kanat bantlamayla ilgili bir sorum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 796

brtysl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat YEŞİL
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle mrb.merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum.cevaplarsanız sevinirim.kuşlarım 15 gündür kanatları bantlı sekildeler.bunların kanatlarını açmazsam ur oluşur dedi bi arkadaşım.bu ne kadar doğru bilen var mı acaba?en fazla ne kadar kanatlarını bantlı şekilde tutabilirim.şimdiden teşekkürler

15 gün tutmana gerek yok bence kuş alışmıştır yuvasına

Bantları sökünce yere bırak kalkmaya çalışmasınlar yoksa banttaki yapışkan kanattarlarını tutar aşşağıya düşerler.

çok teşekkür ederim ama onları biliyorum arkadaşlar.sorum şu: ben bu kuşların kanatlarını sökmesem bahsettiğim gibi ur oluşumu ya da herhangi bi ters durumla karşılaşır mıyım?? çok önemli gerçekten bilen birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim

Fazla bantlı kalırsa daha beter olur kuşun kanadı felç olur.benim sana tavfiyem bence 15 gün yeterli kuşun kanatlarını aç yere bırak ama uçurma 2 haftada bantsiz gezsin kümesin önunde.Zaten kumes önüne alışmıstır.korkutmadıkca kalkmaz zaten diğer alışmış kuşların varsa onlarla kalka bilir.olede sorun olmaz o kuşların yanına giderse geri gelir gine.Kendi gelmesede biraz pırıltı ver gelir.

yuşa' Alıntı:
Fazla bantlı kalırsa daha beter olur kuşun kanadı felç olur.benim sana tavfiyem bence 15 gün yeterli kuşun kanatlarını aç yere bırak ama uçurma 2 haftada bantsiz gezsin kümesin önunde.Zaten kumes önüne alışmıstır.korkutmadıkca kalkmaz zaten diğer alışmış kuşların varsa onlarla kalka bilir.olede sorun olmaz o kuşların yanına giderse geri gelir gine.Kendi gelmesede biraz pırıltı ver gelir.
kardeşim teşekkür ederim yalnız sadece 1 çift var işte.ufak bi kümes var yakşalık 1 m2 lik bir balkon alanında geziniyolar.balkon demirli.giderse gelemez diye korkuyorum.korkutmadıkça kendisi uçmaz mı doysun.

çok geç kalmışsın salmakla daha 4. günü salcaktın erkeği zaten dişi orda olduğu için kaçmaz en geç 2-3 gün sonrada dişiyi salcan ama yerde dolaşcaklar kendileri istedikleri zaman kalksınlar zaten zaman için onlar alışır =))

Soru cevap bölümünde sorularınızı sorunuz lütfen .

Geri