kaçıyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SAHAN KESER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SAHAN KESER
Meslek
VETERİNER
İlgi Alanı
Kediler
herkese merhaba kuşçuluğa başlıALI 1 sene oldu ama hangi kuşu aldıysam benden kaçtı ama kendime alıştıramadım .

şimdiki kuşlarım 2 tanesi benden çok korkuyor ve aç olsalar bile çatudan inmiyorlar inselerde yuvaya sokamıyorum neden benden kaçıp yuvaya girmiuyorlar kuşları kendime nasıl alıştırabilirim acill cevap

kardeşim sabah akşam yemle.mesela okula gitmeden aç kümesi yem ver biraz sonra okuldan gelince akşamları kümesi kapatmadan once hava kararmadan önce yine yemle.yakınına dök yemleri gelip yerler.o sırada kuşları ürküten hareketler yapma sakın.yavas yavas alısacaklardır.hiçbir zaman eline almak istedgnde kucagına atlayan kuş olmaz.o ancak yavruyken alıp elinle beslersen olur zaten.
dediğimi yaparsan bayağı bir alışırlar.benim de kuşlarım oyleydi simdi bu soyledigim yontemi deniyorum ve işe yarıyor

ilk önce kuşları çok kovalama xD 2. si kuşlar ıhergün uçurma. uçurursanda 1 kere ucur günde. aç bırak ama eziyet çektiricek kadar olmasın. yemi azar azar kendi yakınlarına at. yem doldurucagın kabda yemi az tutu yemi salaldıgında bir ses cıksın biraz seslı olursa kuşlar artık anlar o ses çıkdıkda nsorna yem yıyeceklerını. kümese sokamama nedenin kümesinin küçük olmasında nkaynaklanıyo olabilir birde kuşları nsenden korkuyorlarsa hiç girmezler hatta yakınına bile yaklasmazlar.

kusların girmek istemeleri birçok nedneden kaynaklanıyor olabilir...
birseyden ürkmüs olabilirler kedi fare vs.
uzun süre salmadıysan özgürlügün tadını cıkartacaklardır
ac bırak tok salma
belkide kusların kökenine bakmalısın..damcıdırlar ..

Bence beslediğin ırkla ilgili bazı ırklar ürkek olur bazı ırklar insandan çok fazla korkmaz eğer kendine alıştırmak istersen taklacı beslemeni tavsiye ederim

Kuşların senden korkma nedeni yukarda da yazılanlarndan bir çoğu olabilir.
Daha net bir çözüm bulmak istiyorsan. kuşların, kümesin ve ortamın fotolarını yayınla sana daha sağlıklı bilgi verecek arkadaşlar olacaktır.

Geri