Kabarık,Durgun,Kusuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
S.A

Arkadaşlar ,kümesimde kuşlardan biri diğerlerinden ayrı duruyor ,tüyleri sürekli kabarık .
Bugün sürekli yediği yemleri kustuğunu gördüm.ne yapmam gerekiyor.

hemen kümesten ayır ve kümeste kalan kuşları devamlı olarak gözlemle muhtemelen diğer kuşlarda hastalıktan nasiplenmiştir sadece bünyesi zayıf olanlar hastalığa kapılır muhtemelen salmonelladır eğer o ise hakikaten işin zor...!Forumda hastalık bölümünde kuşunda gördüğün hastalık belirtilerinin hangi hastalık olduğunu tespit edebilirsin ona göre de tedavi yöntemleri açıklanmıştır...geçmiş olsun...

Merhaba.
arkadaşın dediği gibi kuşu ayır. Önüne su ve yemini koy.
Varsa bir monodoks(Eczaneden alabilirsin)ver.
Birkaç gün takip et. Kışın bazı hayvanlarda böyle
rahatsızlıklar olabiliyor. Kötü birşey de olmayabilir.
Geçmiş olsun.

İstanbuldan Neco.

Bilgiler için teşekkür ederim,kuş kusu derken yediği yemi geri tane olarak geri çıkarıyo kanatları düşük ve halsiz

Midesini üşütmüş de olabilir. Ayır ve kendi haline bırak.
Birkaç güne düzelebilir.

İstanbuldan Neco.

bendede aynı sorun var sanırım benim kuşda kabarıyor durgundu bende ayırdım yem yemeyip su içiyordu bende elimle yem yedirdim bir az sonra kuşun kusduğunu gördüm ne yapmlıyım

bakın size birşey anlatacağım:
bizim orda kuş besleyen bir adam var kumeslerini gorseniz 1 karış anca kuşlar rahatça hareket etmiyor 3 gun luk yemi kuçuk bir tabağa koyuyor hiç bakmıyor kuşların yıkanacak hiç bir yeri yok kuçuk salça tenekelerine koyuyor kuşların ayakları pislik topluyor bu adamda hiç kuş hastalandığını gormedim he bir keresinde bir kuşu sallabaş oldu 2 3 gune duzeldi biz kuşları gozumuzden sakındığımız halde kuşlarımız hastalanıyor adamın 1 karış kumesinde tel dahi yok ama hiç hastalık yok ben bunu anlamıyorum :D

Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var.Tecrübe edinmiş ve konuda bilgisi olan arkadaşların katılımlarını istiyorum.

ya arkadaşlar bir bilgisi olan yokmu kuş ölmek üzere

Vallaha bir bilgim yok sitedeki yazdığı yorumlardan bakarak o arkadaşlara ozel mesaj atın boylece onlarda direk gorur

önemi yok zaten kuş öldü

Tacettin' Alıntı:
S.A

Arkadaşlar ,kümesimde kuşlardan biri diğerlerinden ayrı duruyor ,tüyleri sürekli kabarık .
Bugün sürekli yediği yemleri kustuğunu gördüm.ne yapmam gerekiyor.

Kuşun kabarıklığı geçti,yemde yiyor.Eski halinden şuan daha iyi.
Sarımsak ve balık yağı veriyorum.Fakat kanatları hala düşük ,hafif ,çok canlı değil.Daha iyi nasıl bakabilirim ne vermeliyim.

Acaba bu resimle bana yardımcı olabilecekmisiniz

Ekli dosyalar

• Yok olmadılar011.webp
    Yok olmadılar011.webp
    51.5 KB · Görüntüleme: 1,010
Geri