KADINLAR VE GÜVERCİN...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Neden sadece erkekler güvercin beslerde bayanlar güvercin beslemez, bir cok bayan günümüzde kedi , köpek , balık, kuş gibi canlılar beslemekte, ama ben kadınların güvercine karşı olan antipatilerini anlamis degilim, aklima bir cok soru geliyor..
Acaba güvercinlerin güzelliğinimi kiskaniyorlar, yada erkeklerin güvercin ve kadin arasinda kaldiklarinda güvercinleriyle daha cok vakit gecirdikleri icin bizleri güvercinlerdenmi?
Sizlerden bu konu hakkinda başinizdan gecmis olaylar varsa bu konu basligi altinda anlatmanizi, veya fikir ve yorumlarinizla istirak etmenizi temenni ediyorum :)

BEKARSINIZ

BİR TERAZİYE KUŞLARINIZI VE KIZ ARKADAŞINIZI KOYUYORSUNUZ

HANGİSİ DAHA AĞIR BASACAKTIR

paylaşım için tessekürler
bu ikilem arasında kalmayı hiç istemezdim doğrusu

ELEMİM

SELAMLAR
Eşim benden daha çok seviyor güvercinleri 2 çift hediye ettim hünkari onlarla ilgileniyor (:
Öncelik Eşimdir yuvamdır yuvanızda huzur olmazsa yaptığınız beslediğiniz hiç bir şeyden huzurlu bişekilde zevk alamazsınız

brate' Alıntı:
SELAMLAR
Eşim benden daha çok seviyor güvercinleri 2 çift hediye ettim hünkari onlarla ilgileniyor (:
Öncelik Eşimdir yuvamdır yuvanızda huzur olmazsa yaptığınız beslediğiniz hiç bir şeyden huzurlu bişekilde zevk alamazsınız

Sevgili arkadasim ben bekarlari bahsettim zaten evli insnalar icin bunun soz konusu olmasi mumkun değil tabiki ailemiz her zaman ön planda olmalı ve olucaktır :)

Evliyim ama güvercin derim.Kadın abi masraftır güçtür zorluktur.Fakat en mutlu edende odur.Neyse ben güvercin derim.Bi beslesem onlarla beraber yatarım...

Selamlar. Güzel bir konu ve soru. buna ne yazılır bilmiyorum ama önceden kurmuş olduğumuz şimdi kapalı olan sitemizde yaklaşık 5 bayan üyemiz vardı ve bu bayanlar inanın en azından şahsım adına benim kadar tecrübeliydiler. Mesela Aydın'dan Güldehen hanım vardı kendisi şu anda bir kaç sitede aktif olarak paylaşımı var.

tearfulchild' Alıntı:
Neden sadece erkekler güvercin beslerde bayanlar güvercin beslemez, bir cok bayan günümüzde kedi , köpek , balık, kuş gibi canlılar beslemekte, ama ben kadınların güvercine karşı olan antipatilerini anlamis degilim, aklima bir cok soru geliyor..
Acaba güvercinlerin güzelliğinimi kiskaniyorlar, yada erkeklerin güvercin ve kadin arasinda kaldiklarinda güvercinleriyle daha cok vakit gecirdikleri icin bizleri güvercinlerdenmi?
Sizlerden bu konu hakkinda başinizdan gecmis olaylar varsa bu konu basligi altinda anlatmanizi, veya fikir ve yorumlarinizla istirak etmenizi temenni ediyorum :)

BEKARSINIZ

BİR TERAZİYE KUŞLARINIZI VE KIZ ARKADAŞINIZI KOYUYORSUNUZ

HANGİSİ DAHA AĞIR BASACAKTIR

Merhabalar,

Serdar öncelikle son surundan başlayım ikisinin yeride ayrıdır bu konuda öncelik diye bir şey olmadığını sadece ikisin arasında kurulacak güzel bir denge olması gerektiğini vurgulamak isterim hem kız arkadaş veya eşimize ayrılcak zaman hemde tutkumuz olan hobimize ayrılacak olan zaman farklıdır hobimizin hiç bir şekilde ailemizden ön plana geçmesinin bir anlamı yoktur bu yoksa hobiden çıkar''başı boşluğa girer''.

Her bireyin farklı alanlarda farklı uğraşları zevkleri vardır kadın veya erkek olarak bunu düşünürsek kadınların yapabileceği hobiler farklıdır ''ama kuşçuluk yapamazlar anlamınada asla gelmez bu yazdığım''yapabilirler elbetteki fakat genel olarak baktığımızda kadınlara pekte uygun bir hobi olduğu söylenemez.kadınların da kuşçuluk hobisine gösterdikler genel bir anitipatisi yoktur bu genellenemez kimi sever kimi sevmez.

Bir yaşadığım olayı anlatayım 1 yıl önce filandı genelde kuşlarımı işten gelince hemen salarım''uçmaya başlarlar uçmayan bina çatısına çıkar uçan uçar ve eve girerim.Kuşlar ortalama 1 saat içinde ya kümesin çatısında olurlar yada yüksek binanın çatısında kuşları salarken sayarak salarım!Bende bu zamanda zarfında yemek filan yerim evde yapılacak bir iş varsa bunlarla uğraşırım vs.Ve en fazla 1 saat sonra kümese geri dönerim.^^kedi yaşadığım mahallede çok var^^!!!

Eşim çok fazla kuşlarımı sevmez ama karşıda çıkmaz son derece saygı gösterir gerektiğinde ben işteysem evede geç kalacaksam kuşlarıma yem,su verir bu konularda öncelikle babamda çok yardımcı olur.

İşten geldikten sonra tekrar kümese döndüğümde kümes önü zevkimi çıkarıtırım çoğu zaman eşim,babamda yanıma gelir''güvercinli'' çay bahçesi havası oluştururuz:)

Hava kararıncaya kadar genelde kümesin başında olurum hava kararmaya yakın kuşlar kümese girer genelde hep böyle akıp giden bir zman var.Bir akşam üstü kuşları kapadım eve girdim aradan yaklaşık 20dk filan geçmişti eşim balkonda çamaşır asarken görmüş Hüseyin koş kedi kuşu kapmış arabanın altına girdi diyerek seslenince 280km hızla bahçeye doğru koştuğumda arabanın altında cebelleşen kuşumu kedinin patilerinin arasında gördüm''salarken saydım fakat kapatırken yanlış saymışım biri havada kalmış sonradan kümes önüne inmiş'' baya hırpalanmasına rağmen kuş ölmedi yaşadı kurtarmayı başardım tabii eşimin sayesinde.bakın eşim kuşları çok sevmediği halde yinede emek verdiğim bir şeye sahip çıkıyor haber veriyor yani antipati diye birşey yok antipati duysalar hiç sesleri çıkmaz.Annemde hiç sevmez oldum olası ver ver ver ver def et şu kuşları der durur babamdan dedemden bıkmıştır kadıncaz zaten bırakamadınız şu kuşçuluğu diyerek isyan eder ama bakın onuda şöyle örnek vereyim.Zaman zman kuşlarımı uzak mesafelerden salarım günüde gelmez ertesi gün gelir ben gündüz işte olurum ertesi gün gelen kuşu ilk annem görür ya babama hüseyini bir kuşu var dılarda der evdede kimse yoksa gider gider avere deliğini açar kuşu kümese sokar.Yani kadınlar kuşları sevmeye bilir ama içlerinde bulunan evin canlı varlığına sahip çıkma iç güdüsü kadınlarımızda vardır sevemeselerde sahip çıkarlar.Bunu antipati olarak değerlendirmememiz gerekmektedir.

Yine geçmişten dinlediğim bir yaşanmış olayı örnek vereyim.Rahmetli Emin abimiz vardır nur içinde yatsın tam bir hastalık hastasınında ötesinde bir hayvan severdi kanarya,güvercin,köpek,at çok sever ve beslerdi bu abimiz ise hayvanlarını herleyden ön planlada tutardı bu bence yanlıştır arkadaşlar!

Bu rahmetli abimizin oğlunun bana anlattığı bir olayı anlatayım.

Emin abi geçnliğinde evinin içinde bir kanarya odası yapmış ve yaklaşık 100 adet kanaryası varmış''her gün eşine o odaya ayrı soba yaktırtarak beslermiş.Kadıncaz senelerce o odadaki kanaryalar için soba yakmış tüğlerini bisliklerini temizlemiş günlerden bir gün bu kadına eziyet gibi gelmeye başlamış ve isyan etmiş Emin efendi bu kuşlar kaybet demiş ama kim dinler adam hasta bak işine hanım işini yap demiş tabiki başından sallamış.Kadıncaz bir gün sobayı tıka basa tütecek şekilde doldurmuş çakmış çakmağı soba tütmeye başlamış kapılarıda kapatmış kuşlar sizlere ömür akaşam olmuş Emin abimiz eve bir gelmiş kuşlar sizlere ömür tabii sorumlusu eşi hanım demiş noldu bunlara kadın napsın hem korkuyo hem bıkmış usanmış kuşla uğraşmaktan soba tüttü demiş vay efendim sen bu sobayı bunca sene tüttürmedinde şimdi mi bu soba tütüyor burda 100 tane kanaryadan bir tane sağ kalmamış diye başlayan kavga güzel bir dayakla son bulmuş.Kadıncağız napsın her gün sobayla kuşla uğraşmaktansa bir sopa yeriim rahat ederim diyerek olayı ört bas etmiş akıllıca ama ne gerek var?

Yani arkadaşlar her şeyin yeri ayrı ve tadında güzel demek en doğrusu olur bu konuda.Kimseyi kuş için kırmayalım üzmeyelim her şey yerine gelir kalp kırmak cam kırmak gibidir aynı camı ve kalbi bir daha yapamayız.Haksızlık yapmadan dengeli sevgi paylaşmak dileğiyle.

azım yenge görmesin bu mesajı.
ama bende evliyim ve bizi kuşlardan kıskanıyorlar bence .

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
azım yenge görmesin bu mesajı.
ama bende evliyim ve bizi kuşlardan kıskanıyorlar bence .

Evet ÖMer kısakanıyorlar orası kesin marifet kıskandırmadan güvercin beslemek. :p

yok işte olmuyor kuşlara benden çok bakıyosun diyor.
Kadınlar hep kendileriyle ilgilenilsin ister ama buda mümkün değil bizim bir sevdamız daha var kuşlar.

katılıyorum arkadaşlar, aynı tepkileri bende alıyorum, "kuşlarını benden daha çok sevyirosun" diyor,
haklııısın diyorum çünkü onların dili yok dır dır etmeye dediğeimde deliye dönüyorlar. kızdırmasıda güzel ya,
ama herkesde aynı sorun var sanırım,yapacak birşey yok bu AŞK başka bir AŞK, yaşayan bilir.....

Ben bilmiyorum:: Aslında bilmekte istemiyorum bilmeye başladımmı pisikolojim bozuluyorr. :hungur: :hungur: :hungur:

kıskanıyolarmı antıpatı mı duyuyolar cok da kafa yormamak lazım..dırdırdan kafan sısınce, moralın bozuk oldugunda, at kumese kendını ucur kusları rahatla!ben bunu bılırım ..gerısını kadınlar dusunsun.

Geri