KANADINI BAGLAMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sero190
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

sero190

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serhat sari
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
arkadaşlar baska yakaladım 1 tane kuşu alıştırmak için kanadını nasıl baglıycam :S bilmiyorum

bantlama yada tüy yolma yöntemlerinden birini kullan

nasıl tam anlayamadım
şu an güvercin beslemiyosun yanlış anlamadıysam.
beslemiyosan ve gerekli ortamın yoksa bırak kuşu gitsin yuvasına yada sahibini biliyorsan götür.tek başına o kuşu nasıl besliyicen.daha kümes yapıcaksın.
besleyicilik açısından gerekli bilgiyede sahip değilsin anladığım kadarıyla.
en iyisi sen o kuşu daha iyi bakabilecek birine götür.gerekli bilgilere ulaştıktan sonra güzel bir kümes yapıp bir çift kuşla başlayabilirsin.

.

heryer bina anasını satayım nerde beslicez beslicek yer yok çatıda yok en üst kat 2 katlı ew ewden giriş çatıya :sinirli:

Güvercin beslemek için forumun ilgili bölümlerindeki makaleleri okuyun. Öğrenmek istediklerinizi yeni konu açarak uygun başlıklarla sorun. Sonuçta herkes bu işi doğduğunda öğrenmedi.

DOSTUM HİÇ KANADINI BAĞLAMA EZİYET OILUYO HAYVANA SEN KÜMESE AT KUŞU KUŞUN ÜSTÜNE 2-3 GÜN GİTME ÖYLE KENDİ TAKILSIN SONRA LAIŞIR O ZATEN

kardeş bence kuşu en iyi alıstırma yöntemi kanadını bağlamaktır kanadının son 3 şahını izola bantla yada çıkmayacak bir iple bağlayabilirsin

bant ile bağlamak kuşun kanat şeklini bozabilir yanlış bantlama sonucunda da kuş sağa sola çakılabilir kuş mındar olabilir kanatlarını yolma işlemi ise kuşun metobolizmasını etkileyebilir bnce en iyi küçük altına takılan çengelli iğnelerle kuşların kanatlarına bi alt bi üst geçir fazla geçirmeyi dene ki kuş 30 cm den fazla kalkmaya çalışmasın kalkamasın en iyi yöntem budur yönteme başladığınızdan ortalama 1 ay sonra kuşu salın eğer kuşu beğenmediyseniz daha kısa sürede kaçarsa kaçsın hesabı kuşu salabilirsiniz orası size kalmış ama sonradan ah keşke salmasaydım hesabına düşmeyin iyi geceler..!!

alttaki kuşun havadaki olayını görmek için tıklayın==> http://www.pikniktube.com/video.asp?Vid ... 97e6641b12

Ekli dosyalar

• DSC00437.webp
    DSC00437.webp
    234.3 KB · Görüntüleme: 1,342
kanadını bağlama deyince, sizinle yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatacam, geçen hafta sonu hava çok sıcaktı, karşı apartamın tepesinde ayna kuyruk perçemli miski konmuş, aç susuz olduğu her halinden belliydi, kuşlarımı saldım kendiliğinden gelmiş. derken kümese soktum kursağı yapışmış sırtına o derece aç, neyse elime aldım incelemek için ve kanadını bağlayacaktım kaçmasın diye bide ne göreyim kuşun kanadı zaten bantlı, o şekilde kaçmış sanırım, bende üzüldüm o an saldım kanadını eğer giderse gitsin dedim, abartısız söylüyorum arkadaşlar bir gün sonra kuş uçmaya başladı ne keyip ne oyun şaşırdım bi gitti dedim herhalde yerine gitti çevremde de onlarca kuşçu var ve akşam üstü heryer kuş uçuranla dolu, bu kuş onca kuşun içcinden çıkıp koca şehri dolaşıp yine geliyor, kuşun vefa borcu bu olsa gerek diyorum, beslediğim kuşlar içinde mardin cinsi yoktu ,açıkçası pek meraığımda yoktu ama şimdi ona bir eş alacam ve asla elimden çıkarmayacam,
bu güzel anımı sizlerle paylaşmak istedim....

Geri