Kanat Hastalığı(YARDIM)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gfbilker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gfbilker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Ucar
Meslek
Grafik Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar yeni bi hastalık var kümeste.Kuşların kanatlarına bişeyler oluyo bazılarında tek kanat sağlam tek kanat halsiz, bazılarında iki kanatta birden halsiz, uçamıyolar.Bulaşıcı bişey 8-9 kuşda var şu an bu olay.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

hastalığı ilerlemiş kuşları önceden hemen ayırman gerekiyordu ama tesadüfte olsa hepsinde urda çıkmış olabilir gerekli ilaçları arkadaşlar sana söyler yada forumdan bulabilirsin!!!!!!!!

kuşlarında ishal de varsa ve halsizlik yem yememe durumları salmonella diyebilriim.bulaşıcıdr.el ayak kanat tutulması ve boyun dönmesi yapar.çözümü toplu salmonella tedavisidir.ilaç olarak bir çok ilaç var salmomix+elektrolit uygun bence.yok kuşlarda sağlıkta sıkıntı yok yalnız kanat tutulması varsa diğer belirtiler yoksa .kümesin ışık görmüyor ve nemliyse D vitamini eksilikiğindendir.o zamanda tüm kuşlara günde bir daha sonraları haftada bir balık yağı hapı ver.kolay gelsin..

İLKER İSTANBUL'DASIN , VETERİNER BULABİLİRSİN . EN DOĞRUSU OLMAZ MI? . Fakat biz de yorumlarımızı yazarız. Paylaşırız. görünüm , % 100 salmonella.AMOKSİSİLİN içerikli antibiyotik kullanılabilir.Eczaneden ALFOXIL KAPSÜL. 14 GÜN .litreye 1 kapsül. bu bir öğrenci için en ucuz tedavi metodu olduğu için önermekteyim. salmomix , tab... gibi alternatiflerle tedavi uzun süreli ve pahalıdır. harçlığının yetemeyebilileceğini düşündüm.hasta olanlar ile sağlıklı olanları birbiri ile temastan kaçınmalıdır. SEVGİLERİMLE..

Hastalık baya bi kuşa bulaştı.Kuşların hiçbişeyi yok sadece tek kanatları halsiz diğer her şeyleri normal

o zaman d vitamini eksikliği var .kuşlara bir süre balık yağı hapı yuttur..

Geri