kanadı parçalandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nusrt355
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

nusrt355

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hank moody
Meslek
calışmıyorum
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar öncelikle günaydın benim kümesim tahta ve kapısında bir problem var babamında yapıcak zamanı yok birde evimizin yanında çatımıza kadar ulaşan bir inşaat var kuşları güselce bir kasaya koyup 11 tane tabii balkona koyuyorum ama hiç aklıma gelmezdi ki balkona gireceği ve kasanın kenarında duran beyaz bir saya'nın kanadını delikten tırnakları ile parçalamış sadece derisi gitmiş kanadını çırpamıyo sıkı tutamıyo falan birşey olr mu iyileşir mi ispirtoyla yıkadık fakat evdekiler yarayı sarmama izin vermediler bırak hava alsın dediler iyileşir mi acaba iyileştiğinde ise uçar mı

iyilesir, ama gerekli merhem ve ilaclarla tedavi etmelisin, ayrica kuslarin sandikta ne isleri var ya, bak sevgili kardeSim, Kus beslemek Cok Guzel Bir Olay Fakat Yerin Yoksa KUslara Eziyet Etme.

arkadaşlarım evimin yanı inşaat çatıya çıkılıyor çalınmasınlar die öyle koydum

arkadaş kuşun kanadını ne parçalamış anlamadım

Olmaz sevgili kardeşim, sandıkta kutuda güvercin yetiştirilmez, imkanlarınız müsait değilse güvecin yetiştirmeyin .
Kuşlarada yazık, zaten sizde belli bir süre sonra sıkılırsınız imkanınız varise düzgün bir kümeste besleyim, bu şekilde kuşlarınızın başına çeşitli kazalar gelmesi kaçınılmaz .
Anladığım kadarı ile yaşı küçük bir kardeşimizsin , çok fazla takıntı yapma, kuş imkan olduğunda beslenir . .
Yaralı güvercinininde kanadını pansuman et yarayı temizle sakın tüyünü yolma hayvan daha çok acı çeker makasla yere sürünmemesi için belli bir boydan kes sonra kanat tamamen iyileşince tüyleri çekersin yenisi gelir.
Bu tür tıranvalar kuşlarda kalıcı hasarlada bırakabilir ileriki dönemde kuşun uçma yetisini kısmen yada tamamem yitirebilir .
Şayet kanatta kırık ( Kopmuş kemik) yada kemik içinde ki sinirlerde kopma yok ise ölmez ağırbir tranva ise kangren olup öle bilir ,yanlız yazınızdan anladığım kadarı ile çok ağır yaralanma değil .
Geçmiş olsun daha dikkatli davranın dediğim gibi güvercin beslemek güzel bir hobi ancak imkanınız var ise ,yok ise kuşlarada eziyetin çok anlamı yok bol şans.selamlar.ŞEREF

abilerim ben size anlatamıyorum ki kuşlar çalınır die çünkü bir defa calındı 8 tanesi cıktı kacıp gelenler oldu falan geceleri koyuyorum sadece balkona alıyorum çalınmasınlar diye

abiler ben kürşat adım kedi güvercini yiyodu yemeden aldım ama kanadında az çık yara var kanadını azcık oynatıyor yiyor içiyo yavru heralde aldım bakıyorum ileşirmi acaba uçmayı nasıl öğretçem uçsa ileşse salçam sokak güvercini bana çok alıştı kanadınıteki ufak yara sade kandını ısırmış kediufak merhem sürdüm ileşiryor

he kanadı parçalandıysa ilk bi tentirdiyot sürcen sonrada kolanyalı mendille silceksin sonra gene tentrtiyot sürceksin ve tentirtiyot uzun bir süre kalacak 1 gün yada 2 gün kalcak ve ileşmeye durcak benim bildiklerim bu kadar :tamam:

Geri