Kabızlık, Anüsün dışarıya çıkması veya Basur - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafa savsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa savsa
Meslek
kaynakcı
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar elde biberonla yavru besliyorum yavrunun pisliğini yapamadığını farkettim ne yapmam gerekir.

merhaba,
Hayvanın altını ılık suyla yıkayıp tüyler kapanmışsa bölgeyi nazikçe fazle acıtmadan temizleyiniz. Dışkısını yapamamış ise ve elinize sert birşey geliyorsa “eldiven kullanın”, dikkatlice kitleyi dışa doğru ovalayarak yardım etmeli ve birikintileri çıkartarak rahatlamasını sağlamalıdır (ancak ilk gün kitle kolay gelmiyorsa zorlamayın kanamayı artırabilir. ertesi günlerde tekrar deneyin). dışkısını rahat yapabilmesi için hayvana ilk olarak zeytinyağlı köy yoğurdu ve suyu vede pekmez içirilir (çatalla iyice karıştırıp ağızdan 5-10 damla) 2-3 gün daha multivitamin + saf zeytin yağı + pekmez şeklinde vermeye devam edilir. anüs bölgesi sirkeli ve karbonatlı suyla, yada sadece batticonlu suyla dezenfekte edilir. pamuklu kulak çöpüyle o bölgenin iç-dış kısmına anüse gidecek şekilde zeytinyağı sürülür. yine üzerine terramycine veya cortymycine merhem sürülür. hazmı kolay yemler tercih edilir, karışık muhabbet kuşu yemleri gibi. gerekirse yulaf ezmesi, galeta unu veya cici bebe gibi bisküviler eritilerek beslenir. mamanın içerisine az miktarda rondodan geçirilmiş günlük temiz tazelik yeşillik "salatalık, marul, maydonoz, elma ve armut vs. gibi ayrıca bunları önünden eksik etmeyiniz" bir çimdik temiz kum, ayrıca birer çimdik sodyum bikarbonat ve magnezyum sülfat da katılırsa hazım için faydalı olacaktır. bu durumlar daima içten dışa yansır uygun bir oral tedavi gereklidir. başka hastalık belirtileri de gözlemliyorsanız konuları siteden aratabilir veya buradaki dökümandan https://goo.gl/TVOLqb öncelikle Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı bölümünü bulup mutlaka okuyunuz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkan varsa mutlaka kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan

verdiğiniz bilgiler için çok tşkler. anüs bölgesinden dışarya çıkan ve tekrar içeriye giriyor acaba bu insanlarda olduğu gibi mayasır gibi birşeymi ona mudahale etmem gerekirmi

rica ederim
anus bölgesindeki çıkıntı lezyon tarzı birşey mi yoksa hayvanın kendi vucudundan bir parça mı onu tespit etmek gerekir. her iki durumda da dezenfeksiyondan sonra anüse zeytin yağı+terramycin vucut merhemi veya çiçekse cortymycine merhem sürülmeli. eğer cisim sarı ve lezyon tarzı ise çiçektir, oral tedavisine metronidazole ve gerekli diğer ilaçları da ekleyerek tedavi gerektirir, gecikmeye gelmez tedavi edilmezse öldürür! siteden "iç dış çiçek" diye aratınız veya yukarıda verdiğim dökümandaki gibi gerekli karışımlarla karma tedavi uygulayınız. Dışarı çıkan kitle eğer kendi vucudunun parçasıysa aynı dökümanda Anüsün kanlı bir şekilde dışarıya çıkması veya Anüste Çiçek oluşması gibi isimlerle bahsi geçen bölümleri bulup mutlaka okuyunuz ve gereğini uygulayınız. geçmiş olsun..

devir hanım verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler.galiba sizin de dediğiniz gibi hayvan zorlanmadan dolayı oluyordu zeytin yağı kullanınca faydası oldu.bu gün hiç dışarı çıktığını görmedim teşekkürler

rica ederim mustafa bey,
faydalı olduysa ne mutlu, sorun çiçek değil de basura benzeyen diğer anlattığım olay ise hayvanı bundan sonra eşe vermeyin hastalığı tekrar edebilir. geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri