Kafadan Kınalı Kuş Elde Etmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kubilay0793
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay Çelik
Meslek
Medikal
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle merhabalar. Benim çok merak ettiğim bir soru için açtım bu konuyu.
Kafadan kınalı taklacı (bozdumanlı,boz vb.) kuşlar elde etmenin yolu nedir ? Ustalarımızdan cevap bekliyorum.
Saygılarımı sunuyorum. :slm:

öncelikle, damarı sağlam kaplama bir kuşun olacak (kabak) miski, bu kuşu beyaz bir dişi ile eş edeceksin, beyazın önceside beyaz olmak zorunda, çıkan yavrulardan ikisi de kimin kanı daha ağırsa o renkte çıkacak çıkacak, 2. yavrular 1 anne 1 baba renginde çıkacak, 3. ağız yavrular da kaplamayı görmeye başlayacaksın, şayet beyazı bol olan yavruda kaplama (kınalı dediğin) kısım hoşuna giderse bu kuşu bozdumanlı veya boz dediğin güzel bir kuşla eşe vuracaksın, ilk yavrulardan aynı şekilde kimin kanı ağır basarsa ondan çıkacak, 2. ağızlar biri baba biri anne çıkacak, 3. ağız yavru da renkler karışmaya başlayacak, bu şekilde renkleri kıra kıra istediğini elde etmeye çalışacaksın. veya pazardan araştırıp hazır kırılmışı varsa alıvereceksin :)

(özetle perçemsiz kuştan perçem çıkarmak, gülsüz kuştan gül çıkarmak vs. kolay değil 1 seneden uzun zaman alıyor.)

(ben paçasız bangodan yola çıkarak bol paçalı güllü fındık yavru çıkarttım, şimdi rengi üzerinde çalışıyorum, ama 1,5 senedir cebelleşiyorum) :)

hayranım abi sana. bir konu bu kadar güzel anlatılmaz ki :) sen doktor çalışmalarından işi götürürsün ne diyim :)))))

belli bir sene kuş uçurunca daha sonrasında bilimseline inesi, kendi kanını oluşturası geliyor insanın :)

(her top da gol olmuyor o ayrı konu) :)

gol olana kadar durmak yok :)
Saygılarımı sunuyorum abicim.

Kaplama derken orasını anlamadım abi ama altınbaş kaplamalarımı diyosun.?

oğuzhan ; her yöreye göre anlatımı tabiri değişiyor, aslında anladığın şeyi kastettim :) (kaplama, kabak, altınbaş, sarı kafa, kınalı vs. )

yani;
http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnwfq.jpg

FeLix_' Alıntı:
oğuzhan ; her yöreye göre anlatımı tabiri değişiyor, aslında anladığın şeyi kastettim :) (kaplama, kabak, altınbaş, sarı kafa, kınalı vs. )

yani;
http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnwfq.jpg

Şimdi oldu işte abi bu fotoğraftakinin aynısının tıpkısı bende var hemde fena erkek öyle böyle deil :haha:

Beyaz mardin dişide var boşta eşe vurunca bunları ne olcak orasını pek çıkaramadım kuşlar kırılcak :dans:

vur bakalım oğuzhan. burdakileri harfiyen uygula çıkarsa iyi bişeyler paslaşırız :)))))

kubilay0793' Alıntı:
vur bakalım oğuzhan. burdakileri harfiyen uygula çıkarsa iyi bişeyler paslaşırız :)))))

Kaplama ile beyazdan gelcek yavru örneği göstereyim sana (: bu yavru tek olarak çıktı.Sonraki postada yavrularını almadım.Sadece kuyruk kısmı gri.

http://img213.imageshack.us/img213/6792/71229111.jpg

ama güzel renk hoş bi rengi var.İstersen eşle :dans:

Maşallah. bakalım yapmaya çalışacağız birşeyler. ilk önce kuşları bulmak var sırada

Geri