kanat altından yaralandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hünkari34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
behlül çapraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
slm arkadaşlar ben bu işde daha yeniyim kara 4çift dönek kuş aldım ama biri kanadının altından yaralandı ve ayağını içeriye doğru kıvırıyor üstüne basamıyor kanadı kaldırınca gördüm bayağı bir derin yarası var tüyler dökülmüş etleri görünüyor acele yardımınıza ihtiyacım var kanadını çekeli bir gün oldu acaba ondan mı oldu yoksa diğerlerinin yanındamı ezildi

Onu kuşlar yapmış olamaz.Ya kedi saldırdı ya da başka bir yırtıcı.Kanadını çektiğindende olcağını sanmıyorum dediğim gibi dikkat et.

merhaba
mümkünse kanatlı uzmanı bir veterinerden hekimden yardım alınız. hayvanı rahat ve korunaklı ayrı revire alınız. darbe almış veya kedi vs. saldırısı ise bakımını uygun şekilde yaptıktan sonra iyleşecektir. multivitamin ekinezyalı ginseng çayı "sakinleştirir" ve başka hastalığı varsa oral ilaçlar işe yarar. yarayı uygun şekilde dezenfekte ediniz. eczaneden sarı ilaç ve terramycin vucut merhemi "antibiyotikli katı bir merhemdir enfeksiyonu önler" kullanabilirsiniz. üzerine uyuşturucu anestol pomat sürmelidir. oradaki hücrelerin hızlıca oluşumunu sağlaması için yukarıdaki antibiyotikli ilaçlardan herhangi birinin yanında bebanten "hücre tamamlayıcı" vucut merhemi sürerseniz, kısa sürede yara kapanabilecektir. oluşabilecek enfeksiyonlara önlem amaçlı oral ilaç ve karışımlarını kullanmak gerekebilir. kırık veya çıkık varmı kontrol ediniz, konuları siteden aratabilir veya buradaki https://goo.gl/TVOLqb döküman açılınca ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa aramak istediğiniz kelimeleri sırayla yazıp, ok tuşlarına basarak konuların tamamını dikkatlice okuyunuz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. önlem amaçlı (dökümanda tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm yavru/genç kuş hastalığı bölümünü bulup tamamını mutlaka okuyunuz). Not: Açık yaranın üstüne tentürdiyot, batticon, oksijenlu su ve/veya türevleri direkt sürülmez! Hücrelerin ani ölümüne yol açar, insanlarda bile kol, bacak vs. kaybına sebebiyet verir. Bunlar yaranın sadece etrafına sürülebilirler veya durumu uygunsa suyla seyreltilerek kullanılabilirler. geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri