İzmir Makaracı Siyah Beyaz 2 Renk Kaplanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kusbaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

Kusbaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Siyah Beyaz 2 Renk Kaplan İzmir Makaracıları

Diğer kaplan renklerinde olduğu gibi 2 renk kaplanlarda üretimi zor dur
Ben kaplancılığı çok sevdiğim bilardo oyunununa benzetirim biraz
Bilardo en çok oynanan oyun karambol ve üç banttır
Karambolde sayı almak kolaydır ama üç bant oyununda atış topunun üç banta çarpması gerekir
sonra sayı olması lazımdır Üç bant zordur ama
Üç bantta alınan sayı karambolde alınan sayıdan daha çok zevk verir
Kaplanda üretimide zordur çift kaplanın altından herzaman çiftiyle kaplan yavru gelmez
Diğer renklere göre kaplan zor renktir
2 renk kaplanlar bazen çiftiyle kaplan yavru
Bazen 1 siyah 1 kaplan yavru siyah renkler %90 mat rekte olurlar
Bazende beyaz yavru verirler ama alınan beyaz yavruların %99 kör olur
Tamamen kör değildirler kısmen görüler ama yeme indikten sonra yaşama şansları yoktur çünki anne baba beslemeyi keser ver
artık kendi başlarınadır
Yemi ve suyu kokusuyla algılaya bilirler belirli bi zaman sonra görme kabiliyetleri tamamen yok olmaya yüz turtar
Aşagıda çektiğim video orneği çift kaplanın altından gelme beyaz yavrulardır
Biri kısmen Biri tamamen körtür başını saga sola daireler çizerek atmasından fark ediceksiniz
Kısmen gören yavrunun yeme düştükten sonra biraz daha yaşama şansı vardır ama diğer yavrunun
Yeme indikten sonra yaşama şansı hiç yoktur
Kaplarda Kör olayını ben çok sürekli aynı kanın takip edilmesine yani çok fazla akraba bağına bağlıyorum
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=41c8g2Rt_1k[/youtube]

2 Renk kaplanlar Beyaz üzerine siyah benekli olurlar
Kaplanların Diğer ilginç özelliklerinden biride zaman geçtikçe erkeklerde çillenmenin
Git gide koyulaşmasıdır aşagıta fotoğraflarla yıllara göre örnekledim

kaplan-guvercin.JPG

Yukarıdaki fotoğraftaki kaplanlar henüz yeme inmemiştir ama şimdiden dişi ve erkeği ayırt edebiliriz
Çok çilli olan erkek az çilli olan dişi olucaktır ve şu an beyaz gibi görünen bu yavrular 1 yaşına vardıklarında tamamen çilleneceklerdir

kaplan2-guvercin.JPG

Bir yaşına basmış erkek
kaplan1-guvercin.JPG

Beş yaşında erkek
kaplan7.jpg

7 Yaşında erkek
Kaplan erkekler 8- 10 yaşlarında kısmen siyaha bürünürler

Saygılarımla Tuncer Karataştan
Mail [email protected]
http://www.kusbaz.net

Re: Siyah Beyaz 2 Renk Kaplan İzmir Makaracıları

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz Tuncer Bey.Kaplanlar daima ilgimi çeken ırklar arasında olmuşlardır.Sanıyorum görüntüler kendi kuşlarınıza aitler.Ancak bu güzel ırkımız diğer bölgelerde pek tanınmamaktalar.Mesela bursa bu kuşu pek bilmez.Umarım diğer bölgelerede yayılma eğilimi olur bu güzel ırkımızın.Paylaşımınız için teşekkürler.

Hoşbulduk gökhan bey Fotoğraflar bana ait kendi kümeslerimizden bugün çekilmiş fotoğraflardır
Bu ırkın tanınmadığı konusunda sizinle hem fikirim bursada tanınmadığını söylediniz doğrudur ama ben size daha ilginç bişey söyliyim bu güvercinler avrupada orintal roller ve smyrna rollar olarak bilinirler
oriental roller doğulu makaracı anlamındadır doğu kelimesi ile kasıt türkiyedir
smyrna roller olarakta bilinirler smyrna izmirde bir bölgenin eski izmirin adıdır
bizde buna istinaden bu güvercinlere izmir makaracısı demeyi uygun gördük
Tanınmama Konusuna gelince izmirliler bile bu güvercini bilmezler :evet:

2009 yılında bu ırka özel dernek kurma çalışmalarımız olacaktır eğer uygun bir yer bulursak bu yılda kura biliriz

Dernek çalışmalarınızda başarılar dilerim.Oryantal roller ırkını ,çeşitli kaynaklarda daha önce incelemiştim.Gerçektende ülkemizde bilinmeyen yada tanınmayan bbir ırk durumunda.Makaracı ırklar besleyen biri olarak bu ırkın artık,oynar ve çakal gibi kümeslerimize girmesini temenni ederim.

gökhan @k' Alıntı:
.Makaracı ırklar besleyen biri olarak bu ırkın artık,oynar ve çakal gibi kümeslerimize girmesini temenni ederim.
İlginizden dolayı ben teşekür ederim gökhan bey Bu güvercin hakkındaki temenninize şöyle bir dip not geçiçem
Her kümeste olmasındansa bilinçli ellerde olmasını tercih ederim
Şu deyimle yazımı tamamlamak istiyorum
İYİ GÜVERCİNLER ALIP İYİ GÜVERCİN ÜRETEMEYENLER VARDIR
BUNLAR KANDIRILDIKLARINI ZANNEDERLER
ASLINDA GÜVERCİNLER İYİ GÜVERCİNCİLER ALAMAMIŞTIR

bu kuşları ilk defa gördüm sanırım muğlada bilende yok. teşekkür ederim paylaşım için. saolun.

güvercinler çok güzel .bende yeni elime geçen bir çift sütbeyaz var.makarcı dendei aldım oryantal roller cinsi olduunu buraya bkınca daha da ii anladım ve yeni yeni uçurmaya başladım.daha önce uçurulmadığı için şu anda düz uçuyorlar.bakalım ileriki günlerde çok merakediyorum makara saracaklar mı.burada bilgi paylaşan bütün kardeşlerime ve güvercin sevenlere selamlar..

evet ne tesadüfki bende az önce yabancı sitelerde oriental roller ları inceliyordum.bu kara kaplanları biliyorum daha önce gördüm hüseyin arkadaşımın kümesinde ama kırmızılarını hiç görmemiştim.

oriental roller
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LsROTIOC8GU[/youtube]

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı tüm arkadaşlara teşekür ederim
Aslında kaplanlar hakıkında yazılacak daha çok şey var biraz acele yazılmış bir yazı bu
ilşerliyen zamanlarda diğer renklerlede ilgili ve bu ırkın türkiyedeki gelişimiyle ilgili bir yazı hazırlıyorum
Kısmetse bu ay bitirip yayınlarım
ayrıca Ömer bey paylaştığınız video çok hoş ama bizim kaplanların bazılar videodakinden çok sıkı dönüyorlar videodaki dönüş çok gevşek

daha iyi dönüş videolarını sizlerden bekliyoruz.ne de olsa bu kuşların üstadı sizlersiniz.

kuşlar çok tatlı en çokta yavrular paylaşım için teşekkürler.

MASSALLAH abi kusların çok hoşuma gitti allah nazardan saklasınnn
yavrularda baya güzel olmuşş
sanırım büyüdüklerinde hiç çillikler kalmıcak..

Merhabalar Tuncer bey,paylaşımınız için çok teşekkürler.

Kaplanlarınızın performansları hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

bu kuşları ilk defa gördüm ama çok güzeller bunlar nerelerde satılır ve ortalama fiyatları kaç liradır??? :pilot:

Tuncer abi bu türü yaymamız amacından güzel bir etkinlik yapmışsın herkes bu kuşu bilmesi lazım smryna roller yani izmir makaracısı ama izmir de bilinmiyor daha doğrusu izmirde nadir var bu kuşlardan besleyen onun için herkes bilsin ne oldunu abi paylaşımın için teşekkürler

Selamlar...

İlk videodaki gözleri görmeyen beyaz yavruların göz renkleri kırmızı mı?

teşekkür ederim paylaşım için. saolun

merhaba bu ırk hakkında azbi bilgim var izmirde yetiştiriciliğini ve satışını yapan varmı acaba?

performans58' Alıntı:
Selamlar...

İlk videodaki gözleri görmeyen beyaz yavruların göz renkleri kırmızı mı?

Sanırım albino olabileceğini kastettiniz belirgin kırmızı değil ama karanlık bir alanda baktığınız portakal rengi gibi görünebiliyolar

abı kusların massallahı var. fakat aynı ızım dolapcı ırkına benzıyo desen olarak tek fark gagaları kısa bunların gordugum kadarıyla.paylasımlar ıcın tsk .ARS.

Geri