KAFADAKİ TÜY DÖKÜLMESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuschu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

kuschu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
levent göneç
Meslek
teknik
İlgi Alanı
Kediler
HERKESE SELAMLAR.
BİR ARKADAŞIN KÜMESİNDEKİ KUŞLARIN BOYUNLARININ ALTINDA KURSAĞIN ÜSTÜNDE BOZUK PARA KADAR BİR BÖLGEDE VE DE KAFA ÜSTÜNDE TÜY DÖKÜLMESİ VAR.SEBEBİ NEDİR ACABA?

Kuşlar tüy değiştiriyor olabilir.. Veya takip edin bazı sallabaş kuşlar kafasını yere sürter: kafa tüyleri dökülür; yani sallabaş olabilirler.. Tabi herşey kuşları takip edilerek anlaşılır biz burdan ne söylesek yanılma payımız mutlaka var...

kısa gagalılarda böyle bir ırk var . göğsü kıvırcık (güllü) birazda çıplak oluyor. kafasında da yayvan bir şapka gibi tepe gül oluyor.AKLIMA BÖYLE BİR CİNS GÜVERCİN OLABİLECEKLERİ GELİYOR. tarif ettiğiniz gibi problem olacağını düşünmüyorum.

fotograf koyarsan daha iyi bilgiler alırsın arkadasım

BİR ARKADAŞININ KÜMESİNDEKİ KUŞLARI GÖRMÜŞ MERAK EDİP SORDUĞUNU ANLADIM.FOTOSU OLACAĞINI ZANNETMİYORUM.

polllat' Alıntı:
Kuşlar tüy değiştiriyor olabilir.. Veya takip edin bazı sallabaş kuşlar kafasını yere sürter: kafa tüyleri dökülür; yani sallabaş olabilirler.. Tabi herşey kuşları takip edilerek anlaşılır biz burdan ne söylesek yanılma payımız mutlaka var...

bence sallabaşlıkla hiçbir alakası yok sallabaş hayvan kafasını yere sürter tamam ama tüy dökülmesi olmaz sadece bokların rengine boyanabilir kafa ama tüy değiştiriyor olabilirler yada bazı erkekler cok fena enseye kovalarlarsa dişileri kel bırakabiliyorlar :)pek bir sorun olucağınıda sanmam hani

BU MEVSİMDE TÜY DÖKEN KUŞU OLAN VAR MI?..

slm eger arkadasın kuslarını yemlerını yemlıke verıyor ıse ondan olabılır bendede aynı durum oluyo korkulacak bısey yok

bendede 2 kuşta aynı sorun var, bişey olmadı ama yemlikle veriyorum bende ne alakası var anlayamadım yemlikle vermenin???

Tüye girmiştir hayvan cıkar, haa dökulen tuy cıkmıyorsa cımbızla dökulen yerde ınce tuyler var onları yol duzelir.Bir kuşumda kafa ustundeki tuyler 4 ay yoktu bu şekilde hallettim.

teramicyn sprey kullanarak sorunu halletmişle r.herkese teşekkürler

belkıde kuslar cok kavga edıyorlardır, benım kumesın bırınde yavrular hep kel kalıyor, ne yazıkkı yer sıkıntısı cekıyorum.

Geri