İYİ SEYİS NASIL OLUNUR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
S A BU OYUNLU TAKLACI BESLEYENLER OLARAK İLK AKLA GELEN SEYİSLİK NASIL OLMALI SEYİSLİGİ TAM MANASIYLA BİLEBİLMEK KAFİMİDİR SEYİS DEYİNCE NE DÜŞÜNMELİYİZ HER KUSA AYNI SEYİSLİK Mİ YOKSA KUŞA GÖRE SARTLARA GÖREMİ SEYİSLİK YAPILMALI OYUNLU TAKLACI KUS LA UGRASANLARIN EN BÜYÜK SIKINTISI OLAN SEYİSLİK SİZCE NASIL YAPILMALI BİLGİ TECRÜBE VE GÖRÜŞLERİNİZİ YENİ YETİŞMEKTE OLAN GENÇ KUSAKLAR İÇİN PAYLASIMLARINIZI AKTARIRMISINIZ

SAYGILAR

as muharrem abi, sizin gibi tecrübesi ve deneyimi bizden çok fazla olan abilerimin bir çırağı olarak naçizane birşeyler yazmak istedim,
öncelike şunu belirtmeliyim abi, bende iyi kuşu ortaya çıkarmada seyisliğin öneminin büyük oldugunu şiddetle savunanlardanım, seyislik yoksa kişi elindeki elması karaya bulayarak kömür haline getirebilir,ama şunu da unutmayalım ki seyislik varsa da her kömür elmas ahline getirilemez, gerçek hayatta da olduğu gibi bir şeyin ortaya çıkarılabilmesi için gereken ilk şey hammaddedir, yani iyi kuş sadece iyi kuşlarda çıkar, kimse kötü kuştan seyisliği ile iyi kuş elde edemez,hammadde yani iyi kan bu işte olmazsa olmazdır ve değişken değildir, iyi kanı sabit kabul ettiğizde seyislik farkı ortaya çıkaran yegane etkendir, önce kan sonra seyislik, ama şuan bana sorsan iyi kuş mu seyislikmi , ben seyislik derim, çünkü artık iyi kuşlar iletişim dünyasının yenilikleriyle yerini beli ediyor ve ulaşılması daha kolay hale geldi, o yüzden seyisliğin önemi daha da çoğaldı,
seyislik öncelikle güvercin sevgisi daha sonra da yeiştiricilik ve uçum bilgisidir, kuşları ne sadece çoğaltmak seyisliktir ne de sadece uçurup oyununu tamamlatmak, ne zaman ki bu iki beceri hakkıyla birleşir, damızlıklardan sağlıklı yavrular alınıp sağlıklı şekilde ucurulucak duzeye getirilir , ozamn kişi artık seyistir,
tabi ki seyislik teknik direktörlüğe benzer bir seyir izler, nasıl ki teknık adam her futbolcuya ayrı motivasyon ve performans kazandırıcı hamlelerde bulunuyorsa iyi bir seyis de her kuşuna nabza göre şerbet vermelidir, bunu burda çok fazla örneklendirebiliriz ama basit birkaç örnekle seyisin yavru sökümünde kuşların uçuş eşlerini, uçuş zamanlarını, açlık tokluk durumlarını, vs vs doğru analız etmesı gıbı...
yetiştiricilikte aslolan kuşların sağlıklı üremesi ve yavruların sağlıklı büyütülmesidir, burda da ilaç ve aşı bilgisi devreye girmektedir, kümes temizliği düzenli yapılmalı, doğru dezanfeksyonlar kullanılmalı, suluk yemlıkler devamlı dezenfekte edilmeli, kusların ılaç mıneral ve vitamın kullanımı sağlanmalı,yıllık yaptırılması gereken asılar vaktınde ve dogru yerlerden temın edılerek yapılmalıdır,
seyislikte ise kısaca uçum düzeni,anreman düzeni,kuşların uçum zamanlarının belirlenmesi ve maça çıkacakların ve yedege ayrılacakların zamanında tespit edilmesi ve ucurulmaması gerekenlerın ucurulmaması (tüy, hastalık vb durumları), tabi ki bu yazılanların hepsinin neticesi olarak da oyun kusunun iyi bir oyun kusuna yakısır terbıye ve düzende performans göstermesının temın edilmesidir, selamlar...

A.S

seyistlik başlı başına bir kabiliyettir elindeki güvercini maxsimum performansa ulaştırmak adına iyi bir seyist şarttır
fizik durumunu tüy durumunu uçma iştahını uçum zamanını yavruluk zamanından ekelik zamanına kadar ki süreçde periyot periyot dikkat edilmesi gereken noktalar vardır

saygılar

kuscu_marik' Alıntı:
S A BU OYUNLU TAKLACI BESLEYENLER OLARAK İLK AKLA GELEN SEYİSLİK NASIL OLMALI SEYİSLİGİ TAM MANASIYLA BİLEBİLMEK KAFİMİDİR SEYİS DEYİNCE NE DÜŞÜNMELİYİZ HER KUSA AYNI SEYİSLİK Mİ YOKSA KUŞA GÖRE SARTLARA GÖREMİ SEYİSLİK YAPILMALI OYUNLU TAKLACI KUS LA UGRASANLARIN EN BÜYÜK SIKINTISI OLAN SEYİSLİK SİZCE NASIL YAPILMALI BİLGİ TECRÜBE VE GÖRÜŞLERİNİZİ YENİ YETİŞMEKTE OLAN GENÇ KUSAKLAR İÇİN PAYLASIMLARINIZI AKTARIRMISINIZ

SAYGILAR
birkaç örnekle seyisliği anladığım kadarıyla tarif etmek istiyorum.
iyi seyis kümesini kuşlarını tertemiz tutar
iyi seyis uçan kuşu aynı saatte uçurur
iyi seyis uçan kuşun yanına kuş kaldırmaz ( kendi kalktı bahanesi geçersizdir)
kalkacak kuşu kuşun altına çıkarmaz
iyi seyis tüydeki kuşu kanadı kuyruğunu tamamlatmadan kovalamaz
iyi seyis masada kuş uçurmaz
birde uçmayan kuşu kümeste seyretmez
birsürü daha varda fazla meşgül etmek istemedim sevgili arkadaşları

sagolasın selami agbi bilgilerin için tesekkürler

SAYGILAR

bence iyi seyis sabırlı olan sonunu beklemesini bilen kendini kandırmayan gözlemlerini kuşa uygulayan değil. kuşun ne istediğini anlayan ve hepsinden önemlisi bolca zamanı olandır.

seyis demek benim için kuşun en sınır noktasını gösteren değil kuşun kalitesini gösterebilendir.

zamanı olmayan kardeşlerime benim tavsiyem kendilerini kandırmamaları zaman her şeyde belki çok önem taşır fakat güvercinde çok daha fazladır ondan zamanı olmayan hiç bir kuşçu iyi seyisim diye kendini kandırmasın en iyi seyis en iyi zamanı olandır.

agzına saglık kenan kardesim tesekkürler anlamlı ve dogru bilgiler sıralamıssınız sagolun

SAYGILAR

Bence iyi seyis kuşunun dilinden psikolojisinden anlayan seyistir.

Kuşun uçum düzeni saati ne kadar dengeli olursa o kadar başarılı olma şansı artar.

Kuşun havada anlatmak istediğini iyi seyis anlamaladır.Ona göre uçuş düzenini ayarlamalıdır.

İyi bir seyis olmak için kuşa ayıracak zamanda çok önemlidir,zamanla doğru orantılıdır.

Sağlıklı bir kümes,sağlıklı kuşlar,temizlik,bakım seyisliğin diğer önemli noktalarıdır.

Ama iyi jokeylerin iyi atlara bindiği gibi,iyi seyislikte iyi kuşta kendini belli eder,seyisliğiniz 10 numarada olsa hizmet

ettiğiniz kuş sıradan bir kuşsa seyisin ona katacağı sadece uçum süresi olur,oyununa bir katkı yapma şansı olmaz.

Sonuç olarak,iyi bir kuş olursa iyi bir seyis ona artı değer katar.

İyi bir kuş kötü bir seyise rağmen içindeki cevheri gösterebilir yeterki uçma şansı bulsun.

Selamlar sağlıcakla kalın.

Seyis At bakanlara denir :)) kuş bakanlara kuşcu denir:)) Şaka bir yana bence iyi bir seyislik kuşun rahatını bilmektir kuşun yemini suyunu verdim gerisi ona kalmış dememktir... kuşu takip ediceksin hasta mı tüydemi kızgın mı kuş ucmuyor kuş güneştemi kalmış morelimi bozuk fazla mı yem yemiş bir cok sebebi var ama herkes hemen diyor bu kuş ucmuyor satıcan böle düşünülmemeli... bence en iyisi kuşu yavrudan büyükmektir kuşu alıştıracaksın açlık ile terbiye olmaz bence bu saçma gibi gelsede mantıklı yerleri var bn kümesime girdim mi bazı kuşlar gelip omuzuma konuyor :)) aynı korsanların papaganlarının kondugu gibi o kadar düşkünler elimden yem yerler ama uçmaya geldimide öle bir uçarlar ki ben tek damarcıyım kuşun soyunu sopunu bilmeden kuş alınmaz derim her neyse kafa şişirmiyim iyi günler

EVET ARKADASLAR YETİŞTİRİCİLER DAHA BASKA FARKLI DÜŞÜNCELERİ OLAN VARMIDIR VARSA NELERDİR
PAYLASABİLİRMİSİNİZ

SAYGILAR

Merhabalar...
Tecrubeli üstatlarım gerekenleri yazmışlar zaten Muharrem abi.
Eğer bir kaç kelamlık yerimiz varsa kısaca şunları söylemek isterim.

Öncelikle iyi bir seyis;
KUŞUNA FAZLASI İLE ZAMAN AYIRAN KİŞİDİR.
Kuşlarının sağlıklarına önem verendir.Sağlıksız olan kuş hiç bir zaman istenilen performansı göstermez.
Kuşun kıvamına gelmesini sabırla bekler.
Kıvamına gelen kuşu her zaman aynı saatte tek başına uçurur.
Kuşun hareketlerinden ne yapacağını bilir.Ne anlatmak istediğini anlar.
Kuşun kendi yerinden başka yerlere oynamasına izin vermez.

Saygılarımla ...

:tamam:

BENCE İYİ BİR SEYİS.. DİSİPLİNLİ, SABIRLI VE TİTİZ OLUR: DİSİPLİNLİ OLUR: KUŞLARI AYNI SATTE UÇURUP, AYNI SAATTE ANTRENMAN VEREN, YEMİNİ SÜREKLİ AYNI YERDE YEMLEYİP , YEM İLE TERBİYE EDENDİR SEYİS NE KADAR DİSİPLİNLİ OLRSA KUŞLARADA AYNI DİSİPLİNİ VERİR.... SABIRLI OLUR: SABREDER, AZMEDER, UÇURUR, KOVALAR, BELKİ 3 AY BELKİ 5 AY BELKİ 1 YIL UGRAŞIR NOT: (SOYU BİLİNEN BİR KUŞ İÇİN GEÇERLİDİR) SARIŞA GEÇİRMEYE ÇALIŞIR BUDA ZAMAN İLE ALAKALIDIR KUŞLARIMIZA BOLCA ZAMAN AYIRMALIYIZ . TİTİZ OLMALIDIR: KUŞLARIN RAHAT EDECEGİ BİR ORTAM HAZIRLAMALI RAHAT VE NEZİH BİR KÜMES, HAFTADA BİR DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE KÜMES TEMİZLİGİ KUŞLARIN TEMİZLİGİ(BANYO SULARI) YEMLİGİNİN, SULUGUNUN, FOLLUKLARIN KISACASI KÖŞE BUCAK, HER YERİN TEMİZLİGİ YAPILMALIDIR.. BUNDAN SONRASI KUŞUN İYİ OLUP OLMADIGINA KALMIŞ.. YANLIZ BU KUŞ İŞİNE BAŞLAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYEM İYİCE BİLİNÇLENMEDEN KUŞ BESLEMEMELERİ.. YANLIZ BİZİM ÖYLE KUŞLARA AYIRACAK PEK FAZLA ZAMANIMIZ OLMUYOR SABAH,AKŞAM UÇURAMIYORUZ. BİRTEK SABAHLARI UÇURA BİLİYORUM.. BELKİ İYİBİR SEYİSLİK YAPAMIYORUZ AMA BENİM GİBİ ÇOK ZAMANI OLMAYAN ARKADAŞLARDA KUŞ BESLEDİGİNİ DÜŞÜNÜYORUM.. BEN SÜREKLİ 3-11 VARDİYASINDA ÇALIŞIYORUM SABAH 8 DE KUŞLARI UÇURUP MECBURİYETTEN SAAT 2 DE KUŞLARIN YUVASINI KİLİTLEYİP İŞE GİDİYORUM. HERKESE VERMİŞ OLDUGU BİLGİLERDEN DOLAYI TAKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM...... BİR HATAMIZ OLDUYSA HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM..

Bence iyi bir seyis meraklıdır kuşun ekelik zamanında yaptığı oyunu 2 yaşındada 3 yaşındada bozmadan yapıcağını bekleyendir
bir kere kuşları her zaman aynı saate uçurur
ekeleri sineğe çıkaran kuşlarla uçurur oyun kuşları yüksekte ne kadar çabuk patlarsa çatıyada o kadar erken düşer ve yerini yapar
erkekleri ve dişilere ayrı yerde bakar kızma kuşlar eşleşirse oyun salar toparlamak biraz zaman alır
kuşun uçum saatine dikkat eder atıyorum sabah 6 da akşam 6 da uçuruyorsa bu saati geciktirmez

Nasıl ki;
2 taban pilav yedikten sonra insanda koşamazsa güvercinde öyledir aç uçurulur
sporcular gibi bakmak lazım performans almak için dikkat edilmesi gereken noktalardandır

devam ederdim ama tahlillerim varmış hoşçakalın

seyis kuşa vuracağı kamçıyı iyi ayarlayabilendir bu kamçı bazen her kuşta aynı döneme denk gelmiyor birde aynı kan dahi olsa uçurduğun ay baharmı yazmı kışmı buna göre değişir seyis havada kuşu takip edebilen havada seyis kuşun ne anlattığını anlaya bilendir teke düşüreceği zamanı altına kuş açacağı zamanı ayarlayabileni teleğini tüyünü kontrol edebilen takip edebilenidir

iyi bir seyis olmak için öncelikle iyi bir hayvan sever olmak gerek.onları anlamaya çalışmak gerek.temelde zaten bu varsa diğerleri kademe kademe gelir.yoksada iyi kuş uçurmayı ögrenebilirsin iyi kuşlarında olabılır ama asla iyi bir seyis olunamaz

bu konuyu bizim ahlaksız ihtiyarlar heyetine sordum.( bilirkişi olan abilerimiz )..........kesinlikle ve kesinlikle emekli olunca olunur.iyi seyis neşeli keyfi yerinde babacan emekliden on numara olur (hele bide iyi emekli maaşı varsa off :) )..Hulki baba okuyasan saygılar..seyislerinde reislerinde kralısın öperim ellerinden...(Hulki babadan alıntılar)..:-oyun kuşu vakit işi sabır işi.kuşa konsantre olup hayvanla uğraşıcak vakti olucak.meraklı ötesi hafif deli olucak..kuşları deyişik eşleştirip oyun formülü aradığına göre bi hazine arayan defineci gibi heyecanlı olucak..kuşun kimyasını okucana göre kimyager hastalandığında tedavi etiğine göre baytar yani delimi dâhimi tırlakmı ne dersiniz ben bilmem ama bi çeşit yaratık olucak. :) seyis kuşun içine girip kuşla uçan adam (kuş adam)demekmiş..kuş uçarken kendini öyle bi veriyoki sanki kuşun içersinde onu kumanda edip pilotluk yapıyo maket uçak kullanıyo.zor iş bu seyislik..)Hulki baba içten yanmalı motorlar gibi ve ateş suyuyla çalışıyo fazla soru sorunca bedava anlatmıyor.35 likmi 70 lik mi bilgiler istiyosun ona göre kavunla beyaz peyniride al gel diyo....böyle bi anektodumuzu bende burda paylaşim istedim...sağlıcakla kalın...

kuscu_marik' Alıntı:
EVET ARKADASLAR YETİŞTİRİCİLER DAHA BASKA FARKLI DÜŞÜNCELERİ OLAN VARMIDIR VARSA NELERDİR
PAYLASABİLİRMİSİNİZ
*
SAYGILAR

*

Geri