Maasallah Kalender kardesim kuslarin cok guzel.Bende severim sari kirlari(biz Boz deriz).
Yalniz tum bozlar ayni degil hepsinide sevmem.
1-Biri has Ankara kusu , digerlerine gore daha hafif daha narindir.
2-Digeri hangi yoreye ayit bilmiyorum , Ankara kusundan biraz daha iri yapili ve biraz daha buyukler.Gogusleri kinali degildir boyunlari mor/yesilimsi gibi renklidir ayni Ankara kusu gibi.Yalniz ikisini yan yana koydugun vakit bu ikilinin arasindaki fark hemen gorunur.
3-Son olarak digerleine gore daha bir guzeldir.sebaplari andirir.Digerlerine gore pacalari daha bol olur , boynu renkli olmaz gogusu kinali olur.kanatlarindaki cizgiler digerlerine gore daha acik olur.Duruslari ve guzellikleriyle diger bozlardan daha hos dururlar.Birde oyun yaptiklarinda degmeyin keyife.Hem havada guzel hemde yerde guzel.
Benim elimde ucude mevcut , ama 3 numarali kuslardan erkegi olan kumesimdeki en hosuma giden kus.Cok baba bir kus , esine yuvasinada cok sadik yavruya super bakar , havada iyi yerde guzeldir.Misafirlege gelenin gozu bu kusta olur.Ama ne hikmetse hic yavru alamadim , 4 yavrularin dordude 2 hafta olduklarinda olduler.Yine yumurtladilar bu defa baska kuslarin altina surdum.Insallah bu defa yavrularini ucurma firsatim olur.
Hersey gonlunuzce olsun , ALLAHA emanet olun.