçuyo kuşlarım o olmazsa uçmazlar. Ama bekle sana ilk yavrularını veriyim dedim. Yok olmaz dedi. O günden sonra artık ben ne zaman kuşlarımı uçursam hemen kaldırıyo 60-70 tane kuşu... Benimklerde sağlam kuşlar ama bazen yeni aıştırmaya çalıştıklarım oluyo veya kuş sapıtıyo yani aylardır uçurduğum yavrusu olan kuşum geçen gün az kalsın gidiyodu ona... Ya böylelerine ne demeli. Suç bende mi...
Aslında bazen kızıyorum kendime neden vermedim hep uyuzluk yapıcak şimdi diye ama ne biliyim baktım o öyle biriyse yani ona hediye edeceğim kuş kaçsın daha iyi. Rüşvet verir gibi ben ona kuş mu vereceğim devamlı...
Kendinize iyi bakın....
SİNAN ÖZTEKİN
istemediğini tabi kimseye vermiyeceksin o istediği kadar parıltı caksın bu günün yarınıda var ilerde alırsın ne kadar karga var ona sen aynisini yaparsın hep öğrenci kalmayacaksın öyle aç gözlüler daha cok kuş kaybeder.gidenede güle güle de ama bence o tür insanlarla sohbeti bırak selamlaşma bile bence.