Kanat çekilmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MardinciBero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkan
Meslek
Ünal
İlgi Alanı
Kuşlar
Karşı komşumuz Eyüp Sultan Camii meydanından 3 güvercin yakalamış.Kanatlarını çekmiş.Kuşlar uçamıyor.Bende önceden kanat çekmediğim için kanat çekme neyin nesidir merak ettim bilgilendirirseniz sağ olun?

Kuslar kacmasin diye, alistirmak icin kanatlari cekilir yaklasik 40 günlük süre icerisinde kanatlar yerine gelir.
Pek hazimsadigim bir davranis olmamakla beraber genelde uygulanana bir yontemdir, cok zor durumda kaldigimda kanat aralarindan 3 yada 4 tuyu cekerim, oda kusun ucmasina engel olmaz sadece catiya inip cikabilir..

kanat çekmek genelde kuşların eve alışmasını sağlama amaçlıdır.kanatların uzama süresi içinde kanadı çekilen kuş kümesine alışır.
başka bir şeklide sağlam bir kuşun elden kaçırılmaması içinde uygulanır.ve altından yavru alması beklenir.
yavru kuşların sağlıktan düştükleri zamanda uygulanmaktadır.ama burada kanat çekilmekten ziyade kanat ve kuyruklar makaslanır.
kuşun elde kalması için yada yavruda alabilmek için kanat çekmenin yerine iğneleyenlerde vardır.
buna benzer olayların yanısıra kuşun elde yani kümesde kalmasını sağlamak için kanatlarını civalama işlemide uygulanır.

İbrahim abi nasıl çekilir biz yeni bir eve taşındıkcazda bende uygulayım.

MardinciBero' Alıntı:
İbrahim abi nasıl çekilir biz yeni bir eve taşındıkcazda bende uygulayım.
merhaba,öncelikle kuş"un kanat tüylerinin tam olduğundan emin ol.her iki kanadını açarak bakabilirsin.sağ ve sol kanatlardan başta her iki ana kanat kalma suretiyle 3-4-5"inci tüylerini makas ile kes ortalama kesilecek uzunluk teleği işaret parmağı kadar olsa yeterlidir.bu şekilde kuş yerden kalkamaz,ama rüzgarda bu kanatlar ile bir şey den ürküp havalanır ve kaybedebilirsin.rüzgarlı havada pek dışarı çıkartma.kesilen tüyleri kuş kendisi atıp yenisi ile değiştirecektir ve ozamana kadar alışmış olur.ayrıca bu süre içinde eş tutmaya özen göster.isteğe bağlı olarakda 6"ıncı teleği yani kanat tüyünüde kesebilirsin.kafana takılan soru olur ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Abi ben şuan balkonda 1çift mardin,erkek bir kara başka ile 1 erkek limon taklacı var.Ayrıca İbrahim abi teşekkür ederim.

bende eve yeni getirdiğim kuşların kanatlarını hep çekiyorum... Aslında filteke vurmak daha iyi ama .... yeni olunca insan pek beceremiyor (:

henüz ben beceremiyorum ama anlatayım kanatın en ucunda olan telkesine (sert olan yere) en yukardan bir kaç cm aşagı filtekeyi geçiriyoruz(ben yapamıyorum henüz) sonra uzun olan kanatları güzel bir şekilde toplayıp filtekenin içinden geçiriyor sonra filtekeyi kapatıyoruz. kuş 45 cm kadar sıçrayabiliyor.. bu kadar... saygılarımla

anladım ben bunu yavru kuşlara yapardım.. kanatlarını çekemediğim için..

Eğer anlatabilirsem ne Mutlu bana. (Sakın yanlış anlama ben yeni başladığım için )

yenisi eskisi mi var anlaştık bir şekilde işte hehe . önemli olanda bu değil mi?

bir bidonda acılı şalgam suyu gönderdin mi daha iyi anlaşırız hehe rakı ile iyi gidiyor..

slm arkadaslar eger guvercın ucucu bır kussa sızde yumurta yapsa dahı eskı sahıbıne gıder ama bence kanat makaslama daha iyi yada kusun kanadını bantlarsın 1 hafta yerıne aliştimi eşe attınmı sorun olmaz bızım buralarda baska turlu aliştirilma saygılar

ibrahim abi kuşun kanadı nasıl makaslanır?ben kuşun sadece sağ kanadından en baştakiyle beraber 7 kanadını ortasından makasla kestim sol kanadından hiç kesmedim ama en fazla 10-15 cm kalkabilio uçamıyo doğrumu yaptım yanlış kestiysem onları çekeyimmi?Sana zahmet beni bilgilendirirsen iyi olur.bide kuşun kanadını her ay çeksen bi şey olurmu yani uçamasını istemiosan.

iyi hos anlatıyosunzda şefim kuşun kanadının çekilmesini tavsiye etmiyorum ben çektikten sonra kanat biraz zayıf geliyor orjinal kanadı gibi olmuyor benim size tavsiyem catal igneyi alın birinci ve 5 inci kanadından gecirim agzını kapatın tek tarafa yapsanız yeter yanlız hırcın bı kussa kanadını atabılır saygılarımla.

Karşı komşumuz Eyüp Sultan Camii meydanından 3 güvercin yakalamış.Kanatlarını çekmiş.Kuşlar uçamıyor.Bende önceden kanat çekmediğim için kanat çekme neyin nesidir merak ettim bilgilendirirseniz sağ olun?
Kardesim Kuşların kanadının çekilmesi sadece kuşların alışmaları icindir

Geri