Kadıköy veya Üsküdar tarafında kuş veterineri ve ilaç alabileceğim neresi vardır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenfly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kenfly

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenan Volkan
Meslek
Grafiker
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar takla cinsi ama bacağı kırık bir güvercin bakıyorum evde. Bacağı kırık olduğu için ve bir de ameliyat geçirdiği için hareketleri kısıtlı.

Son günlerde halsiz olmaya başladı bir defa yüksek ateşi çıktı şu sıralar da kakası çok yeşil. Bir ara bayağı suluydu sulu olan azaldı ama çok yeşil ve kötü kokuyor. Yattığı yeri sürekli temiz tutmaya temiz yem vermeye başladım, özellikle pilav seviyor. Doktorun ameliyat sonrası verdiği Polivit ve Croxilex-BID antibiyotiği veriyorum. Ama bunun yanında bağışıklığı yükseltecek ve belki de ishal ise veya hastalık kaptı ise çözüm hekimini kim bilir nereden bulurum bilemediğim bir durumdayım.

Güvercini civarda veterinere götürmek istiyorum ama kuşlardan anlayanı bulamıyorum anlayan olsa da ilaçlarımız yok diyor kuş ilacı nereden bulurum bunu bile bilemiyorum internetten araştırdım yine bir bilgi yok. Özel hastaneye götürmek istemiyorum zaten ameliyatı için Avcılar veteriner fakültesine götürdüm üç saatlik yol.

Kadıköy veya Üsküdar tarafında kuştan anlayan ve ilaç da bulabileceğim başarılı bir veteriner tavsiyesi istiyorum.

Acil bir önerisi olan olur ise minnettar kalırım.

Kimsenin bilgisi yok mu Kadıköy veya Üsküdar tarafında kuş ilacı nereden alınır, nereden bulurum, yada veteriner tavsiyesi veren yok mu?

:hayir:

İnsan kendi göbeğini kendisi kesiyormuş demek ki. Forum diye bir şey yapmışlar ama ölmüşler de ağlayanları yok :asla:

Ben kendim aradım araştırdım buldum sonunda, ola ki benim gibi İstanbul'da bir kuş bakan, tedavi ettirmeye çalışan dara düşmüş biri ola ki google'dan aratır da burayı bulursa benden yardım alsın bu sitenin ahı gitmiş vahı kalmış. Lafımı da esirgemem kimse kusura bakmasın.

Sorunun cevabına gelince.

İstanbul'da eğer kanatlı hayvanınız, kuşunuz, güvercininiz ile ilgili bir probleminiz var ise bu konuda uzman bulmak zor olsa da imkansız değil... Belirli isim ve yerler var. Ama ilaçları bir ecza deposundan bulmanız neredeyse imkansız, kanatlı hayvana bakabilen ender veterinerlerde bulunuyor.

Benim deneyimlerim.

Anadolu yakasında özel hastanelerde kanatlı hayvan bakılsa da biraz pahalı doktorun bu konudaki uzmanlığından da emin olamıyorsunuz...

Eğer Avrupa yakasına geçecek olursanız ki geçmeniz gerekiyor galiba:

1. Fatih Belediyesi Hayvan Hastanesi Oldukça ilgililer ve muayene bedava. Dışarıdan küçük bir veteriner gözükse de içeride kapsamlı bir hastane ve yardımsever insanlar ile karşılaşıyorsunuz ama kanatlı konusunda genel muayene dışında çok fazla uzmanlık beklemeyin.

2. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi - Avcılar. En iyi ulaşım Metrobüs ile mümkün. Avcılar son durakta Üniversitenin yanındaki kampüsten 15 dakika yürüme mesafesinde. Metrobüste Kuş veya Güvercininizi evcil hayvan kafesi ile taşımanızda bir sorun oluşmuyor bilginiz olsun. Anadolu yakasından gelmek için de Metrobüs hızlı ve süratli.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi büyük bi alana kurulu atlara bile bakılan uluslararası öğrencileri de olan eğitim öğretim veren bir fakülte. Çok fazla öğrenci asistan başlarında da uzman doktorlar var. Türkiye'nin kanatlı konusundaki en uzman doktorları da burada, yalnız hayvan sahipleri ile çok muhatap olmuyorlar, öğrenci veya asistanlar sorunu olan hayvanınızı sizden alıp özel odasına götürüp getiriyor. Doktor ile diyalog kuramıyor konuşamıyorsunuz yani. Muayene hizmeti 15 lira. Önceden telefon etmeyin kimse çıkmıyor, hasta trafiğinde de bir karışıklık var tam olarak kimse ile iletişime giremiyor bilgi alamıyorsunuz her şey tuhaf ve karmaşık bir şekilde gidiyor ama sonuçta hayvanınız kesinlikle tedavi ediliyor.

Bunun dışında İstanbul'da kanatlılar ve güvercinlerde uzman doktor bulmak zor, nadir bulunan bir yer de 3. Şişlide Vetform özel veteriner kliniği doktoru da Gökçe Çetinkasap. Muayene ücreti 50 lira uzmanlık çok iyi ve her türlü ilgi bilgi ve tedavi mümkün. Muayene, laboratuvar tahlili her şey anlık yapılıyor her türlü soru sorun ve hayvanınız ile ilgili tahlil ve yardım mümkün. Gökçe hanım konusunda da çok ilgili ve bilgili. Evet belki bütçeniz sınırlı olabilir, bütçenizi zorlamadan herşeyi başta sorarak giderseniz yapılacak her şey konusunda başta fiyatını sorar ve onay isterseniz sorun da yaşamazsınız. Yoksa her şey anlık yapılıyor ve size topluca bir fatura çıkıyor, kusura bakmayın:) Mecidiyeköy'de indikten sonra yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde.

Bilebildiğim bunlar. Sonuçta bedavadan uygun veya pahalıya uzanan kalitesine göre kuş doktorları hizmeti sunan bir kısım yerlerin kılavuzunu sundum sizlere.

Yukarıdakilere yerlerin bilgisine ulaşmak için linkler siteler ve adresler aşağıdadır. Kanatlı hayvanlarınızla mutlu ve sağlıkla kalın.

Fatih Belediyesi Hayvan Hastanesi

https://tr.foursquare.com/v/fatih-beled ... 664e83280e

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi

http://veteriner.istanbul.edu.tr/

VETFORM VETERİNER KLİNİĞİ

http://www.vetform.com.tr/

Canım kardeşim sitem dolu uzun bir yazı yazmışsın okudum ve üzüldüm kuş ve kuş camiası biraz bilgisayar özürlü herkes sizler gibi bilgisayarın karşısına geçip yazamıyor ve bilgisini aktaramıyor sitemizde ayağı kırık kuşların tedavisi bakımı ve tedavisi ve hatta ishal olmuş kuşlar hakkında birçok döküman ve yazı mevcut biraz araştırmanı isterdim bir kaç gündür online olamıyordum özür dierim illaki kadıköy ve üsküdar diye yazmışsın kanatlılardan anlıyan veteriner yok gibi kedi köpek ve tavuk üzerinde daha bilgililer tekrar özür dilerim Pendik posta güvercinciler derneğine ulaşabilsen Hüseyin,Aydın,Ahmet ağabey veya Sayın dernek başkanımız sizin derdinize derman olabilirdi . Bir daha lazım olursa İstanbul-Edirnekapı kuş pazarını tavsiye edicem saygılarımla.

Pendikte Ceran Ecza Deposu Veteriner Mal San.tic.ltdşti

PENDİK İSTANBUL
- / İSTANBUL
Gsm: - Anlık Mesajlaşma:
Tel: 0(216) 3545357- Fax:

Aradığınız tüm ilaçları bulursun bunun yanında karma aşı çiçek aşısı vs her şey bulabileceğin yer bende bugun yazını okudum belki faydası olur 4 karma aşı ve çiçek aşısı almıştım faydasını gördüm oradaki beyefendi işin uzmanı hastalığı soyle ilacı versin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri