kaç senelık kuşcusunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aruda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

aruda

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kalender
Meslek
işlatme
İlgi Alanı
Kediler
deneyımınız ne kadar tatmın oluyormusunuz

8 yaşından beri bu işi yapıyorum şuan yaşım 22 Allah'a şükür büyüklerimizden bu işin inceliklerini kaptık tatmin oluyoruz çok şükür ....

8 yaşında guvercin beslemeye ve uçurmaya merakım başladı amcam sayesınde şimdi kendı catımda 3 sene oluyo yeterınce kendımce iyi kuşcu olsamda daha bilmediğim cok şeyler var bu sıte sayesınde tecrubeli abiler sayesınde bildiler ediniyorum allah hepsınden razı olsun..

bende 8 yaşımda başladım kuş beslemeye o zmnlar tabi onları tavuk gibi besliyordum ama şimdi hertürlü uçuş bakım vs hertürlü ihtiyaçlarını karşılıyorum :) ama tatmin olmuorm :D

ben 5yasında amcamla basşladım 8yaşında kendi kümesim oldu tavuk gibi bakıyordum şimdi hertürlü bakım falna yapıyorum 16yasındayım .

ben kuşculuğa başlayalı tam 17 yıl olmuş şu an hırsızlar yüzünden soğumuş ama bırakmamış durumdayım.kendine kuşcu diyipte ,hayvanlara eziyet eden pisliğin içinde bakan senelerce yavru büyütemeyende, çok para verip illa iyisi olsun diyende gördüm ben hoşuma gideni ,bakımsız kuşları hasta kuşları alıp iyileştiren nekadar yorgunda olsam yemlemeyi ihmal etmeyen,hasta kuşu iyileşmesi için hertürlü fedakarlığa hazır bir kuşcu olduğuma inanıyorum, ama iyi niyet fayda etmiyor, GÜVERCİN GÜZEL YARİM diyenlerde var, GÜVERCİN İYİ PARA EDER diyenler var.herkese selamlar :slm:

Bende güvercinlere sevdalandığımda 10 yaşımdaydım.Herşey amcam sayesinde oldu.Onun güvercinlerini görünce çok heveslenmiştim.Bana 1 çift hediye etmişti.O çiftin 1 çift yavrusunu aldığımda artık bu sevdadan vazgeçemeyeceğimi anlamıştım.Şuan 19 yaşındayım.9 senede birçok şey öğrendim.Dahada öğreneceğim çok şey vardır eminim.Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum kuşlarıma.Onların rahatlığı benim için çok önemli.Onlar rahat oluyorsa bende rahat oluyorum.Saygılar...

17 yıldır kus besliyorum hemen hemen cogu ırkı besledim ama dolapcıdan aldıgım zevki baska ırklardan alamadım

ıspartadan saygılar

Ben 13 yasimdan 17 yasima kadar besledim yani 4 yil ve 7 yil ara verdim , gecen hafta yeniden basladim.
Hastalik gibi birsey yemin ediyorum hic unutamadim..

KUŞ beslemeye çoğu arkdaş gibi çok küçük yaşlarda başladım, zaman zaman kısa aralar verdim , yada şöyle söyleyeyim ben uzakta olduğum zamanlarda kuşlarıma ailem , eş dost baktı .
Ama isteyerek hiç kümes söndürmedim . Kedi ,gelincik , sansar, ve hırsız yüzünden bazen tek bir kuşumundahi kalmadığı da oldu. En son meşhur kuş gıribi sebebi ile 3 yıl yada 4 yıl önce kuşlarımın tamamından ayrılmak zorunda kaldım ..
En çok canımı sıkan şey ise tam kümesimi bir kıvama getirdiğimde , kii bu bazen 3 - 4 yık alır bir felaket yada yerdeğişikliği( meslek icabı) bana büyük zararlara yol açtı..Bu işte birşeyler az biraz öğrensem de yazıkki şu an çocukluk yıllarımdaki gibi kaliteli performans kuşu ( taklacı) yetiştiremiyorum .... selamlar.ŞEREF

Ben 7 yıldır bakıyorum.Karşı komşumuz sayesinde başladım şuan yaşım 15 gayette mutluyum.Ama bi damar tutturmadan tatmin olmıcam.

Değerli arkadaşlar kuşculuğa 7 yaşında teyze oğlunu, yeğenimin sayesinde başladım. Yaşım 48 askerlik sebebiyle 18 ay ara verdim.Askerden gelince resmi bir yerde işe girdim.burda arkadaşlardan biri kuş yapıyordu.Fakat bıkmış yapmıyacağım deyince, hastalık değilmi hemen atladım. kümes hazır kuşlar güzel birde parasız olunca tamam dedim. Böylece tekrar kuşculuğa başladım.Velhasıl hemem hemen 40 yıldır uğraşıyorum.Birde sizlerle doslarla bir anımı paylaşayım.Sene1969 okullar kapandı. sünet oldum. sünet parası var kuş almaya edremite arkadaşımla gittim.Edremite garajda indik.havada uucan kuşları gördük. iclerinden birtanesi feleket gönüyor. arkadaşıma kuşları takip edelim dedim.edremit eski garajın karşısında yazıhaneler vardı.tam orda yazıhanenin önündeki telefon direğine havadaki kuşları takip ederken kafamı direğe carptım. Bu anımı ömür boyu unutamam.SAYGILAR

ben çok küçükken ben hatırlamıyorum o zamanlar nevsehirdeydim istanbul burnunda olan NİZAMETTİN AYDIN sayesinde 2 tane beyaz geldi onları amcam baktı yavrusunu aldı derken ben 6 7 yaşlarında iyice alıştım kuşlara o zamanlar 20 küsür kuş vardı sonra ben 10 11 yaşlarında 50 den fazla kuşum oldu o zamanlar eskisi kadar hevesim kalmamıştı o aralar bakmadığımdan şimdi anlıyorum ne kaybettiğimi neyse 50 den fazla kuş 1 2 senede kayboldu (başkasına verdim,atmaca vurdu,öldü,kaçtı vs.) 12 yaşlarımda tekrar başladım ayrıca benim ozamanlar kümes diye bişey yoktu ahır da duruyorlardı kuşlar hani soğuk girmesin diye strafor koyarlar oralara yuva yapıyorlardı o zamanlar istanbula eğitim nedeni ile gelmiştim neyse o yaz köye gittiğimde taklacı alarak bir arap ile bir sabuni kalmıştı(ki sabuni en ii damarımdı) ben eğitim nedeni ile istanbula geldiğimde o ikiside kayboldu şimdilerde ahırda yabozdan başka bişey yok ama geçen yaz bir yuva yaptım oraya kuş aldım ama caldılar şimdi yeniden kurdum nevsehirde çakmaklı arap(4) miski(2) kuşlarım mevcut daha da artırıyorum bu kadar detay anlatmamın sebebi karmasık bir kuşçuluğumun olmasını ggörmenizdi şimdiki kuşllarımda da büyük pay sahibi olan NİZAMETTİN AYDIN a cok tesekür ederim

herkese selam ben real karnosyondan önce güvercindim bana hep kötü davrandıkları için daha coçukken (konuşmayabaşladığım zaman ) ben önceki hayatımda kuşlara yapılan kötülükleri bildiğim için kuşçu oldum bu işin espirisi tabi bende 10 yaşına doğru tanıştım kuşlarla 25 yaşına kadar mardin besledim tabi aralarında bazen bursa bazen baska bazen bango oldu ikinci ırk olarak 9 senedirde posta besliyorum ikinci kuş olarakta mardin ama şöyle bir gerçekle karşılaştım ve her kuşçu usta bilir mardinin sonu yok hep daha iyileri birilerinde vardır. sadece onu görmediğinden hep insan kendindekini daha iyi zanneder. BEN KISACA 24--25 YILDIR KUŞ BESLİYORUM.

selamlar bende 8-10 yaslarında kusculuga basladım. ve hayatım boyunca hep saya(kelebek) besledim. karsesimle ilk okula giderken bayram harclıklarımızı birirktirir yada günlük harclıklarımızı birleştirir kus alırdık.
güzel günlerdi.. o yaslarda düzenli kümesimiz olmadıgından bütük tv kolilerinde falan bakardım. bakkaldan kutu alırdım içine koyardım:) tabi 3 gün beslerdim kediler tüm kusları yerdi.. o zamanlardan bu zamanlarea geldik. şimdi bu konuda iyi oldugumu füşünüyorum eee nerden baksan 18-20 sene olmus:)

bende 7 yasından beri bakıyorum suan yasım 24 17 yıllık tercube askerde bıle baktım ıste ne olda abim sayesınde baslamıstım 7 yasında hastalık ıste ne yapalım bızde taclacı sevdası

ben 2.5 senelik kuşçuyum

Ben 4 yaşındayken abimler başlamış.Tabi bende 8-9 yaşında bu olaya atıldım.:=)
Şu an 17 yaşındayım.Kendimi bir kuşçu olarak saymıyorum.Çünkü daha öğrenecek çok şey olduğunu biliyorum...

ben kuşçuluğa başladığımda yaşım 10 du simdi 20 yasındayım arada 2 kere filan kuşları sansar yemesi dolayısıyla yaklasık 1 ,2 yıl ara verdim ama şimdi yaklasık 4 senedir hiç ara vermedim vermeyide düsünmüyorum büyüklerimizden çogu seyi öğrendiğimi düsünüyorum ama ginede ögrenecek cok sey oldugunuda biliyorum bir çok ırkı besledim ama en hoşuma giden dolapçı ve dönek oldu bundan sonra bu ırklarda devam etmek istiyorum saygılarımla BURDUR dan selamlar............

Geri