Kanadı Sarkık Duruyor Neden ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamun aleyküm..Kuş beslemeye yeni başladım ve eksiklerim var bu konuda aklıma takılan 3 5 soru var onları soracağım cevaplarsanız çok sevinirim öncelikle kuşlarımın cinsi dönek henüz çift değiller ..

bu erkek döneğim

buda dişi döneğim

Sorularım...

1-Dikkat ettiyseniz dişi kuşun kanadı sarkık duruyor aldığımda ikiside iyidi sonra bantladm sarkık durmaya başladı bantı söktüm hala sarkık duruyor diğer kanadı ise normal,birde kuş hafiften titriyor sebepleri neler olabilir..

2-kuşlar henüz çift değil ikiside aynı kafeste duruyor muhtemelen çiftleşirler fakat çiftleştiğini nasıl anlayabilirim ?

birde yumurtlama zamanı var mı bu kuşların her zaman yumurtluyolar mı ?

3-Dişi kuşun rengi diğer dönekten farklı sizce başka cins olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0403.webp
    Fotoğraf0403.webp
    343.6 KB · Görüntüleme: 2,232
  • Fotoğraf0420.webp
    Fotoğraf0420.webp
    392.8 KB · Görüntüleme: 2,359
abiciğim dişinin kuyruk kısmını göremiyorum ama göründüğü kadarıyla kuşun izmir makaracısı

kemal_cene' Alıntı:
abiciğim dişinin kuyruk kısmını göremiyorum ama göründüğü kadarıyla kuşun izmir makaracısı

yorumun için sağ ol abi akşam üstü kuyruk kısmının fotoğrafını çeker koyarım..ama şimdilik şunu söleyim devamlı kuyruğu dikik duruyor

abicim orjinal olmasada kafa yapısı onu gösteriyor çünkü o renkleri buralarda çok var kuyruğu dikik olması gerekiyor zaten

,

buyur abi kuyruk kısmı ..yorumlarını bekliyorum..birde bu izmir makaracıların özelliğimi öle kanadı sarkık durması ?

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0425.webp
    Fotoğraf0425.webp
    314.2 KB · Görüntüleme: 2,196
  • Fotoğraf0423.webp
    Fotoğraf0423.webp
    231.1 KB · Görüntüleme: 2,100
abiciğim dediğim gibi kuşun izmir makaracısı dır kanatlarını düşürmesi normal kuyruğunun daha dik olması gerek çok kötü değil ama kendi cinsiyle eş yaparsan daha iyi olur dönekle çok uygun olmaz diye düşünüyorum

yorumun için teşekkür ederim abi ..

Sadece kuyruğuna bakarak bu kuşun (dişinin) Kırkkuyruk (Fantail) kırması olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen Dönek ile kırılmıştır. Kanadın düşük olma sebebi de bu olmalı. Kuyruk telek sayısına ve kuyruküstü yağ bezesine de bakmak lazım.

Yazmayı unutmuşum. Kuşun titremesi de tezimi kanıtlıyor. Kırkkuyruklar titrerler :))

teşekkür ederim..yorumunuz için..

selamlar

Dişi kuş Dolapçı kanadının sarkık olmasıda bantlanmış ve bantlıykende kanadı acımış o yüzden kanadını sarkıtıyo ve titretiyo kuyruk sayısını ve sibop olup olmadığını yazarsa kardeşimiz anlaşılacaktır.

kuşun kanadının düşmesi bence hayvan bantlıyken kanadını zorlamıştır ve kanadını patlatmıştır ama kuşu elde görmeden bişey diyemem :slm:

Geri