KANAT BAGLAMA NASIL YAPILMALIDIR_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Roshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay ERDOĞAN
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar bende 1 Cift azmanla Bu ise başalamak Üzereyim.FAkat Kümese alıstırmam icin Kanat larının baglanması Gerek tigini söylediler.Bu Konuda herhangi bi fikrim yok.Yardımcı OLursanız Sevinirim.RESİMLİ ÖRNEKLERİNİZ varsa LTFN Paylasın.Teşşekkürler...

Kanat bağlama şöyle oluyor: kuşun bir kanadındaki telekleri en uzunundan başlamak üzere ince pamuklu bir iplikle her iki telekde bir düğüm atmak suretiyle 8 ila 9 telek kadar birbirine sıkı bir şekilde bağlamaktır. Bunu yaparken bazı arkadaşlar pek dikkat etmedikleri için kuşun kanadını ağrıtırlar. Yani bağlandıktan sonra kuşun kanadı sürekli düşer. Bu kuşa eziyet verir ve bazende kanadını kulanamaz hale bile getirebilir. Bunu önlemek için ise bağladıktan sonra kanat düşmeyecek pozisyona gelene kadar düğümün baş kısımları aşağı yönde kaydırılır. Bunu burada anlatmak zor. Birisinin size göstermesi lazım.
Daha pratik bir yol var o da elektrik bantı ile aynı sayıda teleği birbirine bantlamaktır. İpi bazı kuşlar çıkartmayı başarabilir, ancak bantın çıkması oldukça güçtür.

Teşşekürler hocam.Dedigin şekilde elektirik bantı ile yaptım.Suan icin rahat görünüyolar.

Roshan' Alıntı:
Teşşekürler hocam.Dedigin şekilde elektirik bantı ile yaptım.Suan icin rahat görünüyolar.

Kubilay bey profilizden teledon numaranızı ve soyisminizi eksiksiz bir şekilde düzeltirseniz sevinirim.
Kolay gelsin.

Cok özür dilerim farketmemisim

estağfurullah özür dileyecek birşey yok.
biz sadece hatırlattık.daha iyi iletişim kurabilmek için bunlar gerekli.
yaş kaçtı?,nereden?,ne işle meşgulsünüz gibisinden gereksiz soruları ortadan kaldırmak için.
hitap şekilleri için de büyük kolaylık.

bir şekilde ben anlatayım. kuşun kanad tüylerinden ilk 2 sini çatal iğneyle ortasından delip diğerlerini çatal iğnenin arasına alıp iğneyi kapatmak. ben bunu çok yaptım ama en iyisi elektrik bandı sanırım.

arkadaşlar bant yaparken dikkat :elektrik bandı sıcakta eriyince yapışkanı çok kuvvetli oluyo dolayısıyla kuşun telekleri bozuluyo saracağınız bandı kopartın ve pantolonunuza yapıştırıp çekin sonra kuşu bantlayın faydasını göreceksiniz saygılar

bilmemek değil öğrenmemek ayıp miskici 57 den bant olayını öğrendim,bandı sökerken tüyler zarar görüyordu.ben fazla önemsemiyordum ama kötüde gözüküyordu :heyo: :tamam:

arkadaslar baglamaya gerek varmı bence ıkı tane de yanlarında yer kusu olsun kusların psıkolojısının uyum sagladıgını gorunce urkutmeden yemelemeye baslayın kademe kademe ucurma seanslarına baslayın nacızane fıkrım dıger yorumlara saygılarımla

Sertaç KURT (ist/yenibosna)

ya abiler bantlamak kolayda bandı nasıl çözücem ya bir türlü çözemedim çözülmüyor

bence para bantı kulanın çıkarırken ise bantı hafifce makasla keserek kanda zarar vermeden çöze biliriz

Geri