HEPİMİZİN KENDİNCE HATIRLI GÖNÜLLÜ DOSTLARI VARDIR KANIMCA KİMSE VERMEZ DİYE DÜŞÜNÜLMEMELİ
HER SEY KUS DEGİLDİR ARKADASLAR DOSTLARDA ÇOK ÖNEMLİDİR BENCE KUSLA ARKADAS DOSTLUK VE HATIR GÖNÜL
KIYASLANMAMALI BU VERİLİR VERİLMEZ DÜŞÜNCESİ KİŞİLERİN BAKIS AÇISIYLA ORANTILIDIR
SAHSEN BEN ÇOK VERDİM DÜN DE BİR ÇİFT DAMIZLIGIMDAN VERDİM VERDİGİM KİŞİ DE ZAMANINDA KUS İÇİN BANA YANLIS YAPAN KİŞİ AMA YAPTIGI YANLISIN EZİKLİGİNİ ÇOK YASADI YILLARCA SELAM DAHİ VERMEDİM HATASINI DA ANLADI
DEGİL BEN DAHA KİMSEYE AYNI YANLISI YAPACAGINIDA ZANNETMİYORUM ARKADASLIKLAR DOSTLUKLAR KAZANMAKDA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BU UGRASDA KAZANANLAR OLABİLİRSEK DAHA ÇOK MESAFELER VE DOSTLUKLARADA VESİLE OLABİLİRİZ
Size katılıyorum , Belli bazı şeyler vardır evet bazı kuş kimseye verimez , veremez insan elinde ölsün ister , o sevgi o hayvana karşı olan iihtiras bambaşkabirşeydir .. Ama belli bir olgunluğa doyuma ulaşmış , belli bir çevreye sahip olan herkez etrafı ile birşeylerini paylaşır ... Bende paylaşıyorum kendi çapımda ve bana da hediye eden insanlar oldu , veya eşlemek için takas yada bir süreliğine beslemek gibi şeyler oluyor .. Bu algılama ile yetişme ile alakalı bazısı günahını bile paylaşmaz , bazısı hep çamur taşır sürmek için , Tek pencereden bakmamamak lazım bu olaylara .. Kişilere koşullara göre farklılılar olabilir .
Mesela ben Diyarbakır Bismilde kuş izlemeye gittim yıllar önce , çok güzel alaka gördük ve bizi götüren ağabeyimiz ( Şimdilerde kuş bakmıyor Okyay ARABACI Allah selamet versin ) günün sonunda sordu bu kuşlardan gönlün çeken varmı diye, hatta misafiri olduğumuz , ev sahibi ( Zabıta Osman ağabey) ağabeyimiz bize o gün için uçurduğu hayvanın birtakım kardeşini hediye etti , dahada ötesi istediğimizi almamızı ısrar ettti , Oralarda o zamanlar böyle bir usül varmış ( halende devam ediyordur inşallah ) bir yerde kolayına kuş izletilmez eğer hatırlı bir misafişirse ev sahibi hediyede bulunur ve onu ( hediyeyi ) almamamk ta kabalık sayılırmış , bizde aldık , bende aynı nezakete karşılık kırıkkalleli bir büyüğümün beyazlarından verdim , ismini bilen vardır belki Sivaslı Alirıza amca nın beyazlarından , ve o verdiğimiz beyazların kökeni namlı kırıkkale beyazlarına dayanıyormuş ( feleksizler ) sonra öğrendik feda olsun .. Benim yolum düşse orada herzaman bir açık kapım var .. Yıllara rağmen halen görüşürüz geçen yıl Edirnede O bağabeyimizin ailesi trafik kazası yaşamış hastanede yatıyormuş duyarduymaz ziyaret ettim belki bir dertlerine çare olmadım ama bir kuş la başlayaık dostluğa dönüştü .. Varsın iyi kuş olmasın yada olmasada olur iyi ve tok gönüllü insan bulmuş olduk bir dost edindik taa 100 km mesafe uzaktan .. Bunun bir zararı olurmu kimeye, zaten kuşculuk bana göre böyle olursa değer kazanır yoksa iyisiney kötüsü ney .. Abartmamaak lazım Kuş için ayakları yerden kesilen gözü dönen kimselerde sikorski helikopteri olsa bana ne , bedava değil para ile dahil almam vermemde .. selamlarŞEREF
SAYGILAR