şerafettin betonlar diye bir soy yoktu daha doğrusu, memelketimizde şuaan yaşıyormu bilmem. yaşar dayı vardı. yaşıyosa allah uzun ömür versin. kendisi bizim mahalle eşrafımızdandı. çok iyibir kuşçuydu. onun kuşuluğu kuşları çocuklugumuzda bizlerin ve çogu büyüklerimizin hayellerini süslerdi. ve bu adam sevdiği kuşlarına maharetine göre isimler takardı. örneğin. demir erkek, gümüş dişi, beton erkek. gibi. velasıl birde erkek bir sarı ankara değimiyle boz akkuyruk bir erkekği vardı kuş çok iyyidi. ve yaşar dayı buna beton erkek derdi. kuşun ismi buydu soyolarak nesil lakabı olarak adamın kuşalrı betonalr filen değildi sadece yaşardayın kuşları. ve bu adamda farklı nesillerden kuşalr vardı. kırıkkalenin eski iyi kuşları. bizde hayrtanlıkla izlerdik. sağolsun çocukluğumuz onun yanında geçti arkadaşalrla,devamlı onu takib deredik. özenirdik. ha bu arada bbabamda kuşçudur. iyi kuşalr uçuruyodu. ama yaşar dayının kuşalrı bam başkaydı çok küçük olmama ragmen bu farkı anlayabiliyodum . malum dede kuşçu baba kuşçu olunca çekirdek ten yetişme misali. herneyse bu kuşlardan edindik. epeyce bir . kendi sivas agırlıklı kısa bacaklı kara göklerimiz vardı. bunlarla işlendi urfalar girdi piyasaya onları kırdık. yahşihandan rahmetli necati dayı vardı onun kuşlarından elimize geçti onları girdik. anlıyacagınız sivas urfa ve kırıkkalenin iyi kanlarıdsan bir karma oluşturduk. kuşlarıma dikkatli bakarsanız. 3 farklı hayvan rengi ve yapısı farkedebilrisiniz. zamanla içiçe gecerek aldığımız yavrular bir müddet sonra özlerini geri vermeye başlıyor. neyse bizde bu hayvanlara yaşardayının kuşlarının çok katkısı olduğu için , onun bir anısına ve o güzelim beton erkeğin şanı şöhreti yürüsün diye yaklaşık bir 25 sene önce ellde ettiğimiz bu nesile BETONLAR dedik , öyle yürüdü gitti. işin aslı budur. ha sonra biz bu ismitakıp kuşalrı uçurmaya başlayınca kuşalrda ufak tefek tıkırdayınca sağdan soldan betonlar türemeye başladı. türeye bilirde. bişey deme şansımız yok. benim kuşalrımın oluşumu budur arkadaşlar merek edenlere,
ve en önemlisi betonmuş felan mış fıstıkmıi. hikaye kuş önce görevini yapmalı. şunlardanmış bunlardanmışla olmuyor. bilirsiniz bu işler.iş kişinin aynası. benim emeğimde ortada. başka betonları bilmem ama benim BETONLARIM. benim gözünde eşsiz ve benzersiz . Allahım jherkeze gönülden emek veren herkeze böyle kuşlar nasip eylkesin. biz çok uğraştık çok çabaladıok çok saberttik ve şimdilerde emeğimizin keyfini sürüyoruz. ve içtenlikle söylüyorum. oyun kuşuna bu kuşalr beni doyurdu.
saygılar kırıkkaleli metin