İzmir'deki bazı mezatlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
merhabalar. yaşadığım şehirdeki tüm mezatları bilmiyorum ama kendim gidip gördüğüm yerleri paylaşmak istedim. böylelikle izmir'de oturup bu yerleri bilmeyenler de öğrenmiş olur yeni yerler ekleyecek arkadaşlar da bu vesileyle paylaşımda bulunur diye düşünüyorum.

Bornova Mezatı: Pazartesi ve Cuma günleri 21.30'da başlar. İzmir-Manisa yolu Topçu Tugayı'nın arkasındaki topsahasının derneğinde yapılır.

Çamdibi Mezatı 1: Perşembe ve Cumartesi günleri saat 22.00'de başlar. Kamil Tunca Bulvarı Kartal Durağı, Kartal Taksi'nin arka sokağı Kalkan Akvaryum-Tayfun Kalkan.

Çamdibi Mezatı 2: Cuma günleri saat 21.30'da başlar. Koşukavak Camii Sokağı 208 sokak no:19 da. Altındağ.

Buca Mezatı: Çarşamba ve Cumartesi 21.30'da başlar. Buca pazaryerindeki bahçeli kahvede yapılır. Bu mezat yukarıdakilere göre daha fazla kuş ve kuş sever katılımının olduğu mezattır.

Tüm mezatlarda her türlü kuşun görücüye çıkması muhtemeldir. Ama bir türlü dolapçı çıkmadı gittiğim zamanlarda :sinirli:

Benim İzmir'de bizzat gittiğim yerler bunlar. Bozyaka ve Karşıyaka'da da olduğunu söylemişlerdi ama gitmedim zaten bana da uzak kalıyor.

dostlukla...

bilgiler için teşekkür

Eline sağlık abi. Teşekkürler. Bir gün yolumuz düşerse mutlaka birine uğrarız.

selamlar. her zaman herkesi bekleriz. dostlarımıza yaşadığımız şehri gezdirmek vazifemiz.

selamlar nasipse kısa zamanda izmire geleceğim saygılar

Selamlar
İbrahim bey saydığınız mezatlardan tayfun kalkan bey benim düşündüğüm aynı kişise 13 sene önce kendisinden 1 çift kaplan kelebek almıştım
ozman dükkanı koşukvaktaydı kendi evinin üstünde büyük bir salması vardı yazınızı okuyunca ogünler aklıma geldi
yakında izmire gelicem dediğiniz mezatları ziyaret ederim inşallah paylaşım için teşekkürler...

selamlar. izmir'e gelecek olan herkesi bekleriz. brate nickli arkadaşım doğrusun bahsettiğimiz tayfun aynı tayfun. uzun yıllardır kuş alım-satımı yapıyor ve mezatları var. bu arada çamdibimize bir yeni mezat daha eklendi. mezatı adem güreler yapıyor, tayfun kalkan'ın yerinin 300 metre yukarısında. mezat günleri çarşamba-cuma saat 20.30. bu arada çamdibi mezatları havanın erken kararması nedeni ve katılımların artmasıyla saat 20.30'da başlıyor, bilgilerinize.

emre35' Alıntı:
selamlar. izmir'e gelecek olan herkesi bekleriz. brate nickli arkadaşım doğrusun bahsettiğimiz tayfun aynı tayfun. uzun yıllardır kuş alım-satımı yapıyor ve mezatları var. bu arada çamdibimize bir yeni mezat daha eklendi. mezatı adem güreler yapıyor, tayfun kalkan'ın yerinin 300 metre yukarısında. mezat günleri çarşamba-cuma saat 20.30. bu arada çamdibi mezatları havanın erken kararması nedeni ve katılımların artmasıyla saat 20.30'da başlıyor, bilgilerinize.
Selamlar
emre bey bilgileriniz ve için teşekkür ederim mezatlara makaracı kuşlar geliyormu bilginiz varmı ?

merhabalar. emre bey'in vediği bilgiler doğrudur, mezat saatleri değişmiştir ve tayfun kalkan sizin bahsettiğiniz kişidir. mezatlara genelde bu yörede beslenen kuşlar çıkıyor maalesef. yani mısıri, bango(baska), saya, dönek, posta, azman gibi. makaracı çıktığına hiç şahit olmadım ama keşke buralarda fazla olmayan kuşları daha çok görebilsek. mesela dolapçı, tippler, filo uçucusu gibi kuşları özlemle bekliyorum mezatlarda ama maalesef yok. çamdibi mezatlarında taklacı da çok nadir çıkar bu arada. ama izmir'de sadece taklacıların çıktığı mezatlar da var.
dostlukla...

selamlar taklacıdan kasdınız mardinmi yani oyun kuşu mu nerelerde çıkıyor veya karma olan mezat varmı bende kavacık güvercin severler dernek başkanıym istanbulda yolu düşen arkadaşları beklerim.nasipse en kısa zamanda izmire gelicem yardımcı olursanız sevinirim saygılar

miskici57' Alıntı:
selamlar taklacıdan kasdınız mardinmi yani oyun kuşu mu nerelerde çıkıyor veya karma olan mezat varmı bende kavacık güvercin severler dernek başkanıym istanbulda yolu düşen arkadaşları beklerim.nasipse en kısa zamanda izmire gelicem yardımcı olursanız sevinirim saygılar

merhabalar. taklacı mezatları duyduğum kadarıyla izmir'de 2 ayrı yerde yapılıyor (ama araştırılsa daha fazla çıkcağına da eminim) buca gediz'de erzurumlular derneğinde yapılıyormuş ve şebap tarzı kuşlar yoğunlukta çıkmakla beraber oyun kuşları da çıkıyormuş.(bu bilgiyi çamdibi mezatında tanıştığım ve kümesine ziyaretine de gittiğim konyalı bir taklacı besleyen arkadaştan duydum, o da gitmiş o mezata). bundan başka bir de bozyakada olduğunu okumuştum.
karma mezat olayına gelince. benim gittiğim çamdibindeki mezatların ikisinde, bornova mezatında, buca mezatında kuşlar karma çıkıyor. ama bu karma oranında taklacı çıkma ihtimali (gittiğim günleri dikkate alarak söylüyorum) %5i geçmez. yani 100 kuş çıksa belki ancak 5 tanesi taklacı oluyor. (bu oran buca mezatında artabilir, ben 2 kez gittim ve dolmuşla döneceğim için 23.30a kadar oturabildim. bu mezat 02.30larda bitiyormuş, izmir'in en büyük mezatı deniliyor çünkü.) evime yakın yerlerde taklacı kuşu bakılmadığından burada alıcısı da olmuyor.
dostlukla...

ızmır yesılturt .....eslı ızmır bozyaka esenderedede mezatlar bulunmaktadır abıler ...

selimm' Alıntı:
ızmır yesılturt .....eslı ızmır bozyaka esenderedede mezatlar bulunmaktadır abıler ...
Saatlerini ve günlerini biliyormusun kardeş.

Çamdibi Mezatı 2: Cuma günleri saat 21.30'da başlar. Koşukavak Camii Sokağı 208 sokak no:19 da. Altındağ.

ben bu dernege giderim çok güzel bir yer yani yem falan herşeyimi ordan alırım sizede tavsiye ederimm

Arkadaşlar Örnekköy' de de Mezat var. Hemde haftanın 3 günü Çarşamba-Cuma-Pazar günleri saat 20:30 da başlıyor. Örnekköy yolunda Zeybek Pide Salonunun üst katı. Bilgilerinize.

bilgilendirme için butun izmirli arkadaşlara tşkler,bi ark karsıyakada da var demişti,bende kskliyim,acaba yerini tarif edebilirmi ,biliyosa,herkese sevgiler saygılar,saglıcakla kalın :oley:

Karşıyakada yok arkadaşım. Karşıyaka' ya bağlı birkaç mahallede var. Örnekköy ve Şemikler bunlardan bazıları.

selam arkadaşlar;
artık yeşilovadada mezat yapılıyor
daha 1 aylık bir mekan
4009/1 sok no 6
berberoğlu kuş evi
atıf bey siteleri yanında
çarşamba ve cumartesi günleri.
herkezi bekleriz

arkadaşlar torbalıdada da var vakıflar bankası sokagında guzel ve karma kuşlar cıkıyor acık yazayım taklacılar 30dan gıdıyo çifti. ilgilenen ark.bekleriz perşembe ve pazar akşamları özellikle perşembe cok ıyı cunku cıvarda hıc bır yerde mezat yok . . .!

şemiklerdekinin tam olarak yerini net tarif edeblrmisiniz .pala dayınınkini biliyorum , ve örnekköyde gökçen abi de açmış yeni . pala dayının oralarda onunda yerini bilen var ise yazarsa çok sevinirim . (saatlerini günlerinide-şemikler ve gökçen abinin açtıgının ) saygılar .

şemiklerdekinin tam olarak yerini net tarif edeblrmisiniz .pala dayınınkini biliyorum , ve örnekköyde gökçen abi de açmış yeni . pala dayının oralarda onunda yerini bilen var ise yazarsa çok sevinirim . (saatlerini günlerinide-şemikler ve gökçen abinin açtıgının ) saygılar .
dogukan25

bayraklıdada varmış her ayın başında en güzel damızlıklar geliyormuş ama tam yerini bilmiyorum bilen varsa yazabilirmi

arkadaşlar cümleten selamın alaküm

bende izmirde bazı mezatlara gittim camdibindekilere izmiri çok iyi bilmiyorum zar zor bulmuştum.

bu yerleri tarif eden arkadaşlar google eart tan geririni bulup işaretleyebilitlermi

yada google maps tan http://maps.google.com/

http://maps.google.com/

işaretleyip resim atabilirlermi yol tarifi ve adres tarifi için mükemmel olur.

bu mezatların resimleride paylaşılırsa dahada güzel olur

teşekkürler.

2015 deki mezat yerlerini tarif eder misiniz bilen biri

Selam arkadaşlar bayraklı erenler mahallesi nde oral pastahanesı karşısında'da cumartesi akşamları mezat oluyor saat 20:30 başlıyor bilginiz olsun saygılar

Geri