kanat çekerken kanadının kanaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurbey33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

onurbey33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar bende 1 çift cülük cins vardı kanadından ilk 3 teli çektim ama çok kötü kanadı ikisininde çektiğim yerlere baktım kırmızı ve siyah karışımı bşyler olmuş kuşa bşy olmaz dimi ? :hungur:

kuş ölmez ama kanadında problemler oluşabilir, bunun olma sebebi ise kuşlar bu dönemde tüy değişiminde ve siz yeni gelen tüy (telek) lerden birini çektiyseniz ve o telek gelişimin tam tamamlamadığı için kanar, kanat çekmek yerine kanatlarını banlamanıda fayda var çünkü kanat çekmek kuşa acı verir ve sizde boyle problemlerle uğuraşmazsanız.

kanat çekmek kuşa acı veren bir olaydır.Normalde çekilmemesi gerekir yalnız illaki çekeceğim diyen bir insana şunları söyleyebilirim;
1.çekeceğiniz teleği iyice inceleyin ve dibinde kan olmadığından emin olun
2.hayvana fazla acı vermemek için fazla sayıda telek çekmeyin.uçamadığından emin olana kadar teker teker yapın bu işlemi.eğer fazla sayıda çekilirse hayvan bu telekleri tamamlamak için çaba sarfedecek ve güçsüz düşecek böylece hastalanma riski artacaktır.
3.abimizin de dediği gibi tüy değişiminde yapılmamalı yani yeni değişen bir telek çekilmemelidir.zaten dibinin kanlı olması bunu gösterir

kurutmamıs telek cekılmez.bır sorun olmıycak belkı yınede buyuyecek ama hayvana tarıfsız acılar yasatdıgına emın olabılırsın.bırıncıyı cektın gormussundur kanlı oldugunu dıgerlerını nıye cekıyorsunkı kardesım

onurbey33' Alıntı:
merhaba arkadaşlar bende 1 çift cülük cins vardı kanadından ilk 3 teli çektim ama çok kötü kanadı ikisininde çektiğim yerlere baktım kırmızı ve siyah karışımı bşyler olmuş kuşa bşy olmaz dimi ? :hungur:

ONUR KARDESİM AYNI KONULAR SİTEMİZDE MEVCUT BASLIK AÇMADAN ÖNCE ARAMA YAPARAK İSTEDİGİN KONUYA ULASAMAZSANIZ BASLIK AÇINIZ

KUS ZATEN YAVRU SÜT KANATLAR TABİKİ KANAR EKE KUSUNDA KANADI ÇEKİLMEMELİ KUŞU ÇOK ÇOK GERİ GÖTÜRÜR

SAYGILAR

Geri