İzmir Kuş Pazarı Yeni Yeri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drtaydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 58K

drtaydin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aydın Aydın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kediler
S.Aleyküm sevgili arkadaşlar ve sevgili büyüklerim abilerim. İzmir kuş pazarı üç yada dört oldu sanırım yer değişikliği ile rekora gidiyor :hhh: işin şakası bir yana son yerine gitmek isteyenler için haritalı resim ile biraz tarif edeceğim. En kısa zamanda da yeni yerin fotoğraflarını paylaşmaya çalışacağım. Öncelikle İzmir Kuş pazarı ile ilgili daha önce bir çok kişinin dile getirdiği bazı sıkıntılar ve yaşayabileceğiniz olumsuzlukları söyleyeyim.

1- Ceplerinize dikkat edin eli uzunlar cirit atıyor.
2- Alacağınız kuşu incelemeden almayın veya bilen anlayan birisi ile alın ( zira erkeği dişi, dişiyi erkek diye verebilirler )
3- Arabanızla gitmeyi düşünüyorsanız teyp yada değerli eşyanız gibi şeyleri arabanızda bırakmayın çaldırabilirsiniz.
4- Satış yapmaya gitmiş iseniz satacağınız kuşlarınızı gözünüzden ayırmayın onlarıda aşırıyorlar.

Kelimelerim biraz abes biraz ağır olabilir ama gözlemlediğim aklıma gelenler bunlar. Başka aklına gelen yada yaşadığını paylaşmak isteyen varsa yazsın dile getirelim ki belki önlem alınır güvenli bir ortam olur.

İşte İzmir Kuş Pazarı Yeni Yer Haritası

1 nolu NOKTA İzmir Kuş Pazarı Eski yeri yani bit pazarı yanı idi zemini toprak olan yer
2 nolu NOKTA İzmir Kuş Pazarı Yeni yeri
Kırmızı kutu içerisindeki alan 1. Sanayi Sitesi küçük kutu ise kuş pazarı yakınındaki halı saha ve Atatürk Stadyumu 1. Sanayi Sitesi Karşısında

Metro ve İzbanla gelmek isteyenler HALKAPINAR istasyonunda inmelidir. Biraz yürümeleri gerekiyor.
Dolmuş ile gitmek isteyenler Kamil Tunca Bulvarından geçen Yeni Garaj Dolmuşları bildiklerim Buca Bornova Gaziemir Karşıyaka yönünden gelenlerin bazıları yada AĞIR BAKIM ( askeriye ) olarak adı geçen yere yakındır. En önemlisi İzmir Atatürk Stadyumu ve 1. Sanayi Sitesini sormak suretiyle Stadyum ve 1. Sanayi Sitesi karşı karşıyadır. Kuş Pazarı 1. Sanayi Sitesinin yan karşısına düşmektedir.
İzmir Kuş pazarı yakınından geçen belediye otobüs numaraları ise ;
Halkapınar Metro Otobüslerinin tamamı kuş pazarına yakın sayılır. Ayrıca Altındağ, Çamdibi, Yeşilova yakınlarından geçen otobüslere Kamil Tunca Bulvarı, 1. Sanayi Sitesi ve Atatürk Stadyumu sorularak yakınından geçen otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Pazara gitmeyi düşünen şehir içi ve şehir dışından gitmek isteyenler konu altına nereden gelmek istiyorlarsa bildirirseler yardımcı olmaya çalışacağım.

1- Ceplerinize dikkat edin eli uzunlar cirit atıyor.
2- Alacağınız kuşu incelemeden almayın veya bilen anlayan birisi ile alın ( zira erkeği dişi, dişiyi erkek diye verebilirler )
3- Arabanızla gitmeyi düşünüyorsanız teyp yada değerli eşyanız gibi şeyleri arabanızda bırakmayın çaldırabilirsiniz.
4- Satış yapmaya gitmiş iseniz satacağınız kuşlarınızı gözünüzden ayırmayın onlarıda aşırıyorlar.
1 3 4 hadi çapulcular da 2. madde üzücü gerçekten...

hangi günler oluyor saat kaçtan kaça kadar

birde gıda çarşısına yakınmı bu dedigin nokta

Malesef yaşanmayan olaylar değil. Ayrıca gıda çarsışına yakın olan yerden sonra biraz aşağısına toprak bir alana alınmıştı. Bit pazarının yanına. Gıda çarşısından biraz daha uzaklaştı. Çamdibine doğru. Haritayı incelerseniz vede izmirdeyseniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Saygılar...

Merhaba arkadaşlar pazarın son durumu nedir hangi günler saat kaçtan kaça kadar kuruluyor bu bilgileri de paylaşır mısınız? Yerde herhangi bir değişiklik var mıdır?

İzmir Kuş Pazarı haftanın son günü pazar günü sabah ve öğlen saatleri arasında duruma göre öğlen sonu 1 e 2 ye kadar oluyor. Yukarıda belirttiğim yer son yeri halen orada kurulmaktadır. 1 Ocak 2012 de gittim fakat kalabalık değildi. Malum hava şartları sabah sıcak yatağı terk ettirmiyor sanırım :haha: .

sanayinin oradakinin dışında bir pazar daha kuruluyormuş arkadaşlar tepecik de bana da mezata gittiğimde söylediler burası kapalı bir yer kış için o yüzden artık pazara değilde oraya daha çok gidiliyor çünkü hem yer kapalı hemde kuş kaçırma gibi bi dert yok yer olarak geçenlerde gözüme çarptı yeşilderedeki besaşın orda zaten büyük bir branda var yoldan geçerken görebilirsiniz İzmir Kuş Pazarı diye yazıyor bu hafta nasipse oraya gidicem bakalım

Uğur kardeşim Ege Kuş Pazarı olarak geçiyor senin bahsettiğin yer yanlış bilmiyorsam. Kahramanlarında arkası ! yer olarak biraz düşündürücü benim açımdan. Gittiysende biraz bilgi verirsen sevinirim.

Ayrıca sebebini bilmiyorum ama son yeri olarak tarif ettiğim yerden yine eski yerine gelmiş kuş pazarı. Harita olabilecek yerleri gösteriyor zaten birbirinede yakın yerler. Bir düzene oturursa iyi olur.

drtaydin' Alıntı:
Uğur kardeşim Ege Kuş Pazarı olarak geçiyor senin bahsettiğin yer yanlış bilmiyorsam. Kahramanlarında arkası ! yer olarak biraz düşündürücü benim açımdan. Gittiysende biraz bilgi verirsen sevinirim.
evet abi doğru diyorsun bende gidebilirsem bu hafta gitcem gidenlerden duyduğum kadarıyla daha kaliteli kuşlar geliyormuş.Yer biraz itici dediğin gibi ama hatırlıyorsan daha önce tenekeli mahallenin ordaydı ama yinede herkez gidiyodu.

ege kuş pazarına giden varmı arkadaşlar gaziemire giderken gozume carptı kahramanlar ust gecitin tam orada ulasımı da çok kolay bilgi veren olursa sevinirim..

gecen ayın 19unda ege kuş pazarı yazan yere gittim faal değil şu an dediler gerekli tüm izinleri bakanlıktan aldıklarını söylediler bu zamandan sonra neden oraya geçilsin ki! bi gideyim dedim orada da pazar yok şans kısmet artık..

Merhaba arkadaşlar pazarın son durumu nedir? Şubat gibi gittiğimde polis-zabıta vs pazarı kaldırma girişimi vardı. 15 dakika süre tanındı pazarı kaldırın diye. Şimdi durum nedir pazar nerede kurulmaktadır? Bu ay tekrar bir ziyarete gideceğim...

Haritada belirttiğim yerde şuan son olarak. İzmir dışından gelecekler 1. sanayi sitesine gitmeleri gerekiyor. Bunun için garajdan dolmuşlar kalkıyor yakınından geçiyor. Kamil Tunca Bulvarından geçen dolmuşlar işinizi görecektir. Atatürk Stadyumuna gelince ağır bakın denilen bir askeriye var orayı sorun. Orayı bulduktan sonra zaten elinde kuş götüren veya almış evine dönen insanları görürsünüz. Saygılar...

Merhaba abi pazara şubat ayı gibi gitmiştim. Tam da o gün zabıta polis ekipleri falan oradaydı anons geçtiler 15dk içnde kaldırın vs. diye. Kaldırıldı mı başka yere mi taşındı diye öğrenme istedim. O yüzden tekrar sordum. Pazara daha önce gittiğim içn tam yerini ve nasıl gidileceğini de biliyorum. İlginize teşekkürler.

arkadaşlar izmir kuş pazarı gıda çarşısının yanında idi dün gittim birtane kuş yoktu tavuk civciv türü birsürü hayvan vardı ama güvercin yoktu sordum enafa eski yerine gitmiş olabilir dedi 1 aydır kuş gelmiyor dedi
bilgisi olan varmı acaba şuanda kuş pazarı nerede
lütfen yardımcı olurmusunuz?

ilk mesajı okumadan yazdım kusura bakmayın 1 sanayi sitenin yanında yazıyor pazar nasıl giden oldumu hareket varmı kalabalıkmı giden arkadaşlar bilgi verebilirmi

ozkan1979' Alıntı:
ilk mesajı okumadan yazdım kusura bakmayın 1 sanayi sitenin yanında yazıyor pazar nasıl giden oldumu hareket varmı kalabalıkmı giden arkadaşlar bilgi verebilirmi
Haftadan haftaya değişebiliyor. Bazen kalabalık bazen tenha olabiliyor. Ama genel olarak iki haftada bir gittiğim için normal benim için. Hoş hep aynı tür kuşları görmek sıksada bazen, genellikle saya, dönek,azman,taklacı oluyor farklı kuşlar çok nadir uzun zamandır pazarda cinperi görmedim yaklaşık bir sene olmuştur. Saygılar...

:hungur: izmire en yakın kuş bazarı nerde ve ne günle açık oluyo cevap larmısınız

izmire en yakın kuş bazarı nerde ve ne günler oluyor cevap larmısınız lütfen

güvercinlerin fiyatları ucuzmu eşler kaç TL :slm:

izmire yakın mı fiyatlar ucuzmu ne türler var :utangac:

Haritada yer ve yol tarifi mevcut. Şehir dışından gelecekler için İzmir Otogardan ulaşım kolay. Şuan İzmir de iki tane kuş pazarı mevcut. Biri çamdibinde haritadaki yer diğeri Bayraklıda eski Piyale fabrikasının orada. İkiside pazar günleri kuruluyor. Fiyatlar kuşa göre değişmekte. Makul fiyata güzel kuşlar bulmak mümkün.

izmir kuş pazarı veya bit pazar yerinde değişik olmuş diye duydum 1-2 hafta içinde doğrumudur arkadaşlar.

değişiklik oldu ise yeri neresidir.

arkadaşlaar bir duyum aldım
izmir kuş pazaryeri kapatılmış diye belediye kapatmış
pet shop cular şikayet etmiş 2-3 haftadır pazar olmuyormuş
ben uzak oldugum için gidemedim dogrumudur acaba

Yeşilova ya taşındı pazar

Evet arkadaşlar bilen tam yerini tarif ederse seviniriz.
Yarın ziyaret etmek istiyoruz.
Teşekkürler.

Tam tarifini bilmediğim için yazmadım Yeşilova olduğu kesin .. sanki ''Bayram Yeri'' diye kaldı aklımda . Yazan çıkmazsa yarın öbür gün öğrenirim sizin için .

TAM YERİİNİ BİLEN ARKADASLAR TARİF EDERSE YARIN GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.

Arkadaşlar selam.
Kuş pazarı yine geçen seneki eski yerine taşınmış.
Bit pazarının kurulduğu dere kenarındaki yerine.1.sitenin hemen yanında.
Bilginiz olsun.

Geri