İYİ KUSA NASIL SAHİP OLUNMALI NELER YAPILMALI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
PEK ÇOGUMUZUN KARSILASTIGI İYİ SANILARAK YADA GÜVENEREK BAZENDE REFERANSA DAYALI ALIPTA MENMUN KALMADIGIMIZ EMEGİMİZ PARAMIZ KARSILIGI OLMAYANA GİTMİŞ KIYMETLİ ZAMANIMIZDA HEBA OLMUSDUR BU DURUMLARA TEKRAR TEKRAR DÜŞMEMEK ALDANMAMAK VERDİGİMİZİN TAM KARSILIGINI ALABİLMEMİZ İÇİN NELER YAPMALIYIZ ÖNERİLERİNİZ TECRÜBELERİNİZ VAR İSE ANLATIRMISINIZ

GENÇ KUSAKLAR KUSCU OLACAKLAR NELERE DİKKAT ETMELİ KUS KİMLERDEN NASIN TEMİN EDİLMELİDİR

SİMDİDEN TESEKKÜRLER SAYGILAR

muharrem bey bence kuş parayla değil hatırla alınır (bence). Şimdi herkez konuşuyo :) avcı hikayesi sürüp gidiyo herkez en iyisi bende diyo veya en iysini arıyo ama bu iş böyle gitmez olmaz yani onların istediği sadece ticaretini yapmak kendini iyi kuşcuyum dedirtebilmek için kuşlarımın para etmesi gerekiyo diye düşünüyolar veya uğraşıyolar onu ona vuryolar bunu buna derken ellerinde sadece kocaman bi sıfır.oysa ben şimdiye kadar şunu öğrendim. Kimsenin iyisi bitmiyo malum.'kuşcu kuşuna ne kadar hürmet ederse kuşda o kadar hizmet ediyo.' allaha şükür ; öyle zamanlar oluyo ki kimse benim kuşlarımı beğenmiyo ,ama öyle bi zamn da geliyo ki ellerinde ucan kuş yok uçan :) benim kötü kuşum hemen iyi oluyo . işte fark bu ben kuşumu hazırladığımda 10 -13 sefer yapıyo 4-6 takla 15 30 metre arası gidiyo ama herzamn n zamn kaldırsam ne kadar yatsa dokunmam yetiyo belki festivallde kupada kuş yeterli değil ama benim kuşum bu kardeşim yani . yıldıza kadar gidipte taklasız iniyosa , yapışıyosa ,kuşuna acımıyosa , hemen ucururm izletirim satarım diye düşünüyosa ne olur sonuç hep hüsran hep.madem bu sizde sevgi bu bi aşksa insan sevdiğine değer verir iyi günüde de kötü gününde de yanında olur demi ABİ bu yüzden iyi kuş bulma mevzuunda insaların bi düşünmesi gerekiyo ,eğer anlattığım gibi düşünülüyosa zor bulunur benim gibi kargacı kalırlar :) parayla,refereansla olmaz bence bu önce kuşu görünce adam bi aşık olacak o hayvana tamm bu diyecek ona inanacak. yoksa dediğin gibi abi zamn kaybı al sat tekrar al nereye kadar .

oyun kusu besleyen bırı olarak kuş izlenerek alınır arkadaşım gerisi yalan tanıdıkmıs hatırmıs hepsı yalan!
Başka Fikirlere sonsuz saygım var.

eğer cok paran yoksa kuş hatırla alınır

merhabalar;

mazidenbiri' Alıntı:

Kimse en iyi kuşunu hatırla falan vermez, babasının oğluna bile en iyisini vermez. kuşculuk bir yarışsa herkes en iyinin kendisinde olmasını ister.Hatırlı kişinin hatırına göre verebileceğinin en iyisini belki amma kesinlikle elindekinin en iyisi değil...

http://www.orhanberberguvercin.com/

julyo_s' Alıntı:
oyun kusu besleyen bırı olarak kuş izlenerek alınır arkadaşım gerisi yalan tanıdıkmıs hatırmıs hepsı yalan!
Başka Fikirlere sonsuz saygım var.
valla cok dogrusun kardesim.gercekten kus ızlenerek alınır.kımse kımseye hatır ıcın en ıysını vermez.

İyi kuşa yada kuşlara sahip olmak çok meşakkatli , Maddi manevi ( maddi den kastım sadece para değil bu arada ) bir çok olanağa sahip olmak lazım mekan yer, zaman, istekli olmak, sabırlı olmak, önemli Birgünden bir güne öyle çok kısa zamanda iyi kuşa sahip olmak çok güç , belki şans kısmet işi iyi kuşa sahip olmak ..
İyi kuşu bilmek de ( azçok kuşu tanımak tecrübe etmek birikim sahibi olmak ) ön koşulalr arasında, .
Bazen kısmet olur iyi kuşlara sahip oluveririz bana göre iyi kuşun maddi yani para ile asla karşılığı olamaz , alınıp satıla bilecek değerden fazlası eder , gönül işidir biraz da ..
Olaki sahip olduk kıymetini bilmemiz gerekir , kıymetini bilmeyecek yada anlayamayacak kişilerin eline iyi kuş düştüğü zaman ben kuşa acırım ..
Birde elin iyisi asla bitmez , Bir tabir vardır ''Tosyaya Pirince giderken evdeki Bulgurdan da olmamak gerek '' şıpsevdilik uçarılık bu işi hüsrana götürür ...
Zaten çok basit bir iş olsaydı hepimiz iyi kuşa sahip olurduk şimdi ,Bende iyi kuş yok( ÇOK İYİ KUŞ ) bunu biliyorum ama elin iyisininde bana fayda yok olanı geliştirmeye üstüne koymaya çabalıyorum hep .. Daha iyininde sonu yok zaten .. selamlarŞEREF

yalovaguvercin' Alıntı:
merhabalar;

mazidenbiri' Alıntı:

Kimse en iyi kuşunu hatırla falan vermez, babasının oğluna bile en iyisini vermez. kuşculuk bir yarışsa herkes en iyinin kendisinde olmasını ister.Hatırlı kişinin hatırına göre verebileceğinin en iyisini belki amma kesinlikle elindekinin en iyisi değil...

http://www.orhanberberguvercin.com/[/quote
abi en iyisini vermese bile kümesten bi çift yavru verilir
hala kuşa fazla değer vermeyen merhametli kuşcular kalmıştır cevremizdeben
benim bursada kuşum yok ama memlekete (samsuna) gideyim
bazı abilerim var kümeslerinden1 çift yavru alır cıkARIM YOKSA DA SÖZÜNÜ ALIRIM
belki en iyi kuşunun yavrusunu vermez ama 1 çift verir
abi nedirki 2 kanat 1 kuyruk muhabbet dostluktan da mı önemli
iyi kuşum var demeyaceksin atmaca alır gider
muhabbet kalır o muhabbette tüm kapıları acar
abi bunlar benim düşünçelerim ben sevdiğim değer verdiğim insana kuşun lafını yapmam yapmadımda
saygılarımla

mazidenbiri' Alıntı:
yalovaguvercin' Alıntı:
merhabalar;

mazidenbiri' Alıntı:

http://www.orhanberberguvercin.com/
abi en iyisini vermese bile kümesten bi çift yavru verilir
hala kuşa fazla değer vermeyen merhametli kuşcular kalmıştır cevremizdeben
benim bursada kuşum yok ama memlekete (samsuna) gideyim
bazı abilerim var kümeslerinden1 çift yavru alır cıkARIM YOKSA DA SÖZÜNÜ ALIRIM
belki en iyi kuşunun yavrusunu vermez ama 1 çift verir
abi nedirki 2 kanat 1 kuyruk muhabbet dostluktan da mı önemli
iyi kuşum var demeyaceksin atmaca alır gider
muhabbet kalır o muhabbette tüm kapıları acar
abi bunlar benim düşünçelerim ben sevdiğim değer verdiğim insana kuşun lafını yapmam yapmadımda
saygılarımla[/quote]
Bu konuda hemşehrime katılıyorum. Öyle büyüklerimiz var ki çevremizde(sadece Samsun'dakiler için konuşmuyorum,tanıştığım ağabeylerimin-kardeşlerimin çoğu) biz direkt istemesek dahi elimizdekileri ve gayretimizi görünce belki hayal edemeyeceğimiz kuşlarını hediye ettiler bize. Karşımızdaki hakiki dostsa kuşun her hangi bir önemi yok, sadece bir muhabbet konusu...
Selamlar
Khalid

HEPİMİZİN KENDİNCE HATIRLI GÖNÜLLÜ DOSTLARI VARDIR KANIMCA KİMSE VERMEZ DİYE DÜŞÜNÜLMEMELİ

HER SEY KUS DEGİLDİR ARKADASLAR DOSTLARDA ÇOK ÖNEMLİDİR BENCE KUSLA ARKADAS DOSTLUK VE HATIR GÖNÜL

KIYASLANMAMALI BU VERİLİR VERİLMEZ DÜŞÜNCESİ KİŞİLERİN BAKIS AÇISIYLA ORANTILIDIR

SAHSEN BEN ÇOK VERDİM DÜN DE BİR ÇİFT DAMIZLIGIMDAN VERDİM VERDİGİM KİŞİ DE ZAMANINDA KUS İÇİN BANA YANLIS YAPAN KİŞİ AMA YAPTIGI YANLISIN EZİKLİGİNİ ÇOK YASADI YILLARCA SELAM DAHİ VERMEDİM HATASINI DA ANLADI

DEGİL BEN DAHA KİMSEYE AYNI YANLISI YAPACAGINIDA ZANNETMİYORUM ARKADASLIKLAR DOSTLUKLAR KAZANMAKDA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BU UGRASDA KAZANANLAR OLABİLİRSEK DAHA ÇOK MESAFELER VE DOSTLUKLARADA VESİLE OLABİLİRİZ

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
HEPİMİZİN KENDİNCE HATIRLI GÖNÜLLÜ DOSTLARI VARDIR KANIMCA KİMSE VERMEZ DİYE DÜŞÜNÜLMEMELİ

HER SEY KUS DEGİLDİR ARKADASLAR DOSTLARDA ÇOK ÖNEMLİDİR BENCE KUSLA ARKADAS DOSTLUK VE HATIR GÖNÜL

KIYASLANMAMALI BU VERİLİR VERİLMEZ DÜŞÜNCESİ KİŞİLERİN BAKIS AÇISIYLA ORANTILIDIR

SAHSEN BEN ÇOK VERDİM DÜN DE BİR ÇİFT DAMIZLIGIMDAN VERDİM VERDİGİM KİŞİ DE ZAMANINDA KUS İÇİN BANA YANLIS YAPAN KİŞİ AMA YAPTIGI YANLISIN EZİKLİGİNİ ÇOK YASADI YILLARCA SELAM DAHİ VERMEDİM HATASINI DA ANLADI

DEGİL BEN DAHA KİMSEYE AYNI YANLISI YAPACAGINIDA ZANNETMİYORUM ARKADASLIKLAR DOSTLUKLAR KAZANMAKDA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BU UGRASDA KAZANANLAR OLABİLİRSEK DAHA ÇOK MESAFELER VE DOSTLUKLARADA VESİLE OLABİLİRİZ
Size katılıyorum , Belli bazı şeyler vardır evet bazı kuş kimseye verimez , veremez insan elinde ölsün ister , o sevgi o hayvana karşı olan iihtiras bambaşkabirşeydir .. Ama belli bir olgunluğa doyuma ulaşmış , belli bir çevreye sahip olan herkez etrafı ile birşeylerini paylaşır ... Bende paylaşıyorum kendi çapımda ve bana da hediye eden insanlar oldu , veya eşlemek için takas yada bir süreliğine beslemek gibi şeyler oluyor .. Bu algılama ile yetişme ile alakalı bazısı günahını bile paylaşmaz , bazısı hep çamur taşır sürmek için , Tek pencereden bakmamamak lazım bu olaylara .. Kişilere koşullara göre farklılılar olabilir .
Mesela ben Diyarbakır Bismilde kuş izlemeye gittim yıllar önce , çok güzel alaka gördük ve bizi götüren ağabeyimiz ( Şimdilerde kuş bakmıyor Okyay ARABACI Allah selamet versin ) günün sonunda sordu bu kuşlardan gönlün çeken varmı diye, hatta misafiri olduğumuz , ev sahibi ( Zabıta Osman ağabey) ağabeyimiz bize o gün için uçurduğu hayvanın birtakım kardeşini hediye etti , dahada ötesi istediğimizi almamızı ısrar ettti , Oralarda o zamanlar böyle bir usül varmış ( halende devam ediyordur inşallah ) bir yerde kolayına kuş izletilmez eğer hatırlı bir misafişirse ev sahibi hediyede bulunur ve onu ( hediyeyi ) almamamk ta kabalık sayılırmış , bizde aldık , bende aynı nezakete karşılık kırıkkalleli bir büyüğümün beyazlarından verdim , ismini bilen vardır belki Sivaslı Alirıza amca nın beyazlarından , ve o verdiğimiz beyazların kökeni namlı kırıkkale beyazlarına dayanıyormuş ( feleksizler ) sonra öğrendik feda olsun .. Benim yolum düşse orada herzaman bir açık kapım var .. Yıllara rağmen halen görüşürüz geçen yıl Edirnede O bağabeyimizin ailesi trafik kazası yaşamış hastanede yatıyormuş duyarduymaz ziyaret ettim belki bir dertlerine çare olmadım ama bir kuş la başlayaık dostluğa dönüştü .. Varsın iyi kuş olmasın yada olmasada olur iyi ve tok gönüllü insan bulmuş olduk bir dost edindik taa 100 km mesafe uzaktan .. Bunun bir zararı olurmu kimeye, zaten kuşculuk bana göre böyle olursa değer kazanır yoksa iyisiney kötüsü ney .. Abartmamaak lazım Kuş için ayakları yerden kesilen gözü dönen kimselerde sikorski helikopteri olsa bana ne , bedava değil para ile dahil almam vermemde .. selamlarŞEREF

SAYGILAR

hatırdan daha önemli ne varki zaten
ya bi dostun gelir çay demlersin saatlerce muhabbet edersin yeter artar bile
kuş nedir ya zaten bana bi kuşun lafını yapcak adamla ne işim olur
bende cok vermişim dir arkadaşıma gerek hediye gerekse al yavrusunu al sonra verirsin
bencil insanı kimse sevmez biz hep arkadaşlarla sürekli kuşları değiştirirdik hep daha iyi oyunkuşunu elde etmek için
inanın hala memleketten arkadaşlarla görüşürüz
uçurduğu kuşu anlatırken
benim yavru güzel oynadı demez
****BİZİM yavru güzel oynadı aga der****
yada bizim kuşlar yavruladı der
benim kelimesini bile kullanmayan arkadaşlarım var
e buda yılların arkadaşlığından kaynaklanır hep birlikte aynı kuşlara çaliştığımızdan kaynaklanır
saygılar

Geri