Izgara Yerine talaşda Kullana bilirsiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-ance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tr-ance

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Baskan
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
S.A Beyler ızgara alamayanlar veya bulmayanlar talaş kullana bilir.Hem dışkıları tuttar ve temiz kalamasını saglar kümesin vede follukların içine koyobilirsiniz.Toz ince talaş tavsiye ederim herkeze .Hem bakteri ve mikrop üremez.

kümese konulacak en son şey talaş ve tozudur onun yerine çıplak bırak ila bişi koyacaksan bir kontraplak ser güneşli günlerde çıkarıp havalandır yada çıta alıp 5x5 tahtalara düzenli aralıklarla çak.yada buzdolaplarının arkaları var hurdacılarda dolu onuda 5x5 lere çak alsana ızgara
ama talaş olmaz çunku toz kuşlara çok zararlıdır solunumylu hastalıkları yapar artı mikrop ve vürüsler toza yapışıp uçuşur

Payleım için teşekkürler ama size katılamayacağım çünkü talaşın tozu kuşlara çok zararlı ve talaş bir süre sonra kurt yapıyo hiç bişey yapamayanlar kümesini temiz tutsun yeter...

.................SİNAN ÖZTEKİN.......................

kati ve kati en tehlikeli şey talaş.kuşların ciğerleri mahvolur .pislik içinde kalsa bile talaş kadar zararı olmaz

Selamlar
Arkadaşlar güvercinlerimizin sağlığı bir çoğumuza göre (bende dahil) kendi sağlığımızdan bile önde geliyor.
Herkez birşekilde yaşamıştır gripli iken bile saatlerce onlarla ilgilenmişizdir.
Bunun böyle kabul edildiğini düşünürsek onları sağlıklı tutabilmek ve hastalandıklarında hiç bir işe yaramayan kulaktan duyma ben kullandım çok iyi geldi diyerek alınan ilaçlara bi ton parayı boş yere heba etmemek için kümes altı ızgaralarıda (yemin dışkı ile irtibatını kesebilmek için) olmazsa olmazlardandır!
Bırakın talaşı,kumu çam yaprağını vs.

Selamlar.Talaş,kum,ot vb. türü şeyler sadece haşereler için mükemmel yuva olur.Arkadaşların dediği gibi ızgara günümüz kümeslerinin olmazsa olmazı.Sağlıklı kümesler dileğiyle.Saygılar...

Selamlar öncelikle , Diğer arkadaşların dediği gibi talaşın sağlıklı olmadığı konusuna bende katılıyorum .
Hem tozunun zararını, hemde haşere üremesine olan katkısını biliyorum , bende önermem çok fazla talaşı sizlere ..
Temiz bir kümes için yapılacak çok fazla seçenek var tünemeliklerin nizamı , yuvalık dizaynı ,bunlar daha önemli.
Düzenli olarak kümeslerin temizlenmesi de şart .. selamlarŞEREF.

ben yeni üyenizim bu mesajımı dene me amaçlı gönderiyorum gereksiz bir yere yazmış olabilirim ilgil,ilşer sile bilirler

Güvercin kümeslerinde sadece kaba talaş kullanılabilir
Islandığında veya zamanla yeni kaba talaşla değiştirilmesi gerekiyor

Geri