İZMİR'DEN İHSAN BEY'İN BAĞDADI VE CARRIER GÜVERCİNLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ihsan aydın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ihsan aydın
Meslek
serbest
İlgi Alanı

KUŞLAR GÜZEL AMA BUNLARI BESLEYEN ARKADAŞIN YEMCİ İLE ORTAK OLMASI GEREKİR :)

cok güzel kuslar su burnundaki etler olmasa bende 1 cift alacagımda göze hiç hitap etmiyor :D

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,bu ırkı baştan bende yadırgamıştım ancak şuan başka bir ırk asla beslemem,hepinize sağlıklı verimli bir sezon olaması dileğiyle saygılar.

kuslariniz gercekten guzeller , sizden ricam kuslariniz hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz baska irk beslemem demissiniz, nedeni nedir acaba

NEDENİNİ BENDE ÇOK MERAK ETTİM AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİZ..

Mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim,bu ırk konusunda görünüm ilk bakışta burun etlerinden dolayı itici gibi görünsede insan buna alışıyor,bu kuşların duruş ve fiziki özelliklerinden dolayı seviyorum,ayrıca osmanlı zamanındada posta güvercini olarak kullanılmışlar,ülkemizde bazı illerde halen filo güvercinleri ile birlikte uçuruluyor,Avrupada ve dünayda birçok ülkede bağdadı(yurt dışında ismi carrier olarak biliniyor) festivalleri düzenleniyor,Ülkemizde her nekadar filo güvercini grubunda yer alsada yurt dışında kategori olarak süs güvercinleri olarak değerlendiriliyor,Bağdadılar her filo içersindede mutlaka birkaç tane vardır,bakımı hünkariler kadar zor sayılır sert kuşlar,fakat bazılarıda inanılmaz yavru bakıyor,geçmiş dönemlerde çoğu ırk güvercinlerden besledim yaklaşık 3 yıldır sadece bunları besliyorum tabi bu zevk meselesi,ilginize teşekkür ederim,saygılar.

Paylaşım için teşekkürler. Adana-Hatay taraflarında küme kuşları arasında besleniyorlar. Ancak batıda, hemde sadece bu kuşu besleyen birisinin çıkacağını pek düşünmezdim. Güzel bir sürpriz oldu. Oldukça da güzel kuşlarınız var hayrını görün. Siyah çift çok gözalıcıymış! Maaşallah!

Burunlarındaki oluşum ne kadar fazlaysa o kadar çok tutuluyorlar. İlk bakışta irkiltici olsa da zamanla göz alışıyor hatta o olmassa bu kuşların bir anlamı olmayacağını düşünüyorsunuz.

Birde bu kuşlar en iri kuşlar arasındadır. Karşılştırma açıssından normal bir kuşla birlikte çekilmiş bir fotoğrafları varsa ekleyebilirseniz müthiş olacaktır. Ayrıca bizim bişmediğimiz özellikleri varsa aktarabilirmisiniz. Saygılar.

Fotoğraflar için teşekkürler. Ço güzellermiş güle güle besleyin. Zannederim en büyük ırklardan birisi. İri oldukları için posta kuşu olarak beslenmiş olabilirler. Uçum özellikleri nasıl acaba. Uzun mu uçarlar? Yada hızlı? Yavru bakımları nasıldır? Biraz bilgi verebilirmisiniz? Saygılar!

Teşekkür ederim,Uzun uçtuklarını biliyorum filo güvercinleri içersinde mutlaka 1-2 adet bulunuyorlar duyduğuma göre sadece bağdadılardan kurulu bölüklerin geçmişte uçurulduğu fakat şuan yok,uçuşları oldukça hızlı yavru bakımı malesef pek iyi değil asla rahatsız edilmek istemezler yumurta çok kırıldı bende bakayım derken çok sertler dolayısıyla üretimide zor,fakat yavru bakanıda tam bakıyor elinizi sokamassınız yuvalığa,iyi günler.

Uzun süredir foruma girememiştim, cevabı da görmemiştim. :utangac: Cevap için teşekkürler İhsan Bey. :evet:

Böylesi zor ve ilginç bir ırkı beslemek zor ama bir okadar da zevkli olsa gerek. Umarım verimli bir sezon geçmiştir. YEni fotoğraflar varsa yükliyebilirmisiniz?

Selamlar saygılar.

evet biraz itici ama kuslarin gorumunden cok kuscunun verdigi deger onemlidir benim icin... tebrik ederim ,masallah guzel hayvanlar

maşallah ihsan bey kuşlarınız hem çok bakımlı hem çok sağlıklı hem de çok güzeller. ben de izmirde sadece posta besliyorum inş aynı başarıyı gösteririm .

[No message]

Ekli dosyalar

• 002.webp
    002.webp
    701.2 KB · Görüntüleme: 1,721
Geri