kanat düşüklüğü (dişi kuş)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osman güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
osman güneş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Herkese merhaba bu gün bir çift sarı kafa miski kuş aldım.Yalnız dişi kuşun sol kanadı düşük duruyor.Adam kuşun çatalı açık dedi burdada kaç kere yumurta aldım dedi.Şimdi sizlere sorum şu acaba kuşumda bi rahatsızlıkmı var yoksa kuşum yumurtlayacakmı?Veyada vitamin eksikliği olabilirmi, birde kuşum hasta gibi değilde çok pek hareket etmiyor

merhaba sitede yeniyim ama bayadır geziniyorum Kuştaki Kanat düşüklüğü yumurtayla alakası olmaz uçurduğum gözlemlediğim kuşlara takla performans yada Genetik bir bozukluk Ama Bazen ele alınmakta olabiliyor biraz el sürme sen düzelebilir saygılarımla !

KANAT DÜŞÜK OLABİLİR.BAZI IRK KUŞLARDA KANAT KUYRUK ALTINDADIR.HEP KANATLAR ALTTA GEZER VE UÇAR.
KANADININ REFLEXLERİ GAYET İYİDİR.

BİR DE ''KANAT TUTULMASI'' VARDIR.ÇOĞUNLUKLA TEK KANAT TUTULUR.YUMUŞAK BİR ŞİŞ BÖLGE DE VARDIR KANAT ALTINDA SICAKTIR ÜSTELİK DİĞER KANADINA GÖRE.BU EVRE SONRASI ''UR''(SALMONELLA) AÇIĞA ÇIKAR.

YOUTUBE A ''GÜVERCİN SAĞLIĞI'' VİDEO YÜKLEDİK.SALMONELLA BÖLÜMÜNÜ İZLEMENİZ FAYDALI OLACAKTIR.

EĞER KUŞUNUZ SALMONELLA AŞAMASINDA İSE TEDAVİSİ ÇOK MEŞAKKATLİDİR.KANADINI TOPARLAYAMAZ,ADETA SÜRÜKLER,UÇLARI SÜRÜNMEKTEN LEŞ GİBİ KİRLENİR.YUMURTLAR,YAVRU ÇIKAR, 10-20 GÜN YAŞAR ÖLÜR.NADİREN YAŞAYAN YAVRULAR DA TAŞIYICIDIR..

UÇARKEN TELE VEYA ÇAMAŞIR İPİNEDE ÇARPIP KANADINI İNCİTMİŞ OLABİLİR.TEŞHİS HERZAMAN OLDUĞU GİBİ KAKADAN BELLİ OLUR.ŞEFFAF İSHAL GÖRÜNÜMLÜ KAHVEMSİ-BULANIK YEŞİL BOL BEYAZ KİREÇ PARÇACIKLIDIR.

Altınbaş demişti Kasteddiği bir tür genetik Altınbaş oyun kuşlarında görünen genetik birşey ama soruyu acıklayıcı sormamış sizin dediğinizde doğru ama böyle şeyler görünüyor ama ufak bir bakımla düzelebiliyor sorduğu şeyi tam olarak anlayabilirsek yada kuşu görebilirsek fotorafta vs. tam anlayabiliriz öyle değilmi ?

pardon samsunda altınbaş denilen oyun kuşu ama soruyu soran arkadaşımızın söylediği farklı yöreden yöreye değişiyor tabi Ama Resim görürsek soyu tam anlarız ;) saygılarmla

kuşun iyi kardeş bir etik hastalığı yok kanat sesinden felan belli olur saten Güle Güle Besli Bol Yavrular Saygılar ;)

59076

Merhaba. Benin kuşun kanatlarıda aşağıda dolanuyor. Üstelik kuyruk kısmı da bir tuhaf. Kambur gibi duruyor. Normal mi sizce bu?
Yuvada 2 adet yavrusu var. Yumurtadan çıkalı 15-20 gün oldu.

Yeniden yumurtlayacak bir iki güne yumurtlar

Yav benim kuş folluğu bekleyemeden kafesin altına yumurtlamıştı. Yumurtayı elimi sürmeden folluğa koydum ama üstüne yatmıyor. Ne yapacaz?

Geri