Kaç Para ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenerlimami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
muammer taşdelen
Meslek
fotoğrafçı
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar herkezin bilgi sahibi olması açısından açtım bu konuyu . Hangi yöredesiniz , daha çok hangi cins kuş tutuluyor bulunduğunuz yerde ve fiyat aralıkları nasıl ? Neticede Tüm Türkiye hatta yurtdışandan birçok üyemiz var ve bilgi sahibi olmak güzel bişey belkide buradan yazacağımız fiyat bilgileriyle kuş alışverişine canlılık getiririz ? :heyo:

İzmirde oturuyorum. Burda genelde dönek ve saya beslenir ben saya besliyorum. Saya Fiyatları 10 liradan başlar. Kostüme önem verilmez burada önemli olan oyundur. Şimdiye kadarki tecrübelerimden şunu öğrendim oynak saya istiyorsanız eğer tipi bozuk olan ve çok fiyat çekilmeyen kuşlara yönelin derim. Buradaki kuşçularda kostüm nedeniyle tabiri caizse kimsenin yüzüne bakmadığı kuşları gidip almayı tercih ederim. Fiyatı yüksek olup çok para verdiğim kuşlarda oldu ama hiç biri oyun olarak tatmin etmedi kostümü bozuk olan ve 10 liraya alınan kuşları görenin ağzı açık kalıyor. Bu şekilde bir arkadaşım mavi sazlı lekeleli bir erkek aldı kuşu görmeniz lazım her izlediğimde ağzım açık kalır. Sayayı dönek gibi pırıltıyla oynatıyoruz ama ne oynama görmelisiniz.

Diyeceğim o ki oynak kuş istiyorsanız benden size tavsiye gidipte 50-100 lira vermeyin derim ben kostümü bozuk 10-15 liralık kuşlara yönelin mutlaka oyunu hoşunuza giden bir kuş denk gelecektir ben bunu öğrendim.

Herkeze selamlar...

Bursa'nın geneli kelebek(saya) besler.Gökhan abiye katılıyorum.Sayalarda oyun istiyorsan fazla para vermene gerek yok.10-15 TL yede çok güzel oynayan kelebek çıkabilir.
Burda sayaların fiyatı 10 TL den başlar.Kuşun cinsine göre değişir.Pazarda 200 TL ye tek dişi karakuyrukta gördüm.10 TL yede aradaki fark sadece kostüm.

evet aynen katılıyorum. Zaten damızlık kuşlar uçurulmadığından iyice hantallaşır, birde yeni ve güzel renkler elde etmek için farklı eşleştirmelerle kuşun saflığı bozuluyor. İnsan kostümü güzel kuşu şahin kapar,kaçar diye tedirgin uçurduğundan bütün talihsizlikler onların başına gelir. 20 tane kuşun içinden hep en iyilerini şahin kapar. Kötü görünüşlü kuşlarsa hiç önem verilmediğinden hep uçurulur ve iyice açılır. Ben geçen yaz denedim. Uçurmak için 10'ar liradan 10-15 tane yavru kızması kelebek aldım. Bir hafta sonra uçurmaya başladım, 2 tanesi kaçtı 1 tanesini şahin kaptı diğerleri alıştı. İçlerinde çok güzel oynayanlar çıktı. Eğer oyununa göre satılsaydı sadece 2-3 tanesi o parayı yapardı. Uçurmak için kostümü güzel diye pahalı kuş almaya gerek yok. Diğerleride fazlasıyla iş görür.

Bende ANKARA'dan katılıyorum...Buralarda genellikle taklacı besleniyor...burada taklacılar 15-20 tl civarından satılıyor tabiki oyuna göre değişiyor...

Oynaklar 5-10 lira
kostümü güzel oynak 10 ldan 50 l. kadar
karabaş kapak altı ve kostüm durumuna göre 10 dan 150-200 e kadar
yerli mısır tepeli paçalı güllü takım 50-70
posta 10-20
banko takım 40-50
oynak ala-ense ala takım 30-40-50
şeş kafa şeş kaplan takım 30-40-50
dönek takım 20-40
bu fiatlar kümeste havada olursa katlanabilir.

Fiyatlar değişsede Muğla'dan örnek vereyim;

Dolapçı ve Döneğin bol olduğu bir şehir burası.
Dolapçı fiyatlarından bahsetmek gerekirse;
Karaçiller: 100 TL'den başlar 300-400'e çıkabilir.
Kırmızı Çiller: 150 TL'den başlar 500'e kadar çıkar.
Beyazlar: 50-100
Sarılar:50-100
Siyahlar:100-150
Gökler:25-50

Dönekler ise;
Siyah Akbaş: 100-150
Kırmızı Akbaş: 150-200
Mavi Akbaş:100-150

Fiyatlar kümesteki fiyatlardır. Daha ucuza kuş almak burada imkansız gibi birşey. 10 evden 8'inde kuş olduğu halde ;)

ANKARADA OYUN KUSU BESLENIR GENELDE IHALE MEZAT VS DE KUSLAR UCUZDUR HER YERDE OLDUGU GIBI ADAMA IZLETIP VERIRSEN YADA ALIRSAN FİYATLARI DEGSIR..

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Fiyatlar değişsede Muğla'dan örnek vereyim;

Dolapçı ve Döneğin bol olduğu bir şehir burası.
Dolapçı fiyatlarından bahsetmek gerekirse;
Karaçiller: 100 TL'den başlar 300-400'e çıkabilir.
Kırmızı Çiller: 150 TL'den başlar 500'e kadar çıkar.
Beyazlar: 50-100
Sarılar:50-100
Siyahlar:100-150
Gökler:25-50

Dönekler ise;
Siyah Akbaş: 100-150
Kırmızı Akbaş: 150-200
Mavi Akbaş:100-150

Fiyatlar kümesteki fiyatlardır. Daha ucuza kuş almak burada imkansız gibi birşey. 10 evden 8'inde kuş olduğu halde ;)

maaşallah sayın kurucu demekki sizin oradakilerin maddi durumu bayağı bir iyi.. yöresel olarak fiyatlar bayağı oynuyor. denizlide dolapcılar en ortalama iyi bir takım 80tl civarında. yoksaki ayda bir kuş alsan bile ekonomiye darbe vurur bu fiyatlar. daha bunun kedisi var atmacası var hastalığı var..

burdan dönek alıp oralara salalım fırıldak gibi dönekler 10 -20-30 lira alan satan yok.en kralı 50.

muğlada fiyatlar gerçektende hüseyin beyin dediği gibi.zaten kuş satan dükkan yada merkezde mezatta yok.

keşke heryerde muğladaki gibi kuş maddi olarak hakettiği değeri görse. kuş nitelikli olsun az olsun öz olsun kostümse kostüm performanssa performans istenilen özellikleri taşıyorsa kuşa değerini ödemekten çekinmemek gerekir. o kuş kuş olana kadar yediği yemi ilacı aşısı hesaba katılırsa ve birde harcanan emek düşünülürse 10-20 liraya kuş olmaz kendimizi kandırmayalım.

Dışardan getireceğiniz kuşu Muğla'da satamazsınız ki satmanız için o kuşu yerinde izlemeleri ellerindekinden iyi döndüğüne kanaat getirmeleri lağzım. Denizli'den kuş almazlar renkleri beğenmiyorlar. Burda örneğin dönek akbaşlarda leke bıyık-sakal bulmak imkansızdır. Aynı zamanda performanslarıda çok çok iyidir.

Sitede onlarca Muğlalı üyemiz var hangisinin kuşlarımda şu hastalık var diye konu açtığını gördünüz? Kuşlarını hasta etmezler, bildikleri veya bilmedikleri yerden kuş karıştırmazlar. Mezata düşen kuşa 100 liradan fazla vermezler. Dönücü ırk besleyen her yetiştirici tek veya en fazla iki ırk bakma taraftarıdır.
Burada yetiştiricilik inanın çok üst seviyede.

selamlar

Arkadaşlar Denizlide her bütçeye uygun kuş bulunabilir.10 lira 20 lira ama bu fiyattaki kuşlar size ne kadar göz zevki verebilir o sorun işte,alacağınız yavrulardan ne gelecek ne beklersiniz .250 liraya 500 liraya da dolapçılarımız var ama göz zevkinizi bunlarla ne kadar güzel alabilirsiniz birde o var.Altlarından çıkacak yavrularını bilirsiniz en azından.Azmanlar en iyi kalitede azmanı 100 liradan aşağı bulamazsınız bu rakam tek'i 400-500 liraya çıkabiliyo.Denizlideki Dolapçıların kostümlerinin güzel olmadığına gelincede çok güzel kostümde dolapçılarımız mevcut hemde fazlasıyla.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

hüseyin bey muğlada saya besleyen varmı ve bunların piyasası ne durumda?

Bence her yerde farklı iş kuşun tutulup tutulmadığında.Isparta'da 10 tl yede dolapçı var milyarada dolapçı var.İş kuşun kanında.

murat yımaz' Alıntı:
hüseyin bey muğlada saya besleyen varmı ve bunların piyasası ne durumda?
Bildiğim kadarıyla sende Muğlalısın? Yanılıyormuyum?
Muğla'da saya besleyen var, Merkezde birkaç kümeste var benim bildiğim İlçelerimizde sıklıkla besleyenler mevcut.

evet hüseyin bey merkezdeyim bende ama kuşları kozağaçta besliyorum.tür değiştirme fikrim var elimdekileri çıkarıp o yüzden sordum size fiyat konusunda bilgi almak için siz daha içindesiniz piyasanın..

hakanfiliz' Alıntı:
Bursa'nın geneli kelebek(saya) besler.Gökhan abiye katılıyorum.Sayalarda oyun istiyorsan fazla para vermene gerek yok.10-15 TL yede çok güzel oynayan kelebek çıkabilir.
Burda sayaların fiyatı 10 TL den başlar.Kuşun cinsine göre değişir.Pazarda 200 TL ye tek dişi karakuyrukta gördüm.10 TL yede aradaki fark sadece kostüm.

KATILIYORUM...

Geri