Kaçak kuş indirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ua46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ua46

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
nurullah çiftçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Kendi kuşlarımı alıştırdım yaklaşık 1 aydır uçuyolar 13 tane kuş var uçurduğum. Alıştırana kadar baya bi kuş gitti tabi 8-9 tane :) şimdi başka kuşları yakalamak istiyorum ama bir türlü dama inmiyo :) ne yapmam lazım başka bi kuşun bizim kuşlarla bizim dama inmesi için. Beni görmesin diye saklanıyorum falan ama yine de bi türlü inmiyor :) aşağıdan kuş gösteriyorum havaya atıyorum falan hepsi iniyo da diğer kuşlar bi türlü inmiyor. Taktiklerinizi bekliyorum :)

ua46' Alıntı:
Kendi kuşlarımı alıştırdım yaklaşık 1 aydır uçuyolar 13 tane kuş var uçurduğum. Alıştırana kadar baya bi kuş gitti tabi 8-9 tane :) şimdi başka kuşları yakalamak istiyorum ama bir türlü dama inmiyo :) ne yapmam lazım başka bi kuşun bizim kuşlarla bizim dama inmesi için. Beni görmesin diye saklanıyorum falan ama yine de bi türlü inmiyor :) aşağıdan kuş gösteriyorum havaya atıyorum falan hepsi iniyo da diğer kuşlar bi türlü inmiyor. Taktiklerinizi bekliyorum :)

kendi kuslarına sahip ol yeterli sen kusların kaybolunca nasıl üzüldüysen karsıdakilerde öyledir
buradaki taktikler kusculugu yetiştiriciligi geliştirme yönünde kus yakalamak baskalarının emegine ortak olmak sahiplenmek amacında degil

Dostum, senin gözün havada değil kendi kuşlarında olsun yeterli.Kuşlarına gerekli özeni ve ehemmiyeti gösterirsen keyfini alırsan başka kuşları indirmeye çalışmaya gerek duymazsın.İnsan elindekilerin değerini bilmeli ve keyfine varabilmelidir güvercin besleyiciliğinde

Bu nasıl ayıp bir konudur nasıl söylersin başka birinin kuşunu kendine çekmeyi istediğini? Anlaşılır gibi değil ayıplıyorum, yaşına baktım çocukta değilsin, nasıl bir zihindir bu, adminden rica ediyorum konu ibretlik olarak sabitlensin foruma gelen giden bu arkadaşa yorum yazsın.

Bence de, önce kendi kuşuna sahip çıkmalısın,fakat, arkadaşımız Kahramanmaraş'tan yazıyor, o bölgedeki kuş kültürü, filo güvercini, karışma üzerine yani; başkasının kuşunu indirme üstüne kurulu, anlaşılan o ki, nurullah kardeşimiz daha yeni bence yapması gereken soruyu burada değilde çevresindeki kuşçulara sorması gerekirdi. Benim naçizane tavsiyem, bulunduğun yerdeki kuşçu kahvelerine gitmesi ve ustaların sohbetlerini can kulağıyla dinlemesi olacaktır.

Tüm yorumlarda belirtilenlere ben de katılıyorum. Olaya etik yaklaşım böyle olmalıdır. Bunun yanında dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da, yabancı bir kuş ile gelebilecek hastalıklardır. Ben sadece bu yüzden yabancı bir kuşun kümeslerime girmesine izin vermem.

kaçak kuşa kafa yormak yerine, elindeki kuşların performansını nasıl arttırırım diye kafa yor, parmakla gösterilen kuşçu ol, avareci diye adının çıkmasından daha evladır..

Mesut abi sna katılıyorum kaçak kuşa kafa yormak yerine, elindeki kuşların performansını nasıl arttırırım diye kafa yor. kuşçuluğun böyle olmaması lazım ben çok kuş kaçırdım fakat indirdiğim kuşları sahibi çıkınca gittim kendim verdim böyle düşünürsen asla iyi bir kuşçu olamazsın

Mesaj geçmişi:
Alıntı kuscu_marikRe: s
Gönderildi: 31 Ekim 2012 19:21
tarafından kuscu_marik

ua46 yazdı:
"kus yakalamak baskalarının emegine ortak olmak"mış demek :) kuş besliyosanız kuşçuluğun kanunu bu siz kaçırırsınız başkası yakalar başkası kaçırır siz yakalarsınız :) ben kuşları alıştırana kadar 10 tane kuş gitti başkası tuttu şimdi ben başkasının kuşunu tutunca mı emeğine ortak oluyomuşum :) k.maraşta olsaydınız ne demek istediğimi anlardınız bizim burda beslemekteki 1. amacımız zevk 2. amacımız başka kuş yakalamak. biz nasıl sizin fikirlerinize saygılıysak sizde bizim fikirlerimize saygılı olun ! orda herkesin içinde beni küçük düşürme gibi bişeye kalkışıyosunuz ama küçük düşen sizsiniz güvercin besleyenlerin %80i başkasının kuşlarını yakalamak için uğraşır.

bak kardesim benim kendim olarak bu konuda söylemim sadece sana degil bensemde aynı bu ugrasta bu düşünceler gerçek kuscular acısından hos karsılanmaz senin malın ne ise herkesinkide o ama haklı tarafında var kus beslemekle kuscu olmak farklı sey benim anlatmak istedgim hos bir sey olmadıgı bu senin için yanlıssa senin tutumun dogru ise devam bizler burada bu tür seyleri pek duymadıgımızdan tepkimiz farklı oluyor senin dogrun ne ise onda devam et benim degil seni kimseyi küçük düşürme hakkım yok belkide benden kat kat üstün birisindir sahsım olarak burada olus seklim siz gençlere faydalı olabilmek ilerde karsılacasagınız olumsuzlukları hatırlatmak ufak seylerden çıkar büyük sorunlar çünkü kirpide yavrusunu pamugum diye severmis dengesizin birine rastlarsın basın agrır ortam kötü madem öyle sen neyi nesıl biliyorsan o sekil yap kardesim söylemim sana yanlıs geldi rahatsızlık verdiyse özür diliyorum

İLK BASLIGA YAZDIGAMA GÖRE ARKADASIN BANA CEVABI VE CEVABINA KARSILIKDA BENİM YAZDIKLARIM ARKADASLAR

saygılar

Geri